24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

PRÁVO: Presumpce viny - konec spravedlnosti

Podle Lex Babiš je automaticky z účasti v politice vyřazen každý, kdo je účasten na podnikání dotýkajícím se nějakou formou státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 25.4.2016 20:27

Autor

Autor bohužel nevidí presumpci viny v Babišových uzákoněných kontrolách všech živnostníků, které někteří ministři (Mládek) považují za parazity. To autorovi nevadí? Všichni víme, že ztráty u drobných podnikatelů jsou do 10% celku, velké organizace včetně Agrofertu nakradou zbylá korupční procenta.

P. Urban 25.4.2016 16:52

Záměna pojmů

Tady nejde o presumpci viny a neviny, ale o (dis)kvalifikaci pro změstnání či funkci.

Moji švagrová měla zájem o zaměstnání u dráhy. Nedostala ho, protože má na každém oku deset dioptrií. Díky kontaktním čočkám ji to nijak neomezuje a navíc šlo o pozici, kde se lze bez orlího zraku vcelku obejít - ale takový je předpis. Nevím, jestli rozumný či nerozumný. Lze to ale nazvat presumpcí viny?

Pokud tuto logiku přijmeme, pak "antidiskriminační jednání" není presumpcí viny. Protože pokud někoho odmítnete přijmout na volnou pozici, pak jste to Vy, kdo se dopustil "presumpce viny" a musíte dokázat, že to bylo v souladu se zákonem. Tedy aspoň podle logiky uplatňované panem Žantovským.

A. Alda 25.4.2016 11:42

Souhlasím.

Raději ať unikne trestu jedenáct zločinců než aby byl s nimi potrestán jeden nevinný.

J. Koubek 25.4.2016 10:33

Konečně rozumné slovo

S autorem plně souhlasím

K. Janyška 25.4.2016 9:50

Babiš je pro mne soczločinec a jeho návrhy zákonů nemohou

být jiné... Dzp.

V. Čermák 25.4.2016 14:40

Re: Babiš je pro mne soczločinec a jeho návrhy zákonů nemohou

Mě nezajímá co je, natož podle druhých. Mně zajímá, co dělá a to sice teď.

E. Vašátko 25.4.2016 7:06

Pokud hledáte presumpci viny,

zkuste se namísto pana Babiše zaměřit na připravovaný zákon o prokazování původu majetku. Tady je presumpce viny jako vyšitá. Máš peníze, tudíž jsi podezřelý a musíš dokázat, kde jsi je vzal. Nikdo ti nic dokazovat nemusí, ale jestliže nedokážeš, že jsi je neukradl, tak ti je zdaníme nebo vezmeme. Jak hluboko do minulosti bude muset člověk jít, aby dokázal původ svých peněz ? A kde má vzít doklady o svých příjmech, když se i účetní doklady ve firmách archivují nejvýše 10 let ?

Moc by mně zajímalo, jak bude prokazovat původ svého majetku prokazovat pan Babiš.

B. Hamáček 25.4.2016 5:30

Autor

Autor je patrně na výplatní listině Anofertu .

V. Plocek 25.4.2016 1:49

Presumpce viny - konec spravedlnosti

Konečně někdo projevil logický názor na současné dění okolo majetku Babiše. Připadá mi to, jako když se politická slabší většina chce zbavit movitého, tudíž nebezpečného protivníka. Zcela se opomíjí, že je nutné nastavit pravidla hry s následnou kontrolou tak, aby "podezřelý" politik nemohl uplatnit svoji sílu. A pokud tito oponenti jsou "čistí" jsou i zákonitě silní, aby ke zneužití moci nedošlo. A zde je ten problém. Chtěl bych vidět, který současný politik je tak čistý a schopný , aby splňoval výše uvedené. Upozorňuji, že toto vyjádření není obhajoba p. Babiše. Jen mě fascinuje aktivita politiků vůči jeho osobě. Spíše mi to připadá jako závist. Ale nevím.

T. Pansky 25.4.2016 0:57

Kourova clona pana Babise. Pan Babis tu vytvari dojem, ...

... jak mu lezi cistota statni spravy v zaludku. Proto tu vytvari naprosto nesmyslne navrhy na ocistu statni spravy. Jaka je realita? Pouze odvadi pozornost od sve vlastni kauzy manipulace s formou podnikani za ucelem ziskani stanich dotaci. A verejnost? Viditelne mu to basti.

A. Reček 25.4.2016 6:58

Re: Kourova clona pana Babise. Pan Babis tu vytvari dojem, ...

Je to tak.

S. Sedlák 25.4.2016 0:55

Demagogický blábol

Politik, díky veřejné funkci, by měl být schopen posoudit, co činí s kým se setkává a jaké má zájmy. Je nepochybné, že výkon veřejné funkce je s podnikáním nekompatibilní. Právě kvůli zájmu podnikatele získat zakázku a tak nemůže být smysluplně na obou stranách barikády. Je to stejné, jako hrát sám se sebou šachy.

Případ ministra Drobila odtartoval jedinec, který teď sedí v parlamentu. Celou agendu řídila skupina, jejímž majstrštykem bylo položení vlády. S velkou pravděpodobností za režie Babiše. S jeho bezohlednou až sprostou obchodní filozofií, kterou se mu podařilo získat pozici ministra financí. Pověstný kozel zahradníkem.

Lex Babiš není třeba, co by kdo mohl v politice (snad) dělat. Je třeba kvůli tomu, co v politice již udělat a jak to pokřivilo jak demokracii, tak podnikatelské prostředí.

P. Zinga 25.4.2016 7:03

Re: Demagogický blábol

je tento diskusní "příspěvek", jehož autorovi více vyhovují nastrčené politické figurky, ovládané ze zákulisí. Jako za doby vlády ODS TOP 09. Stejně ten zákon smete Ús ze stolu, je v rozporu s ústavou a lidskými právy.