29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
. 3.11.2009 22:30

Tak nám zabili Ferdinanda

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009110301

Jen blázni se radují, že jim do lodě teče voda.

pavel 3.11.2009 18:43

Pan Petřík se poněkud mýlí

  Alespoň z logiky českého překladu vyplývá, že listinou není rozšířena možnost shledat neboli není dána možnost shledat  zda právní předpisy atd, atd. Takže nás pane Petříku nestrašte.

Ludva 3.11.2009 16:14

Už se přestal zmítat

PRAHA - Evropská unie si může oddychnout. Po dnešním rozhodnutí Ústavního soudu, že Lisabonská smlouva je v souladu s českou ústavou, se prezident Václav Klaus rozhodl smlouvu podepsat. "Rozhodnutí ÚS jsem očekával a respektuji ho. I když z jeho obsahem nesouhlasím," řekl dnes Václav Klaus na tiskové konferenci. "Nicméně sděluji, že dnes v 15 hodin jsem Lisabonskou smlouvu podepsal," zakončil svoje prohlášení.

josef krouman 3.11.2009 21:49

Re: Už se přestal zmítat

EU se teprve nadechuje. A zmítat se začneme my všichni - od Irska až po Řecko. Teď bude ca 1 rok klid, na všechno se pozapomene, VIP si poklepají po ramenech, pak řeknou vidíte, vždyť se nic neděje. A pak to začne; a nebudeme se stačit divit - hlavně se budou divit eurohujeři, kteří nedosáhnou na žádné koryto. Cenový úřad už de facto začal fungovat, teď přijdou na řadu už naprosto bezostyšně další regulace. To všechno za radostného hýkání prosťáčků kteří vždycky skočí na špek a kteří do nedobrovolně a mnohdy i nevědomky sponsorují. Je zaděláno na další etnické konflikty, zejména v tzv. euroregionech, které naplánoval neznámo kdo, s jakým zadáním.

Pete Brich 3.11.2009 15:39

Tak se připravte. K tomu bilionu nám naši sudetští bratři přidají pěkných pár miliard navíc.

PB

janoryna 3.11.2009 15:22

ke zpochybnění práv českých občanů

po přijetí výjimek nabeton dojde. už proto, že jsme se těch práv sami vzdali.

Schamacher. 3.11.2009 14:51

Vysvětlí mi to někdo ?

Hodláme někoho hromadně vyhostit ? Že se tomu tak bráníme. Rozum mi říká, že konat, zdržet se, dát, strpět to či ono jsme zavázáni až od okamžiku podpisu LS.  Že bych přehlédl něco co by nás zavazovalo zpětně desítky, stovky, tisíce let  ?

bm2 3.11.2009 15:10

Re: Vysvětlí mi to někdo ?

Neviem Vam to vysvetlit, stejne by moje vysvetlenie nebolo "smeroplatne", rovnako ako hlas Vasho rozumu na sude v Strassburgu.

Ale zamyslite sa nad fascinujucou nahodou , ze proti vynimke pozadujucej zabranit podla Vas neexistujucej retroaktivite hlasno protestovali Sudetaci a Madari. Cui bono ?

Schamacher. 3.11.2009 15:31

To jediné mě napadlo jako první.

Proč brblají, když v jejich případě to nemá význam ? Buď vědí o něčem co by zakládalo retroaktivitu, nebo z principu aby se zviditelnili před svými soukmenovci. Právní rozbor o tom jsem nenašel. Pokud jde o výklad, někteří právníci jsou schopni smlouvu o prodeji melounů intepretovat jako žalobu na cizoložství. Proto chápu smluvní ujednání  v právu USA plná definic i toho nejobecnějšího co napadne. Protože co kdyby....

niktoš 3.11.2009 12:58

Autor není poradce prezidenta republiky.

Je to řiťolezec .Rektolezec.Názory p. Klause nade vše.

Ať žije blbost.

Jakub S. 3.11.2009 15:44

Re: Autor není poradce prezidenta republiky.

Přiléhavý nick, panebože - !

Nikdoš. Ano.

pavpek 3.11.2009 12:55

Dostali jste na prd...., Petříku , není-liž pravda?????

Ústavní soud Vás i s panem prezidentem Klausem smetl jako hov... z chodníku.

A máte po ptácích.

