23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

PRÁVO: Pro dobrotu na žebrotu

Jan Hamáček čelí soustředěnému útoku kvůli rozesílání roušek pro seniory starší šedesáti let. Nejprve se do situace vložil SÚKL a nyní i Úřad na ochranu osobních údajů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. M. 26.9.2020 19:06

Pane Šejno, ve snaze obhájit svůj omyl, se dopouštíte dalších omylů. Morfium není zdravotnický prostředek, nýbrž léčivý přípravek, lék. A síť drogových dealerů jako kontrapříklad, to opravdu není zrovna šťastný výběr.

Můžeme diskutovat, že SÚKL nemá gebíry kontrolovat prodej roušek třeba v drogeriích (na druhou stranu, tam snad ani zákon jejich prodej nedovoluje), má alepovinnost poukázat na porušení zákona při jejich distribuci / prodeji, pokud se o něm dozví.

J. Jurax 27.9.2020 13:01

Marmeláda je podle direktivy matičky naší EU dobrotivé jenom jedna - musí být z citrusových plodů. Protože marmelo je portugalsky kdoule. Na rybízovou, meruňkovou i jahodovou marmeládu zapomeňte!

J. Kindl 26.9.2020 9:46

Roušky jsou zdravotnický materiál podle toho mělo být s nimi nakládáno a nebylo, jak to uznal Vojtěch v televizi. To ohrozilo i zdraví těch, kterým byly roušky adresovány. Za další respirátory nebyly označeny ČSN a tedy se nesmí používat. Vojtěch v televizi to uznal, ale vymlouval se na to, že to nakoupilo Ministerstvo vnitra a oni nic. Dále v televizi přiznal, že náš stát vede s Čínou reklamaci za vadný zdravotnický materiál za čtvrt miliardy, který nám byl Čínou dodán. Podle něj jednání s Čínou probíhají, ale s jakým výsledkem, tak Vojtěch sdělil, že doufám, že to dopadne dobře.

M. Šejna 26.9.2020 10:14

Vojtěch v TV neřekl, že roušky jsou zdravotnický materiál. Ten v televizi řešil s v pořadu OVM (Odpovědi Vševěda Moravce) jejich hygienickou nezávadnost a nikoli to, zda to byl zdravotní materiál.

J. Moravec 26.9.2020 9:44

ÚOOÚ by udělal pro mě víc kdyby se postaral o to, aby mě každou chvíli nevolal kdejaký šmejd, ať už přímo, nebo prostřednictvím nějakého call centra, i když jsem mu nikdy svoje telefonní číslo neposkytl.

Koronaviru se bojím jsem ohrožený druh. S názorem, že se z toho stala politická hra stoprocentně souhlasím. Od pravicových stran bych očekával pomoc s řešením opravdových problému a snahu o zklidňování emocí ve společnosti. V neskonalé touze dostat se konečně k moci pracují úspěšně na opaku.

O. Schnabl 26.9.2020 9:04

Napsal jste: Kolem covidu se dnes děje tolik pitomostí, že jenom všechny popsat by zabralo spoustu času. Vy jste svůj čas na jednu pitomost opravdu spotřeboval.

V. Čermák 26.9.2020 11:40

Omyl, autor jednu Pitomost akorát popsal..;-D

P. Jirkovský 26.9.2020 8:53

Docela fajn představa, jak na poště sedí pošťačky, berou do rukou roušky a obálky. Jedna má herpes, druhá ekzémy, třetí chřipku, čtvrtá plíseň .... A já si to pak mám mám dát na hubu, abych udělal někomu radost, jakej je velikej lidumil? Tak jsem rouškama umyl okna u auta a respirátor ještě nevím, v dílně na broušení mám lepší.

Pro ty "chytrý", roušku si do města beru, desinfikuju si ruce a do superM mám jednorázový rukavice.

P. Kmoníček 26.9.2020 9:22

Pane Jirkovský, to se traktoristovi v červené mikině líbit nebude. Je štěstí, že mu mluvené slovo moc rozumnět není.

M. Šejna 26.9.2020 10:24

A řešíte tohle, když dostanete z pošty úřední dopis?

Neměl náhodou státní úředník, který dopis odeslal, herpes? Neměla herpes doručovatelka?

A co třeba pizza dovezená až k vám domů poslíčkem. Doufám, že tu pizzu nejdřív pořádně desinfikujete, než ji pozříte.

Doporučuji SAVO.

:-P

P. Pavel 26.9.2020 14:11

Ty si dáváš na hubu úřední dopisy, šejno. Je to nějaká úchylka nebo ti při tom někdo drží pistoli u hlavy?

J. BROM 26.9.2020 10:43

Tento příspěvek pana Jirkovského je krystalicky čistá nepřátelská kravina. V úžasu zírám.

I. Pávek 26.9.2020 7:56

Úsměvná, srandovní ,,roušková aféra." No když je úředníku mnoho musí vykázat činnost aby obhájili židli. To je vše.

R. Oswald 26.9.2020 9:38

Úplně vše to asi nebude, za každým spuštěným řízením bude nějaký podatel....

I. Pávek 26.9.2020 11:36

;-D To jako myslíte, že čekají bubnujíce prsty netrpělivostí na psacím stole nebo hladí rukojeti razítek čekajíc na podatele ? To bychom mohli čekat i sto, dvěstě, třista let a podatel nikde a roušky dávno spotřebovány. Kdysi našli na dně kotle v pivovaře zlaté řetězy, prsten a nějaké plíšky z bot Čističe už ne. Pivo z várky už ale bylo vypité. Spíš někdo s vypjatou hrudí čeká medajli nebo tučnou prémii za udatnost. ;-D

P. Cevok 26.9.2020 7:47

Místo namachrovaných řečí a postojů mohou ti co je odmítají z důvodů jakých si úplatků, či důvodů hygienických, dát tem, co v tom nevidí problém. Určitě mají sousedy (známé), kteří si je rádi vezmou. Ohrnování nosu také cosi vypovídá. Dnes jsem hrdina, ale zítra.........

