29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: Proč Jakeš nelepí pytlíky na Mírově

Tímto navazuji na úvahu MUDr. Tomáše Vodvářky z 14.5.2016 (Patří Milouš Jakeš na jeviště festivalu?), kde je uvedeno, že soudruh Milouš Jakeš v každé normální demokracii by byl dávno ostrakizován, v modernějším pojetí by patrně stále lepil pytlíky na Mírově. V současné slabé demokracii se mu zřetelně dobře daří.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Burda 18.5.2016 8:05

Re: Copak Milouš, ale Skála, to je jinčí sekáč...

Milo(u)še odsoudit a trest mu umožnit vykonat doma z důvodu stáří.

Skálu odsoudit za propagaci hnutí směřujícího k potlačování práv ... s nástupem ihned pro podezření, že by se výkonu trestu vyhýbal.

P. Burda 18.5.2016 8:01

Re: Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

Nepopírám, že mluvíte o spravedlivém soudu. Jen jsme (zažl jsem rok 1989 a nevystoupil s požadavkem na trest) to v prvotní euforii s tou dobotou a snahou nebýt jako oni přehnali.

J. Hejmala 17.5.2016 18:09

Re: Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

Janyško jestli jste držitelem nějakého certifikátu ,tak jedině za blbost to už jste zde mnohokrát dokázal goodbye

M. Starý 17.5.2016 16:15

Re: Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

Já nemluvím o nějaké mstě nebo lynči, ale ospravedlivém potrestání konkrétních viníků, kteří vystěhovávali sedláky, zakazovali dětem studovat, posílali lidi kopat uran a těch, kteří se aktivně podíleli na normalizaci. Bohužel, dnes to je už pasé...

Teď je důležité sledovat kroky a projevy komunistů (viz soudruh Skála na víkendovém 9. sjezdu KSČ(M)) a usvědčit je z podpory hnutí potlačujích lidská práva. Oni se (konečně) věřejně přihlásili k odkazu KSČ vč. 50. let a opět mluví o třídním boji, o vystoupení z NATO. Bohužel, opět za nezájmu OČTR...

D. Green 17.5.2016 15:36

Re:Opožděný východ :))))

Komanči se posrali, moc ležela na zemi a zvedl ji kdejaký trouba. :)))) Takové "managorské certifikáty" se vystavují při dětských závodech na koloběžkách a hurtovnicích.

http://jdem.cz/b8sqy3 ----- 42 minuta

P. Burda 17.5.2016 14:03

Re: Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

"Nejsme jako oni!"

Ano, nesmímě nikdy být jako komunisté! Ale lepší bychom byli, i kdybychom je trestali doživotím - nezabíjeli bychom je, nemučili, nemuseli by težit uran pro Rusko bez ochranných pomůcek. Být horší, než komunisté je nemožné. Být stejní znamená být nacisty, fašisty či jakýmkoli jiným extrémním hnutím. I dost zlý člověk je lepší, než průměrný komunistický kádr.

Nicméně, i ve straně se občas (méně často, než zřídka) vyskytl někdo, kdo oné myšlence věřil a snažil se uskutečnit změnu k lepšímu dobře, případně takový, který se obětoval za kolektiv (jako praktikant jsem zažil vyhlášení, že pokud z kolektivu nevstoupí nikdo do KSČ, bude dosazen šéf ze strany a s nepohodlnými zatočí po svém - chlapi si tahali sirky). Čest takovým.

P. Burda 17.5.2016 13:57

Proč nelepí Miloš pytlíky

K titulku - protože to neumí! Celý svůj "produktivní" život dostával prebendy za nic, neuměl pořádně ani mluvit, pletly se mu nejen odborné termíny, téměř přesně se popsal svým výrokem "kůl v plotě" (chybělo mu zlámaný).

K poslednímu odstavci - nikdy není pozdě! Aktivní funkcionáři KSČ by se do konce svého života měli bát, že ten konec nastane za mřížemi. Tak, jako se bály vdovy trestu za nedostatek síly na odvádění dávek, jako se bály děti rodičů odsouzených za vlastnictví páru krav, jako se báli ti, co nechtěli "volit" z "tumáš a vyber si".

