19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Podle pravidel se nejede

V souvislosti s 80. výročím nacistické okupace ČSR máme i výročí jízdy vpravo. Je to jediné pravidlo, které z Protektorátu Böhmen und Mähren dodržujeme. ANO, antikorupční strana nejvyšší morálky a slušnosti vyznávající heslo „Podle pravidel“, však podle pravidel nejede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.4.2019 20:04

Hnutí ztratilo morální kredit, psáno v článku ... nuže, jakýkoliv politický subjekt, jenž má dosud něco jako morální kredit je holt jen subjekt, na který dosud nic neprasklo.

No a na subjekt ANO to holt teď prasklo ... jednou to nastat muselo.

K. Janyška 2.4.2019 17:58

On nedělá dobře v ničem.

Doufám, že řada Ducký, Mrázek, Kejla, Kovarčík se nerozrostla o Schawrze... Dzp.

V. Čermák 2.4.2019 18:12

Re: On nedělá dobře v ničem.

No a jestli se rozrostla, tak CO?

A. Alda 2.4.2019 14:07

Pane doktore,

ač si Vás vážím, musím podotknouti, že z Protektorátu nám toho zbylo více než jen jízda vpravo. Například ochrana zvířat před týráním, vyřazení psů ze souboru jatečních zvířet a podobně.

Jiné zbytky protektorátního práva, jako třeba poskytování příspěvku na výživu vodících psů slepců, nebo povinnost majitelů nemovitostí uklízet přilehlé chodníky, nám zrušila vláda ODS-TOP09-KDUČSL.

M. Krčmář 2.4.2019 15:40

S těmi chodníky se mýlíte, máte li nemovitost, pozor na to,mohl by se na vás někdo "hojit".

M. Prokop 2.4.2019 18:37

povinnost majitelů nemovitostí uklízet přilehlé chodníky

Hlavně Kubera a budiž mu za to dík.

V. Čermák 2.4.2019 12:32

Pan Hulík se rád mýlí s Pražskou kavárnou.

Před časem tvrdil, že Miloš Zeman se na 99,9% neúčastnil demonstrace 17. listopadu 1989. A teď pro změnu zase tvrdí, že Faltýnek je na 99,9% Vinen. Čím? Čímkoli.....

P. Burda 2.4.2019 12:54

Re: Pan Hulík se rád mýlí s Pražskou kavárnou.

Pan Hulík píše: "pletichou ve veřejné soutěži".

Také (podle mne) naznačuje, že je to praktika v ANO obvyklá. Škoda, že může jen naznačovat, protože onen obskurní spolek kolem Babiše je sekta, které by mohli scientologové závidět jak peníze, tak oddanost sektářů - a pro svého nejvyššího pána by vraždili.

V. Čermák 2.4.2019 14:01

Re: Pan Hulík se rád mýlí s Pražskou kavárnou.

Inu, na svůj Menšinový názor máte nárok. Ale proč litujete, že pan Hulík smí pouze naznačovat? Chtěl byste společně s ním rovnou po Bolševicku Trestat?

J. Svoboda 2.4.2019 16:16

Re: Pan Hulík se rád mýlí s Pražskou kavárnou.

Pane Čermáku, že jste bolševik mysli, jste už dostatečně dal najevo. Jsem dalek toho, brát vám jakákoliv práva, ale myslím, že už to stačilo.

V. Čermák 2.4.2019 18:19

Re: Pan Hulík se rád mýlí s Pražskou kavárnou.

Ale jděte, já jsem za Komoušů žil, takže Bolševické myšlení znám velmi dobře a jejich inkarnaci do dneška poznám na sto honů. To přece panu Burdovi je Málo Hulíkovo Propagandistické Naznačování. To ON by rád Trestal, nikoliv Já. Inu, Nestačilo to. Já budu na Bolševické manýry upozorňovat i nadále. A pokud jde o Vás, myslím, že o Bolševismu v povahách lidských nemáte ani Páru, tak raději Mlčte....

M. Krčmář 2.4.2019 15:43

Přirovnání k sektě je trefné.

V. Čermák 2.4.2019 18:22

Re:

Pro Menšinového voliče je to ovšem jakési Stéblo, kterého se zoufale chytá.....

M. Krčmář 2.4.2019 19:05

Re:

Můj táta mi vždycky říkal,že blbců bude vždycky víc,tak jsem rád,že jsem v té menšině. Hail Bureš

V. Čermák 2.4.2019 23:34

Re:

Ale Vy jste jen Menšinový Volič, se kterým se táta moc nevyznamenal....

M. Krčmář 2.4.2019 23:53

A vy už běžte do řiti,agentuv slouho.

M. Krátký 2.4.2019 11:42

Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

podstatný rozdíl mezi dobou před 30ti lety při bouřlivém budování socialismu a nyní je jen ten, že nechodíme na Letnou a nemáváme třepetalkami - jinak je to strašnej bordel jak s námi točej ty naše jElita - kradou ani poledne nedrží - D1 budou opravovat ještě 300 let a tím vyčerpají veškerou energii na další stavby dálnice - šmejdi zasjaný !!!

M. Prokop 2.4.2019 12:03

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

Korupce moci úřední, státní, obecní bude tak dlouho, dokud budou tyto moci existovat. Jediná možnost, jak to omezit, je nedávat jim příležitost něco rozhodovat, tedy minimální stát a minimální přerozdělování. Další faktor, morálka obyvatelstva, se mění tak pomalu, že skoro vůbec, takže na tu nespoléhám.

