29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: Státní zastupitelství na mediálním poli

Padouchy mít musíme. Bez nich nemůže správná strana zákona existovat a nutí bdělé státní zástupce k pořádným výkonům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 3.5.2014 18:45

Přesně tak

Tuto nesmírně nebezpečnou praxi (zvůli) policie i justice už už odsoudili i lidé, kteří z počátku s "bojem" proti "korupci" z počátku souhlasili (ten se ale změnil na presumpci neviny i procesní zásady právního státu pošlapávající štvanici na některé politiky (politické strany) a jejich spolupracovníky:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/policie-derava-jak-cednik-unikly-odposlechy-janouska/r~0e4e3554ca0611e3b566002590604f2e/

http://nazory.aktualne.cz/komentare/tri-roky-pro-kmotra-janouska-soud-nepodlehl-hysterii/r~f5bc24d4d04e11e3af98002590604f2e/

J. Krejčí 3.5.2014 17:35

Autor mlží

Státní zástupce musí ctít zákon. Trestní řád jasně stanoví podmínky, kdy lze odposlechy pořízené v jedné trestní věci použít v jiné trestní věci. Tyto podmínky byly v Janouškově případě zcela jistě splněny. Viz par. 88 tr. řádu.

To ale autor sdělit opomněl. Stejně jako to, že přehráti těch odposlechů bylo odůvodněno snahou reagovat na obhajobu Janouška, šlo o to, že tvrdil, že tu paní neviděl, ač z odposlechů měl vyplývat opak.

Autor prostě překrucuje fakta. Inu, je to advokát. A taky myslím jeden z tech chytrolínů z toho obskurního Klausova institutu.

Z. Baldova 3.5.2014 18:50

Re: Autor mlží

Souhlas

M. Pechr 4.5.2014 1:25

Re: Autor mlží

...musí ctít zákon, to je sice hezké, ale jednak na každý zákon jsou na dva právníky, tři výklady a jednak, mnohý zákon jde proti zdravému rozumu...

P. Zelenka 3.5.2014 12:36

Labutí píseň

Krásná labutí píseň dinosaurů, klientelistických ódéessáků, podnikatelů zbohatlých na přerozdělení moci a majetku státu. Smečka vyjících Vlků skučí, že je od kosti vyhání smečka jiných predátorů, obé se držíce pánů klausových slov, co není zakázáno, je dovoleno. Nemyslete si, že lid poddaný bude po vás vzdechat, po té co jste zprofanovali politické myšlenky, mlaskali u žlabu a naučili jste lid konzumu, ten půjde s tím, kdo dá větší žvanec, či levnější v akci.

P. Lenc 3.5.2014 13:22

Re: Labutí píseň

Ale božínku, u čehopak to mlaskáte vy?U Haló novin, nebo Babišových koblížcích.Opravdu soudružsky úderné.

Š. Hašek 3.5.2014 13:37

Re: Labutí píseň

Končí éra běžných (všude) postihovatelných (malých) lumpů (jde to pomalu), neboť někdo přímo čerpající peníze na základě zákona (a pro tento zákon hlasující) jest napříště antikorupčník/budovatel.

Je mi líto, pane Zelenko, ale nějak v tom plavete. A i díky Vám budete Babišovi platit výpalné. A i díky Vám jest Babiš nezloděj, ale obrvelkopodnikatel a vymetač "toho bordelu".

Největší příjemce korupčních/státních/dotačních peněz. Kam se hrabe nějaký Bém z ODS! Chápete??????

P. Zelenka 3.5.2014 15:47

Re: Labutí píseň

Pane Hašku podejte si s Lencem ruku, oba jste to vůbec nepochopili. Klient nahradil klienta. Mě to vadí z podstaty, vám možná proto, že jste ODStrčení klienti.

M. Prokop 3.5.2014 16:26

Re: Labutí píseň

Z komunistické nebo socanské podstaty?

Š. Hašek 3.5.2014 19:26

Re: Labutí píseň

Pane Zelenko,

ze zlodějička (přisátého na politika) se nyní stal vážený politik (ani už se nepáře s nějakým kamuflováním své hlavní činnosti) - "konečně s tím bordelem zatočíme"!

