29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: Periodicita hlouposti

Musím říci, že bych to ani nezaznamenal, kdyby se na twitteru nerozhořelo nadšení nad tím, jak skvěle vymyslela ministryně Marksová (opakovaně), že bude platit za neplatiče výživného dlužné výživné stát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Novák 7.4.2017 15:23

Daně a v nich obsažené i důchodové pojištění

s ohledem na věk, rodinu a děti bylo dobře ošetřeno za minulého režimu. Stačí si najít daňové tabulky z té doby. Jenže to bylo komunistické, tudíž zločinné a muselo být zrušeno. A tak se stále dokola vymýšlejí čím dál větší pitomosti.

A. Alda 7.4.2017 11:57

Tento stát rodiny přímo nenávidí a vymýšlí další a další

útoky proti rodinám.

Teď například s tím, že singl ženy budou uměle oplodňovány a alimenty jim bude platit stát.

J. Chaloupka 7.4.2017 10:52

Rodina přežije vše, ovšem tu krizi,

která nás čeká, přežiji JEN soudržné rodiny. Ani socialismus skutečnou rodinu nerozvrátil. Tak jí nerozvrátí ani dnes. Oni všechny ty samoživitelky, singles atd. prostě vymřou.

P. Götze 7.4.2017 10:11

RE

Ja stale nechapu to dilema reseni rohu kulateho stolu. Bud chci mit vice zen v pracovnim procesu a rychleji v praci, nebo chci mit vice deti a aby mely zeny prostor ty deti mit, vychovavat je a nechat na muzi zabezpecit rodinu. Stale tak nejak neverim tomu, ze naprosta vetsina zen opravdu touzi resit karieru. Ale treba se pletu. Samozrejme pak pokud chci toto podporovat, pak by se zenam mel duchot pocitat ze spolecnych prijmu v ramci rodiny, to by byla opravdu prorodinna politika. Jedno, kdo v rodine vydelava a kdo se stara o deti doma, pred statnimi systemy by muz i zena vystupovaly jako rovnopravne, mely tak narok na spolecny duchod apod. To by byla skutecna prorodinna politika. Politika prorodinna, nikoliv politika, ze nekdo za dite dostane penize a kolik.

Z. Lapil 7.4.2017 10:51

Re: RE

Nápad: nechť rodina funguje jako "daňová jednotka". Daň platí každý včetně kojenců, přičemž daňovým základem nechť je příjem celé rodiny zprůměrovaný na počet členů. Pokud jsem se nevyjádřil jasně: má-li manželský pár 2 děti, platí každý z nich daň ze čtvrtiny příjmů. Tři děti - z pětiny příjmů.

Má to tu poezii, že nezaměstnaní rodiče si nezávisle na počtu dětí moc nepomůžou.

Není mi ale naprosto jasné, jak si poradit s jistou spřátelenou trojdětnou rodinou: jedno dítě její, jedno jeho, jedno společné. Rodina je mimochodem čistě bílá a hlavně - hledali se, až se našli. TAKHLE by to mělo vypadat.

A. Alda 7.4.2017 11:59

Naprostý souhlas.

Plátcem daně má být rodina jako uskupení osob, které spolu žijí a společně hospodaří.

Vyřešilo by to i problém osamělých důchodců - hned by se o ně děti začaly zajímat a místo do domova důchodců by si je braly k sobě.

Z. Lapil 7.4.2017 14:03

Re: Naprostý souhlas.

Vidíte, na prarodiče jsem naprosto zapomněl.

A. Alda 7.4.2017 14:16

A nejlepší na tom je,

že to řeší i problém "registrovaných partnerství". Ani oni proti tomu nemohou vznášet relevantní námitky, když budou považováni za jednu daňovou jednotku.

A také to napomůže adopcím a pěstounství - tedy dětem z děcáku.

Ty efekty mohou být veliké.

A navíc se tím svět vrátí do normálu, protože po tisíciletí platila daň rodina, respektive hospodářská jednotka (usedlost, dílna), nikoli jednotliví členové/nádeníci.

Z. Lapil 7.4.2017 14:35

Re: A nejlepší na tom je,

S registrovaným partnerstvím opatrně, aby vám z toho nevylezla "daňově optimalizovaná družstva". Chápu americké a kdovíjaké zelené karty, respektive úřední vyzvídání za účelem "naturalizačního" sňatku s cizincem, ale nerad bych chodil na úřad líčit, kde všude má moje milovaná pihy, jen proto, abychom ke společnému stolu a loži mohli přiřadit i společné daňové přiznání.

P. Vaňura 7.4.2017 15:41

Už možná stokrát jsem tu napsal, že děti nejsou v "děcáku"

proto, že by se pro ně nenašla vhodná rodina (na adopce je POŘADNÍK) ale proto, že nejsou právně volné. Většina dětí v domovech má OBA rodiče.

Sirotci většinou neskončí ani v dětských domovech, ani v adopci, ve velké většině případů se o ně postarají příbuzní!

A. Bocek 7.4.2017 8:58

Chceme mít fungující rodiny ?

Potom je ekonomicky podporujme. Odečty na dani, nechť má jen úplná rodina . Dańová signace dětí směrem k rodičům upevní rodinu zevnitř i navenek. Rozvod by měl ekonomicky postihnout oba rodiče, aby se zamysleli a rychle hledali nový vztah. Rodinu muž-muž, žena-žena bych nechal pro ty co neví roupama co by dělali - ale za své. Rodiny muž-žena,žena,žena bych z preventivních důvodů nepodporoval.

M. Prokop 7.4.2017 9:00

Re: Chceme mít fungující rodiny ?

Pěkné sociální inženýrství.

Ať se stát nehrabe do toho, jak chtějí lidé žít.

J. Schwarz 7.4.2017 9:08

Re: Chceme mít fungující rodiny ?

To ale znamená, že by neměl různé varianty toho "jak chtějí lidé žít" neměl ani podporovat, ani sankcionovat.

O. Uživatel 7.4.2017 9:11

Uživatel požádal o vymazání
V. Loula 7.4.2017 10:10

Re: Chceme mít fungující rodiny ?

Mýlíte se, stát má zájem na tom, aby se rodily děti a aby tyto děti byly řádně vychovávány. Takže stát by měl podporovat ty modely soužití, které tento zájem státu plní.

M. Prokop 7.4.2017 10:28

Re: Chceme mít fungující rodiny ?

A kdo je to ten stát, který ví, co je dobře a co špatně? Marksová-Engelsová?

M. Prokop 7.4.2017 10:25

Re: Chceme mít fungující rodiny ?

Ovšemže.

P. Zinga 7.4.2017 5:14

To mají

Cikáni radost, další zdroj peněz. A věří skutečně někdo, že stát bude schopen tzv. zálohové výživné z dlužníka dostat? Ne, jsou to další feministická privilegia, už teď jich mají "samoživitelky" dost. Povede to k oslabení odpovědnosti, už takhle pozapomenuté.

V. Loula 7.4.2017 10:08

Re: To mají

Takže máme další model fungování rodiny: manželé si nadělají děti, poté so formálně rozvedou, on nebude platit výživné, což stát dorovná, ale budou normálně společně žít jako rodina. A na státem placeném výživném získají pknou částku.