19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NNBLNGR 10.2.2010 14:13

od vzniku

umelyho naroda tzv. "Cechoslovaku" se kradlo ve velkym, kradl jak Masaryk tak Benes, od samyho zacatku ( legionari, krome  zrady Kolcaka, ukradli carskej zlatej poklad! vyrabovali nerostny bohatsvi podel trate na Sibiri, vsechno slo lodema z Vladivostoku az do CSR, kde to mela Legiobanka pod palcem) Ceska tradice, narodni zvyk... zkorumpovana rozvojova zeme... co se da delat, milovanej Benes ukazal vsem jak na to, a soudruh Gottwald to uz jen dokoncil. A krade se furt, krade se vsude, krade se na vsech urovnich spolecnosti, a nic nenasvedcuje tomu, ze by prisla zmena, prave naopak je to horsi a horsi, soudy nefungujou, policie taky ne a papalasi si delaj co chtej!  Jo kdyz clovek dluzi tisicovku za proud tak k nemu vtrhne komando s bouchackama! ha, ha, ha! to neni Afrika, to je zeme uprostred Evropy! Jen tak dale!

AAA 11.2.2010 21:26

Re: od vzniku

No a proto má taky  Éda Beneš v Parlamentě zlatej nápis, jak se zaloužil o stát ... (a jistě ti, co jej takhle oslavili neměli na mysli ten bolševický v r. 48, o který se zasloužil beze vších pochyb). Nazdar!

NNBLNGR 10.2.2010 14:04

zrusili dizkusi o Holokaustu... dekuju redakci!

i dizkuse s Romskou problematikou, coz je spravny, protoze tolik lidskejch zrud, tolik lidsky spiny a hnoje, tolik antisemitismu a rasismu co tam clovek mohl shlidnout, to bylo neco neuveritelnyho!  naprosto spravnej tah! Vazena redakce dekuju! antisemitismus a rasismus  jako za Hitlera!

lojza 8.2.2010 22:58

co s tím?

yara 9.2.2010 1:11

Re: co s tím?

Na aktuálne.cz nějaký modrý Lojza neustále hájí kroky ODS, a.s. firmy s majiteli akcií v listinné formě na držitele. Doufám, že to nejsi ty. Problém s finanční mafií už překročil určitou zdravou mez. Je to např. zřejmé teď u kauzy Opencard, kdy státní zástupce v Praze, prakticky zastavil možné vyšetřování této záležitosti, i když bylo podané regulérní trestní oznámení paní Reedovou, bývalou zastupitelkou města Praha. Zkrátka "oni" (společenství ovládající toky peněz v řádu miliard) si už dělají co chtějí a zřejmě si koupí nebo zastraší popř.. ovlivní koho chtějí. Zkrátka už přestává věškerá legrace a situace je v oblasti "práva" v ČR velmi vážná! Doufám, že občané ČR se dostanou k objektivním informacím o stavu "unie" v ČR a v květnu u voleb zvolí změnu. No a ty Lojzíku, začni více přemýšlet a uvažuj rozumem a ne srdcem. Ps. Nejsem komanč ani oranžový fanatik, dokonce jsem velmi dobře situovaný člověk, ale že některé skupiny okrádají celou společnost mě hodně vadí. Bohužel trestní oznámení nestačí, zaprvé se nikdo nedostane k potřebným informacím a oni už v tom mají celý důkladný systém jak být nepostižitelní.

lojza 14.2.2010 11:23

Re: co s tím?

