20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

PRÁVO: Rituální policejní sebeobrana

Pravidlo, že zločin má vždy náskok před policií, vede někdy k zajímavým situacím. V aktuálním příběhu zajistila náskok před policií obyčejná průmyslová kamera. V Plzni byl policisty v civilu zablokován a napaden řidič, jenž je upozornil na jejich riskantní jízdu. Podstatnou část incidentu zaznamenala kamera ve voze napadeného řidiče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 17.10.2017 9:50

Re: Autorita nebo sranda pro králíky?

Neztrapňujte se.

M. Prokop 17.10.2017 10:10

Re: Autorita nebo sranda pro králíky?

"Kdyby seděl, stejně by nepustil!" :-P

Z. Lapil 17.10.2017 11:34

Re: Autorita nebo sranda pro králíky?

Průšvih je, že podobné "incidenty" se člověk obvykle dozví z novin nebo jiného internetu, a po takových zkušenostech už mám tendenci věřit možná spíš těm policajtům. Viz ona třicetiletá "studentka" evidentně napadnuvší policistu při nějaké akci na Staromáku nebo kde. Z novin nevím, jak to začalo, nevím, co kdo komu řekl a kdo koho kam poslal, vím jen, že policista kohosi pacifikoval, ale netuším, "kdo si začal". Tak nějak mi nepřipadá, že se policajt jen tak sebere a začne někoho mlátit.

Podobně dodávka z dnešního článku: jela v levém pruhu, na který prý byla příliš široká, pravý byl zřejmě volný. Je-li to pravda, tak rozhodně nejela korektně předpisově.

Podobně: není to tak dávno, co policista v civilu "napadl" pána na přechodu. Připomínám, že pán razil teorii, že auta už měla červenou, tudíž on na svoji červenou mohl bezpečně vyrazit. Na ten přechod jsem se byl podívat. Pravda, o týden později mohl být už semafor přenastaven, ale červená pro auta naskakovala skoro zároveň se zelenou pro chodce, odstup byl necelou vteřinu. Za tu dobu (vědomě jsem to zkoušel, žádná dojmologie) jsem nestihl ani viditelně hnout nohou, natož opustit chodník a spustit tak policejní akci.

Takže 1/ Nejsou všichni policajti lumpové a všichni občané svatí.

Takže 2/ Je určitě v pořádku, když policista v civilu vykonává pořádkovou službu?

M. Vondráček 17.10.2017 11:26

Re: Autorita nebo sranda pro králíky?

Jste trapný ...

M. Prokop 17.10.2017 9:32

Policie má takový přístup v genech.

Může to změnit jen velmi silný tlak občanů.

J. Hruška 17.10.2017 1:54

Ale opustila

Pane Kalžníku, ale opustila. Kdyby neopustila, seděl by pan Babiš dávno za katrem kvůli zradě a preziden pod kytičkama kvůli velezradě. Jen počkejte, až na ně dojde jako na Nečasovu catevnu. Nazdar. Josef.

J. Kohoutek 17.10.2017 8:22

Re: Ale opustila

Pane jo.

S. Kalužík 17.10.2017 1:24

Jinak vše chápu a souhlasím,

jen nechápu výrok: .....se vrací k modelům předlistopadové Veřejné bezpečnosti" Jak se lze vracet k něčemu, co naše policie nikdy neopustila - tedy včetně "kádrů" :)

J. Vintr 17.10.2017 2:14

Re: Jinak vše chápu a souhlasím,

Tak bylo období na začátku devadesátých let, kdy to alespoň zvenčí vypadalo, že to bude jinak. Ovšem když si uvědomíme, že prakticky všichni dnešní policejní šéfové začínali jako příslušníci VB, není se čemu divit.

J. Řezák 17.10.2017 10:04

Re: Jinak vše chápu a souhlasím,

Díky událostem na Národní jim trochu zvadl hřebínek - slovo policie se stalo nadávkou a oni se chvíli a trochu styděli. Pak ovšem se jim zase sevědomí (=arogance) vrátilo. Dnes už jsou to zase zákeřní predátoři.

R. Brzák 17.10.2017 11:45

Re: Jinak vše chápu a souhlasím,

Nastoupil jsem k policii v devadesátem prvním roce. Mýlíte se. Sametovka sice policisty znejistěla, ti staří většinou brzy odešli, přišli jsme my mladí - ale aroganci s sebou nese moc nad druhým člověkem. Takže jakmile jsme jí my, maldí polciisté, byli vystaveni, postupem času nás moc nad druhými lidmi měnila smerem k většímu přesvědčení o své vlastní pravdě a oprávněnosti. Jak to dělá moc vždy. Za jakéhokoliv režimu.

R. Brzák 17.10.2017 11:52

Re: Jinak vše chápu a souhlasím,

mladí policisté...