23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

PRÁVO: Exekutorské žně

Šéf socialistických poslanců Tejc chce vyčlenit 35 miliónů na vznik nových soudních úředníků dohlížejících na exekutory.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 8.12.2014 15:03

Jó kapitalismus, je...

...kapitalismus! Na druhou stranu takový dlužník zase nemusí stát frontu na banány!

R. Langer 8.12.2014 15:44

Re: Jó kapitalismus, je...

Jste si jistý, že se v tomto případě jedná o kapitalismus? Máte představu, co ten pojem vůbec znamená? Já jenom že ti exekutoři jsou banda socanských příživníků s vylobovanými mafiánskými zákony na míru, pokud to nechápete, stejně jako OSA a podobné mafiánské spolky.

K. Luboš 8.12.2014 18:10

Tak to jsem se naprosto jistý!

Český neoliberální kapitalismus představuje volnou soutěž mezi svobodnými a svéprávnými lidmi o materiální hodnoty i nemateriální výhody, jejich množství je omezeno. Stát do této volné soutěže nemá a dokonce ani nesmí zasahovat.

A je proto logické, že ti „schopní“ profitují na úkor těch „neschopných“, tzn. že ten, který dokáže smlouvu sepsat tak, aby byla co nejvíce v jeho prospěch, se obohatí na úkor toho, co si smlouvu nepřečte anebo ji není schopen pochopit.

Ale nechápu, proč já, starý levičák, tohle musím vám, pravičákům, furt a pořád a furt dokola opakovat!

J. Vintr 8.12.2014 18:26

Re: Tak to jsem se naprosto jistý!

Co to plácáte o kapitalismu a volné soutěži? Většina těchto zlodějen se děje podle zákonů, přijatých zkorumpovanými poslanci na objednávku neobolševických mafiánů a v součinnosti s justicí a policií. které se také hemží bývalými bolševiky ...

K. Luboš 8.12.2014 19:05

Jako starý levičák Vám musím...

...vysvětlit princip českého neoliberálního kapitalismu. Není to o tom, že jsme si všichni rovni, ale je to o tom, že máme rovné příležitosti...

Říkáte „zkorumpovaní poslanci... No ale každý si přece mohl zkorumpovat svého poslance, aby mu protlačil nějaké zákony, každý si přece mohl zkorumpovat svého soudce anebo policajta. (No a jak nám vysvětliv V. Klaus, když se na to nepřijde, tak celkem o nic nejde!)

A tak se správně musím ptát: Když jsem to já nedokázal, tak proč to jiní dokázali? Chyba je tedy ve mně...

A proč sem taháte furt ty bolševiky!

J. Jurax 8.12.2014 19:53

Re: Jako starý levičák Vám musím...

No, chyba ve Vás vskutku je, ale jak patrno z Vašich příspěvků jiná, než se domníváte :-)

M. Pechr 8.12.2014 21:04

Re: Jako starý levičák Vám musím...

:-))

...velmi trefné...do černého... :-))

J. Vintr 8.12.2014 20:11

Re: Jako starý levičák Vám musím...

Já jsem žádné bolševiky netahám. Oni tady prostě jsou a po převlečení kabátů to tady dál ovládají ...

Ostatně slovo kapitalismus je výmyslem těch dvou továrnických synků Marxe a Englse. V normálním světě existovalo jen tržní hospodářství - než ho téměř beze zbytku zadusila státní byrokracie

M. Pechr 8.12.2014 21:11

vidim to takto:

...toto je levicová představa pravice, vzniklá z levicových projekcí vlastní temné stránky do podstaty pravicově uvažujícího... ...proto typický levičák potřebuje organizovat ty druhé nebo být sám organisován...

P. Vaňura 8.12.2014 19:04

Budete se divit, ale v nejkapitalističtějších USA by

měl "neschopný," který by zažaloval exekutora mnohem VĚTŠÍ šanci, že uspěje, než u nás. Nezapomeňte, že by to mohla rozhodovat porota, složená z poměrně zbožných lidí, kterým se lichva HNUSÍ!

