20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak ministerstvo financí řídí ČEZ?

Zdá se to být podivný způsob, jak řídit největší podnik se státní účastí v zemi. Ministerstvo financí se nezeptá na vysvětlení zodpovědných orgánů ČEZ a.s., tedy představenstva a dozorčí rady, ale rovnou podá trestní oznámení na management firmy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 6.4.2014 19:56

Vzhůru do naší minulosti

Pan Babiš vytváří přičinlivě svůj stát ve státě, stejně jako pan Ištvan. Až se jim jejich dílo podaří, budeme žít ve státě, o jehož ekonomii rozhodují ústředně řízení byrokraté a v němž politiku dělá policejně soudní mafie. Budeme zpátky téměř v téže "říši zla", z níž jsme se s takovou radostí svými klíči vycinkali!

P. Khail 4.4.2014 16:57

Ony jsou i jiné historky

třeba tahle

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/201232/prisne-strezena-party-pana-z-hluboke-kmotrovi-dlouhemu-pral-i-kuba.html

Též je takové rčení o zloději volajícím ...

M. Kosejk 4.4.2014 10:40

---

Trefně to popsal pan Pečinka, tak si vypůjčím jeho věty:

"Vždycky však od něj zaslechneme větu: Chyťte zloděje.

V tom je slabost babišismu jako způsobu myšlení určitých vrstev kolem ministra financí. Jde po symp­tomech problémů a řešení vidí v utužení regulace a plánování. Když už ani to nefunguje, ukáže na někoho, kdo je příčinou nedostatku peněz, a jako ke spáse se obrátí na policii a státní zastupitelství, jež určitě toho darebáka, co způsobil nefunkčnost systému, chytí.

Volební skorovítězství Andreje Babiše bylo součástí velké protikorupční vlny, která se minulý rok prohnala českou krajinou. Z velké části šlo o nepřiznanou reakci na menší ekonomickou výkonnost a dezintegraci státu, což bylo formulováno v jazyce trestního práva. Jinak řečeno, příčinou toho, že se pět let máme hůř, není hospodářská recese, konkrétní chyby v ekonomické politice vlády, ale činy trestněprávní povahy.

Stejně jako si Miroslav Kalousek v minulých obdobích absolutizoval a zbožštil nízký deficit veřejných financí, také toto hnutí převádí všechny nedostatky na společný jmenovatel jménem koupce. Společenské problémy úplně přestaly být popisovány jazykem ekonomie, sociologie nebo mezinárodních vztahů a dominantním se stal jazyk trestního práva."

J. Stejskal 5.4.2014 0:04

Re: ---

A v tom posledním odstavci si pan Pečinka libuje, nebo pláče? Víte, ono okecávat dneska něco pro ODS je strašně těžké. Takže se musí hledat nepřítel. A už se našel. Obávám se, že to ale pro ně bude moc velký kalibr.

J. Stejskal 4.4.2014 10:22

Vážený pane poslanče.

"Lid ale přeci tak rád čte o tom, jak byl do sítí protikorupční policie chycen další korupčník ..." Už za tuto větu vám ji i přes imunitu měl někdo máznout. "Lid" totiž chce, aby to nebylo. To, že to tak je, je i vaše vina pohledu z akvária.

M. Kosejk 4.4.2014 10:35

Re: Vážený pane poslanče.

Lid chce spoustu nerálných věcí...  A když to nemůže dostat (což logicky nemůže), tak se alespoň baví lynčem.

V. Vlach 4.4.2014 13:17

Re: Vážený pane poslanče.

Vy jste ten lynč přežil? A bylo vláčení ulicemi?

J. Vozábalová 4.4.2014 23:54

Re: Vážený pane poslanče.

Vážený pane Stejskale, pan Jirsa není poslancem, nýbrž senátorem, ale to jen na okraj.

Ono tedy lid čte především Blesk a spol. a pěkně nahlas se raduje, "jak se jim to nandalo".

