19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

PRÁVO: Případ Půta, případ Babiš – jak se to rýmuje?

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta byl rozhodnutím soudu zbaven obvinění z korupce při zadávání veřejných zakázek. Státní zástupce tak se svou žalobou zatím neuspěl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 28.5.2020 14:43

Pane Bartoni, politik MUSÍ být důvěryhodný a neměl by být z ničeho nekalého podezřelý. V politice platí presumpce VINY!Kdyby byl p. Půta tenkrát hned odstoupil, udělal by Starostům větší službu než když sedí na židli. Takto může p. Bartoň psát, ten také neodstoupil. A jestli existují odposlechy, které korupci nahrávají, měl odstoupit ihned. Takto se bude jeho vina tahnout léta a Starostům to škodí.Babiše volí lidi, estébáci, lidi neinformovaní a sformovaní jeho PR, důchodci, lidé, kterým nevadí jeho minulost, lhaní, podvody ... Jsme opravdu nemocná společnost, toto není normální. Komunisté udělali z lidí morální trosky.

P. Staronový 28.5.2020 17:25

Máte v zásadě pravdu.

Problém je, že potom by zde nebyl žádný slušnější politik ve funkci, protože při úrovni některých policajtů a některých státních zástupců by byli všichni vyšetřováni, případně i obžalováni. Slušní by odstoupili, neslušní ... jak ten Bureš.

V. Čermák 28.5.2020 18:37

Bureš 007 zlodějům bere a státu dává. Pro zloděje je ovšem - Ten Neslušný....

V. Čermák 28.5.2020 17:26

Úspěšný hetman Půta je to jediné, co totálně Neúspěšní Starostové mají. Jinak ovšem ČR nemají co nabídnout, tak v kouutě antiBabišují. Kdyby každý Úspěšný politik, kterého pošpiní jeho Neúspěšní konkurenti hned odstoupi, jen by se rozšířil prostor pro ty Neúspěšné Špinily. A k dalšímu textu snad jedna poznámka. Nemocná není Společnost, ale Vy sama. A vaše Diagnóza? Babišův komplex. Toš tak....

P. Staronový 28.5.2020 17:30

Diagnozy jsou různé, TošMyši. Někdo Burešův komplex, někdo Svědek Burešův.

V. Čermák 28.5.2020 18:34

Staroušku, je hezké, že se k Babišovu komplexu také hlásíte. Klíčový příznak postižených je slovo "Bureš". Je to mocné heslo. Zvoláte Bureš, ozve se Bureš a víc už netřeba...

D. Müller 28.5.2020 18:11

Pane Čermáku, pořád tady hájíte Babiše, podle rukověti Máry Prchala. Tak nevím, jestli to děláte z lásky nebo je to vaše pracovní náplň. Nicméně je to tak, že starostové se zdají méně úspěšní než továrna na sliby pod hlavičkou ANO, ale zase na druhou stranu, nemusí posílat své děti na Krym, když jim "z té poctivosti" teče do bot. :-) Na rozdíl od vás, s paní Netolickou souhlasím. Asi to bude tím, že lidi hodnotím podle činů a nikoliv podle slibů. Ale když už jste v tom jejich fanklubu... nevíte kdy ten velmistr konečně sežene ministra dopravy? Prý s ním už nikdo nechce jít do holportu. A nebo vyhlásíme, že už dálnic máme dost a za sníh může Kalousek? :-)

V. Čermák 28.5.2020 18:52

Pane Mullere, díky za vaši starostlivost, takže vám na vaše zvídavé otázky rád odpovím. Premiéra Babiše zde hájím jakožto jeho volič. Takže ani z lásky, ani jako pracovní náplň. Starostové mě nezajímají, stejně jako ostatní neúspěšné strany, v podstatě stejně jako i váš oblíbenec Mára Prchal, o jehož příručce bohužel nic nevím. Poslat syna na Krym mě připadá stejně nepodstatné, jako poslat ho kamkoliv jinam. To rodiče někdy dělávají. Ten syn je nemocný, takže používat ho jako zbaň je podle mě divné, ale mně ta vaše "zbraň" nijak neublížila, tak pro mě za mě. Co se týče Slibů pana Babiše, že Bude lít, tak ty jsou Splněny, neboť už Je líp, tedy mnohým lidem. Takže i Já hodnotím lidi podle činů. Babiš- Spněno, Starostové a Opozice- Nesplněno. A jestlí s ním někdo chce jít do holportu, nebo né, je mně celkem jedno, protože můj problém to není. Ale z vaší strany to považuji píše za případ - Přání, Otcem Myšlenky. Toš tak...

