16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak to je ve skutečnosti

V pondělí 15. ledna vyšel na Neviditelném psu krátký článek o poslanecké imunitě. Autor – středočeský zastupitel za ODS Michael Pánek – se pokusil o kritiku institutu poslanecké imunity.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 17.1.2018 10:34

O nutnosti poslanecké imunity

mne přesvědčila volba pana Havla presidentem, kvůli které byl zatčen poslanec Sládek, jehož jediný hlas tím že chyběl, umožnil zvolení Václava Havla.

A to se neodehrálo v dávné minulosti, ale docela nedávno.

P. Rudolf 17.1.2018 8:19

Skvěle napsané

Přesně takové články potřebuje bulvární Pes jako pes drbání, jedině tak se dají vyvracet bludy mnohých zdejších autorů.

Na druhé straně to zároveň ukazuje, jak nekvalitní politiky u nás minulá doba vygenerovala (nejen v ODS) a jak je nevyhnutné, aby už konečně skončili v propadlišti dějin.

S. Sedlák 17.1.2018 5:19

Kde se ti právníci berou?

Dříve jsem myslel, že jen z Plzně. Teď už vím, že existuje Panevropská cosi v Bratislavě, kterou zase absolvovala paní Malá z Lelekovic (t.č. členka mandátního a imunitního výboru PS), což je vlastně Brno, ale jí se vyplatilo dojíždět 150km do Blavy.

Názory na imunitu a jak by měla být uplatňována je mnoho a mimo toho, jak ji popisují zákony se vytváří i určité zvyklosti. Téměř všude, alespoň v Evropě, je běžné, že politik podezřelý z porušení byť jen etických pravidel odstupuje a nedrží se funkce, jak to pověstné košile. Obviněný a přesto přebývající v politice - to už bývá unikát. Svého času Chirak cosi takového měl, ale také to skončilo ostudou. Holt Francouzi jsou zásadoví, pokud nejde o ně.

Kauza čapáku je zásadní a mě je jedno, že to bylo před deseti lety, kdy ta lumpárna začala a vlastně byla dokonána zpětným "prodejem" před pěti lety. Dva roky se táhne vyšetřování a jistě, drahý pane právníku, je vám jasné, že bez zpětného prodeje, by to bylo dost složité, něco šetřit.

Seznámil jsem se s šetřením Olaf (jsou tam stejné závěry jako policejní spis podle poslanců MaIV) a situace je jasná a nemůže dopadnout jinak, než odsouzením. Nejsme sice u soudu a ten se může táhnout, ale tam popsané konání porušovalo nejen pravidla EU pro dotace, ale ukazuje i na další trestné činy, které majitel dělal. Krytí ztrát ze zisku jiných firem jejich zahrnováním do nákladů k nim jistojistě patří a Policie se má čemu věnovat. Není náhodou, že každý pokus o nějaké vysvětlení otevře další, mnohem závažnější provinění. Těch lumpáren má premiér na krku dost a proto není na místě, aby byl ponechán na pozici a pokračoval v trestné činnosti a zasahoval do svých kauz.

J. Karlík 17.1.2018 8:58

Re: Kde se ti právníci berou?

Urválek by se lépe nevyjádřil.

M. Těhanová 17.1.2018 9:33

Re: Kde se ti právníci berou?

Co je prosím Urválkovského na přesně popsané situaci, do které jsme se dostali kvůli jednomu slovenskému šíbrovi.

Který tak přesvědčivě lže, že mu věří 30% voličů?

P. Lenc 17.1.2018 11:25

Re: Kde se ti právníci berou?

Jo, ono je vůbec zajímavé jak si berou "ochránci" té "pravé demokracie" do huby Urválky a spol.Ono být trefený tvrdou koblihou holt nese své výsledky.

T. Kubín 17.1.2018 2:50

dobré

Pěkne npasané.

Mimochodem, on ten Pánek píše takové bludy většinou, ale je s ním alespoň sranda.

P. Lenc 17.1.2018 11:26

Re: dobré

Jo, ale ta sranda je nebezpečně smutná a pořádně drahá.