25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Nezoufejte

Je roztomilé sledovat, jak se v médiích interpretuje rozhodnutí Nejvyššího soudu. Někdy hloupě, až to bolí (když třeba Erik Tabery tvrdí, že se jím legalizuje krádež a podplácení jen tím, že se tak stane na půdě parlamentu), někdy hystericky (když nás iDnes.cz, ale bohužel i Lidovky.cz oblažují titulky o tom, kterak ten který ústavní právník nesouhlasí s rozhodnutím pro nepřípustně extenzivní výklad ústavy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 24.7.2013 13:00

Zcela s autorem souhlasím

Trvalá imunita poslanců, zahrnující jejich veškerou politickou činnost vykonanou (přinejmenším) v době jejich mandátu je naprosto nezbytnou podmínkou oddělení zákonodárné moci od ostatních mocí, bez něhož demokracie nemůže existovat (nemůže hájit zájmy občanů (voličů). Obzvláště bedlivě musí být střežena v postkomunistické zemi v níž (především díky nepotrestaným pohrobkům totality) existovaly a nepochybně existují policejní ("grostapo"..), soudní (Berka, Horváthová..) i "st. zástupcovské" mafie (Ištván...).

Rozhodnutí nejvyššího soudu o nestíhatelnosti těch tří exposlanců ODS momentálně zachránilo iniciátory "policejně soudního" puče před debaklem, kterým by jejich bezprecedentní obžaloba do nynějška ryze politické činnosti

musela nutně skončit.

Stejně "zhovadilá" obžaloba exministra Julínka už takto skončila (zatím bez následků pro její pachatele!!!)

A. Reček 22.7.2013 17:58

Proč to u nás došlo až tak daleko?

Nad tímto se autor asi nezamyslel. Samozřejmě není na vině pouze ODS, protože i socdem by musela řadu věcí vysvětlovat. Ale myslím si, že když se nepovede uhájit politické trafikantství, pak vysoká politika se zvrhne v nezajímavou péči o skutečně veřejné záležitosti a službu občanům. No a na těch se nedá zbohatnout. To je jasná věc přeci.

J. Jurax 22.7.2013 23:15

Re: Proč to u nás došlo až tak daleko?

A kdyby se na politice nedalo zbohatnout, pak by se mohlo stát, že by do ní šli slušní lidé ... ale taky neschopní lidé ... a idealisté schopní i neschopní.

A vysoká politika sloužící občanům - to není ani scifi, to je nevázaná fantasy s draky a čaroději :-)

R. Sikora 22.7.2013 16:34

n

Už nás ta vláda,začala štvát,se svými reformami a pravidly,snižováním dávek,místo aby zvedli zbohatlíkům,a snížili dph,exetuři si k nám chodí jako doma,částečný důchod má jenom beznohý,darovali náš společný majetek těm fráterníkům,do hospody aby člověk ani nelez,zdravotnictví všude platíš,a ještě si dovolili dlouhodobě nezaměstnané naháně do roboty..už nevidíme žádnou perspektivu-a tomu Ištvanovi budu věřit,ikdyby tvrdil ,že ta Nagyová lítala na koštěti...///franta skočdopole,zasloužilý hrnina sovětského přátelství///-prototyp čecha 20 století-ještě se divíme?

J. Jurax 22.7.2013 23:20

Re: n

a ještě si dovolili dlouhodobě nezaměstnané naháně do roboty ... tak to je opravdu drzost chtít po pobíračích socdávek, aby pracovali ...

A exekutoři k Vám chodí jako domů? Vida - k mnohým ale nechodí ... a ve zdravotnictví se platí vcelku pakatel, a zastropovaný ...

B. Hamal 22.7.2013 15:24

Jestli se nemýlím

Václav Vlk píše: "Ostatní demokratické země nás učí..."

Kdo jsou ty demokratické země, které nás učí? Mohli by to být třeba ti, kteří odedávna násilím zotročují a kontrolují země zbytku světa, vysávají jejich zdroje, a doma  to všechno maskují tím šikovným vynálezem "demokracie, která tak skvěle zakrývá tu totalitu moci a peněz? K napodobení tohoto naši šikulové nemají sílu, a tak s laskavým svolením těch co nás učí, se vrhají alespoň na domácí zdroje, zejména státní rozpočet. Mohli by se alespoň naučit lépe hrát tu demokracii, aby to tak neřvalo.

P. Han 22.7.2013 22:56

Re: Jestli se nemýlím

Nebojte se, vás žádné demokratické země neučí. Vy si chodíte pro rozumy do mausolea.

J. Jurax 22.7.2013 23:22

Re: Jestli se nemýlím

Nebo do mešity :-) ... a na obou místech načerpá rozumy srovnatelně kvalitní :-)

P. Vaňura 22.7.2013 11:27

Ale občan JE OKRÁDÁN A TO DOKONCE I "LEGÁLNĚ"

díky zločinným zákonům, schváleným zkorumpovanými poslanci. Dokonce NIKDO v parlamentu už nehájí zájmy národa, jen všelijakých zlodějských lobby (viz exekutoři, provozovatelé hazardu, fotovoltaičtí tuneláři). Lidé nevědí co s tím a dokonce je tu možná už poptávka po diktátorovi, který "vymete tu zkorumpovanou sebranku železným koštětem."

