20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Realista 4.12.2007 14:36

Již dávno jsem si všiml, že spousta individualit, neschopných spáchat jediný samostatný článek..

Komentuje dění týdne. Pokud si myslí, že zaujal, tak opak je pravdou. Zvláště když komentuje oslavně kongres ODS a Kuberu, který si voliče v Teplicích uplácí magistrátem zaplacený odvoz odpadků z daní těch, co ho volí, což je stejně nemorální jako volební tombola Mostečanů svému Mostu. Jeho názory padlé na hlavu v podobě návrhu platů poslanců a senátorů ve výši 270-310 tisíc již znají všichni. Takže kromě takových kousků, co můžete ještě tendenčně nabídnout? ;-D 

Quin 4.12.2007 10:27

Ke kvalifikaci na ministra

Na to mám jasný názor. Jakýkoliv podnik (či resort), který rozhoduje ročně o desítkách miliard, musí řídit člověk s matematickým vzděláním. Jsi-li dobrý v matice, můžeš dělat všechno. Bohužel se dostávají na tyto posty lidé nevzdělaní nebo absolventi politologie, kteří jsou politicky přijatelní. Ale pokud se po maturitě přihlásíte na politologii, kulturologii apod., vždy to je jen útěk před nutností racionálního myšlení. Vzpomínám na prof. Beneše- neurochirurga, který ve stati o tom, kdo má dělat ministra zdravotnictví ( a trval na tom, že rozhodně ne lékař) říkal: smiřme se s tím, že jsme šli na medicínu proto, že jsme nebyli tak moc dobří v matematice.A o tom to je.

Vasekpasek 4.12.2007 12:03

Re: Ke kvalifikaci na ministra

Tak jasně, taky nesouhlasím, aby nutně na MZ dělal lékař, na MŠMT učitel a podobně. Na druhou stranu je otázka, jestli jsou společnosti prospěšnější lékaři nebo matematici, což říkám jako ten, kdo se řadí spíš do té druhé skupiny...:)

eva 4.12.2007 7:32

Ach ta čeština!

Máte-li potřebu dávat své názory k lepšímu, věnujte více pozornosti nástroji psaní, tj. jazyku. Občas si pletete rody a přívlastky jsou v jiném rodu, než podstatná jména, k nimž se vztahují. Nestyďte se dát článek přečíst někomu gramotnému, dříve než jej publikujete. Na Psu jsem zvyklá na lepší češtinu.

Topinka V. 4.12.2007 12:11

Re: Ach ta čeština!

Ach jo ?!?  Copak je asi důležitější , vybraná čeština, nebo srozumitelný názor ?

Gandalf 4.12.2007 12:40

Re: Re: Ach ta čeština!

No, ono ani tak nejde o _vybranou_ cestinu, ale mela by byt bez chyb.

Vasekpasek 4.12.2007 1:52

Projev senátora Kubery

Tak ten projev jsem tedy shlédl a jen pár poznámek k němu: Je trochu zmatečný, neucelený, trochu přeskakuje z jedné věci na druhou. To se dá přičíst tomu, že víceméně opravdu mluví sparta, což dnes umí málokdo. Projev je taktéž dostatečně vtipný, zajímavý, rozhodně ne "kongresově nudný". Ale především: Se všemi podstatnými základními myšlenkami toho projevu souhlasím. Senátor Kubera velmi přesně formuluje a argumentuje a takto si já představuji politiku.

Hugo 4.12.2007 5:56

Re: Projev senátora Kubery

Možná mluví spatra, jinak slavie.

Čenda 4.12.2007 9:23

Re: Projev senátora Kubery

Víte já vždy pana senátora Kuberu" tak trochu obdivuji "!!!! jak dovede tak rádoby vtipně několika slovy nic neříci. Také ho obdivuji jako nadčlověka ač drobné postavy je. Jak on dovede říci na tomto kongresu to sice nezaznělo, jaké je jeho pracovní nasazení. Proto se o něm zmiňuji jako o nadčlověku, který plně zvládne funkci primátora Teplic a funkci senátora. Dle mého pracuje 24 hod. denně nebo vykonává některou z těchto funkcí nebo obě jen na 50%. Proto že je mi známo, že např. starosta v daleko menším městě je svoji prací zavalen na více jak 8,5 hod. denně a na další aktivity času nemá. Leda že by občas vystoupil na nějakém shromáždění z rádoby vtipným projevem.

Vasekpasek 4.12.2007 10:43

Re: Re: Projev senátora Kubery

Jasně, můžeme mu ty dva platy závidět, proč ne. Zdá se ovšem, že jeho voliči jsou s ním spokojeni, protože voličskou podporu, tu on má, a dost velkou...

Von 4.12.2007 11:14

Re: Re: Re: Projev senátora Kubery

Ono nejde o závidění, ale o to, zda je v lidských silách tyto dvě funkce zastávat ku prospěchu věci. Jeho voliči si to myslí, nedá se nic dělat, ale co když náhodou - a doufám, že ne, platí výrok ze starého vtipu Neprakty o Damoklovi a jeho žákovi: "Synu - mluvíš už dobře, leč dosud blbosti!"

Vasekpasek 4.12.2007 11:39

Re: Re: Re: Re: Projev senátora Kubery

Když jsou s ním voliči spokojeni, tak asi ty dvě funkce ku prospěchu věci zastává

Topinka V. 4.12.2007 12:23

Re: Re: Projev senátora Kubery

Budete se muset ,Čendo, vyrovnat s faktem, že pan Kubera je nejen chytrý člověk, ale také zjevně chytřejší než Vy. A to je pro Vás velmi náročné.

Čenda 4.12.2007 13:41

Re: Re: Re: Projev senátora Kubery

Pane Topinka já mu nezávidím jeho platy mimochodem nejsou jen dva, ale to ponechme stranou, já obdivuji vždy člověka, který toho tak moc zastane. A jen říkám a vím o čem je řeč, dělej jednu práci pořádně než dvě polovičatě. A chytrost pana Kubery ponechme stranou, zde by jsem to pojmenoval vychytralostí a správnou knížkou stranickou. Ale na druhou stranu nevím, zda to budete akceptovat a zda to nadVaše jednostrané chápání nebude. Zřejmně ne. Děkuji.

bruner 4.12.2007 1:05

jestli nevíte

Jaká je páně Liškova kvalifikace na post ministra školství, pak vězte, že je to taková kvalifikace, kterou mu dala sama ODS, když se koaličně spojila.