19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Duševní atletika Michaely Marksové

Když nemám argumenty, začnu urážet. To je situace, kterou minulý týden předvedla Michaela Marksová Tominová směrem k poslankyni Jitce Chalánkové. Marksová je ráda, že Jitka Chalánková brzo skončí v politice, ale ...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Nowodny 7.5.2017 22:33

Vždy

mne "pobaví" ta reklama od "zonky.cz" : matka v jiném stavu a s dvěma dětmi vedle sebe je štastná, že ji dobráci pújčí na kamper ! Z čeho žije, kde je fotr ?

J. Tachovský 7.5.2017 13:44

Autor se v jedne veci myli

U soudu se lze domahat uplne vseho. Soud se musi zabyvat kazdou, byt nesmyslnou, zalobou. Z toho plyne, ze kdejaka pomatena zena se muze soudne domahat treba toho, aby ji otehotnel treba Karel Gott. Nicmene takovy soud projede a prijde o soudni poplatky plus bude muset zaplatit advokata sveho i zalovane strany.

D. Kolben-Kolář 7.5.2017 1:11

Švédská teorie lásky...

... v originále The Swedish Theory of Love, dokumentární film italského režiséra Erika Gandiniho, žijícího dlouhodobě ve Švédsku, loni promítaný na festivalu Jeden svět. Jistě jej bude možné někde vidět na internetu i bez registrace. Jedna jeho část (volně dostupná, anglicky, téměř celá kromě závěru, zde počínaje 8:35 https://www.youtube.com/watch?v=0E-QKPu0TwA) je věnována právě samoobslužnému oplodnění. Žena si v e-shopu spermabanky vybere dárce, objedná semeno, zaplatí kartou, dodávka jí doručí mraženou dávku s aplikátorem. Po rozmražení odchází si lehnout a nohy opírá o zeď, aby měla pánev vysoko. Do toho komentátor čte návod, jak postupovat - detailů vás ušetřím a toto ve výše odkazovaném úryvku chybí. Co nechybí je majitel spermabanky s výzorem kostlivce vážně vykládající, jak pomáhá lidstvu, a z jeho řeči se člověku obrací žaludek.

J. Novak 7.5.2017 7:42

Re: Švédská teorie lásky...

Je k nalezení na ulozto.cz s titulky cca 3.4 GB, angl. verze cca 1.8 GB.

P. Aron 7.5.2017 12:32

Re: Švédská teorie lásky...

Mám na to asi stejný názor. Přiznám se ale, že shlédnutí si raději nechám ujít.

J. Kanioková 6.5.2017 21:13

A. Tomský -

Těžko dnes mluvit o autoritě, ale o těžkém dětství a poznamenané budoucnosti bez otců mluví pediatři i psychologové často. Za přiměřený trest pro otce, kteří opustili svou rodinu, považoval ještě v polovině 19. století ideolog liberalismu J. S. Mill osm let galejí.

Netušil, že jednou rovnostářství feminismu rozvrátí rodinu a nepřítomní otcové si vyléčí svědomí či pocit viny pouhými alimenty. Má tedy stát posilovat újmu otcovství? Má zvyšovat nemalý počet rozpadlých rodin? A musíme-li se dnes vyjadřovat mlhavým jazykem lidských práv, rozum utrpí, argumentace o hypotetickém právu na dítě se mění v protimluv a práva se množí. Nemají pak i děti jakési mlhavé právo na úplnou rodinu? A co svobodní muži, neměli by i oni mít právo na dítě, nájemné těhotenství by se jistě dalo zařídit?

Demokracie sice může být založena na občanských právech, ale nikoli na nápravě křivd, neřkuli těch pomyslných. I pečovatelský stát má znát své hranice, ani on nemá povinnost a prostředky, aby napravoval všechny důsledky osobního selhání či smůly v partnerských vztazích, natož produkoval polosirotky.

Parlamentní diskuse však vyjevila hlubší problém, když paní ministryně napadla jednu poslankyni za opovážlivou zmínku o neexistenci základního práva na dítě a vyjádřila uspokojení, že tahle „blázen” ženská už nebude kandidovat.

Urážlivý útok ministryně připomíná dávné sekernice budovatelského režimu. I ony věřily, že mají na své straně objektivní pravdu „vědeckého” historicismu, i ony vedly zápas o osvobození Člověka a odmítaly o svém politickém náboženství diskutovat. Marx-leninismus nezemřel, získal pouze novou, neméně vědeckou formu v genderové (pohlavní) rovnosti.