Je to opět "oni a my," ti takzvaní "volení zástupci" jsou naši úhlavní nepřátelé. Pravdu měl totiž Rath když řekl "nejlevnější je počkat, kdo se do rozhodovací funkce dostane a toho pak zařadit na výplatní listinu."

Pokud pan autor ví, co s tím, ať to napíše ale faktem je, že současný stav už nikdo nechce a to tak, že vůbec ne!

O. Rychlík 22.7.2013 13:21

Re: Ale občan JE OKRÁDÁN A TO DOKONCE I "LEGÁLNĚ"

Připustíte-li, že i já jsem součást "národa", tak si výrok opravte. Já jsem přes všechna negativa, která vnímám, spokojen. A kdyby nic jiného, tak jen za to, že můžete veřejně bez obav psát své hysterické a zlostné výlevy, jsem rád. Své volené zástpce bych do uvozovek nedával. Jejich domnělá i skutečná hamižnost je jen oravdovým odrazem nás voličů. Politici nejsou o nic horší než my, jejich voliči. Je to naše vizitka. a je to spravedlivé.

J. Aspirin 22.7.2013 20:00

Re: Ale občan JE OKRÁDÁN A TO DOKONCE I "LEGÁLNĚ"

Takže jsme minimálně dva... Naopak, když někdy čtu diskuzi na novinkách nebo třeba příspěvek pana R. Sikory v této diskuzi tak si říkám, že ty politiky si ještě volíme velmi dobře. A opravdu to vypadá, že hamižnost po cizím majetku je v těch nevolených patrech politiky podstatně vyšší než v těch parlamentních.

Jak já to vidím - ano je to vizitka nás voličů ale DOBRÁ vizitka, dovedete si představit co by se stalo kdybychom si zvolili něco takového jak jsem napsal výše?

J. Kanioková 22.7.2013 15:41

Neměl byste paušalizovat,

.."že současný stav už nikdo nechce".... proč píšete za druhé ? Volení zástupci nejsou mí nepřátelé, jen s některými nesouhlasím, mám zcela opačné názory.

O tom DEMOKRACIE  JE..

J. Schwarz 22.7.2013 16:45

Re: Ale občan JE OKRÁDÁN A TO DOKONCE I "LEGÁLNĚ"

Milý pane, ono to tak zůstane do té doby dokud "občan" nepochopí, že tu není nikdo takový kdo by toužil o něho pečovat jenom pro jeho hezké oči. Kdokoli něco takového slibuje chce se napakovat. Buďto primo na jeho účet, nebo na účet jiných a dotyčného naivu použít jako nástroj k okradení jiných, kteří sice tak naivní nejsou, ale je jich málo. Demokracie by mohla fungovat za podmínky, že by každý občan měl právo nezúčastnit se ničeho, co nepovažuje pro sebe za přínosné. Pak by si fotovoltaiku financovali jen zelení šílenci, ti, co chtějí "jistoty" po státu by se museli smířit se zkorumpovanými a arogantními úředníky nebo mezi sebou najít nějaké obětavce. Jak vidno, ani levici se to doposud nezdařilo. Pročpak asi nemají v obcích, kde vládnou komunisti nájemné v obecních bytech deset korun za metr a proč tam nestojí voda korunu za kubík? proč nekupují zeleninu z vlastního JZD nebo z místní farmy a namísto toho nadávají na nekvalitu a drahotu v supermarketu? Vždyť nic z toho není zakázáno - narozdíl od socíku, kdy jste nemohl jen tak mírnyx dírnyx začít prodávat své produkty a nabízet svoje schopnosti bez prostřednictví zlodějských "socialistických organizací". Ani odjet vás v klidu nenechali, drželi děti jako rukojmí... Nic z toho dnešní zloději nedělají. A "občanovi" by stačilo, aby s nima vykejval, nic po nich nechtít a nedat jim peníze. Pak by se ale musel "občan" o sebe postarat sám, že!

P. Vaňura 22.7.2013 11:17

Ale občřan

R. Hroza 22.7.2013 10:24

a co Janek Kroupa?

Zapomněl jste na slavného ssoukromého práskače Janka Kroupu. Ten má ale odposlouchávací zařízení buď darované nebo už dne řádně zakoupené i s DPH.

J. Vavrochová 22.7.2013 9:25

S tím středověkem jste poněkud přestřelil, pane advokáte!

Politiky nezajímaly podmínky ve vazbě do doby, než to sami zažili. A hned začali vykřikovat, že to tam je jako ve středověku a jejich advokáti jim to potvrzují a hlásají to v médiích. Co potom obyčejný člověk, která se tam také dostal nespravedlivě? Takový zatím nikoho nezajímal! Jeho, nejspíš ex offo advokát mlčel, do médií ani nemuk!

