29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

PRÁVO: Jak dlouho bude zpráva tajná?

Zprávu OLAF - orgánu EU vyšetřujícího možné podvody v oblasti evropských dotací - nedoporučuje státní zastupitelství zveřejnit. V českém případě to nejspíš bude znamenat možné budoucí úniky informací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 4.1.2018 23:03

Úvaha Olafovská

Jistá nechuť, seznámit občany s výsledkem zjištění OLAF, může mít za základ obavu, že by po uveřejnění zprávy mohla bublina prasknout a veřejné mínění by se ještě víc naklonilo k Babišovi. Když se zpráva dostane na veřejnost až po vyslovení/nevyslovení důvěry Babišově první vládě, nemůže způsobit tolik rozruchu a než se lidé zorientují, bude Babiš prohlášen za škůdce státu a bude s ním zatočeno. Ale i tak, mnohočetná koalice ze 7 stran a její vláda, myslím ,že příliš dlouho nevydrží.

Na zavěr - kdyby byla zpráva namířena ostře proti Babišovi, bude to už teď známo na samotách i na horách.

Počkejme si ještě několik dnů a uslyšíme, co jsme slyšet neměli.

S. Sedlák 5.1.2018 6:19

Re: Úvaha Olafovská

Jste s Bartoněm fázově opoždění. Už se ví, že se peníze (prozatím) musí zaplatit z našeho SR dokud se to nepodaří z toho zloděe vymlátit.

L. Písařík 5.1.2018 6:25

Re: Úvaha Olafovská

Sedláku, asi jste nesprávně informován, nikdo nic mlátit nemusí, řekla včera u Soukupa ministryně financí. Peníze z Bruselu budou použity na jiný projekt a navíc, Čapí hnizdo není jediný projekt, je jich asi sedm, co se Olafovi nelíbí.Chce to trochu sledovat, co frčí.

S. Sedlák 5.1.2018 6:42

Re: Úvaha Olafovská

Co to plácáte??

I kdyby se ve lhavé televizi vyjářila prolhaná t.č.MF jakkoliv, tak bude velmi obtížné čerpat peníze z dávno ukončeného období. To bychom bývali mohli čerpat i ty peníze, které jsme nedočerpali (před koncem období to hodit na nějakou ptákovinu pak říct sorryjako).

Ty peníze už čapáku vyplaceny byly z našeho státního rozpočtu a následně jsou požadovány od EU. Od EU nepřijdou a tak je bude třeba z toho zloděje vymlátit, aby je do toho našeho rozpočtu vrátil, vy Einsteine.

P. Vaňura 4.1.2018 19:09

Vypadá to, že čeští občané jsou PITOMCI NA KVADRÁT,

přinejmenším politici toto předpokládají. Olaf totiž NEMOHL nic zjišťovat sám, jednal na základě materiálů, které mu poskytla ČR. Takže realita je taková, že politici PŘIPRAVILI ČR O 50 milionů, jen proto, aby poškodili Babiše, jinými slovy, v zájmu VLASTNÍCH KORYT!

S. Sedlák 5.1.2018 6:17

Re: Vypadá to, že čeští občané jsou PITOMCI NA KVADRÁT,

Je až zarážející, jak něco tak hloupého, jako vy, může mít potřebu se k věci vyjádřit, Jistěže Olaf vedl svoje šetření na půdě ČR a jednal i s příjemci dotace. Ono se těžko věří jedincům, kteří dokáží ztratit veškerou dokumentaci k pževodům majetku. Přitom veškeré dokumenty je dle zákona nutno archivovat po dobu 10 let.

R. Tichý 4.1.2018 17:14

Kauza neni vyrobena proti Babisovi, jen ho dobehlo neco, co kdysi provedl a nemelo se to nikdy zjistit!

M. Prokop 4.1.2018 17:47

Re:

Jedno z mnoha toho, co navyváděl, ano.

I. Širůček 4.1.2018 17:09

Copak mi to jenom připomíná...

"Vzhledem k obsáhlosti spisu, který údajně čítá mnoho tisíc stran..."

