29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kalina 24.8.2010 10:40

Problém rómu ve Francii a našich bezdomovců

není jeden a tentýř, takže mi trochu uniká, proč to pisatel spojuje dohromady. Francouzi se chtějí zbavit kočovných rómů, kteří nejsou francouzskými občany nebo dokonce ani občany EU. Vlastní bezdomovce ale mají Francouzi stejně jako my.

Dále nechápu, proč by měli mít čeští bezdomovci tzv. "kontaktní centra" přímo v centru hlavního města. Jaký to má význam? A dále, jaká všechna privilegia oproti ostatním občanům mají bezdomovci mít, aby se v Praze cítili jako doma? Bezplatné MHD? Nebo právo na čtvrťák?

M. Prokop 24.8.2010 11:04

Re: Problém rómu ve Francii a našich bezdomovců

Spojovací "oslí můstek" je mu situace politiků, kteří se o věc začali zajímat. V tom pravdu má, to nejspíš je účelové. Jenže mně je jedno, když někdo udělá užitečnou věc účelově. Hlavně že udělá.

M. Prokop 24.8.2010 10:04

Aha, tak problém s bezdomovci a cikány neexistuje

a řešení je buď/nebo. Když se nechají cikáni a bezdomovci potulovat, přikrádat a nic se s nimi dít nebude (vyjma krmení střízlivých neziskovkami), bude se na Proseku méně krást?

J. Schwarz 24.8.2010 9:21

Jistě by bylo dobré

vyčistit města od vykradačů aut a kapsářů. Ale opravdu si myslíte, že ke svobodě občana České republiky neodmyslitelně patří právo povalovat se, páchnoucí a pomočen, s krabicovým vínem v ruce před vchodem do pražského hradu nebo u vstupu do parlametu? Můžu zajít v montérkách na operu do ND, když už jsem tím svobodným občanem?

T. Kočí 24.8.2010 7:30

Kočovníci ve Francii, bezdomovci u nás.

Cikáni,bezdomovci,stejně,jako blechy musejí být rozmístěny rovnoměrně.To je podstata příživnictví.Jeden pes všechny blechy neuživí.

M. Krátký 24.8.2010 8:50

Re: Kočovníci ve Francii, bezdomovci u nás.

vážený pane Kočí, s vaším dovolením se podepisuji - naprosto super.