J. Jurax 7.5.2017 0:55

Re: A. Tomský -

Souhlas.

Ta ministryně už dlouho jeví příznaky syndromu BSE.

P. Portwyn 7.5.2017 9:00

Re: A. Tomský -

Bohužel to není tak jednoduché - Engelsové hráblo, časem ji to přejde a bude to zas O. K. Snaha dostat otce pryč z rodin je společná spoustě lidí a do značné míry se jim to už podařilo.

Podle mne to začalo rebelií koncem 60. let a odmítnutím autority. Základní autorita v rodině býval vždy otec, takže kdo je největší terč levicového liberála?

A naočkovali to do hlav lidem, mj. skrze filmy apod. V kolika moderních filmech je otec kladná postava?

P. Aron 7.5.2017 12:38

Re: A. Tomský -

Souhlasím naprosto s paní Kaniokovou i s vaším doplněním.

P. Portwyn 7.5.2017 9:06

Re: A. Tomský -

Máte naprostou pravdu s tím, že systematické rozbíjení rodiny jako instituce obsahuje i snížení odpovědnosti otce za své dítě.

Nicméně zdaleka ne vždy je to otec, který rodinu opustí. Často bývá z otec z rodiny vyhnán, protože matce něco přeletí přes nos (např. že vztah už není tak romantický, jako vztah v tom filmu s Hughem Grantem, co viděla minulý týden). Matka sama, kamarádky s dobrými nápady i pracovnice OSPOD se pak postarají, aby nic víc než alimenty z jeho vztahu s dítětem nezbylo.

Š. Hašek 7.5.2017 18:05

Re: A. Tomský -

Naprostý souhlas s paní Kaniokovou.

To, že "novoobčanský projekt/objekt" Marksová-Tominová jest schopen tak asi jen psát bláznivé články do čtvrtečních gendermagazínů a nikoliv soustavně pracovat pro rozvoj státu, nebylo našemu milému předsedovi vlády (při jejím jmenování) dost jasné.

B. Lukáš 6.5.2017 16:16

Marksová a klesající preference ČSSD.

Paní poslankyně Marksová se svým výrokem vůči poslankyni Chalánkové zařadila mezi militantní levicové "pokrokáře -feministky" , přičemž si zřejmě neuvědomila, že preferencím ČSSD uškodila. Pokud ČSSD staví na takových to osobnostech, pak se nelze divit, že padá do politického pohřebiště.

Podobný názor autora je k přečtení na tomto I.D., N.Pes z 29.4.2017 od M. Šichtařové , viz :

Sichtarova.blog.idnes.cz,

P. Bolec 6.5.2017 16:05

Zdechovský, je to váš názor !

Na druhé straně názory KDU a vaše ve věci imigrantů jsou také známé. Stačí si připomenout výroky Svobody (EU), Gabala, vaše, sponzora KDU Sekyry, s jehož výrokem že mladým muslimům se musí pomáhat, že jsou křehcí.....To je mi záměr toho trdla Marksové o moc bližší.

J. Jurax 7.5.2017 0:56

Re: Zdechovský, je to váš názor !

No, po mém soudu oba zmíněné názory svou blbostí mlátí o nebesa.

P. Portwyn 7.5.2017 9:08

Re: Zdechovský, je to váš názor !

No... ale je to zajímavý rozpor. Zde KDU-ČSL mluví jako konzervativní lidová (ve smyslu "lid reprezentující") strana, jinde je naopak "na straně pokroku" a na názor lidu se neohlíží.

R. Langer 6.5.2017 11:33

Mám pocit,

že když si to matka zaplatí, tak s tím není žádný problém. Pletu se?

V. Adrak 6.5.2017 15:42

Re: Mám pocit,

Ano pletete se.Aťsi zaplatí nějakému chlapovi aby ji oplodnil a zároveň ať se oplodnitel zaváže že bude na dítě platit.Podle vás je normální že si matka zaplatí oplodnění a stát bude platit na dítě?

J. Schwarz 7.5.2017 14:13

Re: Mám pocit,

Ne. Myšleno je že si matka zaplatí nejen "zákrok", ale i výživu a další náležitosti s dítětem spojené.

J. Jurax 7.5.2017 0:59

Re: Mám pocit,

Pokud se zároveň zaváže, že nebude chtít po státu alimenty, tedy sociální dávky a úlevy samoživitelky, pak snad ani ne. Nicméně i tak chudák robátko, nucené vyrůstat v neúplné rodině.

