19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Ministr Vojtěch vydírá a útočí na děti

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch chce, aby i děti od 12 let hradily testy na čínskou chřipku. Je to nejpodlejší útok státu na děti a rodinu od pádu totality 1989.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Kubů 16.7.2021 20:56

Česká studie ukázala rezistenci mladých vůči covidu-19

http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/koronavirus/%c4%8desk%c3%a1-studie-uk%c3%a1zala-rezistenci-mlad%c3%bdch-v%c5%af%c4%8di-covidu-19/ar-AAMdQTo?ocid=ientp

(EuroZprávy.cz, ČTK, 16.7.21)

Viz též

Některé studie naznačují, že podstatná část populace je již k viru SARS-CoV-2 primárně imunní z důvodu zkřížené imunity k jiným kmenům koronaviru, které jsou příčinou běžných nachlazení:

... several studies are now showing that 20 to 50 percent of people who had never been exposed to the novel coronavirus have immune cells — known as memory T cells — in their body that react to this new virus. The speculation is that this is due to prior exposure to common-cold coronaviruses.“ Immune cells for common cold may recognize SARS-CoV-2 (NIH).

Např. WIKIPEDIA k tomu říká:

V článku publikovaném 14. května 2020 v časopisu Cell autoři uvádějí, že pacienti, kteří prodělali onemocnění covid-19, získali robustní buněčnou imunitu. Převažují CD4+ T a CD8+ T lymfocyty se specifitou k S proteinu (u 100 % a 70 % pacientů) a kromě toho i klony specifické pro M a N protein a dále pro nsp3, nsp4, ORF3a a ORF8. V krvi vyléčených pacientů se rovněž nacházejí IgA a IgG protilátky proti celé řadě proteinů specifických pro SARS-CoV-2, jejichž titr koreluje s buněčnou imunitou. Důležitým zjištěním je přítomnost CD4+ T lymfocytů reagujících se SARS-CoV-2 u ∼40–60 % osob, které neprodělaly onemocnění covid-19, což indikuje, že v běžné populaci existuje křížová buněčná imunita mezi běžnými koronaviry vyvolávajícími příznaky nachlazení a SARS-CoV-2.

J. Vintr 16.7.2021 21:57

Takové blbosti jako přirozená imunita covidový režim nezajímají. Dostali jasný rozkaz všechny naočkovat a basta.

S. Kubů 17.7.2021 1:05

Je potřeba stále znovu zdůrazňovat, že ty počty se sčítají:

Pan profesor Zdeněk Hostomský v rozhovoru 10.6.2021 na otázku „Kolik lidí už je podle vás proti nákaze imunních?“ odpověděl:

„Těch lidí, kteří si infekcí prošli, je hodně. Klidně i polovina populace. Oficiálně je to 1,8 milionu, ale znalci říkají, že to může být dvakrát až třikrát tolik.“

Takže minimálně 25% lidí má „primární“ imunitu proti covid-19 díky zkřížené imunitě proti dalším kmenům koronaviru plus dle výše citovaného odhadu cca 50% lidí, co „infekcí covid-19 prošli“, to je dohromady 75% obyvatel ČR. K tomu cca 4 mil. lidí, co jsou už proti covid-19 kompletně naočkováni, ale protože se očkuje naprosto neselektovaně, pouze cca 25% vakcinovaných byli tudíž lidé s „panenskou imunitou“ proti SARS-CoV-2, tj. jeden milion. Dohromady to činí v ČR cca 8,5 milionu, tj. 85% populace. Není divu, že epidemiologické ukazatele vývoje epidemie covid-19 naznačují, že kolektivní imunity mohlo být v ČR dosaženo zřejmě již nejpozději v polovině května t.r.

O. Karen 16.7.2021 22:18

Jako každý čínský výrobek, i tato biologická zbraň je šmejd, který po záruce přestává fungovat. A stejně jako u jiných výrobků se na něm Číňan pořádně nakapsoval.

