25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Taškařice ministra Arenbergera

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger po nástupu do funkce ukázal, že chce pokračovat v zákazech a omezeních svého předchůdce Jana Blatného a bude se chovat ještě hůře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 12.4.2021 11:22

Bude to trvat do voleb a pak to záleží na nás jakou squadru si tam navolíme.

M. Urban 12.4.2021 11:13

Bylo myšleno na Covid, pardon.

J. Kadeřábek 12.4.2021 10:46

Bohužel stokrát opakovaná lež se stává pravdou a ČT v pandemické panice výrazně kolaboruje s Babišem. V nemocnicích se válelo 500 bezpříznakových a 1500 s lehkým průběhem a když si toho lidé všimli přestali tato data od konce března zveřejňovat.

L. Beneš 12.4.2021 10:43

A to je právě ta dialektika, pane faráři, vysvětlil okresní tajemník KSČ místnímu faráři, proč vyrušuje ranní vyzvánění pracovníky místního JZD ze zaslouženého spánku, kteří už dávno měli podojit krávy v kravíně.

J. Sedláček 12.4.2021 10:41

podobnými články Trikolora odpuzuje případné voliče

J. Vorlický 12.4.2021 10:38

Ne zcela pravda, pane Urban. Umírá-li denně v ČR tolik lidí co obvykle, tak umírá cca 300 každý den. Ne jen 100.

F. De Winter 12.4.2021 10:36

Data z Českého statistického ústavu postrádají jakýkoli rozměr paniky. Však se o tom taky prakticky nemluví, protože je to celkem trapný výsledek na nejhorší apokalypsu světa.

Za rok 2020 zemřelo 129 289 lidí. Pětiletý průměr je 111 130. V roce 2018 zemřelo kupř. 112 920 lidí.

S pozitivním PCR testem (nikoli s covidem, neb to nevystihuje pravdu) zemřelo 11 941 lidí v průměrném věku cca 78 let, což je u nás také tzv. naděje dožití. Když žijete déle, můžete si olíznout všech deset, že přesluhujete. Nad průměr umřelo 18 159. To znamená, že „navíc“ (zjednodušeno! – žádný rok neumře přesný průměr) zemřelo 6 218 lidí, ze kterých se ten kousek RNA nepodařilo PCR testem vydolovat. Kdo jsou a proč zemřeli, to je asi fuk. Na těch nezáleží.

K září 2020 žilo v ČR 10 707 839 lidí. Navíc tedy zemřelo 0, 16% populace. S pozitivním testem pak pouhých 0, 11% populace. Když to přepočteme na 1000 obyvatel, zemřelo 12, 7 lidí. V roce 1980 byla tato míra úmrtnosti dokonce 13,1 v roce 1990 12,4. Byla tehdy nějaká šílená opatření? Zahodila se budoucnost všech ve jménu ochrany naprosté, ale naprosté menšiny obyvatel?

A nikdo nepište bludy o tom, jak pomohla opatření. Ta slavná opatření totiž pomáhají a nepomáhají jen podle toho, jak se to zrovna hodí do krámu.

J. Vorlický 12.4.2021 10:34

Jistě, popisujete situaci v ČR, jak je, chápu. S tím já ale nejsem srozuměn. Právo a zákony by měly platit pro každého stejně. Navíc, pro toho, kdo je zaměstnanec státu, nebo jeho volený činitel, by dopad stejných zákonů měl být přísnější. V ČR, jak konečně sám popisujete, je to obráceně, navíc vlastně postih žádný.

V. Církva 12.4.2021 10:30

Zdá se že vás zajímají spíš uliční výbory a zbožná přání než realita a skutečnost. Jinak v letě se samozřejmě SARS-CoV-2 šíří mnohem míň než na podzim. Leto ale ještě není.

Chřipka není coronavirus. Přeplněné nemocnice jsou faktem, stejně jako to, že se tam moje kamarádka Covidem19 nakazila a není to pro nemocného člověka legrace. Matematici celkem reálně říkají že při nedávném reprodukčním čísle 0.7 dávalo smysl ještě 3 až 4 týdny vydržet s tvrdými omezeními, aby se čísla dostala na několikanásobně lepší hodnoty.

https://www.lidovky.cz/domov/v-lete-bude-od-epidemie-klid-rika-matematik-rene-levinsky-na-podzim-se-ale-muze-objevit-nova-mutace.A210409_191851_ln_domov_hekr

pak by byla i lepší šance na trasování a vakcinace. Ve východní Asii pochopili, že už je 21 století, a že nemusíme jen jako ve středověku čakat se založenýma rukama.