Aha, už vím. Když měl Baloun přinést npor. Lukášovi sardinky, které právě sežral, dostal radu: "Rozhodně nechoď s prázdnou, vem sebou aspoň deset prázdnejch plechoveK...

P. Hlosta 4.1.2018 16:37

Mám stejný názor jako pan Bartoň

Ovšem to je irelevantní, protože bude vytvořen veřejnoprávně stvořený názor a ten bude nucena veřejnost neustále poslouchat při politických vstupech do veřejnoprávního prostoru. Babiš má mocného nepřítele, který je v koalici s EU, tedy tou oficiální EU a ne skutečnou, občanskou. Je nejvýš tragické, že není veřejnoprávní prostor nezávislý a proto i ovlivňuje celkové klientelisticko korupční prostředí společnosti k službě proti svobodě a demokracii.

Ani tak nezáleží na skutečném provinění, či neprovinění Babiše, jako na tom, jestli se veřejnoprávní prostor postaví za kterou postavu v politice, nebo proti které. A tak zapnutím ČT, či Českého rozhlasu začne vždy masáž, která nám ukáže tu "správnou" cestu, k tomu "správnému" názoru. Je navýsost nepříjemné, že si musím tuhle "službu" platit ze svého.

M. Prokop 4.1.2018 17:50

Re: Mám stejný názor jako pan Bartoň

Nebojte se. Jednak veřejnoprávníci zase až tací hrdinové nejsou, takže až si Bureš obsadí Rady, budou jen vrnět.

A svých médií má Bureš taky dost, tak o veřejnoprávní ani zavadit nemusíte. Platit je musíte, to jo, ale to já taky.

P. Vaňura 4.1.2018 19:12

Měl bych návrh ohledně koncesionářských poplatků,

navrhuji možnost jejich asignace ze strany PLÁTCE, TEDY OBČANA!

Občan by měl mít právo rozhodnout, která z celostátních televizí, tedy ČT, Nova, Prima a Barrandov JEHO 135 Kč dostane!

J. Dvorská 4.1.2018 14:49

Babiš

Pokud Babiš nebude se zodpovídat za své podvody, tak v tomto státě je možné provádět lumpárny zcela v klidu a nikdo nemůže být potrestám !Metr stejný pro každého podvodníka.

I. Širůček 4.1.2018 17:10

Re: Babiš

Takže zůstane vše tak, jak to bylo i před Babišem ...

M. Moravcová 4.1.2018 12:30

Babiš-Bureš je oficiální

zloděj. Jinak by neměl nikdo problém závěry zprávy zveřejnit. Nikdo ji nechce číst celou, chceme ale vědět jestli se podvod stal nebo nestal. Podle chování všech zúčastněných - od Babiše po MF se podvod stal a to velmi vážný. Žádná politická, ale zlodějská kauza. Navíc nám hysterický premiér sděluje, že Agrofert žaloval u evropského ombudsmana, že OLAF neoprávněně šetřil dotace na Čapí hnízdo. Bylo-li by vše v pořádku, proč by Agrofert žaloval, vždyť jemu do toho nic není. V době přijetí dotace přece AGrofert s Čapím hnízdem neměl nic, ale vůbec nic společného. Nebo přece jen? |majitele, právníky, finance?

P. Vaňura 4.1.2018 19:19

Jestliže Olaf Agrofert zmiňuje, může ho Agrofert žalovat

Dokonce může žádat náhradu za "poškození dobrého jména firmy."

V podstatě VŠECHNY dotace jsou svým způsobem "PODVOD," protože se automaticky předpokládá, že se žádosti budou psát, tak, aby se vešly do požadavků. Dokonce se v rámci dotací ZŘÍDILY FAKTICKY FIKTIVNÍ REGIONY, aby se "vešly" do požadavků EU!

L. Písařík 5.1.2018 6:28

Re: Babiš-Bureš je oficiální

Moravcová, vy byste mohla nahradit tu bulharskou ybabuyjaggu. Má poklona.

J. Fridrich 4.1.2018 11:59

Pro naše hluché analfabety - ministryně

Pro naše hluché analfabety - ministryně financí jasně oznámila, že zpráva OLAFu bude zveřejněna do konce tohoto týdne.. Panimájetě ob étom druzjá ?