Ono by ten zákon byl stejně hlavně pro lesby ...

L. David 6.5.2017 11:26

Přesně tento případ je stinnou stranou demokracie !

Přesněji řečeno našeho současného demokratismu.

A sice jde o to, že v demokratismu se kdejaká šílená kráva může stát ministryní, pouze proto, že ji na takový post dosadila některá všemocná a všehoschopná politická strana!

Kéž by se občanům otevřely oči a stranu dosazující do ministerských křesel šílené krávy už více nevolili.

J. Jurax 7.5.2017 1:04

Re: Přesně tento případ je stinnou stranou demokracie !

Průser je, že syndrom BSE není omezen jen na socanky. Byť je pravdou, že díky současnému rozložení politických sil jsou ty socanské jaksi patrnější, neboť bohové, jsou-li jací, od nás odvrátili svou tvář a oněm soudružkám byly svěřeny funkce a moc. Tam se zmíněný syndrom jednak krásně projeví, jednak bohužel taky napáchá nejvíc škod.

A. Hrbek 6.5.2017 8:20

Jestli je panu poslanci líto,

že ženy mají mít plné právo se nechat oplodnit, tak ať si nechá voperovat dělohu a nechat se sám oplodnit.

S řečičkami o rodině, když 50% dětí se rodí mimo manželství, asi příliš nepochodil. V současné době je často zvykem přesvědčit se o zdraví a plodnosti ženy před uzavřením manželství. Když vše dobře dopadne, tak se dodatečně manželství uzavře, a dítě vyrůstá v řádné rodině. Je to sice od mužů trochu sobecké, ale doba je dnes poněkud jiná, než před 100 lety, kam názory pana poslance patří.

A dokonce i když se svobodná žena nechá sama oplodnit, tak často vzniká vztah na "knížku" nebo dokonce i manželství.

V době, kdy českému národu hrozí pro nízkou porodnost vymření, je snaha pana poslance naprosto kontraproduktivní a jeho příměry poněkud nechutné.

E. Erat 6.5.2017 9:45

Re: Jestli je panu poslanci líto,

Pan europoslanec je člen KDU. Tedy strany, která hájí křesťanské hodnoty. A z pohledu křesťana, hlavně katolika je těch 50 % dětí z mimomanželského lože nemanželskými parchanty. O nějákých napůl umělých dětech nemluvě. Že, dnes řada hlavně mladých lidí např. svačí v MHD neznamená, že je to správné. KDU není strana kterou volím, ale s řadou jejich názorů na homosexuály,a podobně zcela souhlasím.

Z. Čábelka 6.5.2017 10:14

Re: Jestli je panu poslanci líto,

Se nezlobte ale tolik slov a blbosti korunovaných starostí o vymření národa je trochu moc. Národ importem Arabů a černochů ani zplozenými "parchanty" ze studeného odchovu bez péče rodiny nezachráníte. Heslo "vymírání" a k tomu "hospodářský růst" je korporátní podvod. Jediným správným hlediskem růstu je ten, který je přepočten na osobu!

A. Reček 6.5.2017 10:15

Re: Jestli je panu poslanci líto,

Ano, je dnes doba jiná než v minulém století a značně to v Evropě poznamenaly tehdejší krvavé diktatury-nacistická a bolševická. Vše zlé začíná nejen rozpadem rodin, ale i uvolněním mravů a morálky. Rozvody a potraty se zcela uvolnily už ve 20-tých letech v SSSR. U nás potraty uvolnili soudruzi v r.1957. Krátce řečeno duchovno se vytratilo a výsledky pociťujeme.

J. Kanioková 6.5.2017 11:29

Nepřestává mě fascinovat, jak mnozí podstatu tohoto

tématu berou JEN jako problém těch dospělých. A CO to DÍTĚ ? Kde jsou jeho PRÁVA na obranu proti důsledkům takového řešení ???

