16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

PRÁVO: Opravník obecně oblíbených omylů

Ondřej Neff trefně ve svém úvodníku Přemýšlení o žalobách na stát velmi jasně shrnul uvažování občana o právních problémech okolo opatření souvisejících s koronavirem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Nápravníková 30.3.2020 4:58

Ten text ve mně vyvolal žaludeční nevolnis.

S. Sedlák 30.3.2020 3:04

Po přečtení takového příspěvku vystoupí peklo právního pozitivizmu. Až se to přežene a pohřbí se padlí, budou muset přeživší přijmout zákon, že je třeba podporovat stát, protože jeho bankrot nikomu neprospěje.

K tomu snad jen vyslovit přání, že nejagresivnější parazité narazí na nejagresivnější mutace vira.

P. Hatina 30.3.2020 2:41

Tak zrovna ten argument ".vyhlašování ve Sbírce zákonů, kterou si každý může přečíst" je naprosto absurdní, pokud jde o současná nouzová vládní opatření, která vláda vyhlašuje pozdě večer, ale platí už od rána. Nemít dneska internet a pár nepřetržitě vysílajích médií, tak se tenhle stát už dávno zhroutil.

Na to až se to zveřejní ve Sbírce zákonů můžou čekat skutečně leda právníci, kteří ty předpisy budou studovat, sepisovat žaloby a soudit se třeba dalších 20 let..

J. Novak 30.3.2020 2:28

Hyeny začínají slintat .. ale lvi se ještě nenajedli. Tak uvidíme jak to dopadne ..

T. Kubín 30.3.2020 0:14

Umíte to hezky, asi proto jste advokát. Co? Říkat jenom půlku pravdy, tu, která se vám hodí. Tak třeba bod 1. Cudně jste zamlčel, že se vyhlášené nouzové stavy týkaly jenom vymezených území a vymezeného rozsahu.

Víte, ještě lze porůznu nalézt inzerci různých právníků, kteří hned po vyhlášení nouzového stavu začali bubnovat na poplach a vnucovat lidem to, že mají právo na odškodnění a že oni jim ho vymohou. Hyeny, se tomu říká.