28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRÁVO: Šlachtovy dumky a žalky

Detektivové z kauzy Nagyová se prý diví, jaké politické zemětřesení svou „realizací“ způsobili. Položili vládu a oni se tomu diví. Ta Šlachtova lamentace je svou naivitou komická. Byla-li míněna vážně, chtělo by to terapii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Frank 23.6.2014 21:17

Pan Svoboda zde upozorňuje na názory komunistických právníků

Dám sem tedy názor jednoho z nekomunistických. Stojí to za přečtení již proto, že na toto trestní oznámení nebyl reagováno v zákonné lhůtě.

http://www.sinagl.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=3367:oznameni-podezreni-na-spachani-trestneho-cinu-vlastizrady-statnim-zastupcem-ivo-istvanem-zneuzitim-pravomoci-organu-cinneho-v-trestnim-rizeni-k-rozvraceni-ustavniho-zrizeni-ceske-republiky-v-zajmu-cizi-ruske-moci&catid=8&Itemid=142

J. Svoboda 24.6.2014 12:48

Re: Pan Svoboda zde upozorňuje na názory komunistických právníků

Pane Franku, je to příznačné. Lidé vašeho ražení označí všechny, kteří s vámi nesouhlasí za komunisty a máte vymalováno. Je vaší chybou, že za nekomunistu, nebo dokonce pravičáka klidně uznáte každého, kdo vám to dost vehementně naservírzje.

Váš pstup je příznačný hlavně proto, že dokládáte pravdivsot rčení, že kdo chce psa bít, hůl si najde. To by bylo, abyste nevyšťoural toto trestní oznámení. Nejsem právník (a vy velmi pravděpodobně také ne!), takže se nebudu hrabat v nesrozumitelné právní řeči. Příznačné také je, na kolik "nádraží" to pan Altner rozeslal. Příznačné je i to, že "ožebračený" pan Altner píše ze Švýcarska.

Není to náhodou tak, že pan Altner se cítí ukřivděn "vyškrtnutím a ožebračením" a hledí si zchladit žáhu na komkoliv? Všiml jsem si, ža se pan Altner snaží vyučovat Nejvyššího státního zástupce. Myslím, že pro to není předurčen.

Netvrdím, že mám v následujícím pravdu. Nebylo by však lepší, než na tuto diskusi, obrátit se s dotazem přímo na Nejvyššího státního zástupce?

J. Svoboda 23.6.2014 15:42

Demagogická manipulace

Neustále je třeba připomínat, že státní zástupci a policisté nepoložili vládu. Ta shnilá vláda padla sama a nikdo z domělých to přímo nezpůsobil! Článek se nese v manipulativním duchu, snaží se u hrsti primtivů přifouknout balón nenávisti proti tomu, že konečně státní zastupitelství a policie začali dělat opdovědně svou práci. Pan Navrátil používá vůči oponentům slovo plky. Hodí se toto slovo do serioózní diskuse? Opravdu chce pan Navrátil diskutovat na úrovni a používat při tom slovo šlachtoláskaři? To víte, pane Navrátile, je nutno přiznat, že mezi ty, kteří panu Ištvanovi s velkou radostí škodí, patříte i vy. Jen uniká váš důvod. Uvědomte si, že to jak vy říkáte prokurátornu vynašeči roznesou pod rukama, je velmi pravděpodobně způsobeno advokáty - obhájci -, kteří pravděpodobně vynesené vynášejí.

Máte pravdu, že média nejsou soud. Z vašeho článku však vysvítá pravý opak a to, že vy byste si velmi přál, aby tomu tak bylo. Jiný smysl vašeho článku nevidím. Uvědomte si, že kdyby advokáti obžalovaných nevynášeli informace, vy byste musel psát o něčem jiném.