D. Müller 28.5.2020 20:04

Ono to bude o tom v jaké společnosti se kdo pohybujeme. Já prostě žijí mezi těmi, kterým škodí jak jen může, plus lhaní a výčůranost nepovažují za kladnou vlastnost. Prostě to máme každý nastaveno jinak. Co mně vadí, vy obdivujete. A i když to teď tak nevypadá, i vás čeká prozření. Jako ty hochy z plakátů.

V. Pavelka 28.5.2020 22:10

Starostové jsou podvodníci ,nikdy neřeknou kolik vlastně starostů je podporuje ,a tak zneužívají neurčité množiny ,to je jako kdybych si sehnal třeba pět "Hasičů" a nazval svou stranu HASIČI".Proto jsou pro mě falešní a jak otevřou hubu ,odcházím vypínám !

Š. Hašek 28.5.2020 19:26

Doufám, paní Netolická,

že presumpce viny platí i ve Vašem případě.

Dále viz. hlupačky, které neznají staré Řecko. Jen televizi a svoje pocity.

Takže zas to bude kolem dokola.

V. Pavelka 28.5.2020 22:00

P.Netolická ,chcete říci že Babiše volí občané ? Všimněte si že velmi málo lidí jeho voličů, se k vám a vašim morálně volním odsudkům ani nevyjadřuje ,čím to bude asi ?!

L. Netolická 28.5.2020 14:27

Pan Bartoň neví, že EU vyplatila dodatečně dotace Babišovi, kdy nebyl v politice, tzn. v době, kdy ho premiér Sobotka vyhodil z vlády. Potom to byly také dotace do doby, než EU přijala zpřísněné podmínky ke střetu zájmů. Do té doby tam neměli takovou osobu, která žádná pravidla nedodržuje, tak je zpřísnili. Babišovi dotace dále neproplácí až do konečného verdiktu. Česko mu je ale proplácí a tak jsme na Babišovi zřejmě hodně škodní.

V. Čermák 28.5.2020 17:19

Jste na omylu. Neprávem Zadržované dotace Agrofertu byly ĆR již potupně Doplaceny. A ta zbývající bude také Doplacena. Toš tak...

D. Müller 28.5.2020 17:49

To je radosti na mlatě. Chudí farmáři budou chudší a oligarcha bude bohatší. Kdopak asi bojuje v naší zemi o to, aby dotace nebyly zastropovány? Jsou to největší tunely od 90. let. Navíc oligarchové zařídili, že je to legální. Sodoma, Gomora v přímém přenosu.

V. Čermák 28.5.2020 19:06

Tak já nerozumím, o jaké radosti to mluvíte. Já jsem jenom vyváděl paní z jejího Omylu. To, že trpíte Babišovým syndromem neznamená, že by kvůli tomu, že On podniká v prostředí Dotovaného Zemědělství mělo mít jeho podnikání negativní vliv na Ostatní podnikatele v Zemědělství, nejen v ČR, ale v celé EU. Právě EU stanovila pravidla pro vyplácení Zemědělských dotací a je jen v pořádku, že to také dodržuje, i když jakési snahy poškodit jednoho z Podnikatelů se objevily, ale naštěstí byly rychle odstraněny. No a ty vaše "podivnosti" jako Tunely, Oligarchové, Sodoma Gomora, tak ty přičítám tomu vašem Babišovu Syndromu, který je ovšem navenek zcela neškodný. Toš tak...

D. Müller 28.5.2020 20:13

Nemám žádný syndrom. Lumpárna je lumpárna, i když si jí oligarchové zlegalizují. Je smutné, že chudí přispívají bohatým ze svých daní. Proti zastropování dotací, aby se peníze dostaly k potřebným je v EU náš oligarcha. Je to jen náhoda?

