19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Občas stát taky nezaklekne

Poslední týden muselo premiéru Andreji Babišovi zvonit v uších permanentně. Nejprve se Evropský soud pro lidská práva odmítnul vůbec zabývat (pro „nepřijatelnost“) Babišovým tvrzením, že není estébák.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Pawlica 17.12.2018 23:42

Klausovi hoši, ti, co spolu hovořili

Klausovi hoši, ti, co výlučně spolu v devadesátých letech hovořili, se dnes nestačí divit, jací to tehdy byli žabaři proti bratovi zo Slovenska ...

Bolševik by se měl bykašlat na příštipkařské danění jakýchsi restitucí, roztahaných na třicet let, ale měl by usilovat o zdanění Babiše - pěkně jednorázově nějakou miliardářskou dávkou v sazbě řekněmě takových padesát, neřkuli pětasedmdesát procent.

V. Čermák 17.12.2018 18:51

Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Samé Polopravdy, které jsou horší než Lži. Sama usazená Ve vatě rozdává Hraběcí rady všemu, co se hýbe. Většinou Straší Krizí a teď se obula do Babiše, tedy skrze Agrofert. Větší dotace, než daň z příjmu, hm. Dotace ovšem neupřesnila, tedy Kolik z ČR a Kolik z EU. Nezmínila se ani, zda jsou v souladu se zákony ČR a EU o dotacích, platných pro všechny firmy podnikající v zemědělství, České i EUnijní. Opoměla také uvést fakt, že Agrofert zaměstnává 33000 zaměstnanců, jejichž Daně a Odvody je také potřeba započítat Agrofertu k dobru, neboť On je zaměstnavatel a z Jeho peněz plynou do rozpočtu ČR. To všechno paní Šichtářová jaksi Opoměla. Takže jako obvykle, Polopravda, horší než Lež...

J. Svoboda 17.12.2018 20:44

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Ano, pane Čermáku, udeřil jste hřebíček na hlavičku. Vaše polopravdy jsou opravdu horší, než lži. Za "polopravdu" je možno považovat i to, co paní Šichtařová nezmínila. Je to to, jak Babiš, snad kromě Protopopova a několika podobných zločinců, těch třiatřicet tisíc zaměstnanců dře bez nože.

Vezměte prosím také do úvahy Babišovo jednání. Ke komančům vlezl, protože mu to jako asi nesvéprávnému, poradila matka. Odpovězte si také na otázku, proč dělá ze svých dětí blázny. Při tom si také můžete odpovědět na otázku, proč by syna nejraději viděl studeného. Proč pomocí EET šikanuje a likviduje nejmenší podnikatele?

L. Písařík 17.12.2018 21:30

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Svobodo, Agrofert platí daně přesně podle zákona, račte se podívat na rozvahu a výsledovku, která je komukoliv dostupná s jedinou výhradou, musíte tomu rozumět, jinak je z vás opakovací pták kavka.

E. Pawlica 17.12.2018 23:47

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Co to sem píšeš za ptákoviny, Svobodo, kdo tu tvrdí, že Barabišův Agrofert neplatí daně podle zákona?

Řeč je o tom, že zaplatil eráru 700 melounů, ale současně od něj dostal jen za letošní rok trojnásobek zpátky na dotacích.

Máš to taky za plných pět, moulo, sednout!

L. Písařík 18.12.2018 10:09

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Po zákonu se tak dálo, po zákonu bratře Ondro (P.Bezobruč).

Dotace náleží do příjmu, z příjmu odečteš náklady a odečitatelné položky a to co ti zbude, zdaníš 19% a úplný zbytek je zisk firmy, můžeš si koupit třeba RolsRoyce, nebo lepší mašiny na výrobu, kterou konkurenci vytřeš zrak. Ale ty mašiny, jsi-li chytrej, nakoupíš z jiné položky a postupně odepisuješ, % dáváš do nákladů. To koukáte, tokoukáte.................

L. Písařík 18.12.2018 10:32

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

A co je na tom špatně - myslíte ten zákon? To by se vám poděkovali všichni co podnikají, možná byste byl bez práce i vy.

J. Svoboda 18.12.2018 21:48

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

VY Janku, jste analfabet? Kdo vám (ti) to tlumočil? Já jsem o daních nepsal ani slovo. Vaše řeč je o tom, co se vám hodí pod fousy. Moje je úplně jiná. O melounech jste psal jen vy. Tady je přiléhavější, psát o miliardách, když už.