Mně taktéž vadí obojí, ale nevidím zlepšení v transformaci ze "zloděje lízátek" na "odvozce celého supermarketu domů". Zjednodušeně. Poznámku stran ODS jsem jaksi nepochopil.

M. Prokop 3.5.2014 16:26

Re: Labutí píseň

Ta zásada, že co není zakázáno je dovoleno, je základem funkčních právních řádů fungujících a prosperujících států.

Naopak, co není povoleno je zakázáno, byl princip socíku a víte kam to dopracoval - ačkoliv, jak tak na vás koukám, nejspíš nevíte, nebo vědět nechcete.

P. Zelenka 3.5.2014 18:30

Re: Labutí píseň

Už jsem měl strach, že se neozvete pane Prokope. Základem právních řádů je i nepsané právo, třeba taková morálka. Máte pravdu, že morální právo není trestní právo, ale morální odsouzení nevolením "provinivších" se politiků je odpověď voličů a slovy Cimrmana můžete o tom diskutovat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak asi všechno, co se s tím dá dělat. ODS svým přístupem znechutila pravicové voliče a umetla cestu levicovým a populistickým politikům. Vrať se k nám morální pravice, jinak pán bůh s námi pod "socíkovou" taktovkou.

M. Prokop 3.5.2014 21:11

Re: Labutí píseň

Nic proti morálce, jinde píšu, že velmi snižuje transakční náklady a je velmi potřebná a užitečná.

Což ovšem nic nemění na tom, že zásada "co není zakázáno je povoleno" je taktéž velmi potřebná a užitečná, všechny ostatní alternativy jsou horší.

ODS mne také nasrala, takže už ji dost dlouhou dobu nevolím.

P. Papež 3.5.2014 10:28

To s tím

To s tím Janouškem se autorovi moc nepovedlo. Opilý a zfetovaný řidič způsobí havarii, snaží se ujet, když je mu bráněno, najede úmyslně do člověka, kterého těžce zraní. Pak se pokusí uprchnout z místa činu, aniž poskytne pomoc. To je paragrafů na vyšetřovací vazbu dost.

Š. Hašek 3.5.2014 10:53

Re: To s tím

Domnívám se, že chování Janouška bylo na okamžitou záchytku (okamžitou) a dále na vynesení rozsudku během dvou týdnů. S řádným flastrem, včetně odebrání řidičáku navždy  (má nohy a tramvaje jezdí).

Článek pana Vlka, jsem pochopil hlavně jako "povzdech" nad bídou Ištvanů, kteří žijí roky ze sekretářek a cíleného poštvávání lidu. Nikoliv z případů, které soudní (a jejich) mašinerie rozhodne v reálném čase. To se nehodí do krámu, že?

Janoušek coby gauner může plkat do bulváru třeba pohádky bratří Grimmů (nefandím gaunerům). Ištvan je ruka státu (no, nevypadá na to). Zatím se totiž profiluje pouze jako externí zpravodaj TV, Blesku atd. A to ještě druhé jakostní třídy.

P. Papež 3.5.2014 13:26

Re: To s tím

Ale on se přímo zabývá i Janouškem!

Š. Hašek 3.5.2014 14:02

Re: To s tím

Přiznám, že jsem detailně nesledoval případ Janoušek po minutách krátce poté. Jestliže policie nechá ganz ožralého pomatence řídícího vozidlo volně odejít z místa činu - nemá cenu se rozčilovat.

Pokud probíhají "dva soudy", jeden novinářskobulvárněvýběrověodposlechovýlidový a druhý skutečně soudní (a lid bere ten jeden první) - potom se těšme.

Jen na to musí být dva, ten, co odposlechy řízeně poskytuje. A ten druhý, co řízeně poskytované odposlechy považuje za zjevenou pravdu pravdoucí. A v tom bude problém.

Š. Hašek 3.5.2014 10:08

Padouši jako Ištvan

neumí pracovat (být na výsluní) bez řízeného poskytování "pravdy" chtivému lidu. Buhužel Ištvan není bulvární novinář, je to státní zástupce. Ale lid to chce. Lid potřebuje souseda na náměstí s cedulkou "lump" na krku.

