29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: „Není bílý – mým sousedem nebude“

Ne-e, já nepojala žádné programové rozhodnutí nějak si zasednout na paní ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou... byť by k takovému podezření mohl navádět fakt, že již potřetí během jediného měsíce se do ní strefuji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 14.3.2016 8:31

Re: Mimozemšt'anka paní Šichtařová dává panské-hraběcí

A co tak pane Fridrichu názory té "mimozemšťanky" vyvrátit nějakým tím argumentem?Článek takřka jako vždy za 1.

J. Fridrich 14.3.2016 15:09

Re: Mimozemšt'anka paní Šichtařová dává panské-hraběcí

Necítím potřebu něco autorce, nebo vám vyvracet... Jeden výborný vtip-hádanka tu celou problematiku vysvětluje-odhaluje - Víte jaká tři nejstrašnější slova můžete slyšet od cigána-roma ? Dobré ráno sousede..........................

M. Prokop 14.3.2016 9:10

Re: Mimozemšt'anka paní Šichtařová dává panské-hraběcí

To jste zase vedle. Mimozemšťanka (napadají mne Puchejřovi Marťani) je Marksová-Leninová.

R. Gramblička 14.3.2016 9:34

Re: Mimozemšt'anka paní Šichtařová dává panské-hraběcí

:-)))))

D. Polanský 14.3.2016 7:15

Jo, jo ta funkčnost

To bych mohl vyprávět úplný román ze zkušenosti s bydlením v obecném domě. Jenou jsem povolal snad celé představenstvo městské části, v domě se kouřilo, neuklízelo, představte si v přízemí cca 2000 až 3000 špačků ve vchodě kde, je 11 partají. Přišli, polamentovali a odešli. Uklidilo se tak za cca 4 dni. A pak opět. To vládla ODS. Mám obavu, že zde není ani jedna politická strana, která by o funkčnost státní správy, policie, soudů atd. usilovala. Teď je náš barák v dost neutěšeném stavu, tak nám ho město prodává.

Jinak Marksová je zcela mimo. Ona ani neví, co mluví.

L. Harvánek 14.3.2016 7:14

Není bílý ...

Paní Šichtařová,Vy asi žijete někde na Marsu. Už jste se dočkala toho, že policie přijela na místo okamžitě po zavolání a zahájila neprodleně šetření? Tak tohle se mě ještě nikdy nepodařilo a dokonce jsem byl pokárán za to, že jsem nevyčkal na její příjezd a nechal se mezitím odvést záchranáři do nemocnice.

Když jsem se pak po 12 dnech vrátil domů, dozvěděl jsem se,že se policii nepodařilo zjistit spáchání trestného činu a tedy se případ odkládá. Jakoby diagnóza "otřes mozku" byla záležitostí naprosto bagatelní a s přepadení neměla nic společného.Protože se nic nezjistilo,nemohl jsem se ani obrátit na soud a domoci se odškodnění za způsobenou újmu.Obávám se,že bych se stejně ani po 20 letech od zmiňované příhody dočkal soudního procesu.

Takže asi se nemůžeme přesně řídit zákony a vyhláškami, ale použít také zdravý rozum,který nám přinese mnohem méně komplikací, než dodržování předpisů a zákonů. Neútočím tímto na základy právního státu, ale jen upozorňuji na neudržitelnou situaci při tvorbě nesmyslných zákonů. Nebo snad nespokojený nájemník má jediné právo?Najít si jiné bydlení a odstěhovat se? Nebyla by tím porušována naopak jeho práva?A všechny, kteří zákony nedodržují, bychom neměli chránit,ale za nedodržování je postihovat.

D. Polanský 14.3.2016 7:21

Re: Není bílý ...

Náhodou mě jeden darebák rozkopal dveře do bytu. Hned policie pěkně vše sepsala, pak na městském úřadě úředníci jakýsi protokol, pochopitelně zločinec, pardon neukázněný indisponovaný občan u toho nebyl, nedostavil se. Měl mi zaplatit škodu za nové dveře. Zaplatil mi kulové, město na to mělo 5 let, aby to z něj dostalo. Ani se mi po 5 letech nenamáhali napsat, že nic nevymohli. Ale zápisy a protokoly mám opravdu perfektně sepsané.

L. Křivan 14.3.2016 7:52

Re: Není bílý ...

A proč jste při tom kopání do dveří nestřílel ? Otevřít dveře, hovado vpadne dovnitř, a bác. Pak mu vtisknete do ruky starou kudlu,.... a voláte policii.

J. Vintr 14.3.2016 9:29

Re: Není bílý ...