Za měsíc bude větší proočkování a lepší klimatické podmínky, Švédsko je specifický příklad Realita je, že tam bylo hodně mrtvých na jaře a málo v zimě. V každém případě ČR je příkladem, že když dva dělají totéž, není to totéž. Že promořování po česku na podzim a v zimě při poměrně velké míře cestování do zahraničí ale především averzí velké části obyvatelstva vůči hygienickým opatřením znamená přeplněné nemocnice a nakonec úpadek ekonomiky, nebude skoro jistě náhodná korelace. A téměř jistě neplatí opačná závislost, čím volnější omezení tím méně nákyzy.

Nějak pořád nechápu co je to za ignoranty že můžou být spokojeni s prvenstvím ČR Best in Covid. Že tvrdá kratší opatření jsou pozitivem pro menší počty mrtvých i menší propad ekonomiky jasně ukazuje porovnání ve světě. Nejen východní Asie ale třeba i Finsko ukazují, že to šlo lépe. Kdyby apatření byla tvrší a účinnější, byla by jratší, mohlo se dávno otvírat, ekonomika mohla fungovat lépe, nebylo by tolik mrtvých

M. Urban 12.4.2021 10:24

Věcně je to rozhodnutí zcela správné. Máme zahlcené nemocnice, 30 tisíc mrtvých, sto lidí umírá každý den. Čísla jsou taková, že při nich ostatní demokratické státy zpřísňují opatření, my naopak rozvolňujeme. Chyba je, že naše zákony vůbec nepočítají s dlouhou vleklou krizí typu pandemie, ale pouze s něčím krátkodobým, jako je například povodeň. Další chyba je zcela neomezený individualizmus, kde si každý usurpuje ústavní právo neomezeně šířit infekci a nakazit, koho se mu zlíbí.

Zajímavý test našeho právního systému by byla válka. Jsem celkem zvědavý, jestli například voják, který při obraně státu někoho zastřelí, bude souzen za vraždu, případně nepřiměřenou obranu. Taky průjezd vojenské techniky přes soukromé pozemky bude zřejmě zcela nemožný.

M. Malovec 12.4.2021 10:12

Co byste si od koho nechal předepsat je Vaše věc. Kdybyste se setkal s melanomem, prosil byste MUDr. Arenbergra či jeho ženu, aby Vám pomohl, protože to umí. Netahejte do politiky profesní odbornost. Nevíte, kdy byste mohl litovat.

L. Beneš 12.4.2021 10:06

Jistě, je velmi adaptabilní. Stejně jako jiní příslušníci oné skupiny lidí, k níž patrně náleží.

L. Beneš 12.4.2021 10:01

A za ten měsíc budou svorně tvrdit, že je zapotřebí vydržet ještě aspoň další měsíc. A tak dále ad infinitum.

L. Beneš 12.4.2021 9:58

Asi tak nějak to bude. Nějaký čas ta výměna onoho výměny chtivého uspokojí a co bude potom, to je ad momentum jedno.

Š. Hašek 12.4.2021 9:56

Obecně mě fascinuje, jak výkyv jedné roční hodnoty vůči okolním letům o 10% dokáže rozhasit fungování společnosti. Takže jádro věci bude jinde, holenkové. Není mi dvacet a nekalím ocel.

Ten Arenberger je jen takový šachový pešáček v té partii. Pro mě zas jeden z party, od které bych si nenechal předepsat ani heřmánek na otlačený palec u nohy.

L. Beneš 12.4.2021 9:55

Obarvený má jediný problém: Aby barevný tón barvy na vlasy od firmy X byl stejný jako od firmy Y, když barva od firmy X v drogérii dojde.