J. Fleiszner 17.5.2016 12:54

Re: M. Jakeš nikde žádné pytlík lepit....

Zeman a Klaus asi ne, ale Havel byl hlavní polistopadová opička, která poslouchala komunisty jak má postupovat, aby to žádný komunista neods*ral.

M. Starý 17.5.2016 12:02

Re: Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

A co ty statisíce lidí, kteří dali hlas OF a pak ODS právě v naději, že dojde k nápravě křivd z dob komunismu a potrestání viníků? Tehdy žili (a ještě nebyli ani senilní) aktivní "kolektivizátoři" na vesnicích, žili soudci (vrazi) Horákové... To jste nějak podělal, Vy certifikovanej ...

K. Janyška 17.5.2016 11:07

Ano, ten lotr a jemu podobní patří za mříže. Už od převratu.

Jen kdyby tu bylo jiné občanstvo. To ono mělo v sobě zakomponováno 1,7 milionů členů KSČ další statisíve tzv. vyhozených, takto členů rodin Čechů a Slováků, kteří jejich potrestání prostě nedovolili. Vím to, jsem držitelem certifikátu Supermanžer Občanského fóra a právě tato zkušenost je pro mne z té doby dominantní... Dzp.

T. Kočí 17.5.2016 10:48

Už mu kouká z p,....,le umrtni list,

F. Houžňák 17.5.2016 9:40

To jo, Němci obecně své vládě

a svým novinám věří, to je úplně jinak než v Čechách, takový ten skepticismus k úmyslům vrchnosti tady skoro úplně chybí. Jako pokrytci se chovají ve spřeženectví s vládou, všichni dohromady. Vykládají společně věci, kterým nevěří a podle nichž se nechovají. Němec ví zcela přesně, že on má vždycky pravdu, ostatní (tedy Neněmci) jsou hlupáci, lenoši a nevzdělanci, on ví vždy přesně, co kdo kdy udělal špatně a jak to měl udělat dobře. Mám doma knížku ze sovětských časů a Izraeli, to je úplně stejné: Židi dělali všechno špatně, Arabové dělali všechno špatně, Američani, Britové a Francouzové dělali všechno špatně, jenom Sověti udělali vždycky všechno přesně správně. Úplně jako ti Němci. Jsou mezi Němci výjimky, ale je jich málo, možná v mladší generaci je těch výjimek víc. Každý den to můžu sledovat v rádiu, v novinách a v televizi. Onehdy mě jeden starší Němec poučoval o tom, jak funguje ústřední topení, asi byl mínění, že jako Ausländer o něčem takovém slyším poprvé. Abyste ale neměl špatný dojem, že je pomlouvám, Němci jako individua jsou slušní, solidní, přátelští, to si člověk nemůže stěžovat. Ale to velkoněmectví z nich občas vykoukne, třeba loni při té blbé soutěži, jak to letos přiklepli té Tatarce, aby dožrali Rusy, tak to Němec (nebo Němka, už nevím) taky projel, a u manželky při obědě se jedna laborantka, jinak vcelku normální, vyjádřila, že za to můžou ti zas.r.aní Východoevropané (Drecksosteuropäer), protože nevděčně nehlasovali pro Němce, i když je, jak všeobecně známo, Němci všechny živí. Němka jako vyšitá, a takových je spousta.

M. Starý 17.5.2016 9:29

Copak Milouš, ale Skála, to je jinčí sekáč...

Nemá cenu se upínat na klamný cíl Milouše Jakeše, který svým historickým znemožněním se (slavný projev v Červeném Hrádku, "bojleři"...) přispěl (svým způsobem) k pádu komunismu u nás. Jeho nynější stíhání by bylo kontraproduktivní, podobně jako před časem dr. Polednové, spoluzodpovědné za vraždu Milady Horákové.

Důležitější je si poslechnout nynější komunistické předáky, co říká soudruh Skála na nedělním sjezdu KSČ(M), který se již otevřeně hlásí k "odkazu KSČ", tedy i k 50. letům. Bohužel, žádný z našich politiků na to nereaguje, jako by u nás žádný zákon o trestnosti šíření myšlenek šířících třídní nenávist neexistoval... To je daleko smutnější a závažnější než řeči 91letého předlistopadového zombí!

