16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

PRÁVO: Je Rathova kauza součástí předvolebního boje?

Rath sám vydal prohlášení, podle něhož je další vlna vyšetřování a obvinění firem včetně Metrostavu motivována volbami a stává se tak včetně i jeho osoby součástí předvolebního boje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimonová 18.10.2013 19:09

Dík za podnětnou diskuzi

už to vše mám v archívu a vrátím se k tomu ;)

K. Frejlach 18.10.2013 16:46

Manévry před volbami a podíl justice

Vždy před parlamentními volbami se objevují nezakryté snahy o jejich ovlivnění. Figuruje v tom zvláště česká justice. Připomenula mi to kauza obvinění a nového soudu exposlance Vondrušky (kdysi za KSČM). Jaká to náhoda, že tato kauza byla znovu po letech vytažena na světlo světa těsně před nastávajícími volbami! Stala se hlavní zprávou dnešního (18.10.) poledního vysílání Radiožurnálu, připojen byl i komentář. Připouštím, že velká část redaktorů veřejněprávních médií nejedla vtipnou kaši. Ale většina z nich určitě dobře ví, že podobné kauzy související s antikomunismem pracovníků justice a médií se za posledních pětadvacet let vyskytují pravidelně vždy přesně před volbami. Pracovníci justice viditelně zneužívají své pravomoce k ovlivňování voličů a za to by měli být potrestáni. V této souvislosti nechápu i dlohodobé věznění dr. Ratha, který by po mnoha měsících konečně už měl být vyšetřován na svobodě. Vždyť stále není jisté, zda nakonec bude odsouzen či osvobozen. Zaplatí mu pak, v případě jeho osvobození, státní zástupce náhradu za neoprávněné věznění? I pracovníci justice by měli nést za své chování odpovědnost. V této souvislosti považuji protahování procesu a další vazbu dr. Ratha, kdysi spojeného se soc. dem. za součást předvolebního tlaku na voliče. Za další součást ovlivňování voličů před volbami považuji i tzv. Studentské volby pořádané na školách organizací Člověk v tísni. Je skutečně většina studentů tak hloupá a preferuje Kalouska se Schwanzenbergem, kteří jsou spoluviníky porušování principů demokracie a finančních tlaků na obyvatele v posledních třech letech? U Kalouska je to ještě déle. Spíše se jedná o malý politický rozhled mládeže a o jednostranně ideologicky zaměřenou výuku ve školách. Když se k tomu přidají sympatie části voličů ke Schwarzenbergovi, kdysi spojenému s manipulací s Becherovkou a k Babišovi s jeho někdejším podílem na kauze Unipetrol, bude z těch výsledků parlamentních voleb obstojný rebus. 

L. Novák 18.10.2013 17:24

Re: Manévry před volbami a podíl justice

A co, von je snad ten komunistickej darebák, co za totality sloužil jako bachař a mlátil vězně, čistej jako lilium?

Nejste vy nakonec taky jeden z podporovatelů bilionového tunelu OZE, který schválila v parlamentu skrze lidovecké MŽP a levicovou koalici i ta vaše "konzervativní" KDU-ČSL?

Nebo jste jenom starej komouš, kterého nasadili do předvolební kampaně?

J. Holiš 18.10.2013 1:44

Ráthova kauza

Nedomnívám se, že Rathova kauza souvisí s předvolebním bojem, ale pozastavuji se nad šarádou, která tuto kauzu doprovází. Převozy do Prahy k soudu, doprovázející kolona vozidel, vrtulník ve vzduchu, dlouhá vyšetřovací vazba, nepřijeti nepřiměřené kauce, mi připadá, jako by se jednalo o zločince, který vyvraždil půl republiky. Nedokáži odhadnout jak vysoká bude výsledná škoda, způsobená celou jeho skupinou. V novodobé historii ČR bylo podobných přehmatů mnohem víc, ať to byla kuponová privatizace, nesmyslné amnestie VK, topné oleje a celá řada různých korupčních kauz, všechny nelze vyjmenovat, jejichž seznam by byl nekonečný, s násobně větší škodou. Jen vlivní kmotři, kteří ovládali vrcholné orgány a politiky včas vše uklidili a zisky ulili do zahraničních bank, nyní se Rathovi smějí, že se nechal chytit s miliony v krabici. Máme před volbami, řada občanů upadá do apatie, nemá koho volit, pravicové strany totálně selhaly, dovedly republiku do největšího zadlužení. Kalousek se vychloubá, jak vlivem jeho řízení MF máme  nízký úrok, který nesplácíme, jen navyšujeme další dluh. ČSSD, i když je rozkládána zemanovci, zřejmě se bude muset opřít o případnou podporu KSČM, kterou v posledních dvaceti létech neprovázela téměř žádná korupční aféra, až na Dolejšovo extempore. Pravicové strašení novým nástupem  komunismu, by již mělo přestat, rostoucí preference KSČM, jsou výsledkem "skvělých a úspěšných vlád pravice.

T. Kočí 18.10.2013 9:24

Re: Ráthova kauza

Rath sice nevyvraždil půl republiky, ale  zplundroval středočeský kraj. Sice se na všechno co spáchal nepřijde, ale se svými kumpány měl špinavé pracky ve všem, kde se jednalo o prachy. Okradl nás všechny tak o 100 milionů.Nemluvě o prebendách z PS. Tam jen zdržoval a kecal.

P. Lenc 18.10.2013 9:33

Re: Ráthova kauza

Vážený pane Holiši, dovolím si pár poznámek.Tato tak "zlá" pravicová vláda dokázala stáhnout deficit na 40 miliard, i když předpokládala ke konci roku deficit o 60 miliard vyšší.Vůbec není pravda, že Kalousek někdy řekl, že se nesplácí úrok, naopak poukazoval na jeho výši.KSČM se SPOLUPODÍLELA na krajských vládách v Čechách, které musí vracet peníze EU, o tom snad víte.Samozřejmně o korupci tady nešlo, že?A co se týče otevření prostoru pro vyšetřování korupce, tak to byla vláda Nečase, která po 20 letech toto vyšetřování umožnila.Nebo víte o nějaké  významné kauze do roku 2010 která byla otevřená a dotažená do konce?To, že Nečas a jeho vláda dojela na doslova pseudokauzu, to je jiná kapitola.A pokud vám vyhovuje ČSSD a její dopředu avizované zadlužování,(její známé enormní zadlužení v době 6% hospodářského růstu je vám snad také známo), tak není co dodat.

R. Langer 18.10.2013 11:44

Re: Ráthova kauza

Hm, tato "zlá" pravicová vláda dokázala stáhnout deficit na 40 miliard, ale otázkou je, jakým způsobem...

P. Lenc 18.10.2013 13:36

Re: Ráthova kauza

Víte o nějakém lepším způsobu?

L. Novák 18.10.2013 17:26

Re: Ráthova kauza

Neplatit úroky a dluhy (viz Paroubek...). :-)

J. Kadeřábek 18.10.2013 12:50

Způsob zatčení Nagyové nebyl jiný.

Jako by se jednalo o ženu.která vyvraždila půl republiky.