26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

PRÁVO: Třikrát a dost?

Stížnost Transparency International (TI) na střet zájmů premiéra Babiše, opět při čerpání evropských dotací, by nám neměla dovolit zapomenout, že náš premiér se nachází ještě ve dvou dalších typově odlišných střetech zájmů, které nejsou o nic méně závažné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 5.10.2018 22:12

Příspěvek kulhá na obě nohy,

Babiš již není vlastníkem Agrofertu ani médií. Vše je ve svěřeneckém fondu. Pokud se panu europoslanci zdá, že je to málo, měli Babišovi odpůrci zkrátka přijmout jiný zákon "Lex Babiš". A úplně miluju kecy europoslanců, kteří jsou odstřiženi nejen od reálného života v naší zemi, ale i od reálného života na této planetě.

I. Hendrych 5.10.2018 13:23

No comment

Je to přesně tak....ale říkejte to českým vovčanům, kteří jsou těžce postiženi totalitou v duši.

V. Kain 5.10.2018 17:54

Re: No comment

Stačilo se dívat na Volby 2018 moderované p.Vitovskou.Ty Babišovi dementní kecy a nestoudné lži, kdy se divaci smáli a on taky.Skutečně podařený kousek je ten náš premiér.

K. Janyška 5.10.2018 19:00

Re: No comment

Odporný lotr... Dz

M. Zdobinský 5.10.2018 13:00

Přirovnání

Pane Svobodo.Dovolím si jedno přirovnání. S plným vědomím,že to od některých čtenářů "schytám". Po první světové válce západní vítězné státy přispěly ke "vzniku" Adolfa Hitlera. Prostě jen tím,že masivními válečnými reparacemi a ponižujícími nařízeními vytvořily v nepochybně jinak vzdělaném a kulturním německém národě nedůvěru k demokracii,státu a vládě. Přišel AH, slíbil jim vrátit pořádek ,prosperitu a hrdost. Uvěřili a konec všichni známe. Podobně po roce 1989 se tzv. tradičním stranám (včetně té vaší!!!) podařilo postupnou lavinou korupce,klientelismu a kmotrovství ve spoustě lidí vyvolat dojem,že toho mají dost. No a zase přichází "mesiáš",tentokrát Babiš/Bureš. Dost chytrý a bohatý ,aby toho využil. Jen doufám,že jeho konec bude přece jenom stát méně obětí a slz. Vy pane Svobodo jste bohužel spolupachatelé toho, že mu 30% národa uvěřilo. Takže v Bruselu za ty peníze spíš zpytujte svědomí...

A. Alda 5.10.2018 10:12

Nevolil jsem a zatím nebudu volit ANO a Babiše.

Ale názory eurohujera a proimigrantského vítače Svobody mne k tomu mohou přivést.

Speciálně kvůli Svobodovi nebudu volit příští rok do eulamentu lidoveckou kandidátku a tak má Zdechovský holt smůlu.

P. Lenc 5.10.2018 10:18

Re: Nevolil jsem a zatím nebudu volit ANO a Babiše.

Jo byl by to článek k zamyšlení pokud by ho nenapsal lidovec.

F. Doušek 5.10.2018 9:39

Tohle nám říkáte vy, lidovec, který sem chce

natahat tisíce muslimů?

V. Hájková 5.10.2018 9:47

Re: Tohle nám říkáte vy, lidovec, který sem chce

Tak tuto UBOHOST jsem od vás skutečně nečekala . Jste vlastně uplně někdo jiný než jsem si o vás udělala svuj dojem! Když se zeptám na dukazy jak sem chce tento EU poslanec tahat TISÍCE MUSLIMU- nebudete schopen konkrétně odpovědět Prostě je to jen ŽVÁST! . Za to ale jste nebyl schopen ani slovem reagovat na pravdivost obsahu tohoto článku !

K. Janyška 5.10.2018 8:59

Rusočernej, vy si s Babišem můžete tak akorát podat ruku.

Lotr jako lotr. To nevadí, že to nevíte.. Dzp.

K. Janyška 5.10.2018 19:00

Re: Rusočernej, vy si s Babišem můžete tak akorát podat ruku.