Do diskusí normálně nepřispívám, nejsem ani ten zmiňovaný modrý, ani jinak barevný, politickým stranám nefandím, shoda nicku je náhodná. Ode mne to byl jen takový spontánní povzdech, protože výše uvedený článek se týká opravdu děsivých fakt. A že se tyto praktiky rozrůstají nad únosné meze, je zřejmé. Jen škoda, že tzv. veřejnoprávní média dostatečně a opakovaně nezdůrazňují způsoby "ukončení" takových kauz. Ovšem média jsou také ovlivnitelná obdobně jako např.státní zástupci. Dobře, tak řekněme, že se občané před volbami dostanou k objektivním informacím. (Problém je, že většina občanů takové informace vstřebá a udrží v povědomí jen pokud se jim budou tisíckrát opakovat - opět viz média. Tím nikoho nepodceňuji, sám se také věnuji přednostně svým každodenním problémům a politice jen okrajově, jak ostatně svědčí moje opožděná reakce) Ale ať se dívám sebelépe, nenacházím strany a hlavně osobnosti s programem a s minulostí, díky kterým bych je chtěl volit. Ani ty nové "cirkusy se starými velbloudy" podle mně nejsou jiné. Obávám se, že problém práva a rozkrádání státních peněz se volbami nevyřeší, ale přál bych si to!

lojza 8.2.2010 22:57

co s tím?

Přiznám se,že jsem rád kolik je u nás "vědoucích a zainteresovaných "lidí.Všude je něco.

Kdo z Vás vševědů podal trestní oznámení?Nikdo?Proč?Nemá to cenu?Fajn.Pak ale ani nemá cenu plakat a vylévat si emoce s tím,že to stejně nemá smysl.Jasně.ty " nejvyšší patra" se bez nadsázky dají nazývat mafií,což je systém propojení několika osob,jenž těží z možnosti ovlivňovat chod nejen zakázek,ale i celého státu.Koho budete volit? To je otázka na tělo.Máte na tohle odpověď?

mmf 10.2.2010 13:03

Re: co s tím?

Iniciátoři a režiséři hadráku ( STB + KSČ + zahraniční korporátní pijavice ..)  byli velmi důslední v tom, aby se globální největší historická zlodějna cestou klausovské privatizace -( úprk před právníky, neznáme špinavé peníze..)realizovaná a dávkovaná podle jejich receptů STALA NEVRATNÝM PROCESEM , PŘESTO , ŽE ŠLO O PŘEDEM PŘIPRAVOVANOU KRIMINÁLNÍ ČINNOST ( jak to nedávno charakterizoval v TV V.Komárek, když komentoval svůj prohraný souboj místopředsedy tehdejší vlády s jeho podřízeným -Klausem...) S DOPADEM NA MAJETEK V HODNOTÁCH BILIONŮ...Odpověď na otázku , proč se "muselo" s privatizací tak spěchat -dle Klause a spol.- vám dodnes po pravdě nikdo nedá, ani se tak veřejně nikdo nezeptá, šlo prostě o to , aby "noví majitelé" zprivatizovaného  majetku vytvořili NOVOU FIANAČNÍ A TÍM I POLITICKOU OLIGARCHII , která bez nutnosti opory v zákonech a právu předem vyeliminuje možné poukazy na zlodějny tehdy páchané včetně podaných trestních oznámení .... Kupodivu těch oznámení bylo celkem málo a všechna byla zametena pod koberec dřív, než příslušné orgány ( dle scénáře zneutralisované nebo zrušené jako třeba Finační policie ,...) začaly něco "šetřit" - Krejčíř, Kožený, Pitr...- Dnes , kdo podá trestní oznámení na nějaké velké evidentní ekonomické svinstvo, nemusí se dožít ani 14 dnů- srdeční nevolnost, autonehoda, sebevražda..Novou oligarchii perfektně kryje VŠUYPŘÍTOMNÝ STRACH z paralel Mrázkova osudu, pohříchu , zdaleka nebyl jediným takto "vyřešeným" .. nepevným článkem řetězu .

V okamžiku, kdy se dnes začne rýsovat nějaký nový politický subjekt-strana- jsou do ní okamžitě nasazeni bretschneideři, kteří podávají průběžně zprávy "mocným nahoře" , zda může hrozit nebezpečí , že by někdo v budoucnu sáhl na nakradené miliardy "kapitalistické oligarchie" zpětnými požadavky , jak přišli k majetku ....a co zapaltili za fabriky, firmy , pozemky....

