25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Šplechty pana Šlachty

Václav Moravec přivedl do svého pořadu přímo "sólokapra". Samotného plukovníka čacké české policie, udatného velitele ředitele ÚOOZ SKPV, Roberta Šlachtu. Prý to byl výkon dostat dotyčného pana plukovníka do Otázek VM, ale, řeknu vám, stálo to za to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 25.6.2013 11:02

pan Procházka nezná...

Pan Procházka nezná bývalého hejtmana jménem Rath. Nebo si pan Procházka myslí, že Rath stále ještě je členem ODS.

E. Vašátko 25.6.2013 9:37

Re: panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

Když zatýkali Rátha,nesl si v krabici od bot 7 milionů a měli to důkladně podložené. Jaképak jsou důkazy dnes, kromě mlhavých úvah o výkladu odposlechů, které nikdo kromě policie neslyšel..

M. Šejna 25.6.2013 9:40

pane Vašátko

řešíme klepata a medvědy, neřešíme vinu a nevinu.

O. Prochazka 25.6.2013 9:42

Re: pane Vašátko

Rath měl u sebe pistoli, víte co to je?

M. Šejna 25.6.2013 9:47

Re: pane Vašátko

a Pancová měla u sebe co?

V. Bok 25.6.2013 12:58

Re: pane Vašátko

Dokonceto byl samopal, i když nebyl u něj ale v jednom  domě patřící podezřelému  a byl znehodnocený.

P. Vaněk 25.6.2013 11:10

Re: panu Vlkovi rozkopali modré bábovičky

S tou poslední větou vašeho příspěvku naprostý souhlas...

J. Kulheim 25.6.2013 8:26

P. Pavlovský Datum: 25.06.2013 03:26

Pane Pavlovský, čím se současný systém budování Západoevropského socialismu liší od bývalého Východoevropského?

Podle mého názoru se v podstatě neliší. Pracující člověk 1/ byl nevolníkem teď se z něho stal otrok.2/ peněz mu dali kolik strana uznala za dostačující, teď mu seberou téměř 80% jeho výdělku a demokraticky si to přidělí; 3/ neměl svobodné volby a vládla jedna strana, teď může svobodně volit nebo nevolit, ale stejně je to k ničemu. Vládnou lobbisti z Prahy nebo Bruselu. Tady je známe v Bruselu je nezná nikdo. Atd.

Systém je stejný. Dirigistický socialistický stát, sofistikovanější a to víc nebezpečný.

M. Šejna 25.6.2013 8:38

pane Kulheime

Je vidět, že jste rychle zapomněl na "vymoženosti" totalitního státu. Tím rozdílem, který nechápete, je zcela rozdílná úroveň osobní svobody. Napřiklad to, že si můžete na webu svobodně plkat, co chcete, to je rozdíl k nezaplacení. A pokud jde o daně, tak jestli jste si myslel, ze v kapitalismu se daně neplatí, tak pak je mi Vás opravdu líto.

J. Kulheim 25.6.2013 8:51

Re: pane Kulheime

Já jsem na nic nezapomněl. V podstatě se jedná o socialismus. Západní Evropa si žila nad poměry. Teď došel čas účtování. Stát neustále chce posilovat svou moc a tím omezuje svobodu jednotlivce. Lidé jsou stejní otroci jako dřív. Stát jim sebere 80% jejich peněz a oni padají do sociální sítě. Jím je to, že můžou cestovat k ničemu. Jejich peníze si přerozdělí ve formě dotaci apod. různí kamarádi.

Teď u nás si policie zamyslí a položí vládu, prezident chce obejít volby. Jestli nechápete základní realitu, tak je mi vás líto.

O. Prochazka 25.6.2013 9:33

Re: pane Kulheime

V kapitalismu, tedy v tom co se dnes nazývá kapitalismus (u nás je to však stále socialismus) se daně platí. čím větší kapitalismus, tím méně.

M. Šejna 25.6.2013 9:42

pane Procházko

v tom případě je v současnosti největší kapitalismus v Rusku

R. Langer 25.6.2013 11:06

Re: pane Procházko

V Rusku, stejně jako u nás je furt to samé, co tu bylo. :-P

R. Langer 25.6.2013 11:07

Re: pane Procházko

Tedy - je to samé u moci, abych to upřesnil.

O. Prochazka 25.6.2013 15:01

Re: pane Procházko

Po ekonomické stránce celkem ano. proč si ale třeba nevezmete Jižní Koreu, nebo Lichtenštějnsko....za příklad?

K. Vážný 25.6.2013 8:23

Plíživý policejní puč

Skoro mne napadá, zda na počátku tohoto plíživého policejního puče mít Nečas větší odvahu, rozšířit pro vzpouru policie a zneužití státního zastupitelství tehdy platný stav nouze a sesadit Šlachtu ...

