28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

PRAHA: Dluhové bludy primátora Hřiba

Jak jsem se již několikrát veřejně vyjádřila, jakožto bývalá náměstkyně primátorky a celoživotní obyvatelka Prahy přeji nové koalici vzniklé ze svobodných voleb hodně úspěchů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 17.12.2018 18:16

Hřib je anarchista,

minimálně ověřen fakt, že je členem jisté anarchokomunistické strany. Myslím osobu. Mám rád hřiby ve voctě.

Ta strana je žalobníček do brusele. Mj. Měli jste rádi žalobníčky??? Hlaste se.

A. Alda 17.12.2018 12:05

Lékař který neléčí,

ale aktivisticky bojuje za "něco", je prostě špatná volba.

Š. Hašek 17.12.2018 14:42

Re: Lékař který neléčí,

Jak kdy ......

Ale pokud tvrdí, že manželství může mít "různé formy", rodina může mít "různé formy", rovníkový lidožrout se do roka stane "panem Novákem", ......... pak je to jenom kovaný anarchista/levičák/komouš ........ graduovaný, namyšlený blb.

K. Wágner 17.12.2018 18:38

Re: Lékař který neléčí,

Tak to není nic proti "Melounům" v Německu. Strana zelených v Německu již navrhuje, aby jedna sloka hymny byla v jazyce muslimů, tedy např. v turečtině a aby přestupky muslimů řešili muslimští policisté a soudili muslimští soudci.

Š. Hašek 17.12.2018 18:44

Re: Lékař který neléčí,

A já nevěřil tátovi (ročník 1911, mobilis(z)ován v roce 1938), když mě občas naznačil (nevnucoval), že s "Němcem je těžká práce"...... možná nechtěl říci, že hnusná a krvavá, poněvadž bych moc nechápal (když tady byla DDR). Teď už vím, co nám chtěli pamětníci říci ....

J. Lepka 17.12.2018 11:02

Milá Evuš,

moc hezká kritika, hlavně slova:"... pokud pražský pan primátor mate v přímém přenosu České televize veřejnost, je, alespoň podle mého názoru, něco špatně", jsem dlouho netušil o kom se račte zmiňovat, ona totiž sedí na Krndu jak pověstný Jandák na hrnec.

Rovněž finanční rozvaha předposledního odstavce je úchvatná, řekl bych obdivuhodná, pokud by se za vašeho úřadování postavilo aspoň něco, místo aby spadla jedna lávka (jen zázrakem bez lidských obětí, nicméně dosud čekající na nějaké odškodnění. To se to pak chlubí ušetřenými penězi, že?), další mosty se drží zaříkáváním a černou magií, za vašeho jízlivého pochechtávání. Aniž bych si dělal o Pirátech jakékoliv iluze, není snad brzo házet jim vidle do převodů, oni si nabijou hubu sami. Nakonec stejně jako vy.

J. Pokoutný 17.12.2018 11:26

Re: Milá Evuš,

aniž bych se zastával pisatelky, chtěl bych podotknout, že pokud byly všechny pražské mosty (s částečnou výjimkou Karlova) zanedbávány od doby postavení, nepřipadá vám jako podpásovka napadat jedinou pražskou "vládu", že za jejího působení se zřítila celá jedna lávka? Poněkud mi to připomíná obviňování, spojené s hurikánem Katrina, nebo Trumpa za důsledky dekretů Husseina O.

J. Vavruška 17.12.2018 13:50

Re: Milá Evuš,

Pane Lepko, o havarijním stavu pražských mostů se píše již téměř dvacet let, zejména o mostu Libeňském. Nemusíte za to nasazovat psí hlavu právě poslední Radě magistrátu. Stejné máslo na hlavě mají Svoboda, ten přivandrovalec z Moravy, ve funkci náměstka pro finance třeba Paroubek, primátoři Bém, Kasl a všichni ostatní.

Zcela se také přehlíží, že zatímco politické reprezentace "soupeří v demokratických volbách", nikým nevolené vedení nejrůznějších pražských podniků a institucí (namátkou třeba DP nebo TSK, a to je jen výběr) si realizují své vlastní dlouhodobé "koncepce" bez ohledu na ideologické a politické zadání (které, přiznejme si, díky nezájmu, neschopnosti a konceptuální a manažerské negramotnosti politiků, velmi často neexistuje).

V. Kolman 17.12.2018 10:38

ONO SE TO TEĎ MOC NENOSÍ, ALE.....

....není lepší i jednodušší žít bez dluhů?

Asi jsem naivní káčátko a "nerozumím" současné době, kdy je všemi způsoby propagováno: "Užívej si hned - zaplať později."

Č. Berka 17.12.2018 12:52

Re: ONO SE TO TEĎ MOC NENOSÍ, ALE.....

Je to možné. Příklad by byl u Ceaušeska- ten se rozhodl zbavit Rumunsko dluhů za každou cenu..mám dojem, že už nežije ;-) . Ale v podstatě máte pravdu- bez dluhů je lépe! ;-)

J. Vavruška 17.12.2018 13:52

Re: ONO SE TO TEĎ MOC NENOSÍ, ALE.....

Myslel jste to tak, že kdo se postaví diktátu bank a rozhodne se fungovat bez úvěrů (a tomu odpovídajících zisků bank z těchto úvěrů), bude chycen davem na ulici a zlynčován?

M. Šejna 17.12.2018 10:25

hlavně pirátsky transparentně

dluh Prahy je možná nízký, ale to není důležité. Důležitejší je, aby byl správně po pirátsku TRANSPARENTNÍ. Oni budou tak dlouho zkoumat transparentnost všech rozhodnutí bývalého magistrátu, až nakonec oznámí, že musí zjistit, zda i to jejich zkoumání transparentnosti bylo dostatečně transparentní. A my nevoliči pirátů budeme furt čekat a čekat na výsledky šetření transparentnosti, dokud nám napřiklad nespadnou Libeňský a Vyšehradský železniční most, jejichž plánované rekonstrukce jsou prý netrasparentní. Až se tyto dva mosty zřítí do Vltavy, budou Piráti řešit, zda se zřítily transparentně.

Staré české přísloví říká "kdo rychle dává, dvakrát dává". Piráti to změnili na "kdo transparentně dává, nedá nakonec vůbec nic".

J. Lepka 17.12.2018 11:06

Re: hlavně pirátsky transparentně

Aby se ty mosty zřítily transparentně je nutné je trvale monitorovat a samozřejmě i firmy sledující a monitorující se musí transparentně vybrat. To vše jen za čtyři roky! A pak se desetiletí chlubit svou transparentností.

R. Gramblička 17.12.2018 11:27

Re: hlavně pirátsky transparentně

:-)))

K. Janyška 17.12.2018 9:29

U nás se říká člověku ne zcela důvěryhodnému a ujetému hřib.

Je to náhoda ? Dzp.

R. Gramblička 17.12.2018 9:39

hřib.

Není. U nás na Slovači máme taky jednoho, Štefana Hríba, šéfredaktora časáku Týždeň, voláme ho Pišta Dubák, je to takový ryzí sluníčkář, něco jako Tabery z Respektu

Š. Hašek 17.12.2018 9:45

Re: U nás se říká člověku ne zcela důvěryhodnému a ujetému hřib.

Ten Hřib je od anarchistů, že? Pak je to jasné.

P. Götze 17.12.2018 8:44

RE

Aspon nejake realne info misto demagogie.