Neviditelný pes

PRÁVO: Kdy skončí zločinci v taláru?

28.2.2012

Až bude Česká republika právním státem!

Čl. 97 odst.1 Ústavy stanoví jednoznačně: Nejvyšší kontrolní úřad je nezávislý orgán. Rozhodnutí Městského soudu v Praze vnímám jako advokát, který byl z vůle Úřadu vlády trestně stíhán pro plnění zákonné povinnosti.

Čte ještě někdo Ústavu? Je možné, aby soudní pravomoc k ochraně základních práv a svobod občanů byla svěřena soudcům či soudkyním, kteří Ústavu jako by nikdy nečetli? Jak mohli být ke složení soudcovského slibu vůbec připuštěni? Soudcovský slib je zavazuje řídit se právním řádem. Základem právního řádu je ústavní pořádek. Soudci jako by Ústavu nikdy neviděli. Totéž poslanci sněmovny, kteří skládají ústavní slib.

Kauza šéfa Nejvyššího kontrolního úřadu Dohnala dokazuje ústavní anarchii, která rozvrací Českou republiku. Dohnal je trestně stíhán za to, že poslancům parlamentních politických stran odmítl podřídit Nejvyšší kontrolní úřad.

Mezinárodní úmluvy zakazují kohokoliv trestně stíhat za jednání, které podle zákona není trestné. Nullum crimen sine lege platí v celém světě, který se považuje za civilizovaný.

Ústavní činitel je trestně stíhán a dokonce i soudem České republiky odsouzen za plnění ústavní povinnosti bránit nezávislost jemu svěřeného úřadu. Není to nic jiného než zneužití státní moci k nelidskému zacházení. Soud znesvětil majestát soudu, když pohrdání Ústavou politickými handlíři ve sněmovně povýšil soudní pravomocí na "právo". Když toto není rozvracení ústavního zřízení republiky, tak co je to potom? Teror protiústavní nelidské zákonnosti.

Už nejen občané České republiky jsou vystavení teroru protiústavní nelidské zákonnosti. Už jsou tomu vystaveni dokonce i ti z mála ústavních činitelů, kteří ještě odmítají Ústavou pohrdat.

Proč je tomu tak? Zákon není právo. Zákon je hlavním nástrojem každé totalitní moci k potlačování základních práv a svobod. Nacistická zákonnost prosazovala nacistickou moc. Socialistická zákonnost prosazovala komunistickou moc. Nacistická i socialistická zákonnost prosazovaly ideologie své moci státní mocí, tedy státem organizovaným násilím právě prostřednictvím zákona jako hlavního nástroje své moci.

V éře informačních technologií a diktátu konzumu není ideologie třeba. Naopak. Jakákoliv ideologie by utajenou moc mocichtivých, hamižností posedlých šejdířů, podvodníků a zlodějů zviditelňovala. Svoji moc musí veřejnosti skrývat pod maskou "demokracie" obdobné té v Putinově Rusku. Česká republika k Putinově Rusku směřuje. Ven z Evropy. Zeměpisným ostrovem Česká republika není. Civilizačním ostrovem už ano.

Ostrovem "demokracie", kterou zaštiťují zkorumpovaná média. S agenturami všeho druhu nahrazují veřejné mínění "průzkumy". Jak ukázalo rozhodnutí Ústavního soudu v SRN v r. 2009, počítačové zpracování výsledků voleb umožňuje výsledky voleb zfalšovat podle "průzkumů". Manipulováním veřejného mínění a falšováním výsledků voleb prosadit do parlamentu svoje "zákonodárce". K přijetí zákonů prosazujících zájmy hamižností posedlých šejdířů, podvodníků a zlodějů. K nastolení teroru protiústavní nelidské zákonnosti.

Postačí pominout přirozenoprávní principy mezinárodního práva, v případě České republiky i Ústavy, a zneužít státní moc k nastolení diktatury protiústavní nelidské zákonnosti prosazované státem organizovaným násilím.

Evropská kultura zrodila fenomén přirozených práv člověka, nadán kterými se člověk rodí. Evropská právní kultura založená na římském právu postavila přirozenoprávní principy k ochraně přirozených práv člověka v mezinárodním právu nad zákon.

Když po Únoru 48 likvidovala KSČ (nyní s M) právní stát, nahnala tehdejší právníky s vysokoškolskou právní kvalifikací založenou na římském právu do "výroby". Na jejich místo vyškolila KSČ v tzv. "Právní škole pracujících" i osoby bez středoškolské kvalifikace. Osvojili si užívat právnickou terminologii k prosazování socialistické zákonnosti. Římským právem zůstali tito "právníci" nedotčeni.

