25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 18.8.2008 16:00

Nedovedu si představit

větší výhodu železniční dopravy. V době rozkvětu satelitů, kolabující silníční dopravy a parkovacích zón je pro venkovské obyvatelstvo možnost dostat se suchou nohou  na perón centra metropole nenahraditelná. Po připojení letiště rychlodráhou je možno zajistit  tak bezbariérový přístup do celého světa. Stačilo by propojit nádraží Střed a Hlavní podchodem pod Bulharem. Jedná se o vydálenost 800 metrů a převýšení 16 metrů. Mohl by tam fungovat posuvný chodník i pro ty vozíčkáře. V 21. století snad nic neřešitelného.

nobody 18.8.2008 16:11

Re: Nedovedu si představit

Ještě to protáhněte na ÚAN Florenc. A kdyby někdo prudil, že autobusák nemá v centru co dělat, tak ho pošlete do Londýna na Victoria Coach Station .. jo a hned vedle je vlaková Victoria Station, kupodivu stejně neprůjezdná jak ta Masaryčka. :-)

yorik 18.8.2008 16:31

Re: Re: Nedovedu si představit

Asi by to bylo příliš jednoduché a příliš laciné. Na takové projekty nejsou prachy. Rozumím tomu, že pan primátor a středočeský hejtman chtějí občanům Kolína dojíždějícím do Berouna zajistit přímé spojení ,ale tunel za třicet nebo kolik miliard se mi zdá celkem dost. Při vrozené šetrnosti naší exekutivy, projevující se zejména v oblasti knižní kultury. Dočetl jsem se, že je železniční  most málo široký. A navíc železniční  oblouky kolem Berounky příliš zahnuté. Takže co? Rozšířit a narovnat? Takže" téžévé" asi nebude. Na rozdíl od tunelu.

nobody 18.8.2008 17:33

Re: Re: Re: Nedovedu si představit

Železniční most je už dávno navrženej v novym trojkolejnym provedení ale památkáři ho tam nechtěj ani jako repliku, dokonce i ta chráněná kůlna na bejvalym nádraží Vyšehrad spadla hanbou sama, že překáží pokroku, tak si třeba most vezme příklad .. a o ty oblouky se postará právě ten TGV tunel, jinak by se musela narovnávat i Berounka.

yorik 18.8.2008 17:38

Re: Re: Re: Re: Nedovedu si představit

O kůlnu je prý značný zájem. Mohla by tam být ta knihovna, když konšelé nechtějí žádné novoty.  

honzak 18.8.2008 18:38

Re: Re: Re: Re: Nedovedu si představit

velmi správně argumenty. Ale některým to těžko dojde.

Nemáte informaci o napojení "vltavské" části navrhované trati na "první berounský" tunel? Podle mých zdrojů to bude propojené s tím, že na Smíchově by mělo vzniknout podzemní nástupiště rychlodráhy, propojené se stanicí metra.

nobody 19.8.2008 13:47

Re: Re: Re: Re: Re: Nedovedu si představit

Co jsem zaslech, tak bude napojenej od Chuchle i od Zlíchova, a začínat véčkem někde pod Barrandovem.