V. Pavelka 28.5.2020 22:26

Kupte si Loučku a kozu a zažádejte si o dotace ,a jesliže splníte podmínky ,dostanete na tu loučku DOTACE ze zákona platného v celé EU ! Moulo Muller..

V. Kain 28.5.2020 11:21

V tom neuznání odposlechů je nějaké šméčko.Jinak by to nebyl pan Bartoň aby Babišovi nedělal advokáta.Preference ANO jsou výsledkem Babišova kupování voličů.Jinak tady nic jiného pozitivního není co by bylo ku prospěchu občanům této země.Je dost lidí a podnikatelů kteří se s Babišem zapletli a dodnes toho litují.Někteří už nejsou mezi námi.

V. Čermák 28.5.2020 11:38

Menšinový názor Nemocného člověka....

M. Sedláček 28.5.2020 12:34

Kdepak jste vzal tu menšinu, zdravý člověče? Minule Babiše volilo efektivních 18 procent ze všech voličů. Takže v menšině jste spíš vy.

P. Staronový 28.5.2020 14:35

To už jsem mu párkrát napsal, ale zřejmě je to mimo možnosti jeho úchopového instrumentária.

M. Panter 28.5.2020 16:46

Hloupá logika s těmi procenty . Jak na tom byli minuli předsedové vlád ?

P. Staronový 28.5.2020 17:29

Logika. Je-li platná, může být hloupý jen ten, kdo ji nechápe.

Pokud má někdo většinu, je to přes 50%. Pokud méně, je to menšina, v případě Bureše ta největší menšina.

Minulí předsedové vlád na tom byli stejně, kromě vyjímek držitelé největší menšiny.

Většinu zde mají koalice, strana nebo její předseda ještě nikdy. Včetně majitele politické divize Agrofertu.

V. Čermák 28.5.2020 19:18

Tak Logika je dobrá věc, ale je potřba ji správně apikovat. Pokud někdo špatně chápe psaný text, je použití předem chybné. Např. VY si pletete Volební preference pana Babiše s Názorem Nemocného pana Kaina, o kterém jsem se vyjádřil jako o Menšinovém. Ten Názor je natolik zcestný, že zcela jistě se s ním neztotožňují Všichni Babišovi Nevoliči, kteří Většinou Nemocní Babišovým Syndromem, jako pan Kain, Nejsou. Prostě Babiše z nějakých důvodů nevolí. Toš tak a s Logiku příště Opatrně, abyste nebyl za Hloupého....

V. Čermák 28.5.2020 17:14

Zdá se, že nechápete, stejně jako vaši zdejší kamarádi, psaný text. Já žádnými procenty nešermuji. Já se vyjadřuji k názoru pana "Nemocného" Kaina. A víte, čím trpí? Má Babišův komplex. A je s tím v Menšině....

P. Staronový 28.5.2020 17:32

QED, viz 14:35

L. Netolická 28.5.2020 14:35

Pane Čermáku, copak Babiš pro naši zemi udělal, abychom se posunuli dál? Udělal snad důchodovou reformu, či školskou, sociální, zdravotní?! Nula nula NIC! Pouze se mu daří zaklekávání na podnikatele, do jeho firem jistě ani žádné kontroly nechodí a když tak, pouze formální.Přizpůsobuje si zákony svému podnikání, viz např. teď soběstačnost v potravinách. Člověče, vy jste tak šíleně slepý. A navíc rdousí svobodu nezávislých médií, teď ČT. Vy chcete poslouchat pouze chvály na vládu a Babiše a nechcete vědět co se děje v zákulisí??!!

V. Čermák 28.5.2020 17:16

Nejdůležitější věc, co Babiš pro ČR udělal je to, že Konečně Zvedl mnoha lidem Životní Úroveň. Stačí?

P. Staronový 28.5.2020 17:33

Bureš žádnou životní úroveň mnoha nezvedl. Jen nestačil zakleknout všechny, takže si někteří sami zvedli.