Pokud ještě existuje někdo, kdo nemá strach , je vždy umlčen plzeňskými právníky v uniformách. Je tedy cesta k nápravě ?

mmf 10.2.2010 13:32

Re: co s tím?

cesta k nápravě je vždy , ale po dvaceti letech budování zlodějského režimu kriminálními metodami z tohoto "tvůrčího procesu" a jeho děsivých důsledků nemohly být vyňaty ani všechny do dnes rozhodující politické síly zosobněné parlamentními stranami, které se vyskytly alespoň krátce na poslaneckých křeslech...

Cesta k nápravě dnes je možná , ale bude pro ty , kteří se o nápravu pokusí , daleko nebezpečnější , o několik řádů, než bylo "nebezpečí" pro hrdiny sametového globálpodvodu.Samet byl opečováván estébáky a komunisty protže oni věděli, že vejdou do ekonomického ráje , když budou jen plnit scénář- vymění nepohodlnou marxistickoleninskou ideologii za velmi pohodlnou madoffskou pohovku s obsluhou dívkami nahoře bez... Stalo se .

Náprava předpokládá prakticky škrtnout minulých dvacet let a začít tvrdě znovu , ale neutíkat před morálními zákony ! Umět POJMENOVAT ZLODĚJE A PODOVODNÍKY A DOSTAT JE ZE VŠECH KLÍČOVÝCH POZIC . To všechno by nesametově bylo možné, pokud vůbec svět a mezinárodní rámec civilizace přežije aktuální důsledky moadoffského kapitalismu a všech hrozeb ,, které se vrší na východě i dálném pro současnou evropskou civilzaci . Každým rokem, který bude  zmarněn pokračováním stávajících nesmyslů těch "nahoře" ať zločinců Czech made , nebo z EU  a MMF atd , se logicky tyto šance umenšují a na desetiletí až staletí prodlužuje doba , aby se zase začalo žít podle Desatera  a prostého selského rozumu v harmonii s celou Zemí a přírodou. Bez těchto předpokladů , není šance na nic , nikdy .

PS.: Každý nástupnický řád , který má fungovat , musí mít své programové zásady postavreny na důsledné eliminaci nejodpornějších lidských vlastností : jako je  touha po bezbřehém a bezpracném zbohatnutí, závist, xenofobní povýšenost a všechny druhy falešných náboženství, podle kterých je někdo předurčený k tomu, aby ze všech ostatních dělal své otroky ...

Lidská civilizace dospěla rakovinným tempem do bodu, kdy hlava dinosauří civilizace nedohlédne na na svůj ocas ...

AAA 11.2.2010 21:27

Re: co s tím?

Ježíši, už je zase tady ten veleplodný blb...

mmf 8.2.2010 22:38

mmf

mmf

Mo Rek 8.2.2010 18:51

No vida už zase smazali diskuzi k holokaustu.

Že to nesmažou rovnou, cenzurované diskuze jsou tak jako tak impotentní.

Jakub S. 8.2.2010 20:34

Re: No vida už zase smazali diskuzi k holokaustu.

Právě jsem to taky zjistil! Chytám dech. Řekli jsme snad všichni, co jsme súci, že si těch pár primitivů a a sprosťáků budeme držet jako exoty a jinam budem mluvit mezi sebou,  m y ,  c o  s p o l u  m l u v í m e . Takže ne. Hlas lidu = hlas do prázdna. Zahodí deset let.

5P 8.2.2010 22:25

Re: No vida už zase smazali diskuzi k holokaustu.

