29.3.2024 | Svátek má Taťána


PRÁVO: Politická korektnost podle B. Sobotky

5.7.2006

První místopředseda ČSSD odmítá již čtyři roky vyplatit SNK Evropským demokratům příspěvky za mandáty, které jsme získali ve roce 2002 ve volbách do pražského zastupitelstva. K tomuto případu se již vyjádřily všechny právní autority země od Ústavního soudu přes Nejvyšší správní soud a Městský soud v Praze. Vždy ve prospěch SNK Evropských demokratů a s úkolem pro pana Sobotku: NEZADRŽUJTE FINANČNÍ PROSTŘEDKY. Přesto naposled 30.6. 2006 rozkladová komise MF ČR pod vedením ministra opět zamítla žádost o vyplacení prostředků.

Co může jednoho vedoucího politika z ČSSD vést k tomu, že se tak úporně brání splnit logický nárok jedné politické strany na finanční prostředky? V úterý Nejvyšší správní soud konstatoval, že z vůle místopředsedy Sobotky byla porušena zásada rovné soutěže politických stran a SNK Evropští demokraté byli poškozeni. Pane místopředsedo, teenageři na ulici by se zeptali: WO CO GO?

Co Vás vede k tak nepochopitelnému jednání, k pohrdání soudy, k povyšování vlastního názoru nad právní názory expertů, soudů, ombudsmana a dalších? Pane místopředsedo ČSSD, máte to z vlastní hlavy? Či snad je pravda to, co si cvrlikají vrabci na střeše, že pouze plníte zadání z nejvyššího vedení ČSSD? To by nám, evropským demokratům, velmi lichotilo. Strana, která má premiéra, má strach ze svých oponentů. Goliáš se bojí malého Davida!

Poté, co Nejvyšší správní soud konstatoval, že jste porušil volební zákon a významně poškodil jinou politickou stranu v kampani, by bylo správné v zemích na východ od nás Vám nabídnout pistoli s jedním nábojem. V zemích na západ od nás se takové chyby řeší elegantněji, a to okamžitým odchodem z politiky.

Jak se s tím vypořádá první místopředseda české sociální demokracie? Uvidíme.

Člen republikové rady SNK Evropských demokratů