J. David 16.7.2021 19:25

Sedím na obřití na chalupě, srkám kořalu a mám klid. Nemám roupy někam cestovat s hafem bumážek a certifikací abych i u moře zblbl. Co vychlastám v cizině, mám třetinově doma, a gyros, udělám na ohni u chalupy na bukových polínkách. Proč se táhnout na Lesbos, když jisté etniky potkat i doma.

Š. Hašek 16.7.2021 20:02

Vypadá to, že s tímhle (Vaším) plánovači nepočítali. Totiž, že budeme dovolenkovat jako za Masaryka.

A zbude jim už jen kontrola, v jakém jsem "virovém stavu", až půjdu pro chleba do Billy. Hned u dveří bytu.

Obecný "průšvih" (nás nechemizovaných) je to, že když vejdu do Billy bez roušky, tak na mě nesmí ten kontrolor ani šáhnout. Že se bojíme. Musí vyčkat příjezdu státního orgánu, ten nepřijede. Zbývá, aby se na mě vrhly tři pokladní, ty se nevrhnou, ty budou jen ječet. Bojíme se. Předhodili by mě Noře168.

Z práce mě vyhodit nemůžou, ječet Vojtěch může. Ať si ječí na smrkače na chodník a odebere léčbu feťákům, co mají statisícové dluhy na zdravotní a jiné dani.

Mě zavřou, feťákovi zaplatí Františkovy Lázně.

Tahle země nejni pro starý. Nemyslím věkem.

J. Brunner 17.7.2021 0:04

R^

V. Klepetko 16.7.2021 18:37

Mám pro pana Boháčka zaručené zprávy. Včil čítajte rýchlo, než to zmažú!

Tak prý ten čínský přeběhlík vyzradil, že Covid byl stvořen jako binární zbraň! První složka (virus SARS-COV-2) prý způsobuje jen relativně neskodnou nemoc Covid-19, druhou složkou je zákeřný vir SARS-COV-3, ze kterého tu co nevidět propukne skutečný mor, Covid-21!

Všechny schválené vakcíny - to nejsou žádné rychlokvašky. Skrytá celosvětová Zlovláda je už léta testuje proti Covidu-21, kdo bude mít v sobě Pfizer, AstraZenecu, Modernu, Novavax, Johnson@Johnson, Sinopharm nebo alespoň ten Sputnik, ten zhyne ihned bídnou smrtí! Proti relativně neškodnému Covidu-19 to zabírá taky, ale jen tak napůl, aby nebylo vidět jak je to vymakané a dávno vyzkoušené...

Poslední dnové se blíží! Covid-21 je na prahu Vašeho domu, pane Boháčku, pane Navrátile! Zlovláda Zeměplo... kecám, Zeměvariety, se takto jedným zdrcující úderem zbaví všech kverulantů, naživu zůstanou jen poslušné naočkované ovce!

V jednotlivých národních diktaturách kverulatnocidu řídí z pověření světové Zlovlády mimořádné Trojky hlubokého státu. Pro Českou Republiku je Trojka jmenována ve složení Flégr, Beran, Peková. Flégr má nasrat co nejvíc kverulantů, aby se demaskovali, Beran jim dodá vědecké argumenty a kdo by snad chtěl své kverulantsví potlačit, tomu už Pešková vysvětlí, jak je to s tou imunitou...

Čítajte rychlo, než to zmažů! :-)

V. Klepetko 16.7.2021 18:40

Oprava:

"kdo NEbude mít v sobě Pfizer, AstraZenecu, Modernu, Novavax, Johnson@Johnson, Sinopharm nebo alespoň ten Sputnik, ten zhyne ihned bídnou smrtí!"

Vyjde to ale skoro nastejno, redukce jako redukce:-)

J. Vintr 16.7.2021 21:15

Pokud by chtěl někdo náš kontinent zbavit původního obyvatelstva, tak nepoužije něco, po čem by lidé houfně a rychle hynuli. To by zanechalo krajinu na dost dlouho nepoužitelnou. Mnohem efektivnější je najakym způsobem zařídit, aby lidé v delším časovém intervalu onemocněli na nějaké smrtelné choroby a pak nabídnout kolabujícímu zdravotnictví a ekonomice nezištnou pomoc, která bude dobrou záminkou k plynulému převzetí území v nepoškozeném stavu.