Moje řeč by mohla být o tom, jak Babiš lhal v parlamentu, jako když tiskne. Jak tam řval na Kalouska jako ten nejhorší puberťák.

E. Pawlica 17.12.2018 23:49

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Svobodovu kouli škrtám, Písařík to má za pět a ještě k tomu s poznámkou do žákovské, že nerespektuje zasedací pořádek. Tak!

L. Písařík 18.12.2018 10:01

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Co se dá dělat, nevyplácí se vyskakovat nebo vyčnívat z lajny. Sííím, píučiteleko, zapomněl jsem žákajdu v r. 1958, nemůžete mi tu pětku poslat mailem ?

J. Svoboda 18.12.2018 21:34

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

SOUDRUHU Písaříku, jak vy můžete vědět, jak Agrofert platí daně? Vždyť vám do toho zhola nic není! S rozvahou jděte klidně do p--ryč! Já jsem o žádných daních nepsal. A Babiš mi rozhodně nestojí za to, abych se hrabal v jeho jakési výsledovce.

Nepoužívejte proto zastíracích manévrů. Hlavní Babišovy problémy s nimi souvisí jen okrajově. Kapiš to?

L. Písařík 18.12.2018 22:05

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Tušil jsem to, hrabě, že vaše vzdělání vám neumožnilo rozumět zakladním dokumentům. Znáte taky své hlavní problémy? Napovím: závist, nenávist, neznalost, neinformovanost - vyberte si.

E. Pawlica 17.12.2018 23:44

Re: Šichtářová se nudí v mateřství, proto píše.

Čermáku, vztyk!

Za domácí úkol si před večeří procvič psaní velkých písmen. Pro dnešek tě už nebudu trápit, máš to za rovných pět. Sednout!

A. Alda 17.12.2018 16:23

Stát je studený netvor.

Studeně také lže a cokoli má, ukradl.

Friedrich Nietsche: Also sprach Zarathustra.

V. Kain 17.12.2018 18:59

Re: Stát je studený netvor.

Nikdy neodstupím,nikdy nech si to všichni pametajů.No bodejť by odstupoval.Takovou dojnou krávu jakou si tento podnikavý spekulant udělal z naší země by jinde nenašel.

L. Písařík 18.12.2018 10:34

Re: Stát je studený netvor.

Závist ti kape od huby jak jedovatá slina. kdo ti brání podnikat, zkus to tak.

J. Chaloupka 17.12.2018 15:29

Jak jste se paní Šichtařová dostala k informaci, že právníky

platíme my, daňoví poplatníci? Asi předpokládáte, že Babiš postupuje jako Sobotka, Topolánek, Nečas a další.

J. Svoboda 17.12.2018 18:07

Re: Jak jste se paní Šichtařová dostala k informacím?

Jo, pane Chaloupko, ještě daleko hůř! Nebo si ve svém rektálním postoji vůči Babišovi opravdu myslíte, že analýzy Ministerstva spravedlnosti platí Babiš ze své vlastní kapsy? Vždyť je to komunista (komunista jednou, komunista vždy!) a StBák! Provětrejte svoje mozkové závity, použijte je a zjistíte, že bláboláte nesmysly.

Jak se paní Šichtařová dostala k informacím? Asi jednoduše. Přečetla i to, co vám nejde pod nos, nechcete a jste asi líný to číst.

M. Valenta 17.12.2018 13:19

Babiš je v gigantickém střetu zájmů,

a tak paní Šichtařová objevila Ameriku. Ale ona musela a to je to dobře, neboť dokud to tolika lidem stále nedochází, je třeba objevovat a objevovat.

Š. Hašek 17.12.2018 14:24

Re: Babiš je v gigantickém střetu zájmů,

A Vy jste objevil Ameriku, že samozřejmě nikdo z poslanců nemá rodinu. Nikdo v parlamentu, senátu. A v brusele?! ..... No tam už vůbec!!! Tam se pracuje ve volném čase a diety se posílají sirotkům ..... . Tak se mrkněte na toky státních peněz.

Má ty prostoto! Jen ten Babiš! Teď už chápu, proč komunisté nemohli vystát Švehlu. No, chápal jem to i dřív.

M. Valenta 17.12.2018 14:51

Re: Babiš je v gigantickém střetu zájmů,

Co Vy byste si bez toho Bruselu počal.

Š. Hašek 17.12.2018 20:15

Re: Babiš je v gigantickém střetu zájmů,

Začínám počítat s variantou, že mnozí se bez brusele ani nedokáží nadechnout a na jaře vysít ředkvičky.