A celá ta "aféra" ohledně jeho účasti na festivalu svědčí ještě o tom, co všechno jsou organizátoři udělat pro své zviditelnění. Takto se jim dostalo publicity (a zadarmo!). Nezbývá jen si povzdechnout: Bože, jak hluboko jsme (zase) klesli...

A. Alda 17.5.2016 9:25

Tak to s Vámi zas tak moc nesouhlasím.

Němci jsou pokrytci možná méně než ostatní.

Tragedií Němců je jejich v srdci vážně chované heslo Treu ist meine Ehre. Oni jsou prostě loajální k vládě, věří své vládě a podporují ji. A to je vážně tragedie. To je přivedlo do války i zvěrstev v ní vykonaných. To je nutilo k poslušnosti Hitlerovi bis zum bitteren Ende.

Oni své vládě prostě věří a ne že ne.

Šílené, nikoli však pokrytecké.

P. Kmoníček 17.5.2016 9:25

Re: No, to asi ne tak úplně, ale Havel

Houžňáku,a co soudruh JUDr P. Rychetský,předseda Ústavního soudu?Svádět vše na Havla v době kdy nikdo pořádně nevěděl co se vlastně děje umí každý čeledín.Po čtyřiceti letech rudé tyranie,která byla to jediné co komunisté trochu uměli

K. Luboš 17.5.2016 9:21

M. Jakeš nikde žádné pytlík lepit....

...nemůže, to ví každý realistický politik. Protože kdyby je lepil, tak by je po určité době s ním mohl lepit i V. Havel, V. Klaus, M. Zeman, prostě kdokoliv z politiků. No řekněte, a Vy byste to riskli?

F. Houžňák 17.5.2016 9:10

No vždyť je to taky jenom tyjátr,

aby Němci ukázali, jak se "vyrovnávají s minulostí" a aby pak takoví Malečkové po celé Evropě mohli vyzpěvovat, jak se s ní skvěle vyrovnali a jak my Čechové jsme svině, že jsme to taky neudělali. Němci jako národ i jako spousta jednotlivců jsou pokrytci a svatouškové, že jim není rovno.

R. Gramblička 17.5.2016 9:08

Re: No jo, takhle argumentují všichni havloidi

argumentace pana Schlagela je věcná, na rozdíl od té vaši. Zkuste méně emocí

F. Houžňák 17.5.2016 9:06

No, pokrytců, zlodějů, podvodníků, lhářů a falešných proroků

co zneužívají svých politických funkcí k obohacení vlastnímu (Lucerna-Chemapol) a krytí zločinů a zlodějen svých kamarádů (Chadimová, Odložil, ...) je po světě dost, nemyslím, že o jednoho Havla míň nebo víc by byl až takový rozdíl.

F. Houžňák 17.5.2016 9:03

No jo, takhle argumentují všichni havloidi

a zelení. Nelžete.

M. Valenta 17.5.2016 9:01

Re: No, to asi ne tak úplně, ale Havel

Ale to panu Houžňákovi nevysvětlíte. A nevysvětlíte mu ani to, že kdyby po světě neběhali lidi jako Havel, tak by Klaus se Zemanem a ostatními soudruhu, ještě dřepěli v "prognosťáku" a tajně vymýšleli jak zlepšit socík a soudružka Lívie by stále předsedala bolševické buňce na Proseku.

A. Alda 17.5.2016 9:01

To je také pravda.

Ale i to občasné vytažení nějaké starce k soudu považuji za hanebné. Co se nesoudilo hned, nemá se teď soudit. Ne z důvodů právních, ale z důvodů politických: jejich potomci to cítí jako křivdu a budou hledat satisfakci a tuto touhu budou předávat svým potomkům ve zvětšené podobě a jako resonance to bude sílit od generace ke generaci.

A. Alda 17.5.2016 8:58

A jejich děti byste také vyvraždil?

A jejich rodiče a bratry a sestry a synovce a neteře... do jaké pokrevní vzdálenosti byste v tom prolévání krve šel, aby nezbyl nikdo, kdo by se chtěl později mstít na Vás a na Vašich dětech?

