25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Případ Půta, případ Babiš – jak se to rýmuje?

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta byl rozhodnutím soudu zbaven obvinění z korupce při zadávání veřejných zakázek. Státní zástupce tak se svou žalobou zatím neuspěl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 28.5.2020 13:28

Hodnotím podle činů, nikoliv podle slibů.

M. Sedláček 28.5.2020 12:34

Kdepak jste vzal tu menšinu, zdravý člověče? Minule Babiše volilo efektivních 18 procent ze všech voličů. Takže v menšině jste spíš vy.

V. Čermák 28.5.2020 11:48

Vy jste nějak zaujatý tím Agrem= zemědělstvím. Agroprapagandista zřejmě dělá propagandu zemědělství, ale to je užitečné a Agrotroll je nějaký zemědělský troll, asi něco jako Jožin z bažin. Jelikož se článek Zemědělsví netýkal, pak jediné přijatelné vysvětlení je, že jste Satelit Agra, které je vaším mocným pánem. Takže Agru zdar...

V. Čermák 28.5.2020 11:39

No, zamlčování je také lhaní, ale je Idiot nelže...

V. Čermák 28.5.2020 11:38

Menšinový názor Nemocného člověka....

V. Kain 28.5.2020 11:21

V tom neuznání odposlechů je nějaké šméčko.Jinak by to nebyl pan Bartoň aby Babišovi nedělal advokáta.Preference ANO jsou výsledkem Babišova kupování voličů.Jinak tady nic jiného pozitivního není co by bylo ku prospěchu občanům této země.Je dost lidí a podnikatelů kteří se s Babišem zapletli a dodnes toho litují.Někteří už nejsou mezi námi.

L. Písařík 28.5.2020 10:14

Pane Victorine, očekával jsem, spíše reakci poslance Zdechovského, který kde může, škodí. Doufal jsem, že taky čte diskuzi, která by ho mohla zajímat.

Pokud se týká manželek, vaše úvaha je logická, ale podle mých zkušeností, v ženském jednání a řeči, často logika chybí. I manželka, i když je pouze manželka, osobuje si právo zasahovat i vyjadřovat se k záležitostem a jednání, která jsou doménou pouze jejího muže, ať je šéfkou kanceláře, nebo jí není, nakonec ta svým jednáním asi způsobila, že se tou šéfkou stala. Kdo byl nějakou dobu ženat, určitě má takovou zkušenost.

V. Halašta 28.5.2020 10:14

Soud ji neodsoudil za řízení státu. Pochopeno?

V. Zadák 28.5.2020 9:43

Půta měl kliku, že jej nevyšetřoval Nevťa, který "politiky umí".

P. Victorin 28.5.2020 9:40

Pane Halašto, ovšem za to, co vy nazýváte "kecy", pí. Nagyovou i expremiéra Nečase pravomocně odsoudil nezávislý demokratický soud...Takže prokazatelně o pouhé "kecy" nejde... Pochopeno?

V. Halašta 28.5.2020 8:55

Ty kecy o údajném řízení státu milenkou mně už docela nudí. Kdyby ti chytráci, co je furt roznášejí uvedli aspoň nějaký příklad "řízení státu" Nagyovou, veškerý spisový materiál jim vyšetzřovatelé blahosklonně uvolnili do mediálního prostoru, mělo by to být snadné.

A ne, zaúkolovaní rozvědky hloupou sledovačkou, kterou by udělalo jakékoliv očko, nepovažuji za "řízení staátu" já ani soud.

Takže, Nagyová není hvězda do památníků ale nevytahujte po Šlachtovi a Ištvánovi haldy zlata a temné vazby, které se jim propadly do ... nikam.

V. Halašta 28.5.2020 8:48

Agropropagandista nemůže být nikdy objektivní, nemá to v popisu práce. Chválit ho za objektivitu pak mají v popisu práce jen agrotrllové.

V. Halašta 28.5.2020 8:46

Spíše vy potvrzujete, že se v problematice neorientujete a směšujete soudy a státní zastupitelství.

Ono to je jinak. Ústavou je nezávislost dáná v hlavě čtvrté soudům. Státní zastupitelství jsou zmíněna v hlavě třetí s názvem "výkonná moc". V zákonu o státním zastupitelství pak není o nějaké nezávislosti ani slovo. Ale třeba to, že vláda odvolává nejvyššího státního zátupce vláda, ten vrchní státní zástupce atd.

P. Victorin 28.5.2020 8:44

Pane Písaříku, děkuji za vysvětlení, ale stále nechápu, proč oslovujete mně neznámého jedince v reakci na můj příspěvek, ale doplňující vysvětlení tímto opravdu nežádám.

Ale zpět k tématu. Babišova manželka není jeho přímou pracovní podřízenou jako předsedy vlády a nikdy nepracovala ve vládním aparátu a neúkolovala státní bezpečností orgány, zatímco u Nečasovy milenky tomu tak kuriózně bylo... Pochopeno?