Vám se,pane autore hodí výrok nejvyššího soudu.Vůbec vám při tom nevadí,že podle většiny renomovaných právníků byl výrok hloupý a nepředvídatelný.Vy jste však tak inteligentní,že výrok nejvyššího soudu používáte jako kritérium pro hodnocení kvality prokurátorů.Politika jako taková,jak říkáte,skončila už dávno.Nechcete snad tu klientelistickou rvačku nazývat politikou?Píšete,že většina lidí na "zástupce lidu" nadává.Dále píšete,že byly vyvolány silné protipolitické nálady.Kdo ty nálady podle vás vyvolal?Vůbec v tom odstavci jen lijete na SZ a PČR špínu a ptáte se,kým politiky nahradit.Když jeste se do toho tak tendenčně opřel,čekal bych,že navrhnete řešení,ale kde nic,tu nic.Podívejte se na historii sjezdů ODS.V jednom patře řečnil Nešas,jak je třeba bojovat s korupcí,ve druhém komotři kuli pikle.Nezdá se vám,že všichni vyvolávyli protipolitické nálady?Doufám,že máte tolik cti,že uznáte,že by o tom Nečas měl vědět.

M. Frank 23.6.2014 16:05

Re: Demagogická manipulace

Pane Svobodo, velice se mýlíte v tom, že proti zločinu se má bojovat ještě větším zločinem. To nikam nevede. Střízlivě vzato je duo Šlachta - Ištván ve důsledcích své činnosti větším zlem pro tuto zemi, než byla ta nečasova nová manželka.

A Váš oponentní příspěvek, to nejsou plky?

J. Svoboda 23.6.2014 16:27

Re: Demagogická manipulace

Pane Franku, já jsem ic nenazval plky. Mohl jste si toho všimnout. To, že činnost pánů Ištvana a Šlachty je pro tuto zemi zločinem, je váš názor, na který určitě máte právo. Říkáte to však vy a vám podobní, kteří se nekriticky zastávají věrchušky. Neřekl to však ještě soud, takže do jeho role jste se pasoval vy sám a vám podobní.

Jistě, pane Franku, všechno, s čím nesouhlasíte, jsou plky. Bohužel je vás tokových víc.

M. Prokop 23.6.2014 16:35

"Bohužel je vás tokových víc."

Třeba já, občas označím za plky i něco, s čímž souhlasím.

Ale ve vašem případě jsou ty plky zcela ložené. Aniž bych se někam pasoval. :-P

J. Svoboda 23.6.2014 17:05

Re: "Bohužel je vás tokových víc."

Pane Prokope, to, že vy něco označujete jako plky, je sice možná hezké, ale není mi jasné proč s touto vaší divnou vlastností seznamujete svět. Co je mu do toho?

Pokud se na vaše příspěvky podíváte, zjistíte, že se neustále někam pasujete.

M. Frank 23.6.2014 21:00

Re: Demagogická manipulace

Vy píšete o lidech jiného názoru, že jde o hrst primitivů. Jsem na to zvyklý z dob komunismu. Vaše rétorika, způsob uvažování a urážek jsou pro mne vodítkem, kde je právo a spravedlnost. Určitě ale ne na straně lidí školených na VUML.

J. Svoboda 24.6.2014 11:02

Re: Demagogická manipulace

Pane Franku, nejde bohužel jen o hrst primitivů. Jsou jich lopaty. Z dob komunizmu můžete být zvyklý i na to, že takové procento voličů naletí Babišovi.

Nikdy jsem se nenadál toho, že pro kohosi budu vodítkem, kde je právo a spravedlnost a rozhodně o to - velmi pravděpodobně na rozdíl od vás - nestojím.

M. Prokop 23.6.2014 12:36

Trochu emocionální,

ale velmi reálné.

Třeba jen ten povyk kolem zabavených kilogramů zlata: Kde a čí je dnes, čí bylo? Je ticho ....

F. Matousek 23.6.2014 12:31

skvelá predstava

srovnání Slánský - Necas nekulhá a sedí ! 

