19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Hlavním vodítkem politiků musí být zákon

Právní stát občas nachystá past i demokratickým politikům. To ovšem není důvod, aby s Bohuslavem Svobodou volali, že jde o „konec demokracie“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 14.9.2016 10:20

A ještě jeden výrok z Třetí říše

"Předchozí vlády měly plno plánů, jak vybřednout z krize, ale žádný plán, který by se skutečně začal realizovat."

Andrej Babiš si vysloužil pokřik zelených když řekl, že se k "dopravním stavbám vyjadřuje i jezevec z blízké nory." Pan Babiš se mýlil, vyjadřuje se k tomu i jezevec z nory 200 km daleko!

Neumím si představit lepší propagaci pro diktaturu, než rozhodování soudu v kauze Opencard!

P. Vaňura 14.9.2016 10:13

Takže, Vůdce velkoněmecké říše soudruh Hitler

dokázal postavit 3800 km dálnic za méně než polovinu doby, kterou u nás trvají právní tahanice kolem jejího povolování. O tom, že jeden den nařídil, aby se jezdilo vpravo a druhý den se jezdilo vpravo, jsem už psal.

Přístup pana autora pouze potvrdí názor soudruha Hitlera, že demokratická žvanírna je naprosto nefunkční státní forma, kterou je třeba zavrhnout!

Dnes už je sice Hitler dávno po smrti, ale tyto argumenty neztratily platnost zejména vzhledem k tomu, že situace v povolování staveb se pořád zhoršuje, což má významné ekonomické dopady na celou společnost!

A k povinnostem státních úředníků patří mimo jiné zabránit ekonomickýjm škodám.

T. Marný 14.9.2016 11:02

Re: Takže, Vůdce velkoněmecké říše soudruh Hitler

K poslední větě - to by k těm povinnostem musela být společnost vychovávána už od školky. To se bohužel neděje. I demokracie má své hranice. A co se týká výstavby dálnic, liniových staveb, stačilo hned po r.1989 převzít německý systém a všechny plánované stavby už 15let byly v provozu.

P. Vaňura 14.9.2016 12:16

To byste musel z rozhodování vyloučit politiky a jejich

výpalné vymáhající kamarády z neziskovek. A pak ještě oživit rozkošný komunistický zákon o "poškozování zájmů republiky v cizině" aby si dotyční nemohli stěžovat do Bruselu...

Protože je to EU, která je dnes pověstnou žábou na prameni...

T. Marný 14.9.2016 13:30

Re: To byste musel z rozhodování vyloučit politiky a jejich

Nesmíte zapomenout na ty žalobníčky s neziskovek, médií, i státní správy, kteří do toho Bruselu donášejí.

P. Götze 14.9.2016 9:36

RE

Konecne to nekdo pojmenoval jak to je. Politik tu do haje neni od toho, aby resil, jestli je to politicke rozhodnuti a tudiz se na nej zakony nevztahuji, nebo ne. kde to do haje jsme??? Mohli to myslet tisickrat dobre, ale bud porusili zakon nebo ne. Maximalne to muze soud brat jako polehcujici okolnost. Ale proboha, pokud mame zakon a politikum ten zakon vadi, tak kdo jiny, nez oni ho muzou zmnit a nikoliv obchazet?

P. Vaňura 14.9.2016 10:30

Jen si zkuste představit, že by primátor Svoboda

nechal zastavit pražskou dopravu do doby, než se právní problémy s Opencard vyřeší. Něco jako udělal Hudeček v kauza Blanka.

Podle soudů by toto bylo naprosto v pořádku...

P. Götze 14.9.2016 10:50

Re: Jen si zkuste představit, že by primátor Svoboda

Soud neresi, co je v poradku, soud resi, pokud je neco protizakonne, na zaklade obvineni ze strany policie a statniho zastupce. A nemuze delat ani nic jineho. Jak byste si to predstavoval aby to fungovalo? Ze mezi politikem a soudem bude nejaky politicky organ, ktery rozhodne zda to soudit nebo ne? Toz tak to tady nebyl ani za Bema.

P. Vaňura 14.9.2016 12:26

Zařídit to tak, aby takovéto kauzy vůbec nešly žalovat!

Jinak přijde nový Hitler a ten to zařídí...

Jak je možné, že nikdo není stíhán za ČTVRT MILIARDY, vyplacené za "právní posudky" v kauze Opencard, když všechny smlouvy jsou pro město krajně nevýhodné???

Mimochodem, žaloby na Rooseveltův New Deal byly Nejvyšším soudem USA zamítnuty ne proto, že by žaloby nebyly zákonné, ale proto, že soudci si uvědomili, že jinak budou hledány cesty, jak vyřadit z rozhodování Nejvyšší soud a změnit třeba i ústavu.

P. Rudolf 14.9.2016 9:00

Stejně ostudné

a možná ještě nebezpečnější, než to o konci demokracie, bylo jeho prohlášení, že politiky by neměli trestat soudy, ale voliči. Jsme si před zákonem všichni rovni, ale dle něj by si někteří měli být rovnější.

K. Janyška 14.9.2016 8:56

Hlavním vodítkem nás všech musí být jen a jen soukromé

právo. Prto je demokracie velmi nebezpečná a vede neomylně k totalitě, neboť v ní není respektováno. Je nahrazeno nátlakým mechanismem většin... Dzp.

P. Maleček 14.9.2016 3:43

Dobrá zpráva

Tak ona je prý ta naše česká demokracie, dle premiéra Sobotky v ohrožení, či dokonce končí? Nu dobrá zpráva v tom, že z toho plyne, že tu prý demokracii máme.

Nebýt tohoto výkřiku socialistického totalitáře, tak by si toho nikdo ani nevšim.

T. Marný 14.9.2016 6:45

Re: Dobrá zpráva

Problém je právě v té české demokracii. Jelikož je to parodie na demokracii, jak ji známe ve světě ( nejen ve Švýcarsku, což je téměř nedostižný vzor ) a ani po 25letech, téměř žádné náznaky se poučit ve světě a přebírat to nejlepší z něho ( nevymýšlet vymyšlené ). I když plno vzorů a tradic máme i v 1.republice.

P. Dvořák 14.9.2016 3:28

Zákon se stává hadrem. Hůl se vždycky najde.

Není daleko doba, kdy dikce zákona bude znít:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: To červené kolečko je zelený čtvereček.