No smáznutý Jefim pro nevhodnost je docela síla. Bohužel se mi nepodařilo přečíst  ty "velmi vydařené" příspěvky, které označili za nevhodné. Nevhodné proč? Nebo pro koho? Nahlodávaly mysl váhajících? Byly pomílené?. Byly překroucené? Byly zavádějící? Byly sprosté? Byly xenofobní? Byly odporné? Byly rasistické? Byly lživé? Byly ......... atd atd. No v tom případě by tady museli cenzoři vymazat všechni politické strany a politiky celoživotně zbavit práva vystupovat na veřejnosti. Jsem docela zvědavý Jak dopadne Geert Wilders u demokratického holandského soudu. Předpokládám, že ho také smáznou. A potom nás všechny nevhodně smýšlející a vyjadřující se de facto veřejně. Prostě "from enslavement to obliteration".

Forstmeister 8.2.2010 17:45

Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

Byl jsem onehdá na oponentuře ohledně růstových modelů dřevin. Za státní správu tam byl jakýsi brouk Pytlík. Při konstatování, zdali je růstová křivka spojitá, musí mít v daném bodě derivaci se onen Pytlík optal, co že to je. Odvětil jsem mu, že v daném bodě musí mít limitu zprava i z leva, pokud jí nemá zprava, je soliter v hajzlu (smýcen či zhuben třeba grafiosou), pokud ji nemá zleva, je mimo definiční obor. Ouřada byl evidentně matematicky zmaten (byl JUDr), nicméně něco začal pro obveselení přítomných blábolit cosi o nezastupitelnosti státní správy, že derivace a limity jsou irelevantní, jedině "dienstreglamá" a státní správa nás prý spasí. Ptám se, kde se na ministersvech a ouřadech bere taková přehršel volů? Má zkušenost.

cicero.jan 8.2.2010 17:54

Re: Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

I já jsem narazil na podobného lumena, ten zase rozhodoval o počítačových programech. Vypadalo to, že se jeho vývoj zastavil u ruského kuličkového sčotu a dál se nedostal. Měl pod palcem "jen" 300milionů a dostal je spolek, který mu byl při jeho inteligenci schopen  vysvětlit, kolik že mu z toho kápne. Po získání zakázky se pak na nás obrátili, kolik by stálo tu věc vyřešit. protože oni na to nemají lidi jsou jen na marketing. No, nedohodli jsme se, některé věci se prostě mezi námi děvčaty nedělají, ani když nesou.

Forstmeister 8.2.2010 18:50

Re: Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

Já, mimo jiné, tvořím lesnický software (parciální, takové "štěky" pro soudní znalce v oceňování, či sortimentaci, či výpočty újmy a škody, na komplexní aplikace nemám/e my tři kapacity - viz. lesniznalec.cz). Když bylo na MZe kdysi výběrové řízení na software lesů, vod a strání, to byl "hukot", provize byla 14 procent. Díky provizi vyhrála nejdražší firma. Daňový poplatník to unese a účty zúčasněných ouředníků zbytní. Co dodat, vše je OK. Onehdá jsem firmě řešil "dopravní problém" (Visual Compaq Fortran), maršrůty stabilních dodavatelů ku stabilním odběratelům. Globální úspora okolo 30%. Šoféři mne málem vykostili, jsou hlavně placeni totiž s "nákladem na korbě". Dle mého výpočtu vozili při stejných kilometrických výkonech luft. Auto mělo sice menší spotřebu a opotřebení, šoféři si ale nevydělali. Kriteriální podmínkou byl daný výkon (objem přepraveného nákladu), ten byl splněn s minimalizací provozních nákladů. Že se do toho spláchnou mzdové prebendy šoférů, jsem netušil (výkon snad odvedli).  A v tom je jádro pudla. Když udělám dvě tůry 100 km s dvaceti tunami realizace, co je výhodnější, jet s nákladem 80 km, či 40 km? Výkon stejný, náklady nižší v druhém případě. Co dodat. Asi blbnu, nebo tomu nerozumím.

Nemo 8.2.2010 20:03

Re: Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

U lesů se přece kouzlilo vždycky. Rozepisování počtu fůr, připsání pár surováků na fůru, snížení hmotnatosti v těžbě atd. byla běžná věc.