Každý věděl, že tahle blbost, kterou propaguje Klaus svou nechuť k EU a Oberfalzerovo

podání skončí tak, jak skončilo.Ale řiťolezci se stále snažili a snažil a výsledek-prohráli na plné čáře.

A dobře jim tak.

Míra 3.11.2009 12:54

Pane Payne,

zamlčováním skutečnosti lžete jako když Rudé Právo tiskne. V jiných částech LS je potrvrzeno, že žádné přijaté zákony EU nemají zpětný účinek; to je ostatně obecně dodržovanou normou v civilizovaných zemích. To jen komunisti zaváděli zákon se zpětnou platností, třeba Husákův zákon o cestovním ruchu nebo smlouva o pobytu sovětských vojsk na území ČSSR. Komunista ve Vás a ve Vašem páníčkovi se nemůže zapřít, ať děláte co chtete.

miroslav.vojta@volny.cz

Schamacher. 3.11.2009 14:54

Re: Pane Payne,

Také tomu nerozumím.

Dun 3.11.2009 15:27

Re: Pane Payne,

Ano, LS nemají zpětný účinek, ale mohou zrušit benešovy dekrety:) nyni... pak už bude otázkou, zda náhodou Strasbursky soud nepřizná Sudetakum nahradu...

Nikoliv se zpetnym ucinkem ale nyni:)

Vice mene je tato listina jedním z nastroju na zasahovanim do nezavislosti statu, o vykladu rozhodne multi kulti soud v EU.

Xaver 82.117 3.11.2009 12:36

Pozdě bycha honiti...

Štváč 3.11.2009 11:55

už zase

vás nastrčil prezident jako hýkajícího osla ? A vy si to necháte líbit, jen když je od hradního uzurpátora klid. Musí to být řehole, dělat pod nemocným ješitou.

PROKOP BUBEN 3.11.2009 14:43

Re: už zase

Možná ovšem - vrána k vráně....

bm2 3.11.2009 11:10

nie som pravnik

toboz nie ustavny, a chvalabohu vonkoncom nie europravnik ( nizsie presnejsie nazvany europrostitutka ),

ale zdravy rozum mi hovori, ze ak hlasne proti ziadanej vynimke vykrikovali Sudetaci, rakusaci a madari, netreba brat riziko moznosti eurosudneho zneplatnenia Bensovych dekretov na lahku vahu.

Ak podla eurohujerov retroaktivita nehrozi, preco to nedopisat do LZ a neratifikovat s pristupom nasledujucej krajiny ? Preco miesto toho vymyslat plany ako odvolat Klausa, lebo ako bolsevici hlasali "Kto nejde s nami, ide proti nam".

K. Babák 3.11.2009 10:57

Nebojím se

Neustále se zde argumentuje vysvětlováním jedné malé episody světových dějin. Uvědomme si, že počet odsunutých sudeťáků je mnohem menší, než počet těch, kteří byli vyhnáni z Polska (řeči o tom, že Poláci to mají vyřešeno jsou hloupost). Vraždy Němců nejsou horší ani lepší než vraždy Čechů jen proto, že ti Češi souhlasili s atentátem a nic na tom nezmění ani to, že ty vraždy Čechů byly podle německého zákona popravami a vraždy Němců podle českých zákonů zůstanou vraždami (příslušná pasáž Benešových dekretů je myšlena jako ochrana proti kriminalizaci odbojářů). Odsunuttí Němci prožívali zajisté osobní tragédie, ale byli to lidé, do jejichž právního systému patřilo potrestání národa likvidací náhodně vybrané vesnice. A pomineme-li obrovskou krádež židovského majetku, docházelo k masovým krádežím českého (polského, maďarského....) majetku po nástupu socialismu a byl to důsledek německé politiky (také socialistické).

Stejně malou částí celkového problému by byly sudetoněmecké požadavky v komplexu žalob, pokud by se  právníci důsledně chopili možností, keré jim vhodné výklady nabízejí. A oni se jich chopí, listina nelistina. Myslím, že naše jediná naděje je ve faktu, že to prostě  všechno uskutečnit nejde a to, co se podaří uskutečnit, bude úměrně rozděleno mezi všechny možné nesmyslné požadavky.

