28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRÁVO: Kauza Čapí hnízdo byl podvod!

Premiér v demisi se často chlubí, jak a co udělal v Evropské unii. Nyní si může připsat další úspěch. Díky tomu, jak „čerpal“ dotaci na projekt Čapí hnízdo, se změní pravidla v celé Evropské unii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Skoupý, Ing. 19.4.2018 15:27

Rychlost vyšetřování je typicky česká

14. 9. 2015 obdržela PČR trestní oznámení od Tomáše Kaplera, IT specialisty z Prahy, v něm pisatel upozorňuje na možné nepravosti při čerpání dotací na výstavbu farmy Čapí hnízdo, napojené na skupinu Agrofert Andreje Babiše.

V listopadu 2015 obdržela policie ČR další, nyní anonymní trestní oznámení ohledně dotací pro Farmu Čapí hnízdo. Případ řeší vyšetřovatel Pavel Nevtípil.

19.4.2018-aktualne.cz: Vyšetřování dotační kauzy Čapí hnízdo premiéra v demisi Andreje Babiše je stále v plném proudu. Dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch Aktuálně.cz řekl, že v nejbližších dnech rozhodne o stížnostech, které poslalo všech jedenáct obviněných už před půlrokem. Ti protestují proti zahájení trestního stíhání v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu Farmy Čapí hnízdo, kterou měla premiérova firma dostat neoprávněně, a porušit tak zákony Česka a unie.

Kromě toho i nadále probíhají další úkony ve vyšetřování: doplňovací výslechy nebo třeba vyhodnocování důkazů a sesbíraných dokumentů.

B. Skoupý, Ing. 19.4.2018 15:32

Re: Rychlost vyšetřování je typicky česká

Výsledek 2,5 roku intenzivního "vyšetřování":

Trestní oznámení podaná na podzim 2015. Dozorující státní zástupce Jaroslav Šaroch v

nejbližších dnech rozhodne o stížnostech, které poslalo všech jedenáct

obviněných už před půlrokem. I nadále probíhají další úkony ve vyšetřování: vyhodnocování důkazů a sesbíraných dokumentů.