19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Nechtějí, nebo nemohou

Odsouzení (zatím nepravomocné) divokých privatizátorů Mostecké uhelné a jejich kompliců ve Švýcarsku může přinést obrat i do dalších hospodářských kauz staršího data.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Kudrnová 17.10.2013 21:54

Nevím, nevím.

Už někdo spočítal, kolik odvádí tyto privatizované doly a fabriky a jiné  státu peněz? Kolik odvádí  daní, kolik odvádí na zdravotní pojištění, na sociální pojištění? Kolik  zaměstnanců zde pracuje a dostávají mzdu za svou práci?  Já si myslím, že strašně moc dávají do státního rozpočtu, jak  podnikatelé, tak i ti zaměstnanci, slyšela jsem ,že průměrný plat je jen  u horníků 35 000,--. A z těchto peněz mám pocit, že státu se odvádí 34 % sociální a 9% zdravotní, to je jen od jednoho člověka,  odvádí zaměstnavatel  jen na sociální a zdravotní přes 15 000,-- Zaměstnanci těchto privatizovaných fabrik  utrácejí  a plní státní kasu. Podnikatelé odvádějí ještě jiné různé daně, daň z příjmu a tak dále. Je tam také zaměstnanost.  A tyto daně,  co vyprodukují  tito  podnikatelé a zaměstanci    ž i v í   státní zaměstnance, politiky,  policii, hasiče, učitele atd.  To je právě to, že také tyto podniky  vlastně  živí státní zaměstnance a oni si toho neváží.   Vsadila bych se, že 50 % totiž ani neví, kde se ty peníze rodí.  Nechci se jich zastávat, ale kdysi bylo  řečeno, že i  za korunu se dá prodat majetek. Mám takový pocit, že to udělal i pan Havel, ale nevím to přesně. Já nevím a ani nechci vědět, jak to bylo s Lucernou. Asi bychom tu Českou republiku dostali do takových soudů a ostatní by z nás měli akorát srandu a kšeft. A i na ty soudy  přispívají vlastně  tito lidé, na jejich mzdy.  U nás se to nějak obrátilo. Ti lidé co dávají  peníze do  státního rozpočtu  už neví, co se s nimi děje. Jestli jsou smysluplně použity. Aby to zase neskončilo jak v 50. letech.

M. Prokop 17.10.2013 22:16

Re: Nevím, nevím.

Valná většina není smysluplně využita.

B. Rybák 17.10.2013 11:51

Švýcaři neodpracovali nic za nás a už vůbec ne pro nás

Jenom na našem, nikoho nezajímajícím, žádné mezinárodní zastání nemajícím i schopnost a ochotu se bránit nyní postrádajícím státu, se bezprecedentně právně arogantním způsobem pokouší odvrátit pozornost od svého (opět referendem) schváleného zákona o neporušitelnosti bankovního tajemství, díky němuž ze špinavých peněz zbohatli a neustále bohatnou (viz jejich nedávné zamítnutí požadavku na odtajnění seznamu německých i amerických daňových podvodníku a ochotné přijímání peněz od zkorumpovaných spolupracovníků prezidenta Hollanda). Pochopitelně si připravují půdu k tomu, aby za svou přičinlivost si mohli velkou část našich peněz (ne-li všechny) ponechat. O tom, že přímá demokracie je tím nejhorším prostředím pro hájení zájmů cizích občanů poznali se bolestně přesvědčili už občané spojenců Aténských.

Prolhanost politiků ČSSD, kteří náhle zcela zapomněli, jak obrovské majetky rozdali svým přítelíčkům je do nebe volající. Jejich tehdejší argumentace, že chrání "rodinné stříbro" a pracovní místa před bezohledným zahraničním kapitálem je ovšem po jejich EU-hujerské degeneraci pro ně nepoužitelná).

O jejich nesrovnatelně větším (vlastizrádném) zločinu při němž se nechali zkorumpovat natolik, že tuto zemi vydali na pospas zlodějským zahraničním bankám, podvodným a prolhaným obchodním řetězcům a učinili z ní (německou) montovnu, která nemá žádnou šanci se hospodářsky např. Německu vyrovnat, se ani nemluví, na tož aby byli jeho pachatelé odsouzeni.

