28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRÁVO: Politické procesy se vracejí

Jen málo věcí by v dnešní době člověk považoval za jistoty, jednu však určitě. Až do pondělního ostudného hlasování Senátu o ústavní žalobě na prezidenta jsem si myslel, že politické monstrprocesy jsou věcí dávné minulosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.3.2013 14:29

Naprosto s autorem souhlasím

Možná trochu naivně doufám, že Ústavní soud neklesne tak hluboko, aby odsouzením V. Klause za velezradu udělal z ústavy bezcenný cár papíru.

Z velezrady může být obviněn pouze prezident republiky a ne tedy soukromá osoba (V. Klaus). Po 8. březnu už pro takovou žalobu bude potřebný 3/5 souhlas obou sněmoven. Ústavní soud by proto měl odmítnout se touto žalobou zabývat!!!

J. Lufinka 6.3.2013 18:48

Lidi prosím Vás neblněte.

Vždyť politický proces z toho dělá pouze autor článku a většina z Vás na tomto diskuzním fóru. Copak ústavní soud bude řešit jestli jsou názory V.K. nebo  podání senátu proti němu málo nebo hodně levicové či pravicové? Ne!!!!Bude pouze řešit otázku zda bylo nebo nebylo V.K. konáno ve smyslu Ústavy a zda postup senátu byl také ve smyslu Ústavy. Vždyť politický rozměr do toho zavádi většina z Vás. Ústavní soud přece nezajímá kdo je v tomto sporu levičák nebo pravičák. Copak amnestie byla pravicová nebo levicová?  Vždyť princip, který tady někteří zavádíte je následující: jeden soused  druhému sousedu něco ukradne a soud začne řešit, který z nich je levičák a který pravičák aby je mohl rozsoudit podle  politického zaměření soudce, který to bude řešit

.Ano Ústava je psaná dost rámcově, prot že předpokládá, že na jednotlivých ústavních postech jsou lidé vážení, rozumní, vědomí si přesně následků svých činů. Pokud tomu tak není, musí kroky jednotlivých  ústavních činitelů bohužel řešit  Ústavní soud a to pouze z hlediska ústavnoti . Nedělejte z toho prosím Vás politický proces. 

B. Rybák 8.3.2013 14:51

Re: Lidi prosím Vás neblněte.

Klausova amnestie skutečně nebyla (na rozdíl od některých předchozích amnestií) levicová ani pravicová. Levicová nenávist ke konzervativně liberální politice obecně a k politice V. K jako k jejímu symbolu je jediným důvodem k jeho bezprecedentně hanebné obžaloby.

Když je souzen politik za svoji politiku, je to politický proces!!! (to že amnestie není v rozporu s ústavou už ÚS potvrdil!!!).

Ústava oprávněně předpokládá, že prezident je osobnost, která je schopna správně své značné ústavní pravomoci využít. Podle ústavy současné, není důvodem k obvinění prezidenta z vlastizrady ani porušení ústavy (pouze jednání proti svrchovanosti státu, jeho celistvosti a demokratickému řádu). To nenastalo, takže jeho obžaloba je vlastizrádný zločin (rozdělí národ na nesmiřitelně se nenávidějící části, a zostudí náš stát v zahraničí - udělá z něho nedůvěryhodného partnera na úrovni "banánových republik")!!!

J. Václavíková 8.3.2013 19:53

Re: Lidi prosím Vás neblněte.

To jsou ale žvásty!

R. Brzák 6.3.2013 14:00

mám jistý problém s častou Klausovou arogancí, nikdy mu neodpustím rozdělení Československa a jeho kupónovku:

(či spíše její "osvobození" od právního rámce), ekluje se mi hulvátství jeho poradců i jeho syna a "nechápu" milostpaní Klausovou, pravou a jedinou (protože česky mluvící) prezidentovou.

Sakra, proč mi to ti senátní trubci udělali? Vždyť v kontrastu s jejich dementním populismem musím stát na straně V.Klause! Velezrada? Slušnost mi nedovoluje poslat slavný senát tam, kam patří!

