28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRÁVO: Šlachta proti Blažkovi

Spor mezi bývalým ředitelem policejního protimafiánského útvaru Robertem Šlachtou a šéfem parlamentní vyšetřovací komise Pavlem Blažkem trochu připomínal souboj, který má ukázat, kdo ze dvou vesnických kluků dokáže zdvihnout větší břemeno, vypít víc piv nebo přetlačit toho druhého v páce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rechnovský 15.11.2016 12:56

Pokud mám volit mezi bláznivým policajtem a ODSackym smejdem , volim šlachtu.

J. Kulheim 15.11.2016 13:16

Re:

"...ODSackym smejdem , volim šlachtu."

Má ten ODSácký šmějd nějaké jméno, pane Jane Rechnovský?

Nebylo by špatné kdyby si na podobné dobročinceˇnějaký pan Šlachta něco vymyslel,zavřel vás do kriminálu, nechal rok "vyměknout", potom vás několik let vodil po soudech.

J. Rechnovský 15.11.2016 14:29

Re:

Být prominentem partaje, jejíž smyslem existence je vykrádání státních zakázek, znamená být šmejdem. Už jste v tom Blažka našel pane Kulheime? Jak je to ve skutečnosti se Šlachtou ukáže teprve čas. A upřímně, některým osobám je nutné nejprve jednu vrazit a pak hledat důvody. Není to sice košer, ale je to jediné co na ně funguje...

J. Václavíková 15.11.2016 15:54

Re:

Osoba Blažka evokuje pořekadlo o kozlu zahradníkem, jemu nevěřím ani slovo.

M. Moravcová 15.11.2016 17:03

Re:

vy jste přesně ten zmetek, kterému je třeba nejdřív jednu vrazit, pane Rechnovský, neboť bez důkazů soudíte. Zalať Bůh, že nemáte moc. Takhle soudili v padesátých letech.

J. Rechnovský 15.11.2016 18:00

Re:

"bez důkazů soudíte" jste napsala Vy paní Moravcová. Důkaz někdy není jen to, za co jej prohlásí soud. Lidé jako ODSák Blažek, jsou součástí sítí propojujících státní ouředníky, justici, policii a spřátelené podnikatele. Rozsah jejich činnosti v jejich "nejlepším" období začal přímo ohrožovat demokracii. Někdy je nutné použít pro dobrou věc nevybíravé prostředky...

Sama si to přeberte a přihlédněte k historii.

J. Kulheim 15.11.2016 20:22

Re:

"Sama si to přeberte a přihlédněte k historii"

Napište něco konkrétního. Jenom plácáte zhovadilosti.

J. Kulheim 15.11.2016 20:20

Re:

To myslíte tyto pány?Biolíh, Kakaová aféra-komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setůzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 léta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi, solární energie sebere z kapes občanů za 15 let 1000 miliard Kč, Sobotka- Bakala, Česká pošta, Hašek- motocyklové závody, neplacení dluhů, střílení na křtu knihy, atd.

Vrazi je potřebné takovým jako jste vy. Kradoun jako straky a křičíte chyťte zloděje.

J. Rechnovský 15.11.2016 21:16

Re:

Ano, přesně tyhle šmejdy mám na mysli. Článek byl o Blažkovi takže jsem psal o ODS. Tihle jsou nebo byli součástí parazitních sítí kolem ČSSD. Nicméně často se sítě propojují (viz Rath) a obě partaje mají k sobě ve skutečnosti mnohem blíže než se může zdát...

Jen ta vaše poslední věta mi nějak nedává smysl...

J. Kyselková 15.11.2016 17:35

Re:

Rechnovský - máte nějaký důkaz o tom, že Dr. Blažek se podílel na rozkrádání státních zakázek ? Nemáte nic, protože veškeré útoky a soudní tahanice proti ODS jsou na vodě - pro blbečky. "Kabelky strašné Jany od Ježíška" - Vám rozložily makovici ?

