24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
-pp-) 28.1.2008 11:39

Zajímalo by mě, zda jsou tímto poplatkem zatíženy...

Mobilní telefony NEJSOU (tj. paměťová média v nich), a to proto, protože mobilní lobby řekla že to platit nebude a OSA řekla jojo, tak teda vy ne, ale ty druhý ať za to samý platěj, ty řvou málo.

Srovnání s poplatky za televizi, s daněmi apod. kulhá, protože daně jdou státu, poplatek za televizi skončí nějakým způsobem v televizi, ale tyhle nestoudné výpalné sežere mafie OSA. To, že ta mafie má nějaká vnitřní přerozdělovací pravidla, podle nichž by měla přepouštět část těchto peněz nějakým Gottům či Janečkům, v mých očích nic nemění na celém vyděračském principu. A copak paušály za to, že jsem si dovolil vypálit na DVD vlastní fotky nebo instalaci nějakého freeware linuxu, ale když si někde na náměstí stoupne pár dětí a zazpívá hymnu a dovolí si to neohlásit, z toho jsou vejvary, nebo když skladatel něco složí a někomu to daruje k volnému použití, OSA stejně chce svoje...

A vůbec

http://www.jirihradec.cz/pravo/pr_chaos.htm

Paralelní činnost 4 subjektů OSA, zrušený subjekt inkasuje, nevzniklý subjekt hospodaří, budoucí subjekt jedná před licencí, převod majetku, práv a povinností z neexistujícího IČO.