29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: Problém financování voleb zmizel

"Vzal David Rath úplatek? Já tvrdím, že nevzal. Když se podíváte do těch materiálů, které máme k dispozici jako torzo spisu, to je několik tisíc stran různých rádoby odposlechů a dalších věcí, všechno neúplné, nekompletní, vykuchané, tak i v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze jsou na volby, financování voleb."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 12.1.2014 13:40

"neplacení daní jako jeden z oprávnených zpusobu"

"Dost možná je pritom jen otázkou budoucího výkladu historických souvislostí, zda nebude s odstupem casu vnímáno neplacení daní jako jeden z oprávnených zpusobu vzdoru státní moci, která se namísto služby obcanum stala jejich pasákem."

Jednou jiste bude kraceni dani a seda a cerna ekonomika oficialne postavena na roven disidenstvi 'byvaleho', dnes ovsem naseho soucasneho polistopadoveho rezimu.

Prace nacerno a nenechavani se znasilnovat nucenymi danovymi davkami je de fakto pokus o volnou, svobodnou ekonomiku, svobodne chovani, jedina moznost, jak si aspon castecne a pokoutne, v tom dnesnim znasilnovacim kolektivistickem amoralnim systemu,  uzit aspon kapku svobodneho systemu kapitalismu. Za neco takoveho je dnes ovsem hrozba pokut a vezeni a proto ta roven disidentstvi, zde ovsem nikoli intelektualniho politickeho disidenstvi, jak jsme jej znali z komunistickeho rezimu, ale disidentstvi osobniho, hluboce mravniho razu.

Mravniho, protoze sobeckeho razu! Pokud mozno co nejmensi placeni dani a pracovani nacerno, nebo aspon nasedo, je sobecke, a sobectvi, pokud je racionalne motivovane je moralni (pro blizsi vyjasneni moralky sobectvi viz dilo A. Randove, dnes castecne k mani i v ceskem prekladu). Sem samozrejme nezahrnuji ty casti uniku dani a prace nacerno, ktere jsou spojene s objektivne kriminalni cinnosti (vrazdy, podvody, okradani ci jine znasilnovani jinych obcanu, coz je bohuzel politovanihodna temna stranka kazdeho znasilnovani obcanu v nesvobodne spolecnosti, jako treba za casu prohibice v Americe)

Jako ve Formanove filmu Amadeus, kde Salieri dava rozhreseni prumernosti, ja zde na dalku davam rozhreseni sobectvi nasich dnesnich disidentu.

P. Vítek 12.1.2014 9:38

uzavrit privod krve=nekrotizace nadoru

nasili luzy je uz prilis plyne z dezinformaci.Lidi maji jeste moznost zvolit strany,ktere chteji omezit prisun krve z eu a dani od nas do statni pokladny.Pokud to nepujde,tak jde ve velkem seda ekonomika a financni neposlusnost vuci statu.Ale jak vyresit duchodce a to lakave socialisicke eu letadlo?Tu hazardni hru s duverou v papir?

K. Drobková 14.1.2014 8:30

Re: uzavrit privod krve=nekrotizace nadoru

http://www.mojevideo.sk/video/1cc4f/tak_ty_ma_chces_fotit_.html

J. Urban 11.1.2014 22:00

Mocní kmotři zjistili, že

jim jakýsi rat přerůstá přes hlavu a rozhodli o jeho likvidaci. Prej volby volby a přitom hrabal jen pro sebe a myslel, že se nemusí dělit. §ral i vlastní volksgenossen. Toť celé.

M. Prokop 11.1.2014 16:41

Možná něco zbylo i na ČSSD, nedivil bych se.

Ale zda to bylo 5 či 10% bych se hádat neodvážil.

Zbytek spíš pro ony výtečníky.

M. Stuchlik 11.1.2014 18:37

Re: Možná něco zbylo i na ČSSD, nedivil bych se.

Ať to bylo 5, 10 nebo 90% je to jedno, strany a jejich čelní představitelé kradou a zavírají se členové té momentálně slabší bandy, ostatní jsou nedotknutelní ikdyby vraždili.

R. Hroza 11.1.2014 15:50

konečně někdo

správný postřeh. Bohužel, ojedinělý.

M. Stuchlik 11.1.2014 18:35

Re: konečně někdo

Krabice od víma s milionama je nezpochybnitelná. Je sice pravda, že celá kauza je účelová(kradou desítky vrcholných politiků) a záměrně blbě vyšetřovaná, ale miliony v krabici jsou jasné.