Vím, jak negativně může působit na chudáka dítě výchova v neúplné rodině. Známá si pořídila, pravda "přírodní cestou", své první a jediné dítě těsně před čtyřicítkou. Partnera záhy opustila a vydala se na dráhu "samoživitelky" a vlomila se do role "mámy-táty", která dokáže celému světu, že to všechno zvládne. No, chudák dítě. Stalo se nechtěně "parťákem" matky a je permanentně vtahováno, samozřejmě nevědomky, nedobrovolně a bez možnosti se jakkoliv takové psychické manipulaci bránit, do JEJÍ HRY na hrdinku, "my jsme dobrej tým, my to všechno spolu zvládneme, my všem ukážeme..."! To je nejhrubší způsob "ochočování", drezůry dětí dle stereotypů rodičů, které jsou však mnohdy pochybně pokřiveny díky vlastnímu špatnému "ochočení" ze své rodiny..

A co pak chudák dítě, které se narodí plánovitě, ze sobeckého rozhodnutí samotné a jediné single matce, s nemalým přispěním státu, polosirotkem, který nikdy nebude znát svého biologického otce (což s sebou nese samozřejmě spoustu velmi závažných a nevyřešených etických, morálních, společenských, zdravotních, finančních a genetických otázek), bude vychováváno "polovičatě" i přes všechnu možnou lásku, kterou je ho dobrovolnice samoživitelka jistě připravena zahrnout. Jenže ta "láska" je jen poloviční, než jakou dítě potřebuje.

Bohužel, jak říká psycholog, tímto ultrafenimismem ztrácejí ženy svou ženskost, čímž pro mužské přestávají být přitažlivé a žádoucí, a mají tím zaděláno na problém. Toto pak mnohdy může vést k přesvědčení, že se nemohou či nedokáží seznámit s "panem dokonalým", který by byl hoden stát se otcem jejich vytouženého dítěte.

J. Kanioková 6.5.2017 11:34

Re: Nepřestává mě fascinovat,

Ale pak se bohužel tyto ženy dožadují, právě prostřednictvím takových pánů Adámků a hysterických ministryň Marksových onoho "léčebného" početí v režii státu a tím technického naplnění svého pomyslného práva na dítě. Léčit by přitom možná měly úplně něco jiného a jinak. Vlastní psychiku, protože dítě NENÍ a NEMŮŽE být nároková záležitost a v žádném případě předmět individuálního uspokojení jakýchsi, byť pudových, potřeb. Dítě není hračka pro radost nebo psík či kočka pro pomazlení... A jeho práva jsou přinejmenším stejně hodnotná, a jejich ochrana musí být daleko důslednější, protože se za ně samo nedokáže brát a účinně se bránit proti bezpráví.

P. Portwyn 7.5.2017 9:19

Re: Nepřestává mě fascinovat, jak mnozí podstatu tohoto

"No, chudák dítě. Stalo se nechtěně "parťákem" matky..." atd.

Velmi trefné.

J. Jurax 7.5.2017 1:14

Re: Jestli je panu poslanci líto,

No, když se padesát procent dětí rodí mimo manželství, je něco hodně špatně, byť část těch dětí i tak žije v úplné rodině formálně nesezdané, neboť jedni nepovažují papír za důležitý a jiní zase takhle podfukem dojí stát o socdávky, To první mi přijde pochopitelné, byť s tím nesouhlasím, to druhé však je parazitování na sociálním systému a mělo by se trestat. Případně by se měla zvážit změna toho systému.

Nicméně není rozumného důvodu ten počet dětí narozených mimo manželství ještě umělým oplodňováním osamělých žen zvyšovat. Ty děti budou mít neúplnou rodinu zaručenou (pokud tedy maminka nebude lesba) a alimenty bude platit tatínek stát skrze socdávky. Pochopitelně z daní jiných, jimž ty prachy vezme.

P. Portwyn 7.5.2017 9:16

Re: Jestli je panu poslanci líto,

Děti narozené mimo manželství vyrůstají často v neformální, ale fakticky fungující rodině - prostě rodiče na to nemají papír, ale jako rodina žijí, na výživě i péči o děti participují, mají společné bydliště i formálně, jako rodina se prezentují vůči úřadům. Tady asi nebude takový problém se souhlasem partnera, že?

(Že jsou vztahy "s papírem" stabilnější, je věc druhá, nesouvisící s otázkou souhlasu partnera a alimentů.)

Od mužů nejde o nějaké "ověřování plodnosti", to je ženský pohled na svět. Spíše bez společných dětí muž nemá důvod, proč dnes do manželství jít, krom toho, že z důvodu přesvědčení manifestuje veřejně, že je zadán. Naopak rizika (zablokované rozhodování, případně rozvod a následné oškubání) přijímá i v bezdětném manželství. Stát klasickou rodinu moc nepodporuje.