L. Beneš 12.4.2021 9:53

Obávám se, že nemáte zcela pravdu. Ano, počty nakažených mohou opět (nějak) stoupnout, ale - jestliže je již naočkováno více než 1 milion lidí a nejméně jeden a půl milionu již covid mělo (a tudíž podle názoru našich brilantních vědců získalo imunitu promořením) - pak základna osob, na něž ještě covid nakažením může dolehnout, je značně menší než na počátku pandémie. Nebo má pravdu ta druhá skupina brilantních vědců, kteří tvrdí, že ač naočkován, může se člověk covidem nakazit opakovaně a stejně tak šířit covidovou nákazu do všech světa stran. Jinými slovy, celé to očkování je jen vějičkou pro důvěřivou veřejnost, která sleduje mrhání miliardami za všechny ty vakcíny a testy, o jejichž efektivitě pochybují všichni. Ergo, jde jen o "prachy" pro někoho a o uspokojení mocenských ambicí některých osob, které na ovládání nástrojů k manipulaci s masami dosáhnou.

M. Šejna 12.4.2021 9:52

Která chřipka zabila od října do března v Česku 27 tisíc lidí?

J. Kraus 12.4.2021 9:50

Některé věci se člověk z medií nedozví, ani z těch konspiračních. Některý ministr je (byl) skaut a praktikující křesťan, zatímco jiný byl svazák a oportunista kdysi, je jím nyní a až přijde Číňan, jistě se neztratí. Velmi mnoho vypovídá i to, že si starší chlap barví vlasy. I to, že na tv Barrandov se principál obarvenému uctivě klaní, zatímco jinému, mimochodem jedinému jehož strana je, na rozdíl od "demokratické oposice", od začátku ve svých názorech konsistentní, stále skáče do řeči a on musí svoji myšlenku říci na několik pokračování. Nic proti principálovi, i on musí přinášet oběť sani a do veřejnoprávní tv pana Okamuru nepozvali už šest let. Skoro to vypadá, že panstvo na skautovi chtělo demonstrovat, jak se to nemá dělat. No a obarvený s jejich plnou podporou teď zkouší, jak dlouhý je řetěz. Zpitomělému lidu, který si takovéhle panstvo vybírá za své vůdce na cestě k poddanství a nevolnictví, není ovšem pomoci.

J. Vorlický 12.4.2021 9:37

TOTO SE FAKT NEDÁ VYDRŽET!!! Vyjadřuji zde jen svůj názor, netvrdím, že mám pravdu, byť si to myslím. Kovidu bychom si měli vážit, protože nám ukazuje jak groteskní věc státní správy v ČR je, a potom, jak věcná VEŘEJNÁ debata v této věci absentuje. ČR se vydává za demokratický a právní stát, v kterém zdrojem veškeré státní moci je lid, a v kterém se stejný lid rozhodl, že ji bude vykonávat prostřednictvím mocí zákonodárné, výkonné a soudní. Připouštím, že toto je ideál.

Jak je tedy možné, že nějaký pomatený člověk (nevyjadřuji se k němu jako k lékaři), kterého stejně pomatení lidé učinili ministrem zdravotnictví, nám nahání hrůzu - někomu málo, někomu více, někomu vůbec - svými metodickými pokyny, který nám dokonce vyhrožuje, že ,,povinnosti" které nám takto ukládá, budou státní mocí (což jsme vlastně my, sic!!!) vymáhány?? Jak je možné, že si ho někdo rozumný nevezme stranou, aby mu v klidu, při sklence čistého vína, řekl: pane ministře, takto ne. Vraťte se prosím do nemocnice ke své práci, tady pro vás není místo - mohl byste skončit v blázinci. Chápu, že ti dva, co ho ministrem udělali, mu to neřeknou.

Zdeněk Koudelka je moravský právník, který se hlásí ke své, tedy moravské národnosti. Toho si jako Žižkovák z Prahy cením. On ve svém zde článku naznačuje, že ministr vnitra - ne blázen - ale že postrádá základní občanské vědomosti, dokonce ze základní školy?! Pan Koudelka se zastává správnosti zákonů. Správně. Na druhou stranu připouští, jako právník??!, že v ČR moc soudní úpí pod mocí výkonnou (právo úpí pod metodickými pokyny). Mám-li jeho článek pochopit jako snahu, že by to tak být nemělo, neměl by pan Koudelka vysvětlit, proč to tak vidí, proč to tak je?

Neměl by pan Koudelka vysvětlit, popřípadě navrhnout VEŘEJNOU debatu, jak a proč v ČR, kde máme - ideálně - dělbu tří mocí, jedna moc úpí pod druhou?

V. Církva 12.4.2021 9:34

Autor Koudelka je skvělý teoretik a píše pěkně.