Jestliže se V.Klaus bude hájit, mohl by v duchu svých známých postojů žádat pro sebe trest. Nejvyšší trest, přímo trest smrti! Konkrétně za to, že podlehl tlaku a podepsal velezrádnou Lisabonskou smlouvu. Měl by však při tom žádat, aby spolu s ním byly za tento velezrádný čin potrestáni také jeho spolupachatelé - především senátoři, ústavní soudci nectící ústavu ČR, nýbrž zájmy politické, i představitele politických stran, které Lisabonskou smlouvu v našem prostředí prosazovali.

J. Farda 6.3.2013 18:31

Re: mám jistý problém s častou Klausovou arogancí, nikdy mu neodpustím rozdělení Československa a jeho kupónovku:

Klause jsem od jisté doby opravdu nemusel, ale musím přiznat, že mi mluvíte z duše. Tečka.

P. Schuh 6.3.2013 12:28

Diktatura

Můžete s tím nesouhlasit, můžete se i zlobit, můžete plakat či se škodolibě šklebit.....ale Oni v senátu a parlamentu si stejně udělají, co budou chtít...

P. Vaňura 6.3.2013 13:53

To si Ludvík XVI a "podnikatelé," kteří si pronajímali

vybírání daní mysleli do r. 1789 rovněž. Po rice 1794 si už mnozí nemysleli nic, protože nebyli!

V. Novák 6.3.2013 11:21

Velezrada není zločin, voni troubo!

Dál nemělo smysl číst...

V. Novák 6.3.2013 10:43

Velezrada není zločin, voni troubo!

Dál nemělo smysl číst...

J. Urban 6.3.2013 9:24

Se uklidněte, autore.

Klaus měl ústavní právo na amnestii. Senátoři - ač jim až tak nefandím - mají ústavní právo podat na něj žalobu. O politických procesech mám úplně jinou představu a vy tím vaším blábolem na oběti politických procesů řádně flušete.

P. Götze 6.3.2013 10:03

Re: Se uklidněte, autore.

Nemate uplne pravdu. nejsem si jist, zda ma obcan pravo zazalovat souseda za to, ze znasilnil jeho dceru, i kdyz vi, ze nic takoveho neudelal. V beznem zivote je to krive narceni. Samozrejme formalne ma senat pravo, ovsem ohybate vyklad zakona a ustavy. Tim pravem autor ustavy zcela jiste nemyslel, ze senat muze zalovat prezidenta kdykoliv za cokoliv jen tak. To je ohybani prava a kazdy soudny clovek to musi videt. Proto je ale pravo tak slozita a nekdy nejednoznacna vec.

P. Cevok 6.3.2013 13:03

Re: Se uklidněte, autore.

100% souhlas - dobře napsáno.

J. Moravec 6.3.2013 9:13

O amnestii

prezidenta Klause si myslím, že je to svinstvo. Klause dost nemusím, jsem volič ČSSD, ale přesto souhlasím s autorem článku, že pohnat nyní již exprezidenta před soud je ukázka zbabělosti a pitomosti. Netroufli si na Klause když byl na vrcholu, ale kopou do něj, když končí.

K. Frauknecht 6.3.2013 10:39

Re: O amnestii

Ačkoliv zastáváte naprosto odlišný postoj nežli já, musím vám poděkovat, že jste schopen "strávit" i jiný pohled (na rozdíl od některých zdejších pisálků). Dík.

K. Frauknecht 6.3.2013 11:13

Jo pozor,

taky můžete bejt označenej jako modrý provokatér nebo oranžový zrádce :-)))

H. Calahan 6.3.2013 18:21

Re: O amnestii

To je tady normální,srabi vylézají a lezou po mrtvolách.Nejdříve jim lezou do pr..le a potom se vytahujou.Žaloba je blbost,protože duševně postižení jsou osvobozeni.

P. Lenc 6.3.2013 9:09

Jsem rád,

že si začíná stále víc lidí uvědomovat, co této zemi hrozí.Když jsem si minulý týden dovolil napsat, že se situace začíná podobat padesátým létům, tak mne jistí zde píšící pánové,(že pane Rybo, Pavlovský a spol.)zesmněšňovali.Ano,čím dál víc se blížíme pod taktovkou EU a našich socialistických budovatelů "zářných zítřků" k té jediné správné "lidové demokracii".A jakákoliv špína je dovolená, neboť to přece dělají pro "lid".Máte pane Němče naprostou pravdu ve všem, včetně držení té huby.