Můj soukromý názor je, že odsun byl nejlepší možné řešení. V dané situaci byly tři možnosti: ponechat Němce v Československu, přesunout je do Německa i s územím, které obývají, přesunout je bez území. Kdyby zůstali v Československu, byli by okradeni stejně, jako Češi. Nezabránili by totiž nástupu socialismu, jen by to bylo podpořeno trvalou přítomností sovětské armády a s režimem by spolupracovali stejně, jako jejich soukmenovci z NDR. Dnes by požadovali náhrady s ještě větší vehemencí. Splnění územních požadavků by možná nebylo tak velkou katastrofou, jak se zdá, ale znamenalo by to aspoň částečné vítězství Hitlerových myšlenek. A to bylo v té době nemyslitelné.

xy 3.11.2009 9:49

Co způsobí LS?

LS stanuvuje "zákaz hromadného vyhoštění..." což je převážně vysvětlováno jako hrozba pro státy, které po válce odsunuly Němce a Maďary do jejich mateřských států aby nemohli v budoucnu posloužit jako pátá kolona a záminka k další válce. Tuto htozbu, vyplývající z LS, nelze ani zdaleka podceňovat. je tu však i další hrozba, která jaksi uniká pozornosti. Desítky milionů arabských, afrických a asijských imigrantů stále přijíždějí do Evropy, usidlují se zde a množí se geometrickou řadou. Vytlačují původní Evropany z měst a vytvářejí stále větší kompaktní etnické celky. LS nyní zavádí oficiálně, že tuto pátou kolonu, která otevřeně hlásá nenávist proti křesťanské Evropě,  NELZE hromadně odsunout do jejich mateřských zemí. Toto není v rozporu s českou ústavou?

MaR 3.11.2009 12:12

Re: Co způsobí LS?

Uvědomujete si, že voláte po možnosti dopustit se etnické čistky? Ilegální imigranty pořád můžete vypakovat, ale nemůžete zlikvidovat legálně žijící skupinu kvůli tomu, že přišli např ze severní Afriky. Pokud je imigrace problém, je třeba ji zpřísnit, ne pořádat pogromy (to totiž stejně není dlouhodobé řešení...)

gerontusinza 3.11.2009 14:30

to je právě ten problém......Re: Co způsobí LS?

a pokud tito lidé sem budou pašovat výbušniny a zbraně pak podle vás legálně?  inu když nemohu lotra vypakovat tak jej musím zákonitě (i nezákonitě) zlikvidovat nebo budu zlikvidovánsám a jiní zcela neviní......  inu když nebudou soudit soudy tak se vrátíme k jedinému prostředku obrany.... krevní mstě......;-)

Schamacher. 3.11.2009 14:39

Uvědomujete si, že voláte po možnosti dopustit se etnické čistky?

Zajisté. Záleží jen na výši celkových transakčních nákladů.

M. Zima 3.11.2009 9:49

Pane Petřík,

právě Vám decentně vysvětluje Rychetský, že jste s Profesorem pořádní blbci, neměl byste místo těch obstrukcí raději jít trochu do sebe a už nehecovat kLause do dalšího sebezesměšňování?

??? 3.11.2009 9:55

Re: Pane Petřík,

A Rychetský je nějaký neomylný všeuměl?  Všchno zná, všechno ví, nikdy se nesplete? A co když jiný právník bude mít jiný právní názor? To už bude Rychetský v důchodu a bude mu to jedno.

To jeho rozhodnutí je spíš politické než právní.

M. Zima 3.11.2009 10:02

Pro mě

je český tyátr pouze fraška obsazená StB castingovanými figurami. Jsem pro vykopnutí Česka z EU. Ale když dokonce Rychetský dokáže lehce kLausovi, že si Profesor stěžuje na to, co sám při vstupu podepsal, nebo, že Profesor stále ještě nepochopil funkci ÚS, atd. je to dobré na zasmání, jinak je v tom českém blbákově spíš všechno k pláči.

Marat 3.11.2009 13:00

Re: Pro mě

Tak to s vámi Zimo souhlasím. Češi nemají co dělat v EU ani v NATO. Vůbec nejde o suverenitu deseti milionu čechu a moravanu. Jde o to, aby si několik politikářu mohlo dělat co je napadne. Jakou tu suverenitu mají obyčejní občané?

Milan 3.11.2009 13:41

Re: Pro mě

100% souhlas. Cesi jednoduse na clenstvi v EU a na demokracii nedozrali. Hezky den.

těchňik 3.11.2009 20:08

Re: Pane Petřík,

Rychetský je bývalý komunista, a jako takový měl být možná v důchodu, ale spíše na smetišti dějin, a nikoliv předsedou ústavního soudu.