M. Prokop 17.10.2013 14:32

Re: Švýcaři neodpracovali nic za nás a už vůbec ne pro nás

Aniž bych měl jakékoliv sympatie k oranžgutanům, zemi jsme ponechali zahraničním bankám, řetězcům a necháme zde provozovat montovny pouze my všichni, kteří jsme toho všeho nebyli schopni sami.

Mohl jste si Škodovku koupit sám, nebo založit nějaký ten řetězec nebo banku.

B. Rybák 19.10.2013 12:12

Re: Švýcaři neodpracovali nic za nás a už vůbec ne pro nás

To se všechno se ale stalo až po "sarajevském puči", před nímž nesmyslným udržováním pevného kurzu a vynucením neúnosně vysokých povinných bankovních rezerv naši ekonomiku ("středoevropského hospodářského tygra") uškrtil zkorumpovaný pan guvernér Tošovský (dodnes odmítá ze svého EU-pašalíku přijít bez písemné záruky své beztrestnosti k našim soudům i jako svědek). O zbytek se postarali EU-hujeři tím, že nás zbavili výhody relativně levné pracovní síly, a zatížili nás (pro nás) neúnosným sociálním a zeleným parazitismem. Bez podvodných řetězců a zlodějských (zahraničnímu kapitálu sloužících bank) které sem zkorumpovaní EU-hujeři za naše peníze přilákali a montoven které nahradili náš průmysl (např. cukrovary) bychom se skvěle obešli! (stejně jako Korejci, Taiwanci, Chilané, Novozélanďané...).

V. Pavelek 17.10.2013 11:22

Jediný smysluplný závěr

plynoucí z tohoto článku je, že uhlí přitahuje koláčky. Podobně, jako panu Křivánkovi, mi přijdou logičtější závěry pana Václava Vlka st. v jeho článku na NP, který zde, mimo jiné, s pí. Zlámalovou polemizuje.

M. Prokop 17.10.2013 14:33

Re: Jediný smysluplný závěr

Pan Vlk je dobrý v ironiích o státní správě či zvířatech.

Jeho výlety do světa ekonomiky či politiky (zvláště v souvislosti s Němci) bývají spíše tristní.

V. Hajková 17.10.2013 11:15

Koukám

že  se  SOCKOMOUŠI-  tomuto  článku  vyhýbají    jak  čert  kříži!    Jen  si  stále  říkám-  kdy  už  konečně  si  přijde  IŠTVÁN   se  ŠLACHTOU   a  zakuklenci    pro   budoucího   předsedu  vlády  SOBOTKU! 

B. Rybák 17.10.2013 11:56

Re: Koukám

Toho se bohužel nedočkáme. Vždyť je to součást téže EU-mafie. To by museli okrádat EU víc než nás (jako např. pan MUDr. Rath).

J. Boleslav 17.10.2013 9:24

Po volbách budou jmenované socanské kauzy

opět zameteny pod koberec resp. tam nadále zůstanou.

J. Křivánek 17.10.2013 1:38

Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří? Jedinej kdo vydělá jsou právníci.  Jsou tu aktuální ekonomické problémy, kdy se ztrácí především hloupostí každý rok desítky miliard. Ti pánové o kterých mluvíš jsou "za vodou" někteří doslova. Jó za blbost se platí. Radši zapomenou.

A tvoje radost nad osousenám už prakticky "mrtvé čudly" od pokryteckých svýcarů?

Autorko jsi pěkné tváře a trochu mdlého rozumu, chce to asi trochu více číst a studovat a méně psát. Doporučuji k přečtení třeba úvahu pana Vlka staršího z 14.10. zde na NP

http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-tvrda-pest-svycaru-dopadla-d4x-/p_politika.asp?c=A131012_202043_p_politika_wag

který to velké vítěztví nad zlými zloději pěkně rozebíra, z pohedlu "komu to slouží" a kombinmuje co by za tím mohlo skutečně být. Sice je to místy trochu konspirační, stejně jako váš článek, nicméhě článek od pana Vlka staršího je  plný logických úvah a používání kritického rozumu na místo mediálních zkratek, srdce  a pocitů ve vašem příspěvku.

R. Houška 17.10.2013 7:47

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

To jste jí to ale nandal, pane Jakle, pravdoláskařsce jedné, všivé...Aby vám při odsouzení dalších Klausových a Zemanových skunků neprasknul ve švu...