K. Luboš 8.12.2014 19:09

Ani se nedivím!

Jen si to přečtěte na internetu! USA jsou ta nejsocialističtější země a demokrat Obama ten nejsocialističtější prezident. Úplná reinkarnace G. Husáka.

J. Lepka 8.12.2014 16:51

Re: Jó kapitalismus, je...

Vskutku ?

Máte to ale trochu pomotané, to byli socialisti, kdo hlásal do světa, že dluhy se nemusí platit!

K. Luboš 8.12.2014 18:27

Přesně Vás nechápu!

Takže jakože sklon se zadlužovat je nějaké dědictví socialistické minulosti? No, ještě že tu minulost máme, furt je na co se vymlouvat... Když to nešlo Masarykovi, tak za to mohlo Rakousko („tři sta let jsme trpěli“), když to poprvé nešlo demokratům, tak za to mohli Němci, když to nešlo komunistům, tak za to mohli Němci a demokrati a hlavně ty „přežitky minulosti“, no a když to nejde po druhé demokratům, tak to jsou zase ty přežitky po komunistech!

Ale schválně, jmenujte mě jediného socialistu, který tvrdí, že dluhy se nemusí platit!

P. Vaňura 8.12.2014 19:06

Re: Přesně Vás nechápu!

Jiří Paroubek!

K. Luboš 8.12.2014 19:13

No, dobrá,...

...už stačí jenom odkaz na citaci... Tak zkuste vymyslet alespoň ještě jednoho!

P. Vaňura 8.12.2014 19:45

Re: No, dobrá,...

https://www.youtube.com/watch?v=shCl4DGqhyU

jinak též

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/dluhy-se-neplati

D. Nowodny 8.12.2014 21:29

Re: Jó kapitalismus, je...

To neni "kapitalismus", ale vylozene MAFIE, podporovana "oficielne" statem, respektive necim co se vydava za vladu !

P. Vaňura 8.12.2014 13:33

Jedna naprosto nekorektní otázka,

bylo by toto myslitelné v Třetí říši? (o zločinech nacistů horších, než toto, pomlčím).

R. Langer 8.12.2014 15:36

Re: Jedna naprosto nekorektní otázka,

No, v Třetí říši vás prohlásili za Žida, židomila nebo jejich pomahače, majetek vám sebrali, a dali vás do koncentráku. Komouši vás prohlásili za imperialistu, kulaka nebo jejich pomahače, majetek vám sebrali, a dali vás do kriminálu. Jenom tak, jak se jim chtělo.

Ještě nějaký dotaz?

P. Vaňura 8.12.2014 17:09

Já se o totalitních režimech nepřu, ALE

musel jste být jejich nepřítelem nebo alespoň nedostatečně loajální osobou (v tom byli komunisté horší, než nacisté), za to Vás mohli i zabít.

Ale takovouto zlodějskou svoloč, jako jsou naši exekutoři, by nikdy nestrpěli, pokud by nebyla součástí systému. A kdyby byla součástí systému, požívala by jen prebendy systémem určené.

R. Langer 8.12.2014 17:44

Re: Já se o totalitních režimech nepřu, ALE

Ano, oni by je nestrpěli,protože všechno ukradli SAMI!

P. Vaňura 8.12.2014 13:27

A kolik exekutorů už bylo zastřeleno?

To je totiž jediná cesta, jak přinutit naše zkorumpované poslance, aby zákon změnili.

Když je ten zákon PŘIJÍMAL, byl proti jen Marek Benda a dva další poslanci za ODS!

D. Polanský 8.12.2014 12:55

Autor má jistě pravdu,

jenomže takové dopilování zákonů v našich podmínkách je nereálné. Cesta by byla, okoukat to z německých zákonů, jenomže to naši zákonodárci řeknou, že naše podmínky jsou tak specifické, že se ty německé zákony ani po úpravě na ně nehodí.

