Neviditelný pes

PRÁVO: Kolínská zvedla prapor zeleného komunismu

21.2.2017

Náměstkyně primátorky hlavního města Prahy Petra Kolínská ze Strany zelených zamýšlí znásilnit vlastnické právo majitelů méně užívaných nemovitostí v Praze. Zcela vážně hledá právní obezličku, jak zlegalizovat vpád squatterů do takových nemovitostí.

Squatteři vpřed, vlastnické právo stop!

V článku Pražského deníku ze dne 10. 2. 2017 Náměstkyně primátorky: Praha by měla dát své budovy squatterům se čtenáři naskytne unikátní pohled do duše moderní komunistky. Dnes už komunistické ideje nehlásá Komunistická strana (Čech a Moravy), ale Strana zelených. A se starými komunisty si opravdu nezadá.

Zdá se vám, že vlastnické právo je v naší Ústavě a Listině základních práv a svobod zakotveno pevně? Vítejte v realitě a zapomeňte na svobodná devadesátá léta. Dnes je moderní vlastnické právo salámovou metodou likvidovat, k ústavním institutům a pilířům svobodné demokratické společnosti se chovat jako k otravnému formalismu a nezadržitelně směřovat ke kolektivnímu vlastnictví. Nově si například nemůžete rozhodnout, komu svoji nemovitost pronajmete z jakýchkoliv důvodů, protože by vás mohla z „výzkumných záměrů“ nechat ombudsmanka zažalovat o statisíce pro diskriminaci skrze smluvně spřátelenou organizaci pro páchání veřejného dobra. Musíte pečlivě mlčet nebo lhát a výkon vlastnického práva je dnes výrazně složitější. To mimochodem umožnila Evropská unie díky své antidiskriminační směrnici. No a čerstvý salámový odkrojek je hrozba squattery, pokud nedej bože nevyužíváte svou nemovitost v souladu s tím, jak se zelení soudruzi zrovna vyspí.

Navrch huj, vespod fuj

Všichni samozřejmě známe, co to je, když z budovy na chodník odpadají kusy zdí. Je to životu nebezpečné, to bezesporu. Takové budovy rovněž hyzdí celkový vzhled obce. A teď je třeba si položit ty správné otázky – existuje v našich zákonech povinnost spravovat a zajistit nemovitost tak, aby nikoho neohrožovala? Všeobecnou povinnost preventivně předcházet jakýmkoliv škodám na cizím majetku a zdraví stanoví naprosto dostatečně občanský zákoník ve svém § 1012 (a to není jediná právní úprava). A představte si tu drzost zákonodárce, který tam uvedl, že vlastník má právo se svým vlastnictvím v mezích právního řádu nakládat libovolně. Tak to zase pozor, komunistické představy si zelení rozvracet nedají - už je tu myšlenka, jak tento koncept rozbořit a ty meze právního řádu pořádně utáhnout.

Co na to zákon?

Správně Petra Kolínská podotýká, že na legalizaci squattingu bude potřeba zákon. A tady končí legrace. Kraj má zákonodárnou iniciativu. Praha je kraj. A v Praze vládne koalice zelených, politické divize holdingu AGROFERT Andreje Babiše zvaná ANO 2011, ČSSD, KDU-ČSL a STAN. Vládu ČR tvoří koalice ČSSD, ANO 2011 a KDU-ČSL. Už se nesmějeme.

Pokud je možné v právní praxi připustit, že výkon antidiskriminačních provokací z popudu Úřadu veřejného ochránce práv je legální a spadá do kolonky „výzkum“ ze zákona o Veřejném ochránci práv (§ 21b písm. b) z.č. 349/1999 Sb.), tak je možné i znovu a znovu omezovat vlastnické právo, jak navrhuje Petra Kolínská. A klidně mnohem radikálněji. Uvědomme si, že bude potřeba vytvořit pouliční výbory, které budou posuzovat míru využití nemovitostí a jejich udržovanosti. Jak asi budou takové výbory obsazované? Členy Strany svobodných občanů určitě ne. Spíše absolventy různých socio-filozofických fakult, kteří se překvapivě v životě a v praxi nikde neuchytili a potřebují se napojit na peníze nás, daňových poplatníků, aniž by nám jejich „práce“ byla přínosem. Zelení si snaží vybíjet své frustrace na nás, obyčejných lidech, a zatápějí nám, kde mohou. Nestačí zprasený systém modrých zón a podivné územní plánování. Teď je doba, kdy si asi necháme líbit úplně vše. Nebo ne?

Petra Kolínská šlápla do jediného exkrementu ležícího široko daleko a teď bude dělat, že ho má na botě někdo jiný. Třeba soukromí vlastníci – třídní nepřátelé. Pojďme prosím nahradit různé zelené pomatence ve veřejných funkcích zdravým rozumem a pomozme Svobodným uspět nejen v podzimních sněmovních volbách tento rok, ale zvolme si konečně svého prvního Svobodného pražského primátora rok příští.

Autor je místopředseda a pověřený odborník Svobodných pro oblast spravedlnosti a vystoupení z EU

Převzato ze Svobodni.cz se souhlasem autora

Ondřej Pecák


zpět na článek