20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Šerlok Homeless 23.1.2006 18:17

Pletete si pojmy, Hnyku.

Hnyku, pan Kadlec zcela zřejmě neměl na mysli svobodu žebrat o podporu, ale uzavírat pracovní smlouvy a pracovat.
Ivan 23.1.2006 17:01

Jsem potěšen.

Jen více takových Kadleců. Pak je jasné, že za nějakou dobu si většina lidí pro svůj majetek, který jim tuneláři, korytáři, křečci a bařtipáni ukradli svým nenažraným vykořisťováním, dojde jinak.
Soukromý majetek je soukromý jen proto, protože převážná většina společnosti soudí, že je to pro společnost prospěšné. Zdůrazňuji "pro společnost" a "většina".  Proto je většina lidí ochotna tolerovat určitou míru vykořisťování a nespravedlnosti. Pokud ji jedinci typu Kadlece příliš naštvou, tuto míru tolerance ztratí a dojde k revoluci, která majetek přerozdělí.   Pokud někdo má nashromážděn miliardový majetek, je jasné, že k tomu nemohlo dojít jeho prací, ale pouze využitím špatně nastaveného systému. 
Pavel 23.1.2006 18:14

Re: Jsem potěšen.

Domníváte se, že např. vlastníci firmy Microsoft přišli ke svému jmění dík špatně nastavenému systému?
Majkl 23.1.2006 18:32

Re: Jsem potěšen.

Bóže, to je zase nějakej lenistickej makotřas. Znárodňuj si svoje a nezáviď úspěšným, protože z jejich daní pochází tvoje sociální dávky!
HP 23.1.2006 18:43

Re: Jsem potěšen.

Hmmm, ti kdo maji miliardy asi nebudou uplne blbi a jako takovi budou vedet ze v socanskem bordelu je neni radno nechavat. Takze soudruzi jen houst a vesti kapky. Az srouby poradne utahnete abyste z vydriduchu vyzdimali nesprvedlive ukoristene bohatstvi a spravedlive chudym rozdelili, jsem zvedavy kdo v Cesku zbyde aby to vse platil. Tohle uz se zkouselo nekolikrat, vime ? Docela si preji aby nasleduji volby vyhrali KSCSSD ! treba by se vse pos??lo rychlejc a nasledne by mohlo rychlejc dojit k opravdovym reformam a ja se mohl vratit domu. Ale na soucasny bordel svymi danemi fakt prispivat nebudu. Good Luck !
Jan 23.1.2006 14:59

Ministr zadavotnictví za ČSSD MUDr.David Rath je z dosavadního vývoje určitě spokojen a navíc má k tomu pádný důvod!!! VIZ:

Ministr zadavotnictví za ČSSD MUDr.David Rath je z dosavadního vývoje určitě spokojen a navíc má k tomu pádný důvod!!! VIZ:
KRIMINÁLNÍ CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...
František I. 23.1.2006 13:59

super nápad

Je to supernápad. Moji synáčkové dostali za úkol zjistit veškeré podmínky. Byli by blbí, pokud by jich nevyužili. Je jen škoda, že se dostane pouze na zhruba 7000 zájemců. Věřím, že si tyto půjčky rozdělí hlavně sockomouši mezi sebou, ale co kdyby se dostalo i na cizího. Celá akce je sice nesmysl, hodný pana Paroubka, ale, co jste čekali. Lidičky s odpadním IQ si zaplesají, jak je jejich puchýřek chytrý, moralisté budou odsuzovat přiblblé rozhazování na úkor daňových poplatníků a realisté se blbosti jiných pokusí využít. Proč by měli jenom platit daně a oslavovat nejchytřejšího z premiérů?
rezy 23.1.2006 12:57

te půjčce bych se nevysmíval

kdo umí hospodařit, určitě si bydlení může citelně vylepšit.Je tu jiný problém, stát fušuje do práce bankám aniž by dokázal půjčku po čase vymoci zpět. Kdo to za něj udělá? Nikdo! Tyto závazky se po čase prodají za korunu jako nevymahatelné nekomu známému a ten to samozřejmě vydoluje. Když už stát chce mermomocí pomáhat, at pomůže s úroky u normálních půjček z banky a všem! Nesmysl co?
Mirek Šejna 23.1.2006 13:10

Ale rezy, děláte si srandu?

Stát má ze zákona nejlepší pozici při vymáhání dluhů. Stát má právo zablokovat účet dlužníka, zabavit majetek a strhávat z platu dlužníka. Tyto vymoženosti mají pak už jen banky. Obyčejný věřitel je až třetí v pořadí.
WWW 23.1.2006 13:14

Re: Ale rezy, děláte si srandu?