V. Klepetko 16.7.2021 23:22

... s tím původním obyvatelstvem bývá potíž, jak ho definovat... Vemte si třeba native Americans, Indiány... Pár stovek let před prevalcovaním bledou tváří přivandrovali odněkud z Kanady a surově vylikvodivali místní starousedlíky.

Vznešení neandertálci - umělci a praví konzervativci dávnověku - ti by vám vyprávěli, pane Vintře...

J. Vintr 16.7.2021 23:46

Myslím že Číňany takové rozlišování nezajímá. Prostě kdo žije v Evropě, je pro ně Evropan a hotovo. I když - nedávno jsem někde četl, že za Obamy Číňani koupili od Američanů jejich federální databázi DNA. Je docela možné že nějakým způsobem získávají i DNA Evropanů. A třeba hledají způsoby, jak využít genetickou odlišnost lidí v Evropě a v Americe....

O. Karen 16.7.2021 18:20

Dnes na ČR2 říkal prof. Hořejší, kterého nikdo nemůže podezírat z bagatelizace čínské chřipky (spíš naopak...), že podle testů na 1 gymnáziu měla skoro polovina dětí protilátky, i když nemoc dostalo mizivé procento. Z toho plyne, že u středoškoláků, s jejich družením, osaháváním a pokřikováním, se virus samozřejmě šíří. Ale mladý organismus ho ihned zabije, aniž dojde k nemoci. Hořejší tomu říkal bezpříznakový průběh. Já říkám, že žádnou nemoc neměli. Bezpříznaková nemoc je nesmysl. U mladších dětí je to ještě méně nembezpečné.

Z toho plyne: školy nejsou ohnisky nákazy, jejich další zavírání bude zločin. Testování, zvláště invazivní, školáků je naprosto zbytečné - stačí karanténa u žáka, kde se nemoc objeví v rodině. Očkovat za těchto okolností děti je zločin!

V. Kain 16.7.2021 14:50

Vojtěch je řízen.Ten sám nic nerozhodne.Všechno to svinstvo je uvařeno vládou konkrétně Babišem a Vojtěch to jenom rozdává.Ale průšvih padne na Vojtěcha.Babiš je krytý.

V. Peroutka 16.7.2021 16:55

a jaký průšvih to bude?

M. Boháček 16.7.2021 14:03

Z Izraela: Tí, čo COVID prekonali majú nižšie riziko reinfekcie ako očkovaní Podľa dát a vyhodnotenia z ministerstva zdravotníctva z Izraela, ľudia, ktorí prekonali COVID prirodzenou cestou počas poslednej vlny mali menšie riziko infekcie ako tí očkovaní. Z poslednej vlny, ktorá začala v máji bolo vyše 7700 pozitívnych prípadov COVID-19. Z nich len 72 prípadov bolo tých, čo prekonali COVID ochorenie v minulosti prirodzenou cestou. To je menej ako 1% z nových prípadov.

Naopak až 40% prípadov bolo takých, čo už boli očkovaní, čo bolo vyše 3000 pacientov. Z celkového počtu 835 792 Izraelčanov, ktorí prekonali COVID prirodzenou cestou sa reinfikovalo len 72 pacientov. To predstavuje 0,0086% z celkového počtu ľudí, čo COVID prekonali prirodzenou cestou. Naopak Izraelčania, ktorí boli očkovaní mali 6,72x vyššiu šancu reinfekcie s porovnaní s tými, čo COVID prekonali prirodzene.

Môj komentár: Otázka je, ako boli diagnostikované tie reinfekcie, kedže aj samotné PCR má určitú nepresnosť závisiacu od počtu cyklov. Ďalšia vec je, že očkovaní sú ušetrení pravidelného testovania a realný počet reinfekcii je poddiagnostikovavaný aj z toho dôvodu, že reinfekcia často prebieha asymptomatický.

