24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

PRÁVO: Otevřete! Kontrola domácnosti!

Samozřejmě, vše se bude dít v souladu se zákonem, ve jménu obecného blaha a nebude to (jistě) prováděno šikanózním způsobem. Vrátka k takovým „skvělým“ zítřkům naši politici postupně otevírají, naposledy v podobě právě schváleného záměru Legislativní rady vlády na prolomení domovní svobody kvůli zákonu na ochranu ovzduší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 4.11.2015 1:10

Co se s tím budem mazat!

Zakázat topení a hotové, vyřízené! Kdo má komín pokutovat až zčerná!

P. Čech 3.11.2015 18:53

Vracíme se?

Obecně, stát se chce starat o věci, do nichž mu nic není. Jde o očividný návrh na návrat k otevřenému socialismu. Poněkud stříknutému anarchií, ale přece.

M. Prokop 3.11.2015 14:43

Ano,

je to dle postupu, jak uvařit v hrnci žábu. Zvyšovat teplotu (buzeraci) postupně.

P. Götze 3.11.2015 12:00

RE

Rekl bych, ze se to bude vztahovat jen na prijemce dotaci, ne plosne.

R. Langer 3.11.2015 12:49

Re: RE

No tak určitě... :-D

M. Prokop 3.11.2015 14:44

"Rekl bych, ze se to bude vztahovat jen na prijemce dotaci,"

Tak to zase já bych neřekl.

Dokonce bych řekl, že podobný názor je značně pošetilý.

B. Uhlich 3.11.2015 20:37

Re: "Rekl bych, ze se to bude vztahovat jen na prijemce dotaci,"

Tak ..přesně tak...

L. Bouše 3.11.2015 11:09

Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Tak tady byl evidentně překročen pověstný Rubikon mezi zbytky demokratických svobod a totalitou. Jako člověk proživší pořád ještě většinu života v komunistické totalitě musím se zděšením konstatovat, že tohle si nedovolili ani bolševici !!! Totalita se totiž pozná podle respektování práva na nedotknutelnost obydlí, protože člověk ztrácí poslední útočiště před státní represí a stává se z něho zvíře zahnané do kouta.

Ano, euroamerická totalita nahradila totalitu komunistickou sovětskou. Smutný výsledek čtvrt století budování tržní ekonomiky a právního státu, že ano ?

J. Slanina 3.11.2015 12:41

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Že si to nedovolili ani bolševici, blbouši??? No tobě určitě ne, co by pravidelnému prvomájovému nositeli transparentu "Ať žije KSČ".

Za to mně a bratrovi se to stalo každému dvakrát, když nám zkurwení estébáci zabušili na dveře cca o půl páté ráno.

Tak mi tady nepindej o něčem, co bolševici mohli či nemohli, když sám o tom víš pěkné smradlavé howno.

P. Švejnoch 3.11.2015 13:58

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Nemáte pravdu, pane Slanino. Bez ohledu na Vaše rozhořčení zachází tohle nesrovnatelně dál než praktiky bolševické SNB, ev. StB.

R. Langer 3.11.2015 12:49

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Bolševici si žádné takové zákony schvalovat nemuseli, ti je měli schválené hned od začátku. :-P

L. Bouše 3.11.2015 12:58

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

A jejda, vidím, že dnešním prorežimním kolaborantům s totalitním euroamerickým protektorátem můj diskusní příspěvek nějak neladí.

Za bolševika žádný dozorový orgán na úseku kontroly popela v topeništi kotle na tuhá paliva neexistoval, takže ani do obydlí vstupovat nemohl.

Samozřejmě, že tzv. demokratická Policie ČR stejně jako komunistický SNB může a mohl vstupovat do bytů, ale vždycky zásadně pouze tehdy, když měl nebo má povolení soudu k domovní prohlídce.

Ale chápu, že takové "detaily" vaše vepřové hlavy rozlišit neumějí.

Š. Hašek 3.11.2015 13:18

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Pane Bouše, někdo se někdy rozčílil tak (nečte pozorně), že nevidí rozdíl mezi bušením na dveře komunistickou státní policií a mezi bušením na dveře státní kontrolou,"jestli náhodou se ve vaně nemejete neekologickým mejdlem, nebo jestli nemáte moc bublinek ve dřezu na nádobí, norma jest norma". I ty bublinky budou jednou od Babiše/eunovobolševika.

Zkráceně/zjednodušeně/nechytat za slovo, též si občas postesknu, že "Husák s Bilakem tak pitomí nebyli/nedovolili by si to". Až mrazí. Pokrok jest pokrok! Ať žije nehynoucí brusel a novokomouši!

L. Bouše 3.11.2015 15:00

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Pane Hašku, vidím, že se v problematice též orientujete, takže víme, že takových úřadů, které mohou kromě PČR vstoupit do našich bytů, je celá řada. Mám je někde na papíře sepsané, ale vyhledávat je teď nebudu. Ale vždycky jde o soulad s Listinou základních práv a svobod za účelem ochrany života, zdraví a bezpečnosti občanů (hasiči, lékaři, stavební úřad, apod.).

Pod pohrůžkou sankcí vstupovat do bytu kvůli podezření na špatné palivo v kotli je už zjevným vykročením do neobolševické totality, i kdyby se to zabalilo do líbivých řečiček o čistém vzduchu.

Takhle tedy rozhodně se stát k občanům chovat NEBUDE !!! Vznikl by precedens a pak už by státní totalitu vůbec nic nezastavilo.

J. Slanina 3.11.2015 15:21

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Jasně, blbouš takové chování státu nekompromisně zakáže. Poslanci už strachy zahazují mandáty.