Samosebou!
rezy 23.1.2006 13:22

když už vám je všechno tak jasný

zkuste mi zdůvodnit, proc tu půjčku poskytuje stát, proč nepřispěje jen na úroky??
gerontusinza 23.1.2006 13:38

Velice jednoduché, aby se nepřiživovaly banky svými tzv náklady. Jako to dělají u ostatních produktů.Re: když už vám je všechno tak jasný

hufv 23.1.2006 13:50

Re: Velice jednoduché, aby se nepřiživovaly banky svými tzv náklady. Jako to dělají u ostatních produktů.Re: když už vám je všechno tak jasný

jistě, stačí, když se na tom přiživují zloději a tuneláři ze soc.dem. Teď už pro jistotu zase začíná další kolo zlodějin - znárodňování nemocnic není nic jiného než krádež - krade Rath, stejně jako všichni ostatní - ať už Zgarba, Kraus, Gross, Sobotka - zloději jen za poslední rok a jen to, co vyplavalo na povrch. Proč by měly něco dostat banky, když to můžou ukrást socani, ne?
rezy 23.1.2006 14:29

to jsem z Vasi odpovedi jelen

tak stát má dluhy a chce půjčovat miliardy, kdepak ty peníze bere?, kde si je asi půjčuje? nepůjčuje si je náhodou u těch bank kterým pak platí ty Vase přiživovací příplatky?? No, já bych to šacoval, že na tom ty banky budou takhle lépe, půjčí státu, od něho budou mít úroky jistý a stát ať se stará komu půjčil, ať to pak vymáhá. Tak ještě jednou děkuji za odpověd, stála za to!
rezy 23.1.2006 13:16

z Vás? ani mě nenapadne

jsem jen zvědavej jak si poradí třeba s dlužníky ze známých lokalit -)) co to svižně propijou, a nebojte se ze to nepůjde... Jo slušnýho človeka není třeba nutit, ale já mluvil o těch co to vrátit nebudou chtít...
Honza 23.1.2006 13:42

Re: te půjčce bych se nevysmíval

Ano, půjčce bych se taky nevysmíval, ale rovnou bych za takový návrh někomu vymaloval ciferník.
Proč SocKom vymýšlý komplikovaný a diferencovaný způsob příspěvku na bydlení? Proč je podmínka péče o dítě?
Příklad: Manželé do 30 let, budují kariéru, s dítětem počítají do 3 let, ale bydlení by rádi měli už nyní. SocKom ale sděluje, vy jste schopní se postarat i bez půjčky, proto vám na*ereme. A ty největší daně napaříme, protože jste zodpovědní a makáte a daně platíte.
Naprosto průhledný by bylo poskytnout v podstatě komukoliv, kdo si vezme půjčku na pořízení bytu - prostoru pro bydlení- snížení  základu daně o zaplacené úroky. A až spadnou byty do sazby 19% DPH, tak jednoznačně snížení naprosto komukoliv, kdo uvede na trh bytovou jednotku. I obchodníkům s byty. Je to pak jasný, průhledný, lehce kontrolovatelný.
Nejlepší způsob, jak může vláda podpořit trh s byty a výstavbu nových bytů.
Ovšem vláda SocKomu potřebuje jedněm brát a druhým za velkého humbuku dávat a body získávat.
 
Jiří K. 23.1.2006 11:54

Co je to za vola?

Nemám ve zvyku používat silné výrazy, ovšem bláboly tohoto pána jsou poněkud silnou kávou i pro značně otrlého psího čtenáře.
 
Částka 150 tis. Kč na opravy bytu či domku se skutečně může jevit směšnou takovým pánům, jakými jsou např. Dalík nebo Topolánek , ti by své 8,5 miliónové byty (na jejichž pořízení byly využity např. i miliony utržené za prodej akcií zkrachovalého zadluženého podniku - asi je tu někdo finanční čaroděj) za tento úvěr příliš nevylepšili.
 