Česká republika přijala demokratickou Ústavu. Budovat právní stát Česká republika ani nezačala. V České republice panuje nikoliv jen korupce, ale režim tyranie protiústavní nelidské zákonnosti. Protiústavní nelidské zákonnosti založené na zneužívání státní moci ke krutému, nelidskému a ponižujícímu zacházení. K potlačování základních lidských práv beztrestnou protiústavní formálně pozitivistickou aplikací zákonné úpravy.

BIS má zákonnou povinnost chránit Ústavu. Tyranie protiústavní nelidské zákonnosti nemůže být utajována jinak než podle zákona o BIS. Do rozpuštění BIS se exministr vnitra Stanislav Gross může nám všem smát. Důkazy k podezření z provize za prodej Telecomu jsou státním tajemstvím. Exministr vnitra má zásluhu na ovládnutí BIS expertem KGB na vydírání západních diplomatů v okupované Praze a jeho žákem.

Zneužívání státní moci k potlačování základních lidských práv není pouhou korupcí. Podle mezinárodního práva jde o zločin krutého, nelidského či ponižujícího zacházení, které Úmluva o zákazu nelidského zacházení (č.143/88 Sb.) staví na roveň mučení a zakazuje.

Účinně lze potírat korupci právními prostředky právního státu. Problém je, že Česká republika právním státem není. V rozporu s čl. 5 Ústavy není politický systém České republiky založen na volné (tedy regulérní) soutěži politických stran, které respektují základní demokratické principy a (aktivně) odmítají prosazovat své zájmy násilím.

Protikorupční strategie vlády není strategií budování právního státu. Budování právního státu by muselo začít budováním ústavního politického systému. Ústavním zákazem toho, kdo právní stát zničil, tedy KSČ (nyní s M). Nikoliv podle zákona, ale podle Ústavy. Zákon odporovat Ústavě nesmí. Důkaz neslučitelnosti KSČ s čl. 5 Ústavy je přímo ve Sbírce zákonů. Je jím vedoucí úloha KSČ k prosazování zájmů KSČ státní mocí prosazovanou státem organizovaným násilím. Naposledy zakotvena v ústavě ČSSR z r.1960.

Vládní koalice se zrodila z volebního zázraku sněmovních voleb v květnu 2010. Jediných voleb v ČR, ve kterých byly počítačově zpracované výsledky fyzicky přepočítány. Rozdíl proti návodným průzkumům "veřejného mínění" dokládá, že přes manipulací výsledků (např. způsobem "zaokrouhlování", rozdíl až 8%) to byly nejméně zfalšované volby v historii ČR.

Vládní koalice po volebním zázraku promarnila čas. Když odmítl Ústavní soud podle německého vzoru zakázat počítače, nezakázala vládní koalice počítače zákonem. V senátních volbách počítačově zpracované výsledky fyzicky přepočítány nebyly. Volební zázrak se neopakoval.

Protiústavní bezpráví v České republice je založena na dvojvládě. Vládní koalice je paralyzována utajenou mocenskou koalicí ČSSD a jí dosazeného vedení BIS. V květnu, pokud nebude koalice mediálními zpravodajskými útoky svržena dříve, promarní vládní koalice polovinu vládního období. Historie, ani občané představitelům koalice neodpustí, že nevyužili volebního zázraku a teroru protiústavní nelidské zákonnosti občany nezbavili.

Městský soud v Praze nerozhodl v rozporu s Ústavou jen o tom, že Nejvyšší kontrolní úřad bude závislý na politicích ze sněmovny. Především rozhodl, že plnit ústavní povinnost a bránit nezávislost Nejvyššího kontrolního úřadu na politicích ze sněmovny je dokonce i pro ústavního činitele trestný čin. Při takovéto "nezávislosti" NKÚ je namísto rozšíření pravomocí NKÚ snad lépe v rámci úsporných opatření NKÚ rovnou zrušit.

Při takovémto výkonu soudní pravomoci Městským soudem v Praze chybí k dovršení teroru protiústavní nelidské zákonnosti snad už jediné. Předseda Městského soudu v Praze dr. Sváček na Ústavním soudu. Dohnala nahradil bývalý poslanec ČSSD Kala. Že by se po takovém rozhodnutí Městského soudu v Praze ještě další dva hlasy pro dr. Sváčka v senátu nenašly? Po svých zkušenostech já o tom nepochybuji.



zpět na článek