Rudočernej... Dzp.

Š. Hašek 5.10.2018 8:40

Tedy co,

Vážený pane poslanče štrasbrusele?

Volit strany, jejichž volební program je Babiš/Zeman, Zeman /Babiš (tehdy, když vstanou druhou nohou z postele)? Tedy jako "Nechceme Babiše!!!! Nechceme Zemana!!!!" Takové "hodnotové" křičení?

Ani náhodou! Zkráceno. Jsem nevolič ANO. Ale všechno má své meze.

R. Meišner 5.10.2018 8:07

a co jako

pane Svobodo. volby byly. a byly demokratické. --nebo na to máte jiný názor? tak už se konečně smiřte s tím, kdo tyto demokratické volby vyhrál, a přestaňtě neustále kalit vodu. je to trapné, přízemní a hodně ubohé.

Š. Hašek 5.10.2018 9:11

Re: a co jako

Pan štrasbrusel Svoboda má tři hlavní sektory v mozku: 1. délka sirek a jejich doba hoření v prostoru před Uralem, 2. Maďarsko, 3. BabišZeman, 4. sirotci. Pořadí náhodné, podle nálady.

Zkráceno.

J. Fridrich 5.10.2018 7:40

Tak já přidám " flagrantnější případy naší skvělé justice,

Tak já přidám " flagrantnější případy naší skvělé justice, když jsem 26.9.18 napsal - " připadla celá polovina časového prostoru nedělní Moravcovy diskuze na problematiku činnosti Policie České republiky a trestního řízení " - ano, problémů v této oblasti je u nás v této době nebývale mnoho. Tak jen zmíním dva " rekordmany " - Davídka Ratha a Románka Janouška. Jejich zločiny jsou reálné, zjevné, bez pochybností a od policie zpracované a předané před léty ( zadržen byl v pondělí 14. května 2012, tedy před 6,5 roky ) naší justici. A ? Stále nic....

Tak, tak, pánové.. Také bychom neměli opominout " přeskočit " z milionů na miliardy - a tedy hodného socdemáka nyní bydlícího v paneláku a jezdícího do práce autobusem MHD, PŘÍTELE Bohouška a jeho kšeftík se ztrátou miliard Kč s privatizací OKD a s desetitisíci podfouknutých lidí na Ostravsku, když tehdejšímu ministrovi financí Sobotkovi jaksi uniklo to, že s privatizací OKD jde novému majiteli i cca 43 000 bytů s lidmi, kterým byl slíben jejich odprodej za symbolickou cenu a nyní musí vypadnout, nebo si byt koupit za tržní cenu 2-3 miliony Kč. To se řešilo a řeší tak nějak " cudně " , že ano ?

M. Šurgot 5.10.2018 4:44

Problem cislo jedna je, ze politicke strany ceskeho parlamentu, vcetne KDU-CSL, byly ucastniky, nebo němými svedky, dlouhe rady ruznych prusvihu, dlouhe rady ohybani prava a demokracie ve prospech politickych stran, politiku a jim spriznenych dusi.

Byly to prusvihy techto “tradicnich stran”, oznacujici sebe sama za demokraticke, ktere byly zivnou pudou pro vznik tzv. protestnich stran, jimz volici ve snaze o zlepseni situace v republice davali hlasy. A jak ukazuji posledni volby a nynejsi posledni predvolebni pruzkumy, dostavaji tzv. tradicni a “demokraticke” strany cim dale tim vice “na frak”....

V zadnem pripade nebranim Babise, nejsem ani jeho fanousek nebo volic, jen bohuzel nemam zaludek na to, poslouchat reci tech, kdo Babise v podstate vyrobili, jak je Babis spatny a Oni jsou ti jedini spravni a hodni...

Ceska kotlinka je tak miniaturni a ceska politicka “scena” je stejny mikrosvet, kde kazdy kazdemu vidi do talire s polevkou, ze nelze uverit tomu, ze se ty byvale prusvihy politiku, ktere skutecne zpusobily vzestup Babise, snesly do verejneho prostoru jako blesk z cisteho nebe.