V. Němec 6.3.2013 9:14

Re: Jsem rád,

Děkuji

Z. Švrček 6.3.2013 9:03

Souhlas, ale...

Ač souhlasím s autorovým hodnocením žaloby Senátu, nemohu se smířit s používáním nepřesných argumentů, navíc opsaných. Pan Hausinger, jehož argument o protizákonnosti hlasování v Senátu převzala kromě autora i media, se mýlí. Veřejné hlasování v Senátu proběhlo, byť na neveřejné scgůzi. Jde pouze o označení TYPU hlasování : tedy nikoliv tajného, kdy hodíte anonymně do urny své ano, či ne, ale kdy musíte veřejně zvednutím ruky, nebo, jak v Senátu proběhlo, po přečtení svého jména veřejně (před ostatními hlasujícími) říci, zda jste pro návrh, nebo proti. Těch 38 kreténů jistě poctivě vstalo a zamumlalo své "pro návrh" a tím splnilo podmínku veřejného hlasování. Argumenty, takto zavádějícím způsobem uváděné, snižují kvalitu jinak dobrého článku. 

Ano, desítky a stovky trpaslíků teď povstalo v době, kdy již bylo jasné, že se přidávají k mediálnímu proudu, který jim politicky může přinést body a začali kopat směrem vzhůru ke Klausovým kotníkům, aby jej ještě více poškodili a pomstili se za to, že neměli na jeho argumenty a postoje. 

P. Khail 6.3.2013 10:35

Re: Souhlas, ale...

Máte na mysli zde diskutujícího p. Heusingera nebo právníka Hasenkopfa, poradce prezidenta?

E. Heusinger 6.3.2013 11:02

Žijete v bludech

nic takového jsem netvrdil.

V. Němec 6.3.2013 8:54

Kam až?

Kam až to půjde zavede se opět trestný čin hanobení státu světové socialistické soustavy a jejich představitelů? Omlouvám se chtěl jsem říci EU socialistické soustavy, Zase budeme bručet za kritiku EU. Já si to vyzkoušel a už nechci ale hubu držet nehodlám

L. Křivan 6.3.2013 8:09

Tohle už perfektně rozebral František Matějka

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-pitomost-0nk-/p_politika.asp?c=A130303_160720_p_politika_wag

Není co dodat.

P. Pruner 6.3.2013 8:06

ano

Ano, vidím to obdobně. Chystá se politický proces a obávám se, že další politické procesy s nepohodlnými lidmi za jejich politické názory budou časem následovat.

Dobrá je i připomínka na faktický střet zájmů těch ústavních soudců, kteří budou opět kandidovat. Vždyť přeci už pan Tejc vyslovil přesvědčení, že budoucí ÚS bude díky složení Senátu i více nakloněn potřebám ČSSD. Takže soudce, který se postaví proti žalobníčkům nebude od těch žalobníčků volen do funkce soudce na další období.

V. Hajková 6.3.2013 7:29

Jak muže být mezi body obžaloby z VELEZRADY - i bod že prezident nepodepsal ""EUROVAL" ??

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropskaunie/_zprava/evropska-komise-klausovo-odmitnuti-nema-na-cinnost-eurovalu-vliv--1146989

E. Heusinger 6.3.2013 7:13

Fňuky fňuk

I cesta je cíl, pane autore.

V. Hajková 6.3.2013 7:25

Re: Fňuky fňuk

Jako  vždy-  užasný  příspěvek-   tupého  komouše!!!

E. Heusinger 6.3.2013 7:31

Osobo,

už jste něco někdy vymyslela? Jenom zde pastujete odkazy jak učitelka nebo nadáváte a napadáte.

Vy jste tvrdila, že nikdy nenapsdáte jako první, že?

A bude ticho! 

V. Hajková 6.3.2013 7:39

Re: Osobo,

Nějak  jste  komouši  přehlédl  muj  příspěvek -  který  je  níže!  Na  fakta  nemáte  rudá  trubko  argument  že??