J. Urban 11.1.2014 22:01

Re: konečně někdo

Blpci, proč se tahali s cashem, mohli to přece prát úplně jinak. Kauza rat dokazuje, že bIbost je u nás přece jen trestná.

V. Ondys 11.1.2014 13:38

:)))))))))))) Každý má právo měnit jenom sám sebe

a povinnost bránit se cizí zvůli i s nasazením vlastního života, ale má to velmi těžké mezi malými lidmi s poťouchlým přístupem velkých :))))))))))))) sviní, když se na dosah nabídne plné koryto přičiněním jiných.

E. Heusinger 11.1.2014 11:45

Pane autore,

protože jste z Ústeckého kraje tak jistě víte, že tam rozkrádali peníze Socani rukou společnou a nerozdílnou s Modroptáky.

jenže Vy jste takový retušér. Něco jako vyzmizíkování Slánského z fotky s Gottwaldem.

M. Prokop 11.1.2014 16:42

Re: Pane autore,

S čím máte problém u socana DRátha?

E. Heusinger 11.1.2014 18:02

Na tuto Vaši VELKOU myšlenku

jste přišel jak?

Zmiňoval jsem Ústecký kraj. Měl jste ve škole problém se zeměpisem, chytrolíne?

J. Kulheim 11.1.2014 11:27

Příležitost dělá zloděje.

I tady, tak jako všude, platí, že příležitost dělá zloděje. Čím víc cizích peněz se rozděluje, tím víc se jich rozkradne. To platí zejména, pro přerozdělování tzv. státních peněz. Stát samotný žádné svoje peníze nemá, má pouze peníze daňových poplatníků a dluhy, které nezaplatí nikdo jiný než zase daňoví poplatníci. Socialistický stát bere lidem čím dál víc peněz, zejména od těch nejchudobnějších a lidem poskytuje služby o které mnohdy nikdo nestojí. Dostává je do existenčních problémů, do kterých by se nedostali, pokud by jim stát peníze nesebral. Peníze dostávají, zejména bohatí, ve formě dotací, grantů a p. Tím deformují trh a ti, kteří peníze od státu nedostanou, krachují, protože nejsou schopni konkurovat těm, kteří peníze nedostávají. Oni dostávají i peníze, které platí ti, kteří na státní peníze nedosáhnou.

Krást se nemá. Ale, to že se krade, je vinou jenom těch, kteří kradou? Každý ví, že Matka Tereza byly jenom jedna. Mnoho lidí si, pokud má příležitost, "přilepší". Člověk má stejnou genetickou výbavu jako jeho předkové před 30 000 lety. Altruisti, kteří ulovili mamuta a dali ho sousedovi, aby se nebaštil a sami zůstali hladoví, dávno vymřeli. V historii to bylo většinou opačně. Berme člověka jaký je a nechtějme ho přetvořit. Ono to nejde. Nenapraví to ani pobyt v kriminále.

Bylo by lepší, kdyby se stát staral o to o co se starat má a dělal to co dělat má, byl službou pro spoluobčany a nechal na lidech, aby si sami zajišťovali to, co si zajistit mohou. Musí platit subsidiarita na jejímž počátku je svobodný občan a na konci státní aparát. Momentálně je to naopak. Občan nesmí nic, stát může všechno. Plete se lidem do života, od narození, až do hrobu. Někomu to vyhovuje. To jsou ti, kteří si rádi přilepší z cizího a těm, kteří se o sebe a svou rodinu, starat nechtějí. To jsou ti, kteří volí strany, které jim slibují Ráj na zemi. Nic takového neexistuje.

V. Hajková 11.1.2014 11:34

Re: Příležitost dělá zloděje.

Skvělé-  skvělé -  skvělé!    Proto  volím  SSO  - P. MACHA

J. Jehlík 11.1.2014 10:54

Co Sobotkova výzva hejtmanům

Na ten presstitutky LN ani nevzdychnou. Vždyť jsou to kámoš Velkého vůdce.

P. Khail 11.1.2014 12:59

Re: Co Sobotkova výzva hejtmanům

Musíte se snažit, zkuste třeba tohle http://www.lidovky.cz/sobotka-vystoupil-proti-haskovi-chce-aby-slozil-jednu-funkci-puz-/zpravy-domov.aspx?c=A140105_161057_ln_domov_vam