Pan Holub se plete do všeho a poučuje, ale je to jen tlučhuba jako Vy.

J. Rechnovský 15.11.2016 21:39

Re:

Bém, Janoušek, Rittig, Drobil...ta jména vám dámo asi nic neříkají. No zkuste tedy věřit, že je spojovalo několik věcí, ODS a poněkud podivné aktivity v Praze. A čirou náhodou to bylo v době stoupající kariery jakéhosi Blažka, taktéž ODS a z Prahy.

Když už si i vrabci štěbetali jak prohnilá je tahle partaj, náš Blažek se z té ostudy nezastřelil, ač nemohl nevědět mnohem více než my moulové z ulice. Dokonce ani znechuceně nevypadl z toho spolku. On spokojeně stoupal výš a výš...

A důkazy? Víte jestli přímo vykrádal státní zakázky už se asi nikdo nedozví. Přesto je nepochybné jaký je to šmejd.

J. Kyselková 15.11.2016 23:04

Re:

Pane, Vaše argumentace je velice povrchní, urážlivá. Debata je zbytečná, protože nelze pouhými slovy dokázat, že ODS uskutečnila mnoho dobré práce nejen na vesnicích i v Praze (alespoň - projel jste si Blanku ? Nejdelší městský tunel Evropy světové kvality - stovky aut denně ušetří až 7200 litrů pohonných hmot, atd. - nejen to je vizitka přesvědčivá. Naštěstí pan Bém nedožije v kriminále).

J. Balcar 15.11.2016 11:45

To jsou paradoxy...

Šlachta, který celou svoji kariéru postavil na řízených únicích do medií, si náhle přeje, aby nic neuteklo dříve, než bude po všem. A diví se, když mu náhle říkají "... tak znovu, pane Šlachta!".

J. Hruška 15.11.2016 11:20

Je to marný ...

Petře Holube, snažíte se sice o jakou's - takou's objektivitu, ale "je to marný", "je to marný", "je to marný". Zajetí ideologie Vám kouká z článku jako sláma z bot kovboje. Zdař Bůh, polepšete se! Josef.

P. Götze 15.11.2016 10:17

RE

No to je teda docela tendencni clanek řekl bych. Spousta nalepek a subjektivního podsouvani nazoru.

K. Janyška 15.11.2016 9:28

Šlachta a olomoučtí žalobci jsou pro mne zločinci,

pracující na zakázku. Doufám, že jednou skončí v base... Dzp.

P. Čulík 15.11.2016 9:09

Ďábel je skryt v detailu.

Šlachta nikoho do vazby neposlal, tam posílá soudce, který zváží, zda je vazba oprávněná.

Pokud jde o SMS, nikdo netvrdil, že ji poslal přímo Tuhý, ale ze SIMky, kterou používal okruh blízkých Tuhému (nejspíš manželka) se komunikovalo se SIMkou podezřelého a navíc obě SIMky koupila naráz pracovnice zastupitelství v Berlíně.

To vážně nevzbuzuje pochybnosti?

M. Prokop 15.11.2016 10:02

Re: Ďábel je skryt v detailu.

U mně jo.

J. Blahová 15.11.2016 19:39

Re: Ďábel je skryt v detailu.

Problém je v tom, že si nikdo z vyšetřujících a dozorujících nevšiml, že ta SMS nebyla z té SIM odeslána, ale na ni přijata. Takže výše uvedení si dlouhou dobu honili vlastní ocas a vyšetřovali výskyt Yetiho v Brdech.-Je smutné, že na takovou nesrovnalost přijde až vyšetřovací komise.

P. Čulík 15.11.2016 20:02

Re: Ďábel je skryt v detailu.