Sám jsem byl svědkem snížení hmotnatosti v mýťáku z 0,90 na 0,20. Dělala ho komplexní četa s LKT. To bylo náhle normohodin a úspory nafty.

Nemo 8.2.2010 20:06

Re: Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

Kam se hrabe Ježíš s přeměnou vody ve víno. Udělat z ničeho kubíky, normohodiny, to jsou ty pravé zázraky.

Wlasta 8.2.2010 19:05

Re: Státní ouředníky redukovat na míru co nejmenší, to by byla úspora

líčil mi bratr jak v 90. letech na Lesich ČR představovali mladé nadějné ekonomy se zahraniční praxí v automobilkách, takže mne to nepřekvapuje

Niky 8.2.2010 17:10

V.r 2001 udělil Špidla firmě Diag Human licenci

a tím ji umožnil žalovat Český stát o miliardy!!! Proto to velké přátelství mezi Kalouskem a Špidlou! Když Gross odstavil Špidlu s čela vlády a ČSSD,tak to byl Kalousek,který se za Špidlu Grossovi pomstil a byl to Kalousek,který poslal Špidlu do Bruselu! Causa Diag Humen jenom dokazuje,že novináři jsou ubožáci,zbabělci a podělanci!

... 8.2.2010 17:18

Re: V.r 2001 udělil Špidla firmě Diag Human licenci

a historie se opakuje, ale v jiném řádu, na vládě je další zlatokopecká licence, na stopatnáct miliard, taktéž opatřená rozhodčí doložkou, údajně nezrušitelná, holt kdo umí, umí...

Kecal 8.2.2010 17:53

Bylo to v roce 2000

a to už spor 4 roky běžel ....

Vladimír Špidla byl ministrem zdravotnictví od 10. prosince 1999 do 9. února 2000.

Zajímavější je, že v srpnu 2000 náměstek ministra zdravotnictví Michal Pohanka napsal dopis s nabídkou smíru, který rozhodčí senát označil za přiznání viny a v roce 2002 nařídil vyplatit firmě 327 milionů korun. V roce 2001 se vláda rozhodla stáhnout žaloby snažící se zvrátit nepříznivý průběh sporu, zkusit se dohodnout na smíru a zavázala se k mlčenlivosti.

Niky 8.2.2010 18:09

Re: Bylo to v roce 2000

Máte v tom binec Kecale! V srpnu 2000 odvolal M Zeman I Davida s postu ministra zdravotnictví a tento post zůstal 4 měsíce neobsazen,až pak pověřil Špidlu aby řídil dočasně ministersvo zdravotnictví!

Kecal 9.2.2010 13:47

Re: Bylo to v roce 2000 -

Binec v tom máte Vy - říká Vám něco tohle jméno ? :

Bohumil Fišer - ministr zdravotnictví (9. 2. 2000 - 12. 7. 2002)

Podle www.vlada.cz

hafusak2 8.2.2010 19:29

Re: V.r 2001 udělil Špidla firmě Diag Human licenci

Vše začalo už za min. Bojara, Špidla to už jen jako značně roz/píp/ zdědil.

mpu 8.2.2010 16:51

Kde je pan Stava?

Vi nekdo, kde je a co dela pan Stava (Diag Human)?

strejda 8.2.2010 16:54

Re: Kde je pan Stava?

Kde je? Za vodou

Co dělá? Nic

... 8.2.2010 17:03

Re: Kde je pan Stava?

směje se, protože něco tak blbého, jako je český národ, který se nechá oškubat od každého hochštaplera, by nikde na zeměkouli nenašel...

strejda 8.2.2010 17:13

Re: Kde je pan Stava?

Já bych to na národ neházel. To jeho "elity" jsou takové. A co je zajímavé, vždy byly. Od Rakouska do dneška. Kradly, podváděly, lhaly, stát zaprodávaly.