O. Schnabl 26.9.2020 9:10

V případě, že darovaný bude nakažen by mohl dárce být obviněn s obecného ohrožení. Celé to je velký předvolební humbuk za naše peníze, který fakticky vám "poskytuje" ochranu pět dní (roušky) a tři dny(respirátor)

L. Novák 26.9.2020 9:38

O nějakém "nakažení" nemůže být řeč. Všude ve veřejných prostorách a MHD je nepřeberné množství možností, jak někde něco chytit a přinést si na těle domů, že vkládání roušek do obálek je proti tomu "sterilní proces". ;-D

Nicméně roušky mohli zabalit profesionálně výrobci a pošta jen naházet do poštovních schránek. Doručení bude nejspíš dražší, než roušky samotné...

I. Hlaváček 26.9.2020 7:13

Pošta je na tom, řekněme to hezky, ne zrovna dobře. Zoufale se snaží vstoupit do vlaku, který už je dávno pryč. Řekl bych ale na její obranu, že v akci "balení roušek" asi budou nevinně. Jak si to někdo poručil, tak to zabalili a roznesli, běžná obchodní zakázka. Máslo na hlavě má zadavatel.

P. Hatina 26.9.2020 7:35

Nebo ještě jinak, Česká pošta to udělala právě a jen v tom rozsahu který si ten zadavatel zaplatil. Co se psalo, tak cena byla asi tak 7 korun za jednu zásilku- tedy balení doprava a dodání. Stačí se podívat na komerční nabídky dopravců a zjistíte že běžná cena za totéž je 10x až 20x dražší.

O. Schnabl 26.9.2020 9:17

Pokud byla cena za poštovné 7,- Kč, tak se jedná o cenu dampingovou a nebo nepravdivou. Víte kolik stojí obyčejný dopie?! Běžte si poslat tuto zásilku osobně, tak zaplatíte nejméně kolem padesáti korun. Komerční dopravci jsou ve většině případech lacinější a spolehlivější a dovezou vám zásilku až do domu.

P. Hatina 26.9.2020 9:34

Když ona to nebyla dumpingová cena. Rozumějte tomu tak, že Česká pošta je státní podnik, takže jí to stát jako její vlastník nařídil - bez ohledu na obvyklé náklady.. Kdybych to přirovnal, je to asi jako když vlastník privátní firmy nařídí že mu má udělat něco soukromě. Taky mu určitě nenafakturují plnou komerční cenu :))))

L. Novák 26.9.2020 9:43

Pro Českou poštu je takové hromadné doručení zásilek z jednoho zdroje dobrý kšeft, protože moc práce nemá, odliv zákazníků (i díky prudkému zdražování poštovních služeb od 90. let) je značný a žádné dodatečné náklady, které by stály za řeč, jí tím nevzniknou. Někdy mám dojem, že dnes už Česká pošta přežívá jen kvůli státní byrokracii, aby měla čím doručovat úřední dopisy. :-P

M. Matura 26.9.2020 7:07

Roušky jsme domů dostali v pořádku, v čisté, zalepené a nezmačkané obálce. Jestli tomu bylo někde jinak, mají svého pošťáka/čku pěkný prase.

Š. Hašek 26.9.2020 15:10

No,

u nás doma visí na klice. Ušité manželkou. V pořádku. Čisté. Nezalepené. Vyžehlené.

J. Kocián 26.9.2020 7:00

To je zase Bartoňův blábol. Jestli někdo vyžaduje a kontroluje dodržování zákonů, tak by je měl dodržovat v prvé řadě on sám a celý jeho resort!

V. Kolman 26.9.2020 6:56

Dalším krokem bude zákaz používání jiných, nežli certifikovaných - ouředně potvrzených (a patřičně drahých) roušek. Pod pokutou povinného očkování zaručeně spolehlivou vakcinou ;-D

P. Hatina 26.9.2020 6:51

Ale vůbec ne, Totiž, i když přijmeme onen argument "Pro dobrotu na žebrotu", tak ten totiž platí pro každého. Samozřejmě že kdokoliv, i když (si myslí že) koná bohulibou činnost, ale poruší při tom jakékoliv právní předpisy, tak musí počítat s penalizací. Ba dokonce (možná jako v tomto případě) je třeba ani neporuší, leči i tak ho příslušný kontrolní úřad začne pro podezření vyšetřovat. S tím halt musí každý dobrodějec počítat a sehnat si rychle dobrého advokáta:)))

Jenže, v tomhle případě to platí tuplem. Nemá smysl předstírat, že obětavý pan Hamáček se rozhodl že pošle důchodcům roušky a stejně obětaví poštáci to z dobré vůle udělali. Ve skutečnosti to jednako stálo 15 mega, a za druhé obě strany (jako ministerstvo, tak i Česká pošta) mají právníků i odborníků dost, aby to udělali naprosto v souladu s právem.

T. Kohout 26.9.2020 4:36

V dnešních časech jste tak důležitý, jak otravovat veřejný prostor dokážete. To jsou doslova závody v hloupém otravovani pro 15 minut pochybné slávy.

M. Matura 26.9.2020 7:13

Ti, co šli jak idioti roušky vracet na Úrad vlády, si užívali chvíli slávy ve frontě několik hodin. Asi už teď všichni odpočívají na ARu, že se po nich zem slehla :-)