Š. Hašek 3.11.2015 20:46

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Netušil jsem, že do "řádného chování státu" bude zahrnuto i topení v kamnech. Zvláště v případě, že tentýž stát se nechá obsadit přivandrovalci a občanům, kteří platí daně čtyřicet let naznačí, že laskavě počkají až se čmoudi najedí!!!!  A nemá, ten slavný stát, ani armádu!

Dobrý vtip, že?

Zjednodušeno.

Možná jsem špatně pochopil Vaši poznámku.

B. Uhlich 3.11.2015 20:57

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

No jak jsem si všiml, tak tlupám migrantů vyhlášky o ochraně ovzduší nic moc neříkají... Bohužel zároveň je nutno konstatovat, že migrant bude mít vždy postaráno o ekologické vytápění..na rozdíl od normálního českého člověka s podprůměrným příjmem.... :-(

B. Uhlich 3.11.2015 20:54

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Tak v případě, že by se něco takového povolilo asi by v budoucnosti znamenalo precedent, který by pak šel použít v naprosto všech myslitelných případech..v tom případě, by se dalo vstupovat do domácnosti kvůli kontrole, zda tam není přítomen závadný alkohol, zda se tam náhodou i takový alkohol nepálí, také by se mohly v domácnostech hledat zakázané a nebezpečné látky, dále by se mohly domácnosti preventivně kontrolovat zda se tam neděje násilí na ženách a dětech, zda se dodržuje hygiena, noční klid, třídí se odpadky, zda se nedovoleně nepodniká,zda se v bytě náhodou nevyskytují hledané osoby...a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.. Bohužel jak je vidět i zde v tom případě se vyskytuje nemálo užitečných idiotů, kteří to mají za výborný nápad a úplně hýkají nadšením jak zas na někoho dojde a dokonce v tomto případě se dokonce rýsuje možnost, že si opět někteří vzpomenou na staré a dobré časy a budou si moci i zaudávat. To člověk chápe, že z toho má nejeden magor takovou radost...

Bohužel všem těmhle blbcům nějak nedochází, že jednoho dne se může objevit něco co se bude týkat i jich a třeba z toho taky mít radost nebudou...

P. Čech 3.11.2015 18:56

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

Proč sem pletete Ameriku?  Jde evidentně o socialistické zásahy socialistické EU a České, socialistické a kocourkovské republiky.

L. Bouše 3.11.2015 21:26

Re: Totalita se pozná podle ctění nedotknutelnosti obydlí

USA jako náš protektor přece nese odpovědnost za to, co se na protektorátním území děje. Nebo si snad myslíte, že máme právo dělat vlastní vnitřní a zahraniční politiku ? ? Mám pocit, že byste se měl probudit.

M. Starý 3.11.2015 10:56

Řešení důsledku nikoliv příčiny

Vy myslíte, že lidé na vesnicích by nechtěli dýchat čistý vzduch? Po Listopadu vláda podporovala přímotopy a v téměř každé vesnici se vybudoval plynovod. Vesnice přestala "čoudit". Jenže pak ceny elektřiny i plynu prudce vyskočily a lidé "oprášili" odstavené kotle na pevná paliva. A i ta zdražují. A tak mnozí to řeší tak, že pálí, co se dá...

Takže stát si musí uvědomit, co vlastně chce. Akce typu "Zelená úsporám" jsou hezké, ale řeší "ekologizaci" bydlení střední třídě. Bohužel, nižší třída obyvatel na investice do zateplení fasád a výměn oken a na nové kotle i přes případné dotace nemá. A tak vláda na ně chce uplést bič. Taky svérázný způsob řešení problému.

H. Balzám 3.11.2015 11:15

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Za státní, tedy i naše peníze, byl postaven Temelín, který pak schramstla soukromá firma a místo aby české domácnsti a třeba i český průmysl měl lacinou elektřinu, vyvážíme jí do ciziny.

M. Starý 3.11.2015 11:20

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Situace je ještě horší, i my musíme nakupovat elektřinu (svojí vlastní) na energetické burze, abychom neměli "nepatřičnou konkurenční výhodu" a ještě k tomu povinně platíme solární byznys. A propos, všiml jste si jak to nadšení najít a potrestat viníky tohoto solárního zločinu opadá a utichá...

J. Hejna 3.11.2015 11:32

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Ano; citát: "Milostpani je to k posrání."

M. Starý 3.11.2015 12:04

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Jediná "konkurenční výhoda", kterou můžeme mít jsou nízké mzdy. Tu nám opravdu nikdo vzít nechce. Jinak ostatní musíme nakupovat na tržní evropské ceny. A tím se dostáváme k příčině toho, proč naše vesnice "čoudí"...

H. Balzám 3.11.2015 11:44

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Já myslím, že vysvětlení je prosté, jsou v tom napojeni vlivní lidé ze všech táborů, takže se nedá vyhlásit něco jako svatá válka...

M. Starý 3.11.2015 11:59

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Taky to tak vidím.

Navíc Vláda teď po jednom suchém létě už přemýšlí, že by razantně (několikanásobně) zdražila poplatky za využívání podzemních vod. Takže se opět máme na co těšit.

R. Langer 3.11.2015 12:46

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

... jsou v tom napojeni vlivní lidé ze všech levičáckých táborů...

H. Balzám 3.11.2015 13:45

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Vzhledem k tomu, že u nás něco jako pravice neexistuje, není těžké být levičáckým táborem pro každou mafii...

M. Prokop 3.11.2015 14:47

Re: Řešení důsledku nikoliv příčiny

Tak to lituji, cenu elektřiny ani tak neovlivňuje soukromá firma, natož vývoz do ciziny, ale zelené blbnutí.