Pripomínám jen, ze vysetrovatelé Slánského, byli ve finále odvoláni z funkcí a cást jich byla i veznená ! 

Predstava, videt ty dva pitomce Slachtu a Istvana jednou arestované je skvelá. Doufejme ze nezústane jen u predstavy.

J. Svoboda 23.6.2014 14:29

Re: skvelá predstava

Pane Matoušku, nebylo by od věci, podívat se, zda náhodou na tom nejste hůř, než pánové Šlachta s Ištvanem.

Také si myslím, že by byl pěkný pohled na vás, jako trestaného za vaše hulvátské chování.

F. Matousek 23.6.2014 14:56

Re: skvelá predstava

predstava potrestaných úredníku, kterí evidentne zneuzívají pravomoc verejného cinitele, mi velmi imponuje.

Nic hulvátského na tom nevidím.

J. Svoboda 23.6.2014 15:59

Re: skvelá predstava

Představa potrestaných úředníků, kteří podle vás evidentně zneužívají pravomoc - presumpoce neviny vám neříká zhola nic - vám imponuje.

Pitomce Ištvana a Šlachtu považujete za slušný výraz? Je vidět, že když kácíte les, líbí se vám že létají třísky.

M. Prokop 23.6.2014 16:36

Re: skvelá predstava

Presumpce je to správné slovo.

Pitomce Ištvana a Šlachtu hlavně nepovažuji za slušné lidi.

J. Svoboda 23.6.2014 17:00

Re: skvelá predstava

Pane Prokope, presumpce je v češtině předpoklad, a samo o sobě neznamená vůbec nic.

Hlásejte, pane Prokope, že určití lidé jsou podle vás pitomci. Doufám, že na základě toho si inteligentní lidé vytvoří názor na vás a vám podobné. Určitě se vám jejich názor nebude líbit a označite ho za plky. S tím je však třeba počítat. Je to jeden z přínosů této diskuse.

D. Nowodny 23.6.2014 12:04

Jen souhlas

a otázka : BUDE "budování" policejního státu s "dikaturou" pokračovat, nebo zajde na "vnitřní rakovinu" ??......snad za dalších 20-40 let ?

B. Mráz 23.6.2014 11:58

Otázka zní,

na jaký povrch vyplave pravda - na ten Babišův, Bakalův, či nějaký jiný? Na internetových servrech to vyplavat může, ale k většinovému voliči se tato pravda nedostane, ten konzumuje pouze Babišova(Bakalova), případně televize,které jsou ještě o kus horší..

V. Kraus 23.6.2014 11:31

Zdravý a nevinný člověk neexistuje.

V medicině se traduje bonmot: "Zdravý člověk neexistuje. Existuje pouze nedokonale vyšetřený pacient."

Pánové Istvan a Šlachta si zřejmě tento bonmot upravili na: "Nevinný člověk neexistuje. Existuje pouze nedokonale vyšetřený podezřelý."  Bohužel se tím zřejmě i skutečně řídí.

J. Vintr 23.6.2014 12:43

Re: Zdravý a nevinný člověk neexistuje.

Každý má své metody, jak říká Cimrman. Nejdřív sprostého podezřelého zatkneme a zavřeme (a povláčíme tiskem) a potom hledáme, z čeho bychom ho obvinili ...

V. Hajková 23.6.2014 10:10

Jedním slovem - skvěle napsáno!

Není  - co  dodat!

J. Svoboda 23.6.2014 14:52

Re: Jedním slovem - skvěle napsáno!

Ale je , paní Hajková. Je to štvaní; je to mnohokrát omleté štvaní mravenečka, kterému jakoby někdo šlápl na kuří oko. Je to velmi neobjektivní a sporosté. Připomíná mi to jako snaha sehnat primitivy na podporu žaloby proti paní dr. Horákové.