F. Kusák 4.1.2018 11:32

Všechny informace

týkající se Čapího hnízda filtruji, extrémně mě unavují a obtěžují. Jestli je Babiš a spol. zralý na vydání, ať je sněmovna vydá a ať stojí před soudem, ale proboha, ať je to co nejrychleji. Nebude-li ANO schopno sestavit vládu, nechť jsou nové volby. Je to protivné, ale nic jiného nepřichází v úvahu. Voliči - občané rozdají znovu karty. A dlouhá plkání politologů, hrátky a kecy v ostatních stranách, zejména těch "demokratických", manipulace pisálků na různých serverech nic neřeší. To jsou právě ti, co společnost rozdělují. Každý má právo, podle vlastního úsudku volit toho, o kom si myslí, že bude lepší, že má lepší řešení. S tímto přesvědčením jsem vítal změny v roce "89" a toto přesvědčení mně zůstalo.

M. Šejna 4.1.2018 11:24

vždyť je to úplně jedno, co OLAF napsal

pro část českých občanů je Babiš gaunerem, i kdyby OLAF napsal, že dotace byla úplně v pořádku.

Pro druhou část českých občanů je Babiš svatej, i kdyby ho české soudy poslaly na 20 let do kriminálu.

J. Dvorská 4.1.2018 11:22

Olaf

Zpráva o podvodu Babiše je tajná /!/, ale zaplatit to musíme z peněz, které jsme nasypali do eráru MY ! Fakt neuvěřitelné !

M. Zdobinský 4.1.2018 9:47

Stačila jedna věta

Stačilo napsat tu jednu větu,cituji : "To jen ukazuje hloubku kauzy, která je jasně politickou kauzou vypracovanou proti dnešnímu premiérovi". Pak víme na čí straně autor stojí. Co je na rozkradení (pardon neoprávněném čerpání) dotace proboha politického? Mně teda nejvíc pobavila argumentace pana spolustíhaného Faltýnka na ČT1,že Babiš ty peníze neměl krást zapotřebí ,protože 50 mega jsou pro něj vlastně drobné.

Všeci kradnú,jen já čerpám, ale jen velké...

P. Götze 4.1.2018 9:53

Re: Stačila jedna věta

No vidite, a my ostatni si radeji precteme cely clanek, abychom znali kontext. Vam staci jedna veta. Prddpokladam, ze vam staci vlastne jen titulky, vy zadne clanky cist nemusite.

M. Prokop 4.1.2018 10:09

Re: Stačila jedna věta

Těch 50 melounů je opravdu (pro Bureše) prd, ale na rozdíl od Faltýnka by mne zajímalo, proč se tedy do té konstrukce, navíc s využitím příbuzných, o které se později tak bál, vůbec pouštěl. Asi ze zvyku, vyžrat vše, co se vyžrat dá - viz i korunové dluhopisy. No, káknul si na hlavu pěkně.

V. Kotas 4.1.2018 11:31

Re: Stačila jedna věta

Co by to nezkusil, když to dělalo mnoho jiných. Také to mohlo fungovat jako test úřednictva.

M. Prokop 4.1.2018 17:52

Re: Stačila jedna věta

Zřejmě to mnoho jiných dělalo šikovněji, nebo při tom nevřeštěli, že "všetci kradnú!"

P. Götze 4.1.2018 22:07

Proste ostatni nevalcuji stare politicke struktury. Cili rozdil je v jedinem, politika.

S. Sedlák 5.1.2018 6:25

Re:

To už vám v té kebuli nezůstalo nic jiného než marmeláda z koblih.

P. Selinger 4.1.2018 11:18

Re: Stačila jedna věta

četl jsem celé, ale názor mám stejný. Nezapře se, že blog má na Idnes

P. Rudolf 4.1.2018 7:34

Jelikož to byli politici

kdo udělal tuto kauzu veřejnou, bude i nadále žít svým mediálním životem, lhostejno, jestli zpráva OLAFU unikne nebo ne. Nic však neškodí vyšetřování trestného činu víc, než jeho medializace. Proto doufám, že policie,ev. soudy, budou pracovat rychle, čímž jedině utnou různé spekulace.