Ale oni v tomto státě žijí i jiní lidé.
 Znáte milý pane autore alespoň jednu rodinu ve věku okolo třicítky, žijící z průměrných platů a snažící se řešit konečně svoje bydlení?
Pokud měli to štěstí, že se jim podařilo dosáhnou na hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření a pořídili si starší byt nebo domek na venkově v horším stavu (na nový by jim pochopitelně s jejich příjmy nikdo nepůjčil) tak dnes jsou mnohdy v situaci, že sice splácí tento úvěr ale již nemají zrovna moc prostředků na nutné rekonstrukce.
Mnohdy je to také proto, že žena je konečně na mateřské dovolené (také třeba již jen za 3600 Kč/měsíc) a já jako osoba věku již záhy předdůchodového bych si měl vlastně přát aby nezůstalo jenom u toho opožděného prvního dítěte.
 
Pokud jim tento nový a nízkoúročený úvěr pomůže alespoň trochu urychlit alespoň ty nejnutnější potřebné opravy (a ono se i za těch 150 dá ledacos pořídit, zejména když část prací si uděláte svépomocí - viz níže zmíněná okna ale také např. topení, nebo střecha nebo koupelna ...) tak to lze hodnotit jako pomoc a pokrok - spíše tedy za slibný první krok.
Protože dále už nejspíše práce půjdou metodou a tempem od výplaty k výplatě. Takže Vaše kecy o trpaslících pane Kadleci jsou opravdu, ale opravdu hodně mimo mísu a právě tak Vaše geniální a univerzální řešení s daněmi. Z mateřské se daně neplatí.
Jaroš 23.1.2006 13:20

Re: Co je to za vola?

Bravo soudruhu, není nad sociální jistoty.
Když čtu tvé příspěvky, tak mám rudo před očima. Proč to? Stát je tvůj táta i máma. Stát tě narodil, tak se o tebe musí postarat. Dát ti práci, bydlení, trpaslíky, přídavky a další jistoty a myslí za tebe.
Zapomněl ti ale poradit, že lepší než trpaslík z kapes nás všech, je vlastní rozum. Zapracuj na sobě a koukej si více vydělat, pak pochopíš, že z velké části tvé výplaty si jiní chtějí pořizovat trpaslíky. Pak změníš názor.
Nebo nezměníš, některým lidem totiž není pomoci.
Taraszátaras 23.1.2006 13:26

Re: Re: Co je to za vola?

Ty a rudo? Vzpamatuj se! Modro až do vítězného rozkradeného konce!
Křupan 23.1.2006 13:38

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Pokud tady někdo osm let krade, tak jsou to růžoví soudruzi. A že to dělají ve velkém...
 
Jiří K. 23.1.2006 14:18

Ve velkém se o tom dnes pouze píše.

A také se za to už dnes konečně zavírá (pro VK a jeho obdivovatele to ale je kriminalizace podnikání).
 
To opravdu ve velkém a navíc záměrně téměř beztrestné (tehdy vládnoucí mozkový trust soudil že má být zhasnuto) se založilo a z vekké části i událo před rokem 1998.
 
Pozor na sklerózu!
tonto 23.1.2006 13:50

Re: Re: Co je to za vola?

Už jsem dlouho nečetl tak hloupé bláboly. Ne každý může mít průměrný plat 50 tisíc. Je sice chyba, že chdí mají děti. Nejlépe by bylo nemít žádné. A ve stáří pak budeme žrát ty prachy z účtů. Ty prachy, co si nahrabeš si můžeš užít jen tehdy, až budou jiní lidé makat za pár šupů. Bez práce se ještě nic nevyrobilo. Ovšem, Ty to nikdy nepochopíš.
hufv 23.1.2006 14:10

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Ale ale. Ti, kdy budou makat za pár šupů, to budou dělat jenom tehdy, pokud se nezmůžou na nic jiného. Tak už to totiž na světě chodí - kdo umí, ten se má (a vydělá) a kdo ne, tak holt maká. Když nic neumíš, tak holt makej za pár šupů a buď ještě rád, že makat vůbec můžeš. Když něco umíš, tak si můžeš vybírat, kde budeš dělat, a holt máš ty prachy. A ten kdo nemá těch 50 tisíc, tak je asi nemá proto, že na to nemá, aby je vydělal a ne proto, že by je nechtěl.
Jiří K. 23.1.2006 14:51

Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Jinak já příspěvek na trpaslíky ba ani na střechy či okna vlastních nemovitostí od nikoho nepotřebuji ani nežádám, snažím se na sobě pracovat a vydělávám relativně dost (pravda, Bill Gates a ještě pár dalších lidí je na tom ještě o něco lépe ale něšť, nemusím mít všechno).
 
