29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
marko 8.3.2006 22:56

dialyza

..kto by mi vedel povedat kolko stoji dialyza ako cele to samotne zariadenie..dakujem
V. Chaloupková 30.1.2006 20:43

Zdravotní daň by měla být skutečné pojištění, ne jen podle názvu, ale podle podstaty,

s tím, že bychom si mohli platit různě vysokou spoluúčast, která by měla vliv na výši pojištění. To jen na okraj. Samozřejmě, že socialisté chtějí socialismus, bohužel ten kapitalismus pánové z ODS předvedli takovým způsobem, že tvář Medůzy, je proti tomu laskavá líce. To, jak nechali "prošoustrovat" státní tedy veřejný majetek a tím nás připravili o obrovské peníze, má bohužel většina národa ještě v živé paměti. Tak se nedivte, že mnozí mají z těch akciovek a sróček hrůzu. Bojí se, že to dopadne jako s těmi bankami. Nemocnice zkrachují a na nové budeme znovu pořádat sbírky. A mimochodem lékaři si Ratha vypěstovali a znovu a znovu ho volili do čela té své komůrky, tak teď mají, co chtěli. Kdyby volili podle charakteru a ne podle příslibu peněženky, nemuseli by dnes stávkovat.
pavel 99 30.1.2006 21:34

Re: Zdravotní daň by měla být skutečné pojištění, ne jen podle názvu, ale podle podstaty,

zvláštní, že už dokázali zapomenout, jak vypadalo to socialistické zdravotnictví v reále.
onlooker 30.1.2006 20:39

peníze ve zdravotnictví

pocházejí z nemocenského pojištění. Pokud si já platím (a můj zaměstnavatel připlácí) na zdravotní péči, myslím si, že tyto peníze mají být skutečně plně využity na tuto péči. Proto se mi neziskový princip zdá oprávněný. Pokud někdo vytvoří zisk z mých povinně složených peněz na zdravotní péči, je sice šikovný, ale já jsem ty peníze skládal na tuto péči a ne na něco jiného. Myslím si, že by s nimi neměl volně disponovat, protože by to představovalo využití účelově občany poskytnutých peněz mimo zdravotní péči. Pokud by je nemocniční a.s.použila třeba na investice opět ve zdravotní péči, jde o princip neziskový. Proto si myslím, že s principem zisku hospodařící nemocnice nemají oprávnění. Tím nechci polemizovat jestli nemocnice ve státní péči hospodaří dobře nebo špatně.
pavel 99 30.1.2006 21:36

Re: peníze ve zdravotnictví

chtělo by si to "došlápnout" i na lékaře. To by tak hrálo, aby z Vašich "..účelově poskytnutých peněz..." odčerpávali ve výplatě na své naprosto soukromé (a nikým nekontrolované) potřeby.
onlooker 30.1.2006 22:06

Re: Re: peníze ve zdravotnictví

sorry, demagogu, to je jejich plat
pavel 99 30.1.2006 22:45

Re: Re: Re: peníze ve zdravotnictví

no a? Záleží na tom, jak se tomu říká? Když se "zisku" začne říkat xxx, tak už nebude vadit, že "míří mimo zdravotnictví"?
Fil 30.1.2006 20:28

K tomu vzdělávání:

úkolem vlády (pokud už moci mermo musí vláda do vzdělávání zasahovat) je zajistit, aby každý dostatečně schopný jedinec měl možnost studovat, na co stačí. Tedy aby nebyl omezován proto, že rodiče nemají prachy, nebo že nemůže sehnat bydlení nebo tak. Pokud prostě natlačí dost lidí na výšku bez ohledu na jejich schopnosti, pouze sníží kvalitu vzdělávání i pro ty schopné. Fil
Fil 30.1.2006 20:26

K tomu vzdělávání:

www racek 30.1.2006 17:01

hmm, příteli, už jsi někdy zakládal firmu?

není nic jednoduššího. ale to víš, založit banku není jen tak. byrokraté si třeba vzpoměli, že bys měl mít dost kapitálu a odborně schopný management ... fuj jim. to kdysi nebylo nic jednoduššího. založila se banka, kapitál se upsal, až by přišly peníze vkladatelů tak se od nich půjčilo ... a dílo se dařilo. ale nějak to díky úkladům nevyšlo. vlastně nikdy nevyšlo.
Stredocech 30.1.2006 17:26

Re: hmm, příteli, už jsi někdy zakládal firmu?

Racku, malé banky šly do konkurzu a velké byly sanovány ze státní pokladny. To je skoro jediný rozdíl.
Ovšem, příkladem Vašeho tvrzení je AB banka, kterou si založily s vypůjčeným kapitálem předlužené tehdy státní podniky, aby si měly od koho půjčovat. Údajně to porušovalo i tehdejší zákony.
 
jezevec 30.1.2006 14:51

jen počkejte, až se vzbudí debílek jan

cibulkofilové vám vysvětlí, co na to jejich guru!
Doktor 30.1.2006 14:40

Autorovi

Zřejmě vůbec netušíte, v čem chystené změny spočívají. Četl jste návrh zákona o veřejných neziskových nemocnicích? Víta jakým způsobem probíhají dohadovací řízení? Proč většina nemocničních lékařů změny podporuje? A jak to, že se některá čistě soukromá zdravotní zařízení již nyní (ještě před schválením zákona) snaží dosáhnout svého převedení mezi nezisková? Jste pouhý plácal, tupě papouškující výkřiky představitelů ODS - vesměs jde o zcela záměrné a vědomé lži.
Stredocech 30.1.2006 14:44

Re: Autorovi

Proč se snaží některé soukromé nemocnice přejít mezi neziskové. Jeden z důvodů může být obava, že když to včas neudělají, přijdou o smlouvu s VZP.
 