P. Čulík 25.6.2013 8:05

Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Pokud jde o nasazování "medvěda", to považuji za pitomost nejen u paní Nagyové, ale za nesmyslné u zatýkání všech lidí, kteří evidentně nebudou klást fyzický odpor, natož když jsou obstoupeni několik vycvičenými profesionály, kteří by je případně hravě zpacifikovali. A to platí i pro zatýkání aktérů MUS před mnoha lety, kdy je policajti také vedli jako medvědy. StB zatýkala v trochu jiných podmínkách, jednak asi nechtěli dělat zbytečný rozruch a kam by jim ti disidenti asi tak mohli utéct? Také nebyly mezi lidmi téměř žádné zbraně, teď policajt opravdu neví, co může zatýkaný provést, ale to v těchto případech nehrozilo. A svět se mění, tenkráte se nosily dlouhé vlasy, teď zase vousy, z toho bych takovou vědu nedělal ale srovnávat Šlachtu s Jančíkem?!? No to snad ne, pane Vlku, já totiž bydlím na Praze 5:-)

K. Vážný 25.6.2013 8:25

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Problém je, že ten medvěd zřejmě nění jen pitomost, ale i trestný čin zneužití pravomoci... To že to GIBS zřejmě šetřiit nebude je jiná věc.

V. Váňa 25.6.2013 10:20

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Vážený pane Vážný,

jakým způsobem byl TČ spáchán?

Vykonávali svou pravomoc způsobem odporujícím jinému právnímu předpisu nebo překročili svou pravomoc nebo nesplnili povinnost vyplývající z jejich pravomoci?

K. Vážný 25.6.2013 12:20

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

a) je správně a tím předpisem byl ZoPČR. Nepřiměřeně použili donucovacích prostředků a nedbali důstojnosti podezřelé.

F. Svoboda 25.6.2013 8:50

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

Svět se sice mění, nicméně správný muž má být vždy bezvadně upraven, zejména ten, který representuje veřejné orgány a vystupuje na veřejnosti. Pokud není hladce oholen je třeba, aby jeho vous byl upraven a ne aby bylo patrné, že majitel je lenoch, který je povznesen nad svoje okolí.

P. Čulík 25.6.2013 9:07

Re: Já článek pana Vlka hodnotím tak 50:50

To je na diskuzi, co znamená být upraven. Normy oblékání a vzhledu se mění, "strniště" se nyní akceptuje, já to neobhajuji, sám to nenosím, ale na panu Šlachtovi mi to příliš nevadí. Daleko více mi bude vadit, když celá ta akce skončí blamáží a jediný výsledek bude propuštění obžalovaných, případně symbolická podmínka a kmotři z toho vyjdou beze ztráty květinky. Nebo aby se ukázalo, že to byla kamufláž akce na svržení vlády. Snad vědí co dělají, jinak je to na palici nebo emigraci...

P. Vandas 25.6.2013 8:00

Krásně jste to napsal pane Vlku. Souhlasím. I já to tak vidím.

P. Pruner 25.6.2013 7:15

nepřesvědčil mě

Ten pořad jsem viděl a z pana Šlachty jsem nezískal dobrý pocit.

Jsem přesvědčený, že neplatí komunistické heslo z padesátých let, že účel světí prostředky. Pokud policie či státní zástupce si začne ohýbat zákon, tak je to cesta do pekel byť byli vedeni dobrými úmysly. Obdobně to začínalo v Německu ve třicátých letech, či u nás po válce - a ta hranice se stále posunuje až k bezpráví.

M. Mýval 25.6.2013 7:05

vojak musí byť čistý a ostríhaný

Odjakživa se krajinou potulovaly různé ozbrojené složky. Zpočátku všichni vypadali jako lapkové a také se tak chovali. Postupně jak se králové civilizovali, začali brát i své ozbrojené složky jako svou reprezentaci, takže v době rokoka se vojáci pudrovali a nosili paruky a postupně se v některých armádách přestalo i se znásilňováním žen v dobytém území. To sice dneska nehrozí, ale přesto myslím že by měl být rozdíl mezi uprchlým trestancem a policejním důstojníkem. Stejně jako monarcha by neměl vypadat jako uprchlý chovanec protialkoholní léčebny. Když se Kateřina Veliká přivdala do Ruska, vyřešila problém nereprezentativního cara za pomoci elegantního knížete, generála Potěmkina. Pokud bude ministrem vnitra zase Pecina, asi se elegantních policistů nedočkáme.

T. Marek 25.6.2013 7:10

Re: vojak musí byť čistý a ostríhaný

No, já bych tou elegancí tak neházel. Oni páni vrcholní politici také všichni oholení nechodí. Mě u policie víc zajímá její pracovní schopnost.

M. Mýval 25.6.2013 7:36

Re: vojak musí byť čistý a ostríhaný

Nedávno jsem seděl s jedním známým ve venkovské hospůdce. Najednou se dovnitř nahrnula hlučná banda v maskáčích. Můj známý, plukovník ve výslužbě povzdychl:

"Dneska člověk nepozná jestli to je čundrák nebo voják."

"To je snadné," odpověděl jsem mu, "čundráci by do hospody v zahnojených kanadách nevlezli."

J. Blažek 25.6.2013 7:03

Je zajímavé, že .....

.....- když si policisté přišli pro Davida Ratha, tak pan Vlk tak útlocitný nebyl a vyl úplně jinak!

M. Mýval 25.6.2013 7:06

Re: Je zajímavé, že .....

Rath měl jaksi v kapse pistoli a v krabici sedm milionů.

F. Matousek 25.6.2013 10:03

jste príliz ruzový pane Blazku

budte objektivní a nesrovnávejte prosím zásah pri cinu predávání úplatku, ( Dr.Rath ), se zajistením a taháním svedkú z postele ,( Nagyová ).

Naopak vám naruzovelým vadí, kdyz se jedná o vaseho milého socana. Me pravicákovi nevadí, at stihají kohokoliv, modrého, nebo rudocha!  

Ale podle zákona a ne na politickou objednávku.