Ale že nás "případ" jedné sekretářky bude udržovat ve varu hodně dlouho, že? Jak koho. Jiní "čerpači budou dál v poklidu čerpat". Jen musí taky něco nasypat ovčanům, a taky dát něco "pravdivého" číst.

Lidu je vše jedno. Nakonec Křeček to řekl jasně - nejdřív chleba, potom svoboda.

T. Pansky 3.5.2014 1:13

Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Jestli-ze nekdo ze statnich zastupcu prohlasi, ze ..." odposlechy, které mají, budou zapůjčovat pro různé trestní kauzy podle potřeby" ... je potreba jednat: dotycneho cloveka okamzite vyhodit ze statnich sluzeb.  Dale by mel okamzite jednat ministr spravedlnosti, nebot je videt, ze pravo v Cesku neexistuje.  V co maji obcane verit?  Ve spravedlnost?  V ci?  Statnich zastupcu, kteri budou vytahovat materialy na cloveka, jak je treba???  Vadi tohle vubec nekomu???  Nebo uz jsme klesli tak hluboko se sklonenymi hlavami???  V prvni rade bych cekal, ze se ozve prezident, nebot je clovekem, ke kteremu vsichni vzhlizeji.  Jenze prezident je opilec.  Kdo tedy dalsi?

P. Lenc 3.5.2014 8:31

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Pane Panský, v okamžiku, kdy st. zástupce Ištvan a spol. naprosto beztrestně zhodil vládu, za aplaudování medií a potlesku občanů a který není schopen dodnes pro své počinání dodat relevantní důkazy, tak se nedivte, že smečka ze řetězu utržených st.zástupců koná jak koná. Občan si vůbec neuvědomuje, že příště může být na řadě on.Spoléhat na nynějšího prezidenta je opravdu zbytečné, tento pán nakonec Ištvanovi klepal na rameno.Ale je zarážející chování politických stran, které si neuvědomují, že příště budou na řadě ony.A ony budou a to brzy.Že jde o demontáž parlamentní demokracie si málokdo uvědomuje, občan již vůbec ne.

Š. Hašek 3.5.2014 10:15

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Souhlas.

Jen dvě malé poznámky. Občan ví, která bije. Lid ovšem podporuje cokoliv, co jeho chlebodárci činí, jen když něco nasypou. Strany, které začaly ječet (ČSSD dále ANO a Okamura), ty doufají (chacha), že si Ištvana (nejen jeho) osedlají a chvilku "to vydrží". Docela pošetilé. Ale chtějte jasné státnické slovo proti Ištvanovi od takového zoufalého mladíčka jménem Sobotka.

No máme to, co chce většina.

P. Lenc 3.5.2014 10:53

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Je to tak.

T. Pansky 3.5.2014 19:17

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Mate naprostou pravdu.  V tomto je ceska ustava velmi nedokonala.  Neni mozne, aby prokuratori mohli shodit vladu.  To vyvolava presne tu schizofrenii, kterou jsme si prozili.  Je to velmi drahe.  V jinych ustavach maji napriklad postavu prokuratora, ktery podleha primo parlamentu pro pripad vysetrovani prezidenta nebo clena vlady. ... Prave tady by mohl hrat velmi vyznamnou roli prezident se svymi vizemi.  Pan Zeman je ale stary aparatcik, ktery nema vize a opila hlava mu to nebere.

J. Krejčí 3.5.2014 17:43

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Pane Panský, chápu, že internetové diskuze snesou leccos, ale zkuste si prosím zjistit zákonné podmínky nakládání s odposlechy, a teprve pak čiňte tak razantní výroky, jaké činíte zde. Jinak klesáte na úroveň té zbylé lůzy, která si zde vybíjí svou frustraci.

P. Lenc 4.5.2014 7:55

Re: Okamzite vyhodit ... ale je to mozne?

Pane Krejčí, ta "zbylá lůza "ví opravdu dobře na co se mají a dle jakých zákonných postupů se mají používat.Pokud se ale, a to prokazatelně zneužívají a dokonce se za pomoci tzv."úniků"dávají k dispozici novinářům, potom můžete těžko obhajovat práci justice.A pokud tyto praktiky schvalujete, tak je opravdu legrační z vaší strany mluvit o nějaké lůze a frustraci.

J. Stejskal 3.5.2014 1:00

Čest práci,

dobře placené!