20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

PRÁVO: Starosta Prahy 6 píše předsedkyni EK

Ondřej Kolář, starosta Prahy 6, toho času neznámého pobytu, neb se ukrývá před ruskou hrozbou, naprosto správně pochopil naše členství v EU, když se otevřeným dopisem obrátil na předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyen. Shodou okolností tak učinil symbolicky mezi 16. výročím českého členství v EU a 70. výročím tzv. Schumanovy deklarace, která odstartovala poválečnou evropskou spolupráce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Píšťala 8.5.2020 19:20

Nicméně mám zato, že se ten podě, pardon, potentát schoval z obavy před umístěním na šaškárnu!

V. Církva 8.5.2020 19:08

Tak nevím na kolik jde o skutečnost a nakolik kachnu s tím ohrožením života pana Koláře. Rusové jsou nevyzpytateln,í. I když je zbytečně provokují, jsme svrchovaný stát ve společenství NATO a EU, tak by skutečně měla být jasná spolupráce spojenců.

V. Čermák 8.5.2020 18:09

Tak jako Sovětský blok měl v ČSR svoje Kolaboranty, Ideologické Kolaboranty, vůdčí komouše ( a nebyli to všichni členové obyčejní KSČ, jen ti opravdu Političtí), aby se lidi nebouřili, má i současný EUUSA blok našich spojenců v ČR svoje Kolaboranty, v tomto případě Ekonomcké Kolaboranty, neboť jde o peníze odtékající k našim spojencům, aby ten tok nebyl narušen např. konkurenčním byznysem s Ruskem či Čínou. No a to jsou pánové Novotný, Kolář, Hřib a také čučkař Koudelka, jistě udávající Piráti a Zdechovský a další. Toš tak...

F. Navrátil 8.5.2020 17:22

V komplexu koncentračního tábora Mauthausen bylo za dobu jeho existence zavražděno německými nacisty 320 tisíc vězňů. Dne 3. května 1945 opustily tábor stráže SS a předaly dozor jednotce volksturmu. Její velitel uznal vězeňskou samosprávu, volksturm jí předal zbraně a práskl do bot. Výbor ruských, polských, francouzských a španělských vězňů vyzbrojil oddíly, které obsadily okolní pahorky a zabránily tak případnému zásahu potulujících se jednotek SS. O den později dorazila do koncentračního tábora průzkumná jednotka 11. americké obrněné divize.

Podle receptu starosty Koláře neměla americká armáda žádnou zásluhu na osvobození tábora, protože se na jeho území nezdržovaly žádné německé jednotky a památník osvoboditelům by měl být stržen. Absurdní? Já říkám ano, je to absurdní.

V. Bok 8.5.2020 19:20

Stejně tak to bylo i v Plzni.

J. Lukavsky 8.5.2020 20:12

"Stejně tak to bylo i v Plzni." a v Praze. Tvrdá data jsou počty mrtvých: SSSR=30(52), Vlasovci 300, Čechoslováci 3000. No tydlecty starosti a Róčildovy prachy na mou hlavu! J.L. end

Z. Klouček 8.5.2020 17:22

Pokud dobře rozumím autorovi, tak před potenciální ztrátou suverenity, nejspíš vlivem Ruska, se máme chránit dobrovolným předáním suverenity nadnárodnímu evropskému seskupení pod vedením Německa. Tak nejlépe oslavíme 75. výročí osvobození naší země od německé okupace, jejíž případné pokračování by jistě vedlo k zániku českého národa a státu.

P. Grigar 8.5.2020 17:04

Tož takový oslavný paján na EU by nedal dokupy ani Mařák, a že tohle on umí!

Akorát se zdráhám uvěřit, že kvůli těm našim třem králíkům, v norách zalezlým, se EU matička blahodárná zmátoří, přibere NATO a cosi podniknou. Když je Krym nerozhoupal. K ostrému konflikt s Ruskem není vhodná doba, navíc z historie tak nějak vyplývá, že vlastně ani nikdy nebyla. Ať se do toho pustil kdy chtěl kdo chtěl, vždycky to jaksi "nedopadlo".

Jak je to možné?!

S. Ševeček 8.5.2020 16:51

udávat se nemá, ale hlásit to musel.

P. Grigar 8.5.2020 17:05

.. a jeho dopis v koši neskončil. ;-)))

P. Pavel 8.5.2020 18:10

No jo, kdyby to mynář nehlásil, tak by mu prasečí hody velmu rychle skončily.

P. Victorin 8.5.2020 13:49

Skutečně nechápu zášť zdejší většiny proti starostovi Prahy 6. Podle jeho zdejších kritiků, když většina zastupitelů, kterým předsedá, se vyslovila pro odstranění problematického pomníku maršála Koněva, pan Kolář se měl nejdříve dotázat Kremlu, zda v Praze-Dejvicích, kde byl občany demokraticky zvolen, může konat, jak má místním zastupitelstvem uloženo? A druhá věc - když po nepřijatelných osobních výpadech z Ruska, za řádné splnění usnesení zastupitelstva příslušné městské části, se ho náš nejvyšší státní představitel a vrchní armádní velitel patřičně nezastal, proč je mu vytýkáno, že se ve věci své osobní ochrany před ruskou agresí logicky obrátil na nejbližší vyšší orgán, na úřadující předsedkyni EU? Co na tom, kdo vidí nesprávného a proč?

PS Uvítám seriozní odpovědi bez osobních urážek a podobných projevů primitivní agresivity a chabého úsudku... Děkuji.