F. Vokurka 23.6.2014 23:32

Re: Jedním slovem - skvěle napsáno!

mate pravdu, jen istvan-slachta jsou v roli urvalka. proste dostali zadani a tak vymysleli "pravni konstrukt", ten se jim uz castecne zhroutil a zbytek rozsekne soud.

pokud, ale tento nazna, ze neni za co soudit meli by byt tito panove hnani k zodpovednosti, protoze ve spolecnosti jejich "realizace" nadelala obrovske skody.

J. Plzák 23.6.2014 10:03

Skoro to vypadá,

že pánové Šlachta a Ištvan jsou lehce retardovaní. Omyl! Oni za to nemohou. Vinni jsou politici, kteří jsou zodpovědni za jmenování těchto pánů do jejich funkcí.

A nebude to lepší, dokud se u nás budou odbývat volby poměrné. Podle nich budou panové jako Sobotka nebo Dienstbír ve svých fukcích navěky, bez ohledu na to, jestli je někdo chce, nebo ne.

Jedinou záchranu skýtají volby většinové, kde zvolenec čtyři roky činí a pak je buď opět zvolen a nebo jde od válu.

Pánové Šlachta a Ištvan jsou jen důsledkem toho, že v naší zemi nikdo za nic neručí, že se nikdo z ničeho nemusí nikomu, a lidu už vůbec ne, zodpovídat.

PS: Kde je jaký důvod k tomu, aby mi politici měli navrhovat, koho si mám zvolit za starostu? Ve vyspělých zemích, jak říkají naši intoši, si lid volí toho, kdo se o funkci uchází a ne toho, koho ta která strana navrhuje.

K. Janyška 23.6.2014 9:36

Ano, práce Šlachty musí být konečně oceněna.

A Ištvana také. Tohle nemůže pokračovat. Přiblblí a nevzdělaní poslanci se domnívají, že to nejsou oni, kdo je zástupcem voličských skupin, tedy tzv. lidu ? Ale že jimi jsou policajti a prokurátoři ? Hlupáci ! Dzp.

V. Petrová 23.6.2014 9:08

Naprosto souhlasím s článkem,

dokonce bych se nebála jít dál a doplnit upozorněním, že vyhrál jeden človek s miliardami majetku i dluhů a druhý, který si za peníze občanů ( příplatky a "náhrady" k poslaneckému platu ) postavil barák. Pokud vím, to Nečas neudělal, na to byl opravdu příliš slušný. No a jaký div, že Rittig, Janeček apod., kteří se spíš podobají vítěznému miliardáři a podraznickému poslanci než neloupeživému naivkovi Nečasovi, se před soud dostanou jen coby svědci. A někdy ani to ne...

J. Plzák 23.6.2014 10:09

Re: Naprosto souhlasím s článkem, ale ještě bych dodal,

že ani paní Petrová, ani já, nevíme co vlastně pánové Janoušek a Rittig udělali. Víme jen, co o nich naši novináři a politici řekli a napsali. Při jejich úrovni, tedy těch politiků a novinářů, víme tedy, jako oni, hov.o.

M. Malovec 23.6.2014 9:00

Rozhovor

s panem Šlachtou přinesla i příloha Lidových novin v pátek 20. 6. Účelem bylo navodit sympatie k tomuto moravskému dobromyslnému chlapci, který se denně bojí o život. Doufám, že "objektivní LN" dají taky prostor unii obhájců, aby se k výrokům Šlachty vyjádřila.

J. Chaloupka 23.6.2014 10:09

Tak on je Moravák? To leccos vysvětluje.

Chápu, že se Morava chce osamostatnit, když léta svých "300" posílá do Prahy.

J. Svoboda 23.6.2014 15:47

Re: Rozhovor

Řekl bych, pane Malovci, že jste velký naivka. Snad si opravdu nemyslíte, že vám unie obhájců řekne, kdo informace ze spisů vyznášel.