Jenže naprosté nesmysly nereflektující skutečný stav. A ten je že máme stále jeden z nejvyšíích počtů nakažených relativně k počtu obyvatelstva. Následkem je, že jsou přeplněné nemocnice které se nemůžou dostatečně věnovat jiné péči a že u nás zemřelo víc než 25tisíc lidí navíc na Covid (minimálně 4 z nich jsem osobně znal), oficiálně 1.5 milionu národa prodělala Covid a neoficiálně 3 miliony, což ale pořád není kolektivní imunita, jak ukazuje statistika.

Je jasné, že je třeba zredukovat počet nakažených mnohem víc, vylepšit trasování a pak otevřít obchody a ekonomiku.

Jenže podobní dementi jako autor a tradičně negativní právníci to nechápou a tak jde ekonomika strmě dolů a počet mrtvých nahoru.

Že jsou tito Koudelkové odtržení od reality jasně ukazuje Best in Covid ČR a propad ekonomiky a naopak nárůst ekonomiky ve východní Asii.

M. Valenta 12.4.2021 9:32

V případě Sputnika-Arenbergera šlo především o dočasné uchlácholení lánského opilce (něco jako tanečky kolem virtuálního kanálu Labe Dunaj) a pak také o posílení vládní StB buňky před podzimními volbami.

Š. Hašek 12.4.2021 9:30

Doufám, že vyletí v červenci. Protože zakáže veřejnosti rybníky a bude chtít očkovat i špačky na třešních.

Š. Hašek 12.4.2021 9:28

Podívejte se na chřipkové roční grafy a na graf tohoto viru.

I ten nemá nic společného s rozhodnutím politiků, ale pracuje s roční dobou. V červnu začnou bouřky a utopenci na jezech našich řek. Po viru budou štěkat jen šéfové plniček injekcí!!! Na Dušičky to kašlaní zas začne, to bude keců o "brazilské mutaci" v Berouně!

Stran těch zákonů - navrhuji ihned zavřít pana Šejnu, protože uliční výbor odhlasoval, že škodí. Tak to má přednost! K čemu zákony?!

M. Šejna 12.4.2021 9:13

Pravnický purismus opět vyhrává nad selským rozumem a matematikou.

Já jsem toho ministra poslouchal v interview v TV a jeho tvrzení mi případalo zcela rozumné a logické, což je samozřejmě v rozporu s právníky. Podle právníků je potřeba dodržovat zákony i tehdy, když to dodržování zákona stojí tisíce lidských životů.

Ten názor ministra podpořil i hejtman Kuba nebo epidemiolog Hořejší.

Všichni tři totiž prohlásili, že uvolnit ode dněška zákazy a omezení je šílenství a že za měsic budeme znovu tam, kde jsme byli v únoru.

Všichni tři svorně tvrdíli, že je potřeba ještě aspoň měsíc vydržet.

V. Kain 12.4.2021 9:10

Ten odbarvený kožař vyletí jako papír,ale bohužel až na podzim.

L. Harvánek 12.4.2021 9:02

Mám pocit, že se celá slavná pandemie řeší jen podle jediného hlediska: stanoviska epidemiologů. To sice vypadá na první pohled účinně, na ten druhý se už o tom dá pochybovat. Neberou totiž v úvahu psychiku lidí. Potvrdí to každý psycholog, který přesně a pravdivě odhadne reakci lidí na drastická omezení.

Takže lidé se sice nebudou setkávat v hospodách, na sportovištích, pracovištích a školách, zato budou pořádat utajené akce tam, kde to bude jen trochu možné. no a jak to dopadne při trasování nakažených? Nikdo neuvede jako místo možné nákazy místo ilegální akce, ale uvede to, co ještě není zakázané. Takže výsledky trasování mají nulovou hodnotu, protože vycházejí z nepravdivých údajů. Nebylo by tedy vhodné do všelijakých štábů majících za úkol potírat pandemii, povolat i psychology a jejich radami se řídit?

J. Urban 12.4.2021 9:00

Asi chapu, proc si Babis tohodle ministra vybral a proc se i Zemanovi libi. Jen aby to pro Babise nebylo kontraproduktivni, volby budou brzo.

J. Urban 12.4.2021 8:58

A taky vemou starym lidem ridicaky a do velkych bytu nastehuji migranty.

Š. Hašek 12.4.2021 8:57

Perfektní shrnutí situace.

Ten ministr si to asi plete s šéfováním nemocniční jídelně a poradami se staničními sestrami ....