Doktor 30.1.2006 15:55

Re: Re: Autorovi

Mají na to čas do r. 2008. Tak proč už nyní?
Stredocech 30.1.2006 17:27

Re: Re: Re: Autorovi

Protože zítra už může být všechno jinak a je tady vidět snaha některé nemocnice zrušit úplně.
 
Stredocech 30.1.2006 14:46

Re: Autorovi

Rath hájí zájmy nemocničních lékařů proti ambulantním. A také proti pacientům s vážnými (tudíž drahými) nemocemi.
 
Doktor 30.1.2006 16:07

Re: Re: Autorovi

Opět jedna mantra z dílny ODS. Doložte to skutečnými fakty.
Ladislav N. 30.1.2006 14:49

"Doktorovi"

"Doktore", vy jste ten, kdo sem chodí papouškovat Rathovy LŽI o tom, jak lékárníci rejžují peníze z pojišťovny...
Doktor 30.1.2006 16:10

Re: "Doktorovi"

Mikrovlnná trouba za balíček receptů. Dnes už to neprojde, ale dělalo se to běžně. Napadlo vás někdy kolik v lékárně doplácíte. A že třeba existuje přípravek s doplatkem menším nebo žádným? A proč jste ho nedostal?
abc 30.1.2006 15:40

Re: Autorovi

Pane doktore,právě proto,že umíme číst,vyznáme se v § na rozdíl od lékařů, máme výhodu,že můžeme používat vlastní rozum. § 43 je současné socialistické zdravotnictví utužováno ve prospěch jedné strany. A nemocniční lékaři? Když si zvolí za předsedu ČLK p.Kubeka dali veřejnosti najevo,že jiné myšlení než na sebe je problém.
Doktor 30.1.2006 16:05

Re: Re: Autorovi

Paragraf 43 jasně říká, že nárok na platbu z veřejných zdrojů bude mít pouze takové zařízení, které s nimi bude nakládat dle požadavků zákona o veřejném zdravotním zařízení. Pokud by tento princip byl zaveden již před lety, neměli bychom dnes 11 GKč dluhu ve veřejném zdravotním pojištění. Právě zprůhlednění výdajů se část provozovatelů zdravotních zařízení bojí jak čert kříže.
abc 30.1.2006 16:32

Re: Re: Re: Autorovi

Pane,doporučuji Vám abyste se kromě léčebních metod,čemu určitě rozumíte, raději nevyjadřoval,jinak se Vám budou lidé,kteří jsou se situací ve zdravotnictví seznámeni, smát. Kdybychom před lety provedli reformu systému,tak dluh 11 mld.Kč určitě nebyl. Problém je,že p.Rath žádnou reformu nechystá.
pavel 99 30.1.2006 16:50

Re: Re: Re: Autorovi

"...Právě zprůhlednění výdajů se část provozovatelů zdravotních zařízení bojí jak čert kříže...." - můžete nějak dokladovat to "zprůhlednění výdajů"? Nejlépe na nějakých konkrétních účetních operacích. Děkuji.
Doktor 30.1.2006 19:15

Re: Re: Re: Re: Autorovi

Investiční náklady v nemocnicích
Smlouvy s dodavateli - jde hlavně o provozní nemedicinské záležitosti (doprava, strava, údržba objektů atp.)
Nehledě na skutečnost, že některá zdravotní zařízení se zbavila lukrativních provozů a pronajímá si je od firem. (Např CT tomograf, dialysa). V těchto případech je to již na kulku.
pavel 99 30.1.2006 19:30

Re: Re: Re: Re: Re: Autorovi

nerozumím co vlastně popisujete. Investiční náklady jsou v "neziskovkách" zakázané? Taktéž smlouvy s dodavateli? Pronajímání přístrojů nebo pracovišť?
pavel 99 30.1.2006 16:55

Re: Autorovi

možná někteří s překvapením zjistili, že hospodaření obchodních společností je mnohem transparentnější a že existuje spousta paragrafů, kde by "mohli narazit" při bezuzdném mrhání prostředky.
VH 30.1.2006 9:51

S ČSSD na věčné časy

a nikdy jinak.
Předseda vlády je nedůsledný, měl by přesvědčit další ministry své vlády, že by se měli chovat jako ministr zdravotnictví. To znamená, že by měli zjistit, zda nemáme zbytečně moc květinářství, topenářů, supermarketů, očních optiků, pohřebních služeb, atd. atp.  Aby příslušné ministerstvo mohlo v rámci možných úspor vyhlásit regulaci, poté vyhlásit státní podniky, obnovit Pramen, RaJ, pětiletku, Národní frontu...........už jsme blízko;  i ten kdo nepůjde volit nahrává výše zmíněnému.
Kikina 30.1.2006 16:21

Nevíte, jestli MUDr Rath nepůjde na vojnu ?

Tam by se mohl vyřádit ! Neznám větší bordel a "černou díru" na peníze nežli je armáda !!!
Tady se rvou doktoři a lékárníci o hromádku peněz z pojišťovny; ale armáda roupama neví, za co tu hromadu peněz utratit ! TAk má víc letadel než pilotů do nich a teď si pořizují nová  "autíčka"- říkají tomu bojové vozidlo pěchoty. Já jsem ty tlustý plukovníky pěšky moc chodit neviděla.  
VH 30.1.2006 9:42

S ČSSD na věčné časy