Četl jste někdy něco od pana Machiavelliho? Vřele doporučuji. Zejména knihu Vladař.

S. Ševeček 17.5.2016 8:57

Proč?

Zeptejte se na Vyšehradě.

A. Alda 17.5.2016 8:54

Ano.

Je to dobrý rozbor.

Ovšem politika převážila nad právem z důvodu zachování vnitronárodního míru v budoucnosti.

Souhlasím s Havlem, že stíhání bolševiků nedovolil.

Jeden z hlavních důvodů, proč bolševici vládli tak dlouho, byl ten, že se báli odplaty za své vraždění v 50. letech. Kvůli tomu se drželi "zubynehty". Kdo nevraždí, nemusí se bát pomsty přeživších.

Havel, až mám proti němu tisíc a jednu výhradu, v tomto případě konal velmi správně. Za své heslo "nejsme jako oni" si zaslouží trvalý odstaveček ve všech učebnicích historie, politiky i práva.

I. Schlägel 17.5.2016 8:44

Re: No, to asi ne tak úplně, ale Havel

A měl na výběr? Byli tady snad nějací jiní absolventi práv podle západního střihu? Komunističtí soudci a prokurátoři měli soudit své vlastní soudruhy k tvrdým trestům? Havel již dávno není prezidentem a vymahatelnost práva má stále výrazné rezervy. A zákony po sametu vytvářel kdo? Havel jako diktátor nebo politici, které jsme si opakovaně volili a dodnes mnohdy zblble volíme? Byli tady snad k dispozici v r. 1989 většinově občané nezblblí bolševickou výchovou, propagandou a ve finále vlastní zparchantělou morálkou? Tady nebyla většinová vůle zatočit s bolševiky bez ohledu na to, co si přál nebo nepřál Havel. Kdyby ta vůle byla, Havel z titulu své funkce mohl blokovat leda kulové.

I. Schlägel 17.5.2016 8:37

Jak by asi dopadl Norimberský proces,

kdyby si ho dobrovolně organizovali sami Němci? Konal by se vůbec?

F. Houžňák 17.5.2016 8:34

No, to asi ne tak úplně, ale Havel

byl s bolševikem jedna ruka, pamatujete na Čalfu? A kdo najmenoval a potvrdil ty všechny komunistické soudce a státní zástupce? Nebyl on to nějaký Havel?

F. Houžňák 17.5.2016 8:32

Ale prosimvás, co zase blábolíte,

abych nepoužil výrazu "lžete", ti "nacističtí zločinci" žili sedmdesát let v Německu neobtěžováni jako vážení a dobře placení občané a většinou státní úředníci, i když to o nich všechny německé vlády a všechny příslušné úřady věděly, spokojeně se dožili důchodu a dostávali tučné penze, kde jim byla započítána i léta ve službách nacistického Německa. Často dali Němci po válce německé občanství nacistickým zločincům z jiných států, jako z Estonska, Lotyšska, Litvy, Holandska, Dánska, Francie ap., aby ti mohli bez obtěžování žít v Německu a nemohli být k potrestání vydáni do dotyčných zemí, i když tam byli za svoje zločiny právoplatně odsouzeni. A teď hrajou Němci obvyklý německý tyjátr pro neněmce a důvěřivé hlupáky (abych zůstal u té příznivější varianty) jako je Maleček a občas vytáhnou nějakého stoletého dědka a "soudí" ho, poté, co se sedmdesát let "skrýval" v nějakém německém městě, kde to o něm všichni z jeho generace a všechny úřady věděli a kde zastával významné místo v městské správě.

I. Schlägel 17.5.2016 8:32

Re: Ano, proto tenkrát Havel komunisty tak bránil,

Tak, tak, pokud by prezidentem nebyl Havel, nejdéle do roka a do dne od sametu by v české kotlince vládlo vzorové, apolitické právo jako kdekoliv na vyspělém západě. Dohlíželi by na to vzorní, apolitičtí soudci a státní zástupci. Museli to přeci perfektně umět. Vždyť 40 let na to pilně a usilovně trénovali a Havel jim to sprostě zakázal a osobně dohlížel na každé kolečko systému, zda se točí dle jeho nevysloveného příkazu. Svatá prostoto.