Jak mohl můj otec žít celý život bez brusele (pracoval v obchodě a jeho smlouvy nešly přes Teličku) a Vy i já jsme se mohli narodit???

J. Kokaisl 17.12.2018 13:17

A to je ještě třeba připomenout

Dotace je považována z daňového pohledu za příjem, je tedy jako taková zdaňována jako každý jiný příjem.

Při korporátní dani z příjmu ve výši 19% činí daň z 2,1 miliardy 399 miliónů. Takže, kdyby Agrofert nepobíral žádné dotace, odvedl by na dani o 399 miliónů méně. Odvedl by jen směšných (při jeho velikosti!) 340 miliónů, což , jak každý vidí, je částka menší než kolik odvedl z příjmu dotací.

Pan Babiš se ohání výší odvedených daní - tak ať poctivě přizná, z čeho je odvádí. Neříkám, že lže, ale minimálně to není celá pravda a spíš ani ne polopravda ...

Š. Hašek 17.12.2018 14:27

Re: A to je ještě třeba připomenout

Pokud přijmu Váš argument, že Babiš mluví polopravdu (cca 50%) ........ tak se mi to jeví tak, že všichni další vrcholoví zúčastnění kolem bruselských čerpadel mluví pravdu cca ze 3%.

Zkráceno, nebylo v kalkulačce.

K. Vyšata 17.12.2018 12:59

Celé protibabišovské tažení

je založené na takové jednoduchosti. Pan premiér se v rámci své funkce snaží, aby Agrofert prosperoval. To je hrozné podezření, jistě by bylo lepší podle Pirátů a podobných, aby premiér pracoval tak, aby firma (česká firma) neprosperovala. I když taková rádoby ekonomka to vyšperkuje třaslavým ukazováním na Babiše, bude to asi pravda. Jenže, spousta lidí pochopila na rozdíl od "kvalitních" ekonomů, že práce premiéra je v tom, že by měly prosperovat mimo jiné všechny firmy v republice a protože to dělá, vládne z vůle voličů.

Možná že časem takové ekonomické hlavy prosadí, že se budou vybírat subjekty s právem prosperovat od těch co v nějakém vyšším zájmu je třeba zlikvidovat.

J. Fridrich 17.12.2018 12:10

" Občas stát taky nezaklekne " - máte pravdu, paní Šichtařov

" Občas stát taky nezaklekne " - máte pravdu, paní Šichtařová. Zatím " nezaklekl " na Davídka Ratha - " Dne 14. května 2012 byl zadržen protikorupční policií s vysokou finanční hotovostí, ale fuj, vždyt' to bylo jenom víno.."

Na Románka Janouška taky nějak nejde " zakleknout " - Dne 23. března 2012 po 10. hodině dopoledne Roman Janoušek ve svém Porsche Cayenne v pražské Vyskočilově ulici zezadu narazil do Volva a z místa nehody ujel - pak ještě "potrkal" autem jednu ženu a byl dosti opilý..

Šest a půl roku je docela dost, jeden z nich žaluje svého žalobce a stát a je na svobodě, druhý je ve své vilce u Jadranu - dobrý, ne ?

A. Alda 17.12.2018 11:49

Stát vždy pomáhá těm nejbohatším.

Viz například útoky českých celníku na vietnamské obchodníky kvůli ochraně zájmů amerických, britských a francouzských firem. Kvůli ochraně nějaké firmičky moravské či české nehnou zadkem, ale pro bohaté cizince se můžou roztrhat. A pronásledují i ty, kteří u nás platí daně, ve prospěch těch, kteří velký zisk od nás odvážejí do ciziny.

P. Černý 17.12.2018 10:46

Poděkování

Dobrý den,

chci Vám poděkovat za všechny články, které píšete. Je to velice důležité, ale na druhou stranu se mi to zdá marné, protože jedna aféra překrývá druhou a politika je natolik odloučená od lidí, že na stávající politiky má veřejné mínění minimální vliv.

Přesto Vám moc děkuji

J. Farda 17.12.2018 12:23

Re: Poděkování

Připojuji svůj souhlas a jeden odkaz. http://forum24.cz/slachtovi-celnici-vyuzili-ke-sledovani-armadu-nezakonnou-akci-zakrylo-cviceni/

J. Chaloupka 17.12.2018 15:33

Jen mi potvrzujete, že novináři už nejsou, jsou jen

prodavači emocí a často bohužel příliš mladí (takže nemají životní zkušenosti) a mizerní.