L. Písařík 28.5.2020 8:19

Zdech je má soukromá zkratka pro Zdechovského, myslím, že vás se to nemůže dotknout.

P. Victorin 28.5.2020 8:09

Pane Písaříku, nejprve, prosím, vysvětlete, co je "Zdech", pokud tak oslovujete mne a pak vám odpovím...

Š. Hašek 28.5.2020 8:04

Chtělo by to nějaký revoluční tribunál. Vy byste dělal přísedícího. Z lidu.

Co ta Marvanová dělá?

V. Braun 28.5.2020 7:36

Bohužel to je právě ten rozdíl mezi oběma případy, který p.Bartoň nezmínil. Zatímco s p.Půtou soud probíhá a, byť nepravomocně, rozhodl, tak p.Babiše se státní zastupitelství neodvážilo před soud poslat. A to v případě Čapí hnízdo, na rozdíl od případu p.Půty, dotace vyplaceny byly a pokud se jednalo o dotační podvod tak došlo k reálné škodě.

Š. Hašek 28.5.2020 7:35

Jo, on ten kajakář má v hlavě asi jen kajak.

Š. Hašek 28.5.2020 7:33

Ale tady se ví, že Babiše jste Vy dávno odsoudil.

Š. Hašek 28.5.2020 7:30

Můj názor je stejný.

J. Moravec 28.5.2020 6:37

"Nikdo z pořadu zřejmě nezaregistroval, že Evropská komise rozhodla o proplacení všech dotací Agrofertu až na jednu, o kterou se nyní Česko chce soudit a žaluje EK."

Musela proplatit všechny nárokové dotace, které same rozhodla vyplácet podle hektarů vlastníka. Pouze ta jedna o kterou Agrofert žádal je nároková, a ta se posuzuje podle účelnosti projektu. To se ale nehodí říkat. Zamlčování není lhaní. To je politika.

L. Písařík 28.5.2020 6:35

Vidíte, na to jsem zapomněl, Babišová přece "může" řídit Babiše.

Co na to Zdechu?

L. Písařík 28.5.2020 6:33

Rozsudek záleží na mnoha okolnostech, zřejmě Půtu nikdo moc nenatírá a tak nepadají úvahy "že by mohl chtít úplatek", ježto je to na takovém místě obvyklé.

To případ Babiš, to je jiná, v Bruselu na něj pod.írají Zdech a jeho Pirítská parta a taky ti, co si osobují soudit bez soudu každého pro ně podezřelého. A ten Babiš, i když ten Agrofert nemá, "mohl by mu přihrávat" a vůbec je podezřelé shromáždit takový majetek. Měl by odstoupit - zní hlas čekatelů i jejich podpůrců - aby si jiní mohli odsypat ze státního měšce - zase to "mohli",ač nebylo nikomu nic dokázáno. Tento paranoický přístup je ten, co svazuje ruce a výsledkem je tristní stav rozvoje, sátního, národního i soukromého.

P. Victorin 28.5.2020 6:22

Autor má sice víceméně rozumné názory, stran nekonečné stupidní štvanice na úřadujícího českého premiéra a žalostnou roli, kterou v ní hraje státní TV, ale jeho argumentace je úrovně, dle známého rčení o "míchání jablek s hruškama". Případ hejtmana Půty, nelze s Babišem srovnávat proto, že zatímco zmíněný lokální politik již stál před soudem, proti Babišovi se za 8.let intenzivního policejního šetření státní zastupitelství dosud nezmohlo na žalobu. Pokud jde o srovnávání úřadujícího premiéra s jeho mimořádně žalostným předchůdcem Nečasem z ODS, kromě toho, že také již stál před soudem a dokonce několikrát, on svou tehdejší milenku, dominu Nagyovou, která šéfovala nejen jeho kancelář a jeho osobně, dokonce nechal místo sebe řídit náš stát, což se rozhodně srovnávat s údajnými proviněními Andreje Babiše také nedá...

T. Kohout 28.5.2020 6:14

No, a vy jste "fanatik", který si myslí, že je to opačně. Zdůrazňuji "si myslí".

R. Langer 28.5.2020 5:43

Jestli je vinen, nebo ne, o tom rozhodne soud. Ale článek je o něčem jiném, schválně, jestli na to přijdete. ;-)

J. Vobr 28.5.2020 4:13

BARTOŇ OPĚT OBJEKTIVNÍ !!!

DĚKUJI !!!

D. Müller 28.5.2020 2:53

Hejtman Půta je nevinen a z toho p. Bartoň odvodil, že premiér je určitě také nevinen. Ať se na světě děje cokoliv, p. Bartoň vždy dojde k závěru, že premiér je "Slunce naše jasné". :-)

K. Gaman 28.5.2020 2:31

Zaujalo mne, jako žertovná vsuvka, tvrzení Reportérů ČT, že dnes Evropa „žije“ kauzou střetu zájmů Babiše. Připomíná mi to tvrzení kajakáře Vavřince Hradilka, že na OH v Londýně za ním chodili sportovci z celého světa s otázkou, cože to máme za prezidenta (myšleno Zemana).