M. Kosejk 22.7.2013 8:57

---

Hodně moudře to řekl Ondřej Hejma, cituji:

"V české veřejnosti je cítit obrovská žízeň po perzekuci, a to všech – kmotrů, politiků, podnikatelů, jen trochu bohatších lidí, prostě všech. Je to velice vážný problém, vážnější než nějaká plukovnická nebo justiční junta. Ti, kdo vytvořili tento monstrózní kult boje proti korupci a představu, že politika je svinstvo, jsou pro mě ti největší zločinci. A za jejich zločiny teď pykáme všichni."

J. Kanioková 22.7.2013 15:46

Skvělé... Hejma už mě víckrát hodně překvapil,

nikdy na mě nedělal dojem příliš přemýšlivého člověka.  Pak byla jakási vědomostní soutěž, a on dopadl nejlíp. Od té doby si ho všímám a nikdy mě nezklame, je bezvadný..  Stejně mě už dávno překvapil Nárožný...

Dík..

J. Jurax 22.7.2013 23:45

Re: ---

Jenže - politika u nás je zjevně opravdu převážně svinstvo - a kmotrové jsou, ne že ne ... a samozřejmě je obrovská závist

P. Hlobil 22.7.2013 8:54

stredovek?

To pan Vlk trosku prestrelil...... prirovnat vazbu ke stredoveku..... byt to ve stredoveku, tak uz se vsichni davno priznali, i k tomu co se nestalo.....

J. Slanina 22.7.2013 10:42

Re: stredovek?

Nemusíme chodit do středověku. V Uherském Hradišti u starého grebendy by se taky všichni přiznali.

J. Kuka 22.7.2013 8:54

Staci si..

Ja stale nechapu tu konstrukci o korupci byvalych poslancu . Staci si vzit koalicni smlouvu a dohodu o rozdeleni postu tady v ostrave . Temer vsechny podniky v uplnem nebo i castecnem vlastnictvi mesta dostanou po volbach VZDY nove cleny spravnich a dozorcich rad . V naproste vetsine cleny zvolenych stran s nulovou znalosti problemu. Staci se podivat na OZO , DPO . A takovych je par desitek . To podle istvana neni korupce ? Domlouva se to kus za kus pripadne za hlasovani , nebo budouci pozice , ktere se obsazuji podle toho , co se v case uvolni . Takhle muzete pozavirat zastupitelstvo kazdeho mesta v CR , dar desitek tisic lidi .... Ja v tom nevidim rozdil .

J. Vavrochová 22.7.2013 9:17

Re: Staci si..

A proč tedy, když o tom víte, nepodáte trestní oznámení?

M. Kosejk 22.7.2013 9:25

Re: Staci si..

:)) Protože to není trestný čin - stejně jako není trestné to, co stíhá teď Ištván. Chápete?

M. Baloun 22.7.2013 14:38

Re: Staci si..

To je moc fajn, že to neni trestňák, ale vzhledem k tomu, že prebendy a místa s nimi spojená se neustále množí, nabízí se otázka jak dlouho tohle může daňový poplatník utáhnout?

J. Kuka 22.7.2013 14:43

Re: Staci si..

Nemuze . Jedine reseni je volit strany , ktera chteji pocet techto mist omezit .

J. Schwarz 22.7.2013 16:56

Re: Staci si..

Nijak. Ale stačí nemít "státní" či "obecní" podniky - koneckonců na obsazení lukrativních postů v nich sám vidíte čí jsou - a nechtít po státu aby se "postaral" a bylo by po zlodějině. Jenže to by tu nesměla být levicová vězšina, která po zlodějině volá a ze zlodějiny žije - jen tomu neříká zlodějna a korupce, nýbrž - SOLIDARITA! No, a politici jsou taky solidární a daří se jim to líp než rozhořčenému občanovi. A to je pravou příčinou jeho frustrace. Vymyslel totiž zajímavý trik - nahrnout prachy do společné kádě jako na Táboře s tím, že si vydatně v kádi zaloví a ti lumpi zlodějští ho předběhli! No koho by to nenasralo, že!

J. Kanioková 22.7.2013 15:52

Dokud bude plno státních podniků, dotud budou dozorčí rady, dotud se asi budou obsazovat podle stranického klíče po volbách!!!

Ne, že by se mi to nastokrát líbilo, ale tak to je.. tak to je u  parlamentní demokracie !

A není to trestné !!!

J. Kuka 22.7.2013 14:40

Re: Staci si..

Delalo se to vzdy , dela to kazdy v kazde zemi a vetsina lidi ty stejne politiky stale voli . Jediny zpusob tak to co nejvice omezit je zmenseni poctu statem vlastnenych firem , pripadne presne urcene odbornosti a vyberova rizeni na tyto posty + zakon o statni zprave .

J. Kanioková 22.7.2013 15:54

PŘESNĚ !