V. Petr 8.5.2020 14:03

Je to jednoduché, Brusel je dnes daleko horší hrozbou pro českou národní existenci, než bylo kdy Rusko, dokonce horší, než samotný Hitler.

Hitler nás chtěl gerrmanizovat, Brusel nás chcer NAHRADIT migranty! Připravuje fyzický zánik českého národa! Hitlera bychom přežili alespoň jako jedinci!

P. Victorin 8.5.2020 14:34

Pane Peře, děkuji za reakci, ale neshledávám ji k mým dvěma konkrétním dotazům relevantní... Mějte se!

P. Victorin 8.5.2020 14:37

OPRAVA: Mělo být - Pane Petře,.... omlouvám se za překlep ve vašem jméně.

V. Petr 8.5.2020 16:44

Celá věc je docela jednoduchá, veškeré akce pana starosty mají jeden cíl a to co možná nejvíce poškodit vztahy s Ruskem.

A protože Rusko potřebujeme, nemáme rádi pana starostu!

P. Pavel 8.5.2020 18:13

Celá věc je ještě jednodušší. Petr se probudil s rukou v nočníku, příčemž obsah toho nočníku je 40 let starý.

V. Petr 8.5.2020 20:44

Žasnu nad Vaší duchaplností. Dokážete pochopit, že nepřítel dnes sedí v Bruselu?!

K. Křivan 8.5.2020 22:01

Blbci nepochopí, protože pochopit nechtějí. Oni mají svou ideologii.

V. Mokrý 8.5.2020 14:45

Kolář, Hřib, měli mít tyto jejich skutky ve volebním programu, tím se měli zeptat voličů. A ti by jim odpověděli počtem hlasů.

P. Victorin 8.5.2020 14:58

Pane Kotazi, děkuji za reakci, se kterou lze do jisté míry souhlasit, zejména u přejmenování třídy před ruskou ambasádou, které osobně také pokládám za hloupost. Pokud ale jde o starostu Prahy 6, tam nutnost řešení problémů nastala nárůstem spontánních vandalských útoků na sochu Koněva, které před volbami nešlo předpokládat. Podle mne starosta Kolář jednal racionálně a správně, až na nepodstatný detail, který sám uznal a veřejně se omluvil - jeho žvást, že Koněv neměl roušku...

M. Matura 8.5.2020 19:54

"spontánních vandalských útoků na sochu Koněva". Říká vám něco přepadení vysílačky v Gliwicích?

J. Lukavsky 8.5.2020 20:16

"nutnost řešení problémů nastala nárůstem spontánních vandalských útoků na sochu Koněva" no velmi jednoduché řešení: postavit kolem dvojitý drátěný plot pod napětím. Zároveň by to byla jakási reminiscence a památník na naši Železnou oponu. To by se s. Koněvovi určitě zamlouvalo. Elementary dear Watson. J.L.

P. Boleloucký 8.5.2020 15:47

Měl to konzultovat aspoň s MZ. Postupoval nezkušeně a přivodil tím ČR značné potíže (nastane později). Nepoučil se zkušeností Prahy s Čínou. Hudebníci mají po výborném, dobře zaplaceném šolichu ! ráždění kobry bosou nohou.

P. Hatina 8.5.2020 16:07

Víte, na to jste mohl přece přijít sám a nikoliv apriori všem ostatním, kteří mají opačné názory sám přisuzovat primitivní agresivitu a chabý úsudek.

Protože, ta zásadní a naprosto jediná správná odpověd je v tom, že v demokracii musí politik vždycky počítat s tím, že se jeho rozhodnutí někomu (nějaké skupině lidí) nebude líbit a budou ho i otevřeně kritizovat. I to je totiž naprosto správné a i to je součást demokracie. Ba dokonce, že se to může dít i mezinárodně..

A ten politik má v demokracii dvě řešení - buď s nimi bude diskutovat, a nebo je ignorovat. Třetí řešení, že je půjde za jejich názory udat, je legitimní, pouze v případě, že se cítí osobně ohrožen - jenže v takovém případě je to věc ochranky a policie(že by jí na Praze neměli?).

Nevím co jste čekal že by v tom měl zařizovat prezident republiky, nebo ta bláhovost, vedení EU v Bruseli..

P. Grigar 8.5.2020 17:10

..pane Victorine, něco jsem k problematice napsal včera, tedy jen připomenu odkaz:

https://www.sagit.cz/info/sb99251

V. Bok 8.5.2020 19:32

Ten Koněv tam, 25 let od převratu tam jen stojí a k zločinům mlčí. Tak jsme mu k noze dali desku, aby si uvědomil svoje pochybení. Pochopitelně mu byl dán i čas na nápravu. On ovšem dalších 5 let arogantně mlčel a nakonec, o hrůza, si v době karantény nevzal roušku. Pochopitelně, míra rozhořčení přetekla a tak jsme ho dali do depozita na hanbu. A pokud se nepolepší, tak ...

I. Štípek 8.5.2020 12:23

To je jak za domácí úkol od lejnové, nic směšnějšího snad ani nelze napsat.

P. Pavel 8.5.2020 13:52

Nejsměšnější bylo jak se bureš zesraI před von der leyenovou kvůli green dealu i když doma si tahal triko jak s eu zatočí. Teda bylo by to směšně kdyby to pro ČR zároveň neznamenalo další multimiliardový burešovský tunel.

I. Štípek 8.5.2020 14:01

Naivo.