V každém případě na exekutorských zákonech naše demokracie ztrácí moc bodů. A pak ten údiv, že mnozí občané volí komunisty.

R. Szewczyk 8.12.2014 12:20

hm

bych zdokonalil zákon o exekuci,a to tak ,aby plně dostál svému jmenu,pokud by popravovaný splatil alespoň padesátinásobek svého dluhu,musel by být utracen a to tak,že pověšením na hák,jeho případná manželka veřejně upálena,děti utopeny,pokud zbyl nějaký majetek,propadne popravčímu,ostatní příbuzní se složí na kauci ve výši ,jaká již byla zaplacena,a to každoročně,pokud by bylo málo příbuzných,postupuje se podle shora uvedeného,zároveň se mezi povinné zařadí spolužáci všech absolvovaných škol,včetně učitelů,neplatí pro školníky a pošťačky.

D. Polanský 8.12.2014 13:14

Re: hm

Také se dočkáte, chce to jenom trpělivost. Ještě jeden nebo dva Pospíšilové a vaše slova se stanou skutkem.

I. Hil 8.12.2014 10:04

Poslanci jim jdou naopak na ruku..

Viz dílo ministra Pospíšila

F. Lesniak 8.12.2014 9:41

Třeba takto plní vláda slib

o snižování nezaměstnanosti. A co nový úřad Bělobrádka, kde vznikne také několik desítek dobře placených míst??!! Není to paráda? Sníží se nezaměstnanost a zlepší se statistika výše průměrných výdělků. Každá vláda politická strana před volbami slibuje snižování byrokracie a každá činí opak. A co se týče těch, kteří si půjčují. Co k tomu dodat? Všichni mají plné huby toho, že stát se zadlužuje a přitom se chovají naprosto stejně. A když si už někdo musí půjčit, tak je problém si vybrat alespoň trochu solidní banku a pozorně si přečíst podmínky a zvážit všechny svoje možnosti splácení? A ti Polaneckého kamarádi, které zmiňuje, zřejmě patří asi do IV. cenové skupiny. Z půjčky 30 tisíc zaplatit 1,5 mil. je opravdu síla. Proč mu autor neporadil?

D. Polanský 8.12.2014 13:11

Autor neporadil?

Nemohl. Ctí zákony. Možná, že by mohl zpracovat změnu zákona a začít o ni bojovat.

Je vůbec zajímavé, že tak lidi rádi píšou o svém boji proti komunistům, ale teď se jim již jaksi nechce bojovat.

R. Langer 8.12.2014 15:46

Re: Třeba takto plní vláda slib

No, také mi ta historka jaksi připadá přitažená za vlasy. Možná taky autorovi ten jeho "přítel" neřekl úplně všechno, nebylo by to nic zvláštního...

P. Vaňura 8.12.2014 16:55

Pane Langer, do exekuce se můžete

dostat ANIŽ VŮBEC NĚCO VÍTE. To byla vůbec NEJHORŠÍ praktika exekutorů, skoupili AN BLOCK třeba nedoplatky za elektřinu po lidech, kteří se přestěhovali a příslušný distributor jim na to ani neposlal složenku k zaplacení, protože se mu to nevyplácelo.

Já sám jsem měl podobný problém s pojistkou na auto, oni tvrdí že poslali nikoliv doporučeně složenku, ale já ji nedostal (nebylo to doporučeně, jak bylo u této firmy zvykem). Přitom jsem se na to informoval u místní pobočky té pojišťovny, kde mě řekli, že mě budou ještě vracet (což udělali ale jiný nedoplatek, což mě ten zástupce říkal že to spojí, vymáhali, já jsem dostal "předžalobní upomínku.")

Nakonec jsem to zaplatil ale oni mě to vrátili zpět, handrkoval jsem se o to asi 14 dní.

Domnívám se, že se jednalo o nějakou "spolupráci" exekutorské firmy s některým z pracovníků příslušné pojišťovny, možná dostali strach, že by to celé mohlo prasknout.