29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vandas 11.6.2010 9:41

Licoměrnost.

 Je naprosto zřejmé, že pan Kalvoda je brilantní právník a jeho volání po respektování práva je odůvodněné, nicméně jeho pláč, po nápravě neutěšeného právního povědomí v Čechách, je licoměrnost. Do obrazu fungujícího  právního státu patří i etika a té pan Kalvoda nedostál mírou vrchovatou. Jak jinak pojmenovat jeho účast na arbitráži Diag Human. Což nenahlédl, že zastáváním významných vládních funkcí,slíbil loyalitu svému státu a zastupováním jeho škůdce, tuto závažně porušil ? Což nenahlédl, že chybná až zločinná rozhodnutí vlád, ve které měl účast, by jej měla vést spíš k pomoci tomuto státu a ne naopak, zneužíváním znalostí o pochybení státu,tyto využívat k jeho nespravedlivému ruinování ? Výmluva na etický kodex advokáta je chucpe. Tento kodex, totiž za nemravnost považuje skutečnost,když advokát přeběhne od zastupování strany jedné ke straně protivné i s podrobnou znalostí slabin protivníka.  Jednoduše se tomu dá říci zrada. Jeho právnickou brilanci jsem vždy uznával a i teď respektuji,škoda,že mám dnes při tom,  hořkost v ústech.

R. Kříž 11.6.2010 9:02

ale houby...

nahradme ne-odpovednost politiku a uredniku tim, ze je vyhodime na dlazbu a nebudou moci rozhodovat ani odpovedne, ani neodpovedne - nebudou totiz rozhodovat nijak.

nechte lidem jejich penize, at je utraceji dle sveho, a nebudete potrebovat zadne balicky, komise, experty... ani zbytecne clanky chudaku, co meli potrebu ze sebe delat doktora prav...

J. Štrobl 11.6.2010 9:00

Ano..

Ano, cítím to úplně stejně. Problém nedodržování zákonů je dán především úpadkem právního vědomí našich politiků. Jenom opravdu nevím, co proti tomu mohu jako volič mimo volby dělat. Tady si myslím, že je především na vás právnících na tyto problémy poukazovat. Děkuji za podnětný článek.