16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

PRÁVO: Rozpustit ČSSD

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Sedláček 19.6.2011 11:06

Pár postřehů

Je třeba trošku článek přecedit. Za prvé je tady osobní zkušenost autora a jistá averze k ČSSD. Pokud tohle odečteme, pak je tu za druhé mnoho sporných bodů- Ovšem proč se touto možností protiústavní úlohy ČSSD nezajímat. Já jsem přesvědčen o tom, že odbory jsou béčkem této strany.

P. Vlas 18.6.2011 19:57

Má to malou mouchu.

Vláda ČR chce odstoupit od listiny základních lidských práv a svobod - viz projev Vondry a Klase na materiál min. zahraničí a tak se jí dovolávat je víc než problematické. Nikdy jsem nezaznamenal, že by ČSSD někomu rozbila hubu nebo někoho propíchla nebo k tomu vyzývala. Pakliže autor článku má poznatek,že by ČSSD zorganizovala násilí proti jednotlivci nebo skupině, budu vděčný když mne o tom zpraví.

J. Lufinka 18.6.2011 19:30

Logická chyba

Článek má jednu zásadní chybu. Nebere na vědomí velkou stávku odborářů (větší než tu o které píše článek)proti vládě ČSSD za premiera Špidli. Podle Vaší logiky šlo o odborářskou podporu pravicových stran? Nebo odbory vyjadřují nesouhlas s vládní politikou a nezáleží, které strany jsou ve vládě. A to se ani nesnažím, s ohledem na úroveň článku, požádat autora článku, aby se zamyslel nad souvislostmii demonstrací po celé Evropě.

P. Čech 18.6.2011 16:34

"Ústavně zvolená vládo" ?

Toto zvolání poněkud nesedí. Tato vláda totiž nebyla zvolena, nebyla ani volena. Její jediná legitimita tkví v tom, že ji jmenoval podle ústav prezident. Žádný z jejích členů ani jako celek se voleb nezúčastnila, tedy nevolil ji žádný volič. Dokonce nebyla volena ani zvolena vládní koalice. Voleny byly politické strany a to každá jednotlivě. To, že se nedají sčítat hrušky s jablky je známo. Sčítáním hrušek s jablky sice vzniká ovoce, ovšem ovoce jsou i třešně. švestky, broskve, meruňky a další.

J. Šimek 18.6.2011 19:45

Re: "Ústavně zvolená vládo" ?

Zadejte si do googlu "zastupitelská demokracie" a snad už to konečně pochopíte.

J. Kanioková 18.6.2011 13:11

!!! Máte pravdu, autore, že to nebyla stávka, ale politická demonstrace,

stávka nebyla o pomoci lidem. Tato stávka byla testem celkové frustrace veřejnosti a její ochoty vrátit se k "socialismu s lidskou tváří". Pokud by tzv. stávka měla masovou podporu, následoval by pokus o vyvolání předčasných voleb a prosazení vlády ČSSD podporované či v koalici s KSČM. To byl skutečný důvod a cíl stávky.

R. Bébr 18.6.2011 10:14

:-)

:-D :-D :-)) :-)) skvělé fóry! Skoro jako Dikobraz! :-)) :-))

J. Šimek 18.6.2011 11:41

Re: :-)

Chtěl bych zažít podobný fór, jako křišťálově čistý Standa a připsat si tak na účet 100 miliónů.