To nic nemění na zoufalé skutečnosti, že jedna z těch prudce toxických SIMek patřila osobě blízké policejního prezidenta a on se vyhnul vysvětlení odvoláním na osobu blízkou. Je jedno, kterým směrem komunikace probíhala. Podstatné je držení tak toxické SIMky. U policejního prezidenta bych očekával jako naprostou samozřejmost, že tuto skutečnost objasní. Jak, to bych rád věděl, mne žádné rozumné vysvětlení nenapadá a jeho evidentně také ne.

J. Vobr 15.11.2016 7:29

SOUHLAS S PŘEDDISKUTÉRY !!!

Šlachta byl taky Zorro mstitel !!!

P. Lenc 15.11.2016 8:05

Re: SOUHLAS S PŘEDDISKUTÉRY !!!

Připojuji se.

J. Pospíšil 15.11.2016 5:29

Poměrně složitě napsáno,

a na druhé straně zase nutno přiznat, kultivovaně, že ten Šlachta je vlastně blb.

Nevím, mě nepřišel ani tak jako blb, ale jako arogantní útočník na legální demokracii prostředky policejní zvůle. Přepadl vládu, zavřel poslance, stíhal kolegy. Nebýt soudů, kdoví jak by to dopadlo, když měl i podporou jásavých blbů z medií. A nakonec ještě dostal trafiku od svého protektora.

Jen z toho, co vím za dlouhou dobu působení tohoto westernového klaďáka, že to nebyl ani úspěšný, ani nějak přehnaně čestný policista. Vyřešených případů měli méně než běžné obvodní oddělení policie a to jich bylo kolem pětiset. Skoro by se dalo říci, že Šlachtovo působení byl jeden velký průšvih a že se staral o vše možné, jen o to, co bylo úkolem jeho oddílu, moc ne.

M. Sedláček 15.11.2016 11:08

Re: Poměrně složitě napsáno,

+1

Přesně popsané působení ušatého traktoristy.

E. Vašátko 15.11.2016 4:52

No,nemám nic proti čestným policistům

ale vysvětlete mě prosím jednu věc. Tento čestný policista zatknul a nechal na podnět spolupracujícího prokurátora 3 měsíce ve vazbě 3 exposlance za to, že dostali údajně jakousi trafiku. Soud to sice smetl pod stůl, ale právě teď byla v TV zpráva, že za stejnou trafiku budou soudit expředsedu vlády Nečase. Nedávno byl do významné funkce dosazen tentýž čestný policista jako šéf obdobného útvaru celníků, který sice prošel "výběrovým" řízením, ale byl vybrán jako jediný uchazeč, protože jiný jaksi nebyl. Není to také jednoznačně trafika? A kde jsou ti stateční prokurátoři, kteří tenkrát pověřili tohoto čestného policistu, aby podnikl razii na předsednictvo vlády ?

K. Krejčů 15.11.2016 14:30

Re: No,nemám nic proti čestným policistům

Soud to nesmetl, pouze konstatoval, že poslanci jsou chráněni imunitou (nebo indemitou, nevím, jak se to přesně jmenuje) a nemohou být souzeni. Nečas poslencem nebyl, není tedy chráněn a může být souzen (i odsouzen). Postup MF můžete i vy sám nechat prošetřit policií, pokud máte podezření na spáchání trestného činu. Stačí podat trestní oznámení - policie se tím pak zabývat musí. Já jsem osobně rád, že ministr Babiš našel cestu, jak pana Šlachtu zaměstnat ve státní správě. Jednak tím zamezil možným únikům informací, a dále Šlachtu "uchoval" pro možné pozdější použití. Po volbách uvidíme. A mezitím může pan Šlachta dokonce i normálně pracovat v kolektivu přece jenom snad slušnějších lidí, než jsou v současné době ve vedení policie, zastřešeným rychlokvaškou a zametačem Chovancem.

E. Vašátko 15.11.2016 17:15

Re: No,nemám nic proti čestným policistům

Dobrý nápad. Asi to udělám.