23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Transalp 11.6.2006 13:41

Kdo to platí?

Budeme-li i nadále čistými plátci, pak nemá smysl posílat peníze do Bruselu, tam ponechat provizi a část peněz si pracně stahovat zpět do ČR, a to na projekty, jejichž užitečnost stanoví bruselský úředník. EU nám nedá ani kačku.

Budeme-li čistými plátci, pak budou peníze zčásti pocházet od daňových poplatníků ČR a zčásti od poplatníků ostatních zemí EU. Ani v tomto případě nám EU nic nedá. EU pouze přerozdělí.

Že se přerozdělováním a centrálním rozhodováním hodnoty neprodukují vám dokáže prostou logikou každý průměrný ekonom. Nejde o nic jiného, než další pokus o socialismus v praxi.

Z pohledu minimalizace přerozdělování je lépe přerozdělovat jen příjmy letošní, než letošní a budoucí. Proto je nutno zásadně odmítnout zadlužování unijního, krajského, státního a obecního rozpočtu.

Jirka 5.6.2006 13:24

Každému je jasné ?

"Každému je jasné, že zatímco dotace ze strukturálních fondů získáváme jednou provždy, úvěr od banky je nutné jednou splatit. "

Každému ne. Třeba Puchejř se při svém ekonomickém vzdělání domnívá, že dluhy se obvykle neplatí. Moje babička žádné vzdělání neměla, ale myslelo jí to rozhodně líp, rozhodně dost na to, aby měla na rudooranžové naprosto jasný názor.

Kdo je teda volil ???

dvd 5.6.2006 13:32

Šejna

Mirek Šejna 5.6.2006 9:35

Ano, soudruhu Vlásáku

proč bychom si měli půjčovat a splácet, když se můžeme pěkně po bolševicku nechat živit daňovými poplatníky EU. Vy jste členem ODS nejspíš omylem, když navrhujete, aby nás EU živila zadarmo.

Kadlík 5.6.2006 11:37

Re: Ano, soudruhu Vlásáku

Pane Šejno,

je Vám známo,že naše republika samozřejmě přispívá do rozpočtu EU,a pokud nedovede si vybrat vše, na co má podle pravidel této organizace nárok,pak je něco shnilého ve státním aparátě.

Nechápu Váš myšlemkový postup.Zřejmě dle Vás je lepší se zadlužit,než získat,když zde ta možnost je,něco bez dluhů.

Gratuluji Vám,pokud si tak vedete ve svém domácím hospodářství,musí to být úžasné.

VL 5.6.2006 11:54

Re: Ano, soudruhu Vlásáku

Pokud se nemýlím, tak Česká republika nečerpá ani výši vlastního příspěvku, takže naopak živíme daňové poplatníky EU.

oCAPEK 5.6.2006 11:57

Re: Ano, soudruhu Vlásáku

Sejno, vy jeden cvoku, PROBOHA: je to stejny jako kdyz nekdo uzavre pojistku, poctive plati a kdyz muze tak ji nevyzvedne.

Je jedna vec urcovat  a diskutovat pravidla hry a vec jina tyto pravidla vyuzivat. Proti EU lze mit ruzny vyhrady, ale zrovna fondy proti rozsahlym zivelnym katastrofam mozna jsou to lepsi co poskytuje, jasny?

jakovy 5.6.2006 12:01

příteli Šejno, Re: Ano, soudruhu Vlásáku

z Vás by měl vzdálený strýček, ten co dožil v Pentagonu, asi radost.

Hezký den přeju.

dvd 5.6.2006 13:19

Příteli (soudruhu ?) Šejno,

chápu, že je asi lepší si půjčovat, když váš nejvyšší pravil, že státní dluhy se nesplácejí.