A uplne konkretne se da rict, ze to byli poslanci tzv tradicnich demokratickych stran, kteri se svym volicum odmenili mnoha svinstvy, odsouhlasenymi v zakonech, ktere skodily penezenkam volicu. Jako priklad primeho odvodu z penezenek volicu je fotovoltaika, jako priklad neprimeho odvodu pak slouzi ubytovny socialne chudych, kdy stat plati na ucty tzv podnikatelu najmy za predrazene garsonky.

Babisuv majetek se prece mnozi i diky zakonu, schvalenemu “tradicnimi stranami” davno pred vstupem Babise do politiky, o pridavani repky do pohonnych hmot....

Takze - mnoho volicu, nastvanych na aroganci a bezohlednost tradicnich stran, to hodi klidne Babisovi, kdyz pamatuje, jak s nimi tradicni strany v minulosti mlatily o zem.. Existuje pak mnozina volicu, mezi nez se pocitam, kteri zatim nenasli ten politicky subjekt, ktery by je presvedcil, ze si hlas volicu zaslouzi za stupidni volebni pr

M. Šurgot 5.10.2018 4:54

.... za stupidni volebni program a nesplnene predchozi volebni prigramy.

A nakonec prima otazka - jaky je rozdil mezi Babisem, kteremu hrozi soudni postih a CSSD, ktera ma soudem narizeno proplaceni stovek milionu Alterovym dedicum a ktera dodnes neuhradila ani korunu, i kdyz utraci penize za volebni programy?! A dokonce sedi ve vlade?!

Z meho laickeho pohledu zadny.

Jenze CSSD patri k tzv “tradicnim stranam”, takze o tomto megaprusvihu ostatni strany mlci....

Anebo ze by duvodem k mlceni bylo minulych 7% procent volebniho vysledku a nynejsi pad k hranici 5%, coz znamena, ze se z CSSD stal outsider?

Coz by podporovalo tezi, ze palba na Babise je jen bitka o hlasy volicu...

R. Langer 5.10.2018 6:05

Re:

Vy si vážně myslíte, že s tím zákonem o biopalivách neměl Babiš nic společného? Ale jděte...

P. Grigar 5.10.2018 12:18

Re:

.. už ani ten Babiš není, co bejvával. Hodnota jeho majetku oproti loňskému roku poklesla o cca. 13 miliard. Co mu na to řeknou doma?

S. Deringer 5.10.2018 4:00

Vse zustava jen u hezkych slov

Pane Svoboda vas clanek je dobry,ale co delat kdyz vse co se spatneho deje zustava jen u slov. Zeman ten si dela co chce nebere ohledy na ustavu a uz vubec ne na to, jak se ma chovat predstavitel statu jako .Podle meho nazoru ten lidove receno bordel nastartoval Klaus a Zeman v nem pokracuje jeste v daleko horsim provedenim.Volba Zemana za prezidenta byla nejhorsi chyba co se mohla stat v CR

R. Langer 5.10.2018 6:01

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

Inu, škoda že nebyl žádný lepší kandidát, že?

S. Deringer 5.10.2018 12:55

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

Kazdy i kdyz zadna slava byl lepsi jako Zeman a ze Klaus nastartoval bordel je primo dukazne ze vsech stran co nadelal chyb ,ale rozhodne byl lepsi jako Zeman Cela Klausova garda z IVK prosazovala Zemana

R. Langer 5.10.2018 20:37

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

To je ovšem pouze váš nazor, že...

J. Kulheim 5.10.2018 7:02

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

Všechno je špatné a nastartoval to Klaus.

Před V.K. bylo všechno dobré, že pane Deringere.

S. Deringer 5.10.2018 12:59

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

Pane J. Kulheim vsechno dobre nemuze nikdy byt i kdyz se nekdy stava ze i to spatne je k necemu dobre ne?

R. Langer 5.10.2018 20:39

Re: Vse zustava jen u hezkych slov

No vidíte, pořád můžete doufat, že když teď zvolili podle vás takového blba, že příště nezvolí ještě lepšího, tedy většího, že? :-D