Prakticky zmizela korupce při shánění nedostatkového zboží, které před těmi třiceti lety byla spousta.

M. Zdobinský 2.4.2019 12:57

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

Velmi přesně řečeno,děkuji. Problém je v tom, že počet lidí přisátých ke státnímu cecku naopak narůstá. (Dotace,různé dávky,státní zaměstnanci,neziskovky,důchodci, atdatd.) Tím proboha nic proti třeba důchodcům,ale prostě budou většinově volit toho kdo jim dá (slíbí) nejvíc. Takže s tím úměrně stoupá i míra přerozdělování a míra korupce. Evropské zemědělství už není bez dotací prakticky v žádném sektoru.

M. Krátký 2.4.2019 13:09

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

tu vaši poslední větu tesat do kamene - v ČR už ani nejsme soběstační ve výrobě brambor

P. Čech 2.4.2019 13:34

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

Důchodci jsou "přisáti" ke státnímu cecku jen proto, že Václav Klaus přiřadil do té doby samostatný důchodový účet ke státnímu rozpočtu. Do té doby důchodový účet nebyl státním ceckem. Jinak s Vámi souhlasím v tom, že všechny státní dotace, t.zv. sociální dávky, přídavky, pobídky, příspěvky a pod (socanské to výmysly) by měly být obecně zrušeny a ponechány jen a pouze pro lidi nemocné a zdravotně handicapované. Téměř většina všelijakých neziskových a nevládních organizací by neměla být financována ze státního rozpočtu ale z jimi vydělaných peněz či peněz darovaných jednotlivci. A korupce? Ta existuje všude tam, kde je jí to dovoleno špatnými zákony a nefungujícím právním státem. Míra její existence je přímo úměrná míře těch špatných zákonů, vyhlášek a pod.

P. Čech 2.4.2019 13:25

Re: Už jsem to tady minulý týden psal - tak znovu

Nemáte pravdu. Korupce moci úřední, státní a obecní zde bude tak dlouho, jak dlouho jí to bude dovoleno. Současný politický systém jí dovoluje vše. Zejména proto, že není naplňován čl. 2, odst.1 ústavy. Lid totiž není zdrojem veškeré státní moci. Tímto zdrojem jsou politické strany a hnutí.Lid nevykonává svou moc prostřednictvím moci zákonodárné, výkonné a soudní (zde částečně ano), protože tyto, jinak demokratické moci zcela ovládají právě politické strany a hnutí. Tady je zakopaný pes. A nejen tady. Ještě v čl. 5 a 18, odst.1 ústavy. Přesně to jsou články ústavy, které dovolují politickým stranám a hnutím absolutní nadvládu nad občany země. Volby podle zásad poměrného zastoupení na tom nic nemění a ani změnit nemohou.

M. Pivoda 2.4.2019 11:22

Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Zažitá kultura je totiž silnější, než zákonem stanovená pravidla.

J. Kozák 2.4.2019 11:57

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Dnešní generace ráda zapomíná, že z přímých potomků poúnorových konfiskátorů se po sametu stali "osvícení demokraté" a zdatní privatizátoři. Od samého počátku bylo zřejmé, že polistopadový kapitalismus se nezrodí z etiky a umu rodiny Baťů, nýbrž z bolševické hrabivosti, což je vizitka naší současné rudé buržoazie, která nám tady vládne. I korupce proto byla průvodním jevem nastolení kýženého kapitalismu a dokonce jeho podstatou. To, co se na otevřené scéně v Čechách dělo v tzv. socialismu, byla přirozená lidská nenažranost, kterou komunisté rafinovaně vyzbrojili přitažlivou ideologií a ta se postupem času stala normou běžného života. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, získat moc, nebo jen pocit vlastní důležitosti, či nenahraditelnosti, lhal a skákal v rytmu Rudého Práva a KSČ. Myšlenkové stereotypy dneška stále přežívají jako produkty Husákova systému. Bohužel, našemu národu, jehož vřelý cit k patologicky rozpadlé figuře, s nekonečnou žízní

a touhou po moci ani nevadí, že Miloš Zeman s celou svou hradní ambulancí již dávno nepatří Česku, ale Kremlu a čínským průmyslníkům .., kteří ho ovládají.

M. Prokop 2.4.2019 12:04

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Čili normální průběh. Takhle to chodí všude na světě, kde žijí lidé.

J. Kozák 2.4.2019 18:33

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Zřejmě máte hluboké zkušenosti, které obdivuji a uznávám. Já, kterého estébáci pustili akorát do Bulharska, se musím ještě hodně učit .. ;-).

P. Burda 2.4.2019 12:56

Re: Pravidla českého socialistického soužití pokračují

Místo převzetí kapitalismu konce 20. století jsme vstoupili do kapitalismu konce století 19. Prostě do toho kapitalismu, kterým nás tu soudruzi komunisté celou dobu strašili.

J. Chaloupka 2.4.2019 10:30

Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Když nezabralo Čapí hnízdo ani syn, tak teď je na řadě Faltýnek. A nenajdou-li tam, tak půjdou alespoň do rodiny.

M. Krčmář 2.4.2019 10:50

A nebo půjdou po vás,dopadnou vás,a dopadnete jako Švejk,budete degradován pro blbost.

M. Zdobinský 2.4.2019 12:03

Re: Prostě nemohli najít něco na Babiše, tak hledají v okolí.

Jasně všechno je to kampááň a účelovka. Může se kobliha člověku vrazit do mozku? Asi jo.