Zdroj: https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/309762

FB/MUDr. Radoslav Čičala

J. Kindl 16.7.2021 15:01

V Izraeli opět propukl covid a stát zvažuje třetí kolo očkování.

V. Církva 16.7.2021 16:23

Tak co se týká imunity po prodělání, je to celkem logické. Samozřejmě že se ta imunita týká především vážnějších průběhů.

Jen to trošku svádí k řešení prodělat Covid19, místo očkování. Zapomíná se pak na to, že jde o onemocnění pro někoho smrtelné pro někoho s vážnými následky. Nejsou úplně prozkoumané, někdo následky nemá.

Tak nakonec nic nového. Byly tu horší věci. neštovice, obrna...., a lidé se proto začali očkovat. Neštovic se lidstvo zbavilo, a protože byla očkována většina lidí dnes tato nemoc existuje pouze v laboratoři.

Je tak logické, že se lidé začali očkovat i proti Covidu19 a protože třeba Pfizer či Moderna mají zdá se minimální následky, jsou lidé vyzýváni aby se nechali naočkovat. Zbývá samozřejmě určitá možnost že očkování následky očkovaným způsobuje.

J. Vintr 16.7.2021 22:05

PCR test má hlavně tu nepřesnost, že nemůže rozeznat aktivní virus od jeho fragmentů, které se mohly dostat do testovaného vzorku odkudkoliv. Jako prostředek pro plošné mapování epidemie je absolutně k ničemu. Dá se použít nanejvýš k zpřesnění diagnózy člověka, který má příznaky onemocnění. Ti "odborníci", kteří toto plošné testování nařizují to musejí vědět a vědomě obelhávaji občany. Nebo to nevědí a pak jsou to naprostí pitomci.

D. Stirsky 16.7.2021 14:02

Tak Koudelka může vykadit COVID. Zkušenosti s toto terpiíí v Česku jsou.

K. Tejkal 16.7.2021 13:59

Když někdo již v prvním odstavci použije termín "čínská chřipka", svědčí to o zaujatosti.

M. Boháček 16.7.2021 13:55

A to ešte môže prísť "kovidová nadstavba" v podobe multikulti obohatenia.

https://necenzurovanapravda.cz/2021/07/apokalypsa-v-jar-cela-mesta-srovnana-se-zemi-a-vyrabovana-lide-nemaji-pristup-k-potravinam-a-lekum-videa/

J. Vintr 16.7.2021 13:54

Dovede si vůbec někdo představit tu hrůzu, která může nastat, pokud mají pravdu lékaři, kteří varují před vážnými dlouhodobými následky vakcín? A tomuto nebezpečí vystavují politici a zkorumpovaní odborníci většinu světové populace bez adekvátního zdravotního důvodu.

I. Lyčka 16.7.2021 13:45

Neočkovaní by sice neměli ohrožovat očkované, ale mohou, v případě nákazy, šířit ji mezi další neočkované.

P. Vébr 16.7.2021 13:46

No, ale ti neočkovaní s tím přece souhlasí!

I. Lyčka 16.7.2021 14:14

Já nic nenamítám, jen to konstatuji.

V. Církva 16.7.2021 14:21

Pokud třeba nemívají vážné alergické reakce nebo problémy se sraženinami, tak ano.

P. Brich 16.7.2021 16:16

Šířit ji mohou i očkovaní, protože vakcína očkovaného nevylučuje z přenosu infekce.

L. Kubeš 16.7.2021 13:41

Hnutí TrikoloraSvobodníSoukromníci zřejmě bude ve volbách sázet na tupce a serve se o ně s Volným a SPD. Hlavně proti něčemu protestovat, toť základní česká vlastnost ;-D

P. Vébr 16.7.2021 13:47

Anebo nesázejí na tupé, nemyslící stádo...