Tak to by vám asi neprošlo . Bránit se střelbou proti pouhému noži, to je evidentně nepřiměřená obrana ...

J. Brožek 14.3.2016 9:57

Re: Není bílý ...

Dnes už (snad) prošlo.

J. Jurax 14.3.2016 21:44

Re: Není bílý ...

No, on každý nemá doma střelnou zbraň, vhodnou starou kudlu, výcvik a mentalitu commandos a vůbec tu duchapřítomnost. A co když hovado dovnitř nevpadne, ukojeno jsouc pouhým rozkopáním dveří :-)

A taky policisté nemusí být tak řekněme vstřícní, aby to spolkli - a i kdyby, nechat se tahat léta po soudech kvůli nepřiměřené obraně ...

Z. Koutecký 14.3.2016 16:35

Re: Není bílý ...

Samozřejmě, že řešení nastíněné paní Šichtařovou nefunguje. Ona také konstatuje, že je takové řešení u nás momentálně nesplnitelným snem.

Ovšem zákon navržený paní ministryní je rovněž nepoužitelný. Ve společenském systému, který jsme si tu v tom našem Čechistánu zavedli je holt spousta věcí jen nesplnitelným snem. Všeobecně zastávanou ideologií je co největší individuální svoboda a odpovědnost za sebe sama, co nejméně zásahů státu. Prostě pomož si sám a Bůh (Alláh, Jehova atd.) ti pomůže (pokud nějaký existuje).

P. Boublíková 14.3.2016 6:05

Bravo

Dovedeny do důsledku oba nápady oněch dam, nájemníka do bytu nebude vybírat majitel, nýbrž sousedé.

F. Jetel 14.3.2016 4:42

Ne nadarmo se říká, že

co je z kočky, myši cyhtá. Po několika generačních problémech s Cikány v sousedství se bude každý bránit jejich přítomnosti v okolí svého bydliště. A tahle verbež co táhne Evropou je ještě horší. Jen blázen si pustí dobrovolně veš do kožichu.

J. Vintr 14.3.2016 2:49

Ostatně tohle omezení vlastnických práv

je v našich zákonech už dávno. Když si chcete postavit dům na vlastním pozemku, můžou vám to sousedi hodně znepříjemnit ...

J. Brožek 14.3.2016 9:59

Re: Ostatně tohle omezení vlastnických práv

Stavba domu je něco zcela jiného, protože mění vzhled okolí a samozřejmě sousedy obtěžuje (tedy pokud to není soused vzdálený půl kilometru - a na ty se to nevztahuej) a může tedy potenciálně zasáhnout do práv těch sousedů.

P. Dvořák 14.3.2016 2:38

Kvadratura kruhu.

Jak naplnit právo každého volně nakládat se svým majetkem a zároveň docílit toho, aby třeba v každém domě na sídlišti nebydlela jedna rodina olašských cikánů.

Pokud se to stane, už svůj byt v tomto domě nikdy neprodáte.

J. Strakoš 14.3.2016 7:19

Re: Kvadratura kruhu.

S tou nemožností prodeje souhlasím, nicméně řešení autorka článku nastiňuje - rychlé a účinné jednání policie a soudů. Dnes je ochrana nájemníka tak vysoká, že se nájemní smlouvy dělají i na pouhé 3 měsíce - prostě proto, že musí být na dobu určitou a že je to jediná možnost, jak nájemníka vystěhovat - tiše se přiznává, že to prostě dříve soudy nestihnou vyřídit a peníze z nájemníků dostat. Smlouva na dobu neurčitou s možností výpovědi v případě neplacení nebo porušení pravidel prostě nejde. A toto by se mělo změnit - tresty fungují, když přicházejí rychle.

Návrh zákona to zkouší typickým způsobem - zkusíme zákon prosazovat tam, kde to lidé budou dodržovat. Takže pro běžného, zákona dbalého člověka, by to byla překážka, na které by si ho sousedi vychutnali, pro toho, kdo se na zákony dívá zpatra by to bylo malé omezení - například by jen nechal bydlet kamarády zdarma (a platili mu za úlně jinou věc)

D. Polanský 14.3.2016 7:23

Re: Kvadratura kruhu.

Jo, jo, ale to je právě ta kvadratura kruhu. Policie a soudy jaksi nemají v oblibě slušného a pracujícího občana.

P. Vaňura 14.3.2016 12:25

Sám víte, že to není pravda, policie

a soudy jdou cestou nejmenšího odporu, výsledek je ovšem STEJNÝ!

Aby se to změnilo, je třeba zlikvidovat "humanrightisty."