28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRÁVO: Nectnost neuměřenosti

Podáním žaloby na prezidenta republiky vrcholí jedna z nejtrapnějších epizod posledních let, nazvěme ji hon na Klause. Senát poprvé využil toto své oprávnění – či spíše doslova v posledních minutách si užil chvíle na mediálním výsluní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.3.2013 15:40

Asi tak.

V. Venc 8.3.2013 15:28

Čí je hon na Klause?

Myslím si, že honba části české společnosti, soudců, socialistů, senátorů, levicových intelektuálů, médií.., na končícího prezidenta Klause, nevycházela z domácího prostředí. Hlavní zdroj dehonestujích aktivit je třeba hledat v eurohujerském prostoru.

Prezident se vymezoval zcela zásadně proti socialistické politice bruselské věrchušky. Ta musela s velkou nelibostí celé desetiletí naslouchat jeho kritice. Ne, nějaké kritice okrajového státníka, ale adresné kritice, která se prokázala a nadále prokazuje, že je pravdivá.

Volebním neúspěchem svého evropanského kandidáta K. Schwarzenberga, výhrou Klausova prezidentského kandidáta Zemana, se kalich hořkosti přelil. Bylo proto potřebné, s pomocí českých eurounijních vazeb připravit scénář prezidentské velezrady. Čeští eurohujeři nasadili všechny páky, aby potrestaly neposlušného, rebelujícího prezidenta, který si dlouho dovoloval příliš mnoho.

Eurounijní podnět musel být velice silný, poněvadž domácí aktéři si určitě byli vědomí problematičnosti zadání. Předpokládají však, že událost časem zapadne, ale zapomínají, že jejich “reality show” byla poučením i pro nového prezidenta.

R. Brzák 8.3.2013 10:17

také souhlas s autorem

Již drahný čas se "bavím" myšlenkou mého oblíbeného spisovatele fantazy T.Pratcheta. Ve "svém" světě na kontinentu, jenž připomíná Austrálii, "zavedl" systém, kdy volení politici na dobu svého mandátu nastupují do vězeňské cely. Jsou jim tam poskytovány všechny potřeby na náklady státu a oni vykonávají zcela běžně svoji funkci, ale propuštěni jsou až po skončení jejich funkce - a to samozřejmě za předpokladu, že se nedopustí žádných podrazů proti společnosti. Pak jsou oceněni a váženi jako moudří mužové.

Tak si říkám, jak by to bylo hezky aplikovatelné alespoň na náš slavný senát. :)

Ale "vážněji", neměli bychom na člověka, kterému předáme do rukou moc nad našimi životy, po dobu jeho "moci" aplikovat PRESUMPCI VINY?

M. Prokop 8.3.2013 9:59

Dobré, až skoro výborné.

J. Roubal 8.3.2013 9:05

Objektivní, výstižné, chytré...

Tak konečně někdo, kdo ví a zná, celou kauzu umístil do správného rámce. Děkuji...

T. Kočí 8.3.2013 9:32

Re: Objektivní, výstižné, chytré...

+++1

V. Němec 8.3.2013 9:05

JE TO TAK

Autor my hovoří z duše i hlavy

P. Lenc 8.3.2013 9:32

Re: JE TO TAK

Mě také.

K. Frauknecht 8.3.2013 7:48

Pěkné

Jak je v článku uvedeno je to k smíchu. K pláči mě připadá to, že část společnosti (pořád doufám, že malá) se ke "štvanici:-))", pod tlakem médií, vlastní nenávisti nebo hlouposti, přidala.

J. Kanioková 8.3.2013 1:52

Perfektní...

P. Kolář 8.3.2013 6:19

Re: Perfektní...

Konečně správný názor na tu vzpouru trpaslíků.

R. Jonák 8.3.2013 8:51

Re: Perfektní...

Kdyby jenom trpaslíků, to je skoro urážka těch trpaslíků.

J. Boleslav 8.3.2013 14:51

Re: Perfektní...

Připojuji se.