Dívám se ovšem kolem sebe a vidím mimo jiné ty velice silné ročníky ze 70 let, které o cca. 10 let odložily zakládání rodin a z nich mnohé mladé páry v situacích, jaké jsem popisoval. Těm mladým ženám už moc času na alespoň 2 děti (a tudíž přinejmenším 2 mizerně placené mateřské) nezbývá a málokterý z mladých pánů má takový příjem, aby z toho sám utáhl ženu na mateřské s dítětem, živobytí, bydlení a navíc hypotéku na nový byt nebo tržní nájemné 10 tis. Kč/měs. za byt 1+2.
 
Nehodlám nikomu přispívat na trpaslíky ani šaty z pravých pavích per ale připadá mi normální a žádoucí, když se i stát snaží těmto lidem v rámci svých současných skromných možností nějak pomoci s bydlením.
 
V těch opravených bytech totiž budou vyrůstat (sta?)tisíce dětí, které budou jednou přispívat eráru i na můj důchod a kasám zdravotních pojišťoven nejspíše (bohužel) i na mé stařecké neduhy. 
 
Změň se Ty!
AAA 23.1.2006 17:14

Re: Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Stat by nejvice pomohl kdyby trzni najemnne za byt 1+2 NEBYLO 10 tis. Kc/mes. !!! Bohuzel prave tyto popsane rodiny nemaji jaksi moznost uzivat si regulace najmu jako pani Kreckove a damy Fischerove!!!
vita 23.1.2006 17:57

Re: Re: Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Takže až budou všechny nájmy tržní v této výši, modrá duha se rozklene nad vodami a bude všem dobře...
hufv 23.1.2006 13:41

Re: Co je to za vola?

Bohužel blábolíte Vy. Pokud mají úvěr ze stavebního spoření a jen taktak ho splácí, tak jak si můžou vzít další půjčku? Jak budou splácet tu? Nebo ji slácet nebudou a zaplatí to jako vždy někdo jiný - tedy mi ostatní? Pokud ji jsou schopni splácet, klidně si můžou rozšířit úvěr ze stavebního spoření a po odečtu úroků z daňového základu je jeho výše stejná, jako u této půjsčky. Stát se zase jenom plete do něčeho, do čeho mu nic není a křivýž trh.
Jiří K. 23.1.2006 14:22

Re: Re: Co je to za vola?

A tu spořící fázi (až 5 let) si odbudou jak a z čeho?
 
Nebo snad mají několik let platit překlenovací úvěr?
hufv 23.1.2006 15:09

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Psal jste, že už stavební spoření mají. Pak nepotřebují další spořící období a stačí jenom zvýšit cílovou částku. Nebo jedou cestou hypotéky. Úroky opět jsou po odečtení z daňového základu skoro stejné. Socani ovšem podporují jenom někoho (jen nějakých 7000), čili přednostně jenom sami sobě a ostatní ať se jdou klouzat. A ostatním znepříjemní život - od letoška nením možné úroky z hypotéky odečítat měsíčně, ale až naráz za celý rok, takže braní hypotéky znesnadňují.
Jiří K. 23.1.2006 16:11

To stavební spoření ovšem funguje trochu jinak.

Zjednodušeně řečeno:
Pokud jste již ve fázi úvěru (a o tom jsem psal), tak vám byla již cílová částka přidělena a nemůžete ji zvýšit.
 
Pokud jste (ještě nebo znovu - tedy založil jste si tzv. následnou smlouvu) ve fázi spořící, potom pochopitelně můžete cílovou částku zvedat, ovšem pokud to není doprovázeno odpovídajícím vkladem hotovosti (a kde ji mají vzít? - viz. příspěvky níže) tak na peníze čekáte dost dlouho než vám naskočí potřebné hodnotící číslo.
 
Nebo se to dá řešit překlenovacím úvěrem ale ten vás vyjde v případě velkého zvýšení cílové částky (a bez odpovídajícího dodatečného vkladu) dost draho, neboť musíte poměrně dlouhou dobu splácet překlenovací úvěr - tedy úroky z celé cílové čásky včetně té její naspořené části. Až po dosažení správného hodnotícího čísla se vám to všechno překlopí na řádný úvěr.
 
Je to tedy celé zdlouhavé a bez dodatečných vkladů hotovosti i drahé. 
 
Hypotéka je skvělá věc, musí vám ji ovšem někdo schválit a poskytnout.
A toho se dociluje dosti těžko, je li rodina např. v situaci, že žena je doma s dítětem, takže příjmy  jsou snížené, výdaje zvýšené a potřeba slušného samostatného bydlení o to naléhavější.   Banky se v této situaci samy od sebe příliš angažovat nebudou, případně si to nechají hodně dobře zaplatit.