25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

PRÁVO: Byl překročen Rubikon?

Na základě žádosti všech 14 hejtmanů vláda v neděli opětovně vyhlásila nouzový stav, ačkoliv sněmovna ve čtvrtek zamítla návrh vlády na jeho prodloužení, a tudíž měl skončit v neděli o půlnoci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. De Winter 17.2.2021 15:55

Pro všechny vyděšené mám dobrou zprávu.

Opatření můžete dodržovat i bez nouzového stavu. Nikdo vás nebude nutit courat po hospodách nebo sjezdovkách. Nikdo vás nebude nutit zvát si domů příbuzné a kamarády. Nikdo vás nebude nutit abyste opustili svůj kamrlík. Dodržujte opatření a nic se vám nestane. K tomu nepotřebujete nouzový stav, vládu a ani opozici. Je to jen a jen na vás.

...a nás ostatní laskavě nechte žít.

Děkuji.

V. Šedivý 17.2.2021 20:37

K usmíření bohů jsou třeba rituály - ti vyděšení chtějí, aby všichni dodržovali nařízení, protože ke spáse před nemocí dojdeme skrze přísné dodržování nařízených opatření.

Nehledejte logiku. Lidský mozek až příliš často funguje jinak.

M. Ih 18.2.2021 4:18

Nikoliv, pane! Ta věta měla znít:

DODRŽUJME opatření a nic se NÁM nestane.

Z Vaší jednosměrné formulace vyplývá totiž jediné. Já Váš život ochraňovat podle Vás mám (a taky budu!), dělám to ostatně od samého začátku před rokem a velmi důsledně, zatímco Vám ten můj život bude i nadále nanejvýš šuma-fuk, jak se k tomu stavějí už dlouhodobě stovky lidí na straně Vaší.

Za všechny nás, na té straně druhé, Vám za projevenou vstřícnost a solidaritu s ostatními lidmi celé české společnosti upřímně děkuji. Jistě víte, jak to myslím.

Nemuselo by se pak vůbec konat to otřesné divadlo poslední doby a nebyla by naše krásná země pro posměch celému světu. No, škoda.