P. Lenc 17.10.2013 8:41

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

 Pane Houško, budete tak laskavý a popíšete mně, nevědomému, podíl Klause na těchto kauzách?Budu vám vděčný.

V. Hajková 17.10.2013 11:12

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Doufám-  že  nečekáte   rozumnou  odpověd  :-))))

M. Varadinková 17.10.2013 13:35

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Vždyť je to magor, který Křivánka oslovuje Jakle. Ten musí být totálně zhulený.

R. Houška 17.10.2013 15:45

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Madam, ráčej si poposednout, přiskřípla jste si zřejmě vedení, je-li nějaké. Krásný den a jasno v duši i mysli, paní Mištin-Klausová.

J. Kanioková 17.10.2013 17:00

Jste hulvát a navíc totálně vedle.

Paní Zlámalová rozhodně k P&L nepatří. Naopak..

J. Křivánek 18.10.2013 20:40

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Tak Jakl nejsem. Ale celkem mě potešilo, že mě k tomuto pánovi přirovnáváš Houška. Pan Jakl je osoba využívající rozum, má názor a nebojí se ho vyjádřit. A dále už máš svůj příspěvek nějakej pomotanej. Autorka je pravodálskařka? Možná je. Asi sem ji ve svém příspěvku tak trochu pohanil. Hloupostí tam má spoustu.  A autorka patří k příznivcům (skunkům) Klause a Zemana? Takže I Zeman a Klaus jsou pravodláskaři? Nebo co si tím chtěl básníku říci? Promin mi tykání. Ale hloupé lidi považuji za podřízené a podřízeným tykám.

J. Boleslav 17.10.2013 9:25

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Proč autorku urážíte a tykáte jí?

P. Papež 17.10.2013 10:19

Re: Ježíši! Fakt si autorko myslíš, že po 10-15 letech se něco vyšetří?

Pane Křivánku, léčíte se a berete poctivě prášky? Připadá mně, že jste je přestal brát a proto jste plný nenávisti a zloby. Ovšem není to jen o nenávisti, ale také dost o hlouposti.

M. Pechr 17.10.2013 13:03

...volím SVOBODNÉ...

...pásli jste spolu kozy nebo čmárali po lavici ? ...nebo jste se potkávali ve školce vodíc tam vy svou ratolest a autorku její rodiče ?

...pokud činy nejsou promlčeny, naděje na odhalení je...nebo si bráníte svůj podíl ?

K. Frauknecht 17.10.2013 14:10

Já taky

J. Křivánek 18.10.2013 21:16

Re: ...volím SVOBODNÉ...

Nepásli jsme kozy, možná by to šlo s ohledem na to že autorka je pohledná. Asi taky patříš k prosťáčkům a nevadí ti že ty mrdky právní a soudní si budou hrát na právo a spravedlnost za pod pohrůžkou násili ukradené peníze, krádeže posvěcené zákonem, které se říká daně. Možná si přisátý na státním cicíku a jsi prostý oporunista, takže ti nevadí plýtvání ukradenými penězi. Nicméně někteří co něajkou tu kačku výpalnému státu platí neradi vidí populistické plýtvání, kterému prosťáčci jako ty a autorka tleskáte.

M. Pechr 18.10.2013 23:34

Re: ...volím SVOBODNÉ...

...Křivánek...!!! ...a spolu jsme pásli co ?!!

...čímpak jste si Křivánek vysloužil to přesvědčení o sobě samém, že jste něčím výjimečný ? ...maminka vám v útlém věku lichotila příliš ? ...nebo naopak vůbec ? ...byl jste v dětství nedoceněný a nyní si to vynahrazujete ?

...nějak v téhle diskusi postrádám nějakou vaší relevantní výpověď, myšlenku jež by měla potenciál vás katapultovat mezi nadprůměr... ...nic...jen zvratky...

J. Kanioková 17.10.2013 17:01

Soudruhu Křivánku, v normálně slušné společnosti se netyká !

J. Křivánek 18.10.2013 21:09

Re: Soudruhu Křivánku, v normálně slušné společnosti se netyká !

Tak myslím že oslovení soudruhu se používá mezi levičáky. Tak nějak k ním nepatřím. S většinou lidí si tykám. Asi žije ve zvláštní společnosti. No možná ano, blbů a prosťáčků jako autorka je kolem mě trochu méně než v běžné společnosti.