M. Zikmund 11.1.2014 7:26

Není to o ničem jiném,

než o tom, kdy se útok na zasaženou stranu hodí a kdy ne. Kdysi padla vláda a byly nové volby jenom kvůli tomu, že ODS směšným způsobem utajila jméno svého sponzora. Když následně utajovala svého sponzora ČSSD (v době své finanční krize, než se dostala k miliardě z Lidového domu), tak už to nikoho příliš nevzrušovalo. No a dnes, když je podezření, že úplatky šly do ČSSD více než silné, tak strana, která v předvolební kampani nemluvila o ničem jiném než o korupci (ANO), s ČSSD podepsala koaliční dohodu. Pan Okamura, který také skoro nemluvil o ničem jiném, než o boji proti korupci, se rád staví do role případného náhradníka KDU v koalici s ČSSD a sama KDU, která kdysi vládu položila dnes mlčí rovněž. Že toto pokrytectví ovládá politické strany je sice smutné, ale ale ještě svým způsobem pochopitelné. Ale že se k tomuto přidají i novináři, to už je tragedie (jakkoliv, bohužel, rovněž pochopitelná)

V. Hajková 11.1.2014 7:51

Re: Není to o ničem jiném,

Přesně-  a  znovu  opakuji  bude  huře!   Ono  ani  tak  skoro  není  děsivé   co  novináři  píší-  ale   to  ""  CO  SI  NEDOVOLÍ  NAPSAT"!!!!

J. Kraus 11.1.2014 10:32

Re: Není to o ničem jiném,

Nikdo přece nechce nic vyšetřit, podstata věci nikoho nezajímá. A ONI ji znají velmi dobře. Odposlechl jsem tuhle rozhovor lidí z nějaké stavební firmy, jak se ty rozpočty u státních zakázek nesmyslně navyšují, zatímco jim zbude tak na výplatu. Ty malé čudly se do té mašinérie mohly dostat stejně nevinně, jako se dostali na svá místa dozorci koncentráků a jsou někdy k politování. Nesmí hlesnout, zatímco kočka z nich stahuje kůži. Nezapadly a byly obětovány pro výstrahu ostatním. Říkali z té stavební firmy, že tomu vyšetřování nerozumějí, každý kalkulant by podle projektu spočítal reálnou cenu. Jenže by se ukázalo, že je zlomkem té oficiální a běda takovému. A to tažení pologramotných novinářů a universitních expertů proti M.Zemanovi do toho dobře zapadá.

P. Khail 11.1.2014 12:49

Re: Není to o ničem jiném,

" nevinně, jako se dostali na svá místa dozorci koncentráků a jsou někdy k politování" - to myslíte vážně? Možná i členové STB se dostali na svá místa nevinně? Možná byste to měl říci do očí těm, kteří si užili jejich péči, třeba by si nad jejich trpkým údělem poplakali.

P. Lenc 11.1.2014 8:54

Re: Není to o ničem jiném,

Přesné zhodnocení, pane Zikmunde.

O. Zuckerová 11.1.2014 10:27

Re: Není to o ničem jiném,

Přesně doplněno, paní Hájková!

V. Hajková 11.1.2014 10:47

Re: Není to o ničem jiném,

Děkuji.

J. Vintr 12.1.2014 3:40

Re: Není to o ničem jiném,

Politické strany nejsou nic jiného, než zájmová sdružení za účelem sosání erárních peněz. Podívejte se třeba na to handrkování o obsazení ministerských funkcí. Kdyby šlo o nějaké odborné řízení, tak nebude na prvním místě stranická příslušnost, ale schopnosti. Ve skutečnosti ale obsazení ministerského křesla znamená jen získání přístupu k patřičnému korytu pro spolustraníky.

V. Hajková 11.1.2014 6:51

Pochopitelně

že  RÁTH -  UPLATKY  BRAL.  Pochybuji, že  strana  ČSSD-  z  nich  dostávala  větší  podíl,  než  jeho  vlastní  kapsa!  Vzpomínám  na  jeden  z  odposlechu,  když  požaduje  na  svých  zlodějských  přátelích  zvýšit  podíl   na  ""LUPU"  -  a  vysvětluje, že  musí  přeci  krmit  tu  ""BESTII"" !  To,  že  taková  ""maličkost"   jako  je  krmení  ""BESTIE"  -  naprosto  nezajímá  naše  novináře   mě  vubec  nepřekvapuje.  A bude  to  čím  dál  horší-  když   media  ovládnou  lidé  typu  BABIŠE- BUREŠE!   Stačilo  včera  poslouchat   ""VIROZU"  z  hradu-  jak  obhajoval  , proč   slevil  ze  svého  požadavku  nejmenovat  ministrem  státní  kasy bývalého  komunistu  a  fízla  STB-  Babiše!

J. Vintr 12.1.2014 4:06

Re: Pochopitelně

Rath (stejně jako spousta jiných politiků a státních úředníků) nebral žádné úplatky, ale KRADL ...