29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Abdéřan 10.10.2007 20:40

Re: Paroubek versus volba prezidenta

Přesnou charakteristiku Paroubka vystihl Miloš Horanský, který zde na NP (Zmatený muž na politické hrazdě, 24.5.2007) napsal, že jeho hlavním povahovým rysem je "...trýznivé prahnutí po moci...". Tomu podřizuje vše, takže on sám se jistě politickým prostitutem necítí.

Quick 8.10.2007 17:52

V čem spočívá ozdravění veřejných financí?

Autor to zapoměl vysvětlit!!

Malý Aston 8.10.2007 14:04

Nějak to všechno nefunguje!

Když socky pomocí Grosse prosazovali Kraje,měl jsem dojem že ministerstva budou zrušena nebo aspoň omezena jejich působnost a zejména počty těch,které tam jsou dosazovány politickými stranami.Dokonce Gross chtěl snísti čepici,když nebudou úspory.Čepici se nechal na hlavě,koupil akcie a je vysmátý a zaopatřený.A tak máme plná ministerstva úředníků,plné kraje úředníků a ještě plno v městech a vesničkách.Není mi jasné,když je všechno v privátním vlastnictví nač ta ministersva potřebujeme.Zasloužilé členy stran můžeme platit i když budou doma a nepotřebujeme budovy,sekretářky,auta,počítače a další náklady.Když již musíme žádat o dotace z EÚ navrhuji jedno ministerstvo pro dotace a jednoho dotovaného ministra.:-D

janoryna 8.10.2007 13:28

já nevím, čím přijatá reforma

přispěje k odlužení státu. zvýšením dph na potraviny zdaní navíc důchodce a některé menšiny žijící na podporách, případně ldi pod mzdovým průměrem. ale nevím, jestli to nahradí výpadek způsobený snížením daní fimám a nadprůměrně placeným zaměstnancům. navíc, firmy které neplatili daně dosud je nebudou platit ani potom. proč by měli cpát eráru peníze do chřtánu ?

Henry 8.10.2007 10:06

Paroubek versus volba prezidenta

Paroubek, věren vrozené aparátčické vychcanosti, sice hlučně prohlašuje, že kandidáta má, a že jeho uvedení bude bomba (se stejným úspěchem  je pravidelně ohlašován konec světa), leč vedle svých bezbřehých ambicí má leda tak prdlačku. Daleko zřetelnější je jeho snaha, stůj co stůj vytlouct kapitál z nastálé situace. Proto vyčkává, zda z odporu vůči Klausově aroganci nevzejde smysluplný oponent, kterého poté prohlásí za svůj tajný trumf, nebo zda nebude vybídnut k jednání o prebendách za podporu Klause (pro začátek by stačil post drzého Vlčka).  Kdesi jsem četl prohlášení, že Paroubek je politický prostitut - pokud jde o příměr pravdivý, dodávám, že velmi promiskuitní.   

Ludva 8.10.2007 9:56

Plakali učitelé ?

Nějak jsem nezaznamenal, že by učitelská veřejnost nějak truchlila po bývalé ministryni. Ta se zmítala při odchodu z funkce dost dlouho, zřejmě čekala na zázrak. Školství by si zasloužilo zdatného manažera, který by dokázal pojmenovat a prosadit potřebné změny. Zatím je to chaos nad chaos.