Jenže, když jakéhokoli představitele lidu zeptáte na cokoli konkrétního, co tedy dle jeho názoru ten dotyčný udělal - neví. Dokonce nemá ani nejmenší představu, v čem spočívá práce těch obviňovaných, jen samozřejmě ví, že kradli a on osobně by to jistě dělal líp a za menší peníze - vždyť "sedět v kanceláři" přece není nic složitého.

Ano, já bych byla také ráda, kdyby se člověk mohl spolehnout, že politici, manažeři státních a polostátních firem i vysocí státní úředníci jsou vedení ryze zájmem státu a v jejich hlavách není jediné postranní myšlenky. Vůbec nechci spekulovat o tom, v které partaji korupce, klientelismus a obhajoba osobních zájmů bují víc - v dané souvislosti to opravdu není důležité.Zákony proti korupci by jistě mohly být postaveny výrazně účinněji - byť to stejně záleží nejvíc o tom, zda někdo brát chce nebo nechce. Jistě - čím výš, tím větší pokušení - to je všechno pravda. Ale to ubohé bažení "po krvi a lynči", to odsouzení dříve, než nejen proběhl soud, ale než vůbec byla causa k soudu předána - to je opravdu mimořádně hnusný postup "lidu".

Nezmění-li se v brzkém čase něco pozitivním směrem, může se klidně stát, že v mnohých obcích nebudou v podzimních volbách kandidátky - proč by se někdo za vysilující práci, starosti 24 hodin denně, probdělé noci a každodenní zápas s těžko zvládnutelným množstvím povinností měl nechat vláčet bahnem, čelit naprosto nesmyslným obviněním a nakonec z toho soukolí vypadnout třeba formáně očištěný, ale zostuzený včetně rodiny až do třetí generace vpřed i vzad. Může mi někdo říct PROČ!

J. Stejskal 5.4.2014 0:02

Re: Vážený pane poslanče.

Moc nechápu váš příspěvek, k mé osobě. Spíš je to jakési provolání toho, co byste ráda a že nechcete lynč. Já také ne, ale za hloupé řeči se dřív v hospodě fackovalo. Pochybuji, že by instituce, které je pan Jirsa členem byla o moc lepší.

Co se týče smutnění nad tím, že nebudou v obcích kandidátky, mně nedojímá. Je to vždy o lidech a čím menší obec, tím více se lidé znají a vědí, co mohou od toho kterého čekat. Tam se dohodnou lépe než na úřadech městských částí, kam většinou přijde anonymní pitomec delegovaný jakousi stranou a stěží si dokáže rychle změnit bydliště.

B. Rybák 6.4.2014 19:40

Re: Vážený pane poslanče.

Doufal jsem, že s těmi, kteří vědí co lid chce a jeho jménem odsoudí "darebáky" (např. paní Horákovou) už máme tragických zkušeností víc než dost.

Na rozdíl od Vašeho "lidu" jsem přesvědčen, že je potřeba řešit naše skutečné problémy které máme především se zkorumpovanými EU-hujery usilujícími o to, abychom se definitivně stali EU-protektorátní montovnou, státem ovládaným policejně soudní (Ištvanovskou) EU-mafií a STBáckým mediálním magnátem a státem a EU dotovaným oligarchou v roli ministra všeho (schopného).

V to, že by tihle grázlové byli odsouzeni ani nedoufám. Stačilo by mi to, že už by nikdo nedostával "zámky", které oni (guv. Tošovský, Pilip, Špidla, Fischer, Gross..) od EU za svou vlastizradu od EU dostali!!!

J. Stejskal 6.4.2014 19:46

Re: Vážený pane poslanče.

Tak ten "lid" použil právě pan senátor a já ho dal do uvozovek. Takže netuším, jestli reagujete na mne, či pana senátora.

J. Skála 4.4.2014 4:08

A jak

ministerstvo dopravy řídí České dráhy? A jak